Selgusid Börsihai I nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid Börsihai I nädala võitjad

LHV

14.10.2019 09:47

LHV

Seekordne Börsihai on alanud üsna põnevalt, liider on vahetunud pea iga päev. Kui nädala kahel esimesel päeval kauplesid aktsiad valdavalt punases, siis reedel toimunud USA ja Hiina kaubandusläbirääkimiste eel võttis turg suuna ülesse.  Nädala lõikes esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Jaan Talts panustas õigesti Fastenal Company (FAST) tulemustele, ning kasvatas oma portfelli ühe tehinguga 16.05%. Ilma Fastenali tulemustele panustamist sel nädalal TOP 10-sse asja ei olnud.

Noorte arvestuses saavutas nädala lõikes esikoha ja 100 eurot Berthold Perm, kes üldarvestuses on 28. kohal. Talle tõid edu tehingud tehnoloogiasektori aktsiatega nagu TSLA, AAPL, BABA, UBER, NFLX ja COP. Nende tehingutega kasvatas ta oma portfelli 6.81%. Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Nädala jooksul liikusid S&P 500 indeksis olevad aktsiad üsna erisuunaliselt. Indeksi tootlus oli nädalaga 1.05%, ning seda suutsid lüüa 1496 portfelli. Stardiportfelli valinud ja ise ühtegi tehingut teinud investorid jäid indeksile veidi alla näidates 0.86% tootlust. Küll aga suutsid pea kaks kolmandikku mängijatest oma raha kasvatada. Kui võtta maha ka "rahas istuvad" ja paremaid sisenemiskohti ootavad mängijad, siis on negatiivse tootlusega ainult 14% portfellidest. Suurimat kasvu näitasid FAST +17.15%, DO +11.26% ja WORK +9.11%. Suurimad langejad BYND -3.39%, EIX -3.85% ja NEM -3.39%.

Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on kõige rohkem kasutanud müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, kelle meeskonnas võistleb 20 portfelli. Tavapäraselt on Börsihai olnud popp koolide seas, kus seekord on suurima osalejate arvuga 14 võistlejaga Vasalemma Põhikool, kellele järgneb Tartu Ülikool 12 ja Tartu Jaan Poska Gümnaasium 8 osalejaga. Hea meel on näha, et juba aastaid osalenud meeskond intekad on ka sel korral mängus mõõtu võtmas. Suurima osalejate arvuga meeskonda hulka mahtusid ka Taitripp, Börsihülged ja KusMuRahaOn.

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 200 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osaleja ja koolinoor vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon