Selgusid Börsihai II nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid Börsihai II nädala võitjad

21.10.2019 07:44

LHV

Tulemuste hooaeg on suurema hoo sisse saanud, ning sellest tulenevalt on Börsihai mängus põnevus veelgi kasvanud. Seda hoolimata sellest, et S&P 500 indeks ise kasvas nädalaga 0,75%. Seega oli eelis neil mängijatel, kes suutsid üles leida kvartalitulemustega turgu üllatanud ettevõtted. Nädala auhindade jagamisel ei võetud seekord arvesse edetabeli kohta, vaid nädala jooksul enim rahalises vääringus oma portfelli kasvatanud mängijat. 1000 euro võitjaks osutus nädala lõpuks end viiendale kohale tõstnud Madis Zimmer, kes nädala jooksul tehtud tehingutega kasvatas oma portfelli 2999.39 euro võrra.

Noorte arvestuses saavutas esikoha ja 100 eurot Robin Särg, kes kasvatas oma portfelli 2 430.47 dollari võrra. Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul. Üldarvestuses suurimate raha kasvatajate hulka mahtumiseks pidi oma portfelli kasvatama vähemalt 2240,94 dollarit.

Nädala jooksul suurenes enim tervishoiusektori ettevõtete väärtus +2,04%, millele järgnes finantssektor 1,25% kasvuga. Suurim langus tuli konglomeraatidelt -1,51% ja materjalisektorist -1,06%-ga. Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid KSU 7,26%, ISRG +6,69% ja AA +6,11%. Suurimad langejad LB -9,89%, WORK -9,13% ja BA -6,79%.

Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on jätkuvelat kõige rohkem kasutanud müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, kelle meeskonnas võistleb 20 portfelli. Tavapäraselt on Börsihai olnud popp koolide seas, kus seekord on suurima osalejate arvuga Vasalemma Põhikool 15 mängijaga, kellele järgneb Tartu Ülikool 12 ja TalTech 8 mängijaga. Ilmselt muudel alustel kokku pandud meeskondadest suurimad olid Intekad (14 osalejat), Taitripp (10), Börsihülged (9) ja KusMuRahaOn (9).

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 200 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osaleja ja koolinoor vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon