Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

22.10.2019 10:43

Shutterstock

Ettevõtete tulemuste hooaja avanädal möödus valdavalt positiivsete uudiste saatel, ent kui vaadata selle mõju S&P 500 firmade kolmanda kvartali hinnangulisele aktsiakasumile, siis paraku ei suutnud see ligi 5% langust leevendada.

18. oktoobri seisuga oli Factseti andmetel avaldanud oma lõppenud kvartali majandustulemused 15% S&P 500 firmast, kellest tervelt 84% suutis lüüa konsensuse aktsiakasumi ootust, mis trumpab viimase viie aasta keskmist määra (72%).

Kohe nädala alguses üllatasid positiivselt mitmed pangad: näiteks JPMorgan teenis kolmandas kvartalis 2,68 dollari suuruse aktsiakasumi, mis kujunes kõrgemaks 2,46 dollari suurusest prognoosist ning samuti lõid analüütikute nägemust Citigroup (1,97 USD vs oodatud 1,95 USD), Bank of America (0,75 USD vs oodatud 0,68 USD) ja Morgan Stanley (1,27 dollarit võrreldes oodatud 1,12 dollariga). Tervishoiusektoris andsid tugeva tulemusega avalöögi Johnson & Johnson (teenis 2,12 dollarit kasumit aktsia kohta vs oodatud 2,01 dollarit) ning UnitedHealth Group (3,88 USD vs oodatud 3,76 USD).

Kuid sellest hoolimata näitasid Factseti andmed S&P 500 firmade kolmanda kvartali hinnanguliseks aktsiakasumi languseks (raporteeritud tulemuste ning veel avaldamist ootavate ettevõtete prognooside kombinatsioon) 4,7%, mis ühtis nädal varasema ootusega. Põhjus peitub energiasektori ettevõtetes, mille kasumiootusi toodi nende loetud päevade jooksul allapoole – kogu sektori koondkasum peaks aastatagusega võrreldes vähenema 39,8%, kui alles nädal varem oodati 36,1% kukkumist.

S&P 500 firmade kolmanda kvartali aktsiakasumi hinnanguline aastane muutus. Allikas: Factset

Müügitulu tasandil on kolmanda kvartali aruande esitanud S&P 500 firmadest 64% ületanud konsensuse ootust, mis on veidi parem nii viimase aasta kui ka läinud viie aasta keskmisest (59%). Samuti on üllatuse ulatus suurem: keskmiselt on ületatud ootust 1,0 protsendipunkti võrra ehk rohkem kui viimase nelja kvartali jooksul keskmiselt (0,9pp). Siiani raporteerinud näitajate ning veel avaldamist ootavate ettevõtete müügitulu ootusi kombineerides näitab Factset S&P 500 firmade kolmanda kvartali müügitulu kasvuks aasta baasil 2,6%. Siingi on energiasektori prognooside kärpimised söönud ära positiivsed üllatused finantssektoris.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 126 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon