Ettevõtted, millest räägiti Ira Sohni konverentsil - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Ettevõtted, millest räägiti Ira Sohni konverentsil

Erko Rebane

02.12.2019 09:33

iStockphoto

Igal kevadel saavad New Yorgis kokku varahaldurid üle terve ilma, et kõnelda oma põnevamatest investeerimisideedest ning kogutud annetuste ja piletimüügi tuluga toetada läbi Ira Sohni sihtasutuse vähi- ning teiste haiguste ravi laste seas (Ira Sohn oli andekas Wall Streeti pankur, kes kaotas 1995. aastal kõigest 29aastasena elu vähile). 16. oktoobril toimus selle sõsarüritus San Franciscos, kus investeerimissoovitusi jagasid mitmed riskifondide juhid.

Järgnevalt on välja toodud mõned ettevõtted, mille potentsiaalile juhiti konverentsil tähelepanu.

Stamina Capitali asutaja Christopher Weldon reklaamis investoritele Hollandi päritolu maksevahendajat Adyen, millest võis enne firma edukat börsidebüüti eelmise aasta juunis lugeda ka LHV finantsportaali artiklist. Weldoni sõnul kasvab Adyen konkurentidest märksa kiiremini, võttes teistelt ära turuosa ning ühtlasi suurendades oma marginaale. Kuigi ettevõtte aktsia on võrreldes oma IPO hinnaga praeguseks juba kallinenud 2,5 korda, usub Weldon veel hinna kahekordistumisse järgmise kolme aasta jooksul.

Adyeni aktsia Hollandi börsil. Allikas: Bloomberg

Toronado Capitali portfellihaldur Stephen Perkins kiitis Ühendriikide finantstehnoloogiafirmat Blackline, mille pilvepõhine tarkvara aitab ettevõtetel automatiseerida raamatupidamist. Kui raamatupidaja peab aruannete koostamiseks käsitsi andmeid erinevatest allikatest kokku panema, siis Blackline’i lahendused suudavad seda aeganõudvat protsessi muuta kiiremaks ja täpsemaks. Perkinsi arvates on see teenus kasvavatel turgudel tegutsevate ettevõtete seas väga väärtuslik, tõstes lisaks esile Blackline’i tugevat juhtkonda ja kõrgeid marginaale.

Blackline'i aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

SoMa Equity asutaja Gil Simoni sõnul vääriks investorite tähelepanu küberturvalisuse teenust pakkuv SailPoint Technologies, mis lõikab kasu turvalisuse regulatsioonist ning kahanevast konkurentsist Oracle’i ja Broadcomi näol. SailPoint hoolitseb selle eest, et ettevõtte töötaja pääseb ligi vaid sellele, millele on vaja, kaitstes ettevõtet sisemiste rünnakute ja andmelekete eest.

SailPoint Technologiesi aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

Tarkvarafimadest leidis mainimist veel 2008. aastal asutatud haridustarkvara pakkuja Instructure, mille tuntuimaks tooteks on Canvas – nii e-kooli kui ka online kursuste platvorm. Praesidiumi kaasasutaja Kevin Orami arvates paistab Canvas silma kõrge taasesineva müügitulu poolest, kuid firma väärtust hoiavad tagasi raha kaotavad ettevõtmised, mida saab aga ära müüa. Ta usub, et firma nõukogu on astumas samme selleks, et Instructure’i tegelik väärtus võiks esile tõusta.  Uutest strateegilistest plaanidest kavatseb nõukogu teada anda 3. detsembril.

Instructure'i aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

Tervishoiusektorist tõstis Thornburgi portfellihaldur Connor Browne esile Alkermest – biofarmaatsiaettevõte, mille ravimid keskenduvad kesknärvisüsteemi haigustele nagu näiteks skisofreenia, depressioon, opioidide sõltuvus ning sclerosis multiplex.  Mitmete paljulubavate ravimite seas võiks Browne’i arvates arvatust paremini minna just skisofreenia raviks mõeldud antipsühhootikumil Aristada.

Alkermese aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

Trinity Alpsi asutaja ning investeeringute juht Raj Venkatesan tõi oma ettekandes välja Ühendriikide börsidel noteeritud Afya, millega on investoril võimalus teha panus meditsiinilisele haridusele Brasiilias. Tegemist on antud riigi suurima tervishoiu ja meditsiini õppeasutusega, tegutsedes 13 ülikoolilinnakus ning pakkudes online platvormi kaudu ettevalmistavaid kursuseid ka residentuuriks, erialade eksamiteks ja teisteks programmideks. Venkatesani arvates võiks ettevõte järgmise viie aasta jooksul läbi ülevõtmiste ja veel kasutamata turuvõimaluste oma kulumieelset ärikasumit 2,5-kordistada ja turuosa kahekordistada.

Afya aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

Paljude suhteliselt noorte ettevõtete kõrval rääkis Capital Worldi partneri Carl Kawaja USA suurimast majade ehitajast D.R. Hortonist, väites, et firma ärimudel on muutumas vähem kapitaliintensiivsemaks, aga aktsia kaupleb konkurentidega võrreldes sellest hoolimata madalamate kordajate juures.  Kawaja arvates on Ühendriikide kinnisvaraturul veel kasvuruumi, mis peaks aitama ettevõttel saavutada kasumi kasvu kahekohalise protsendi jagu veel mitu aastat.

D.R. Hortoni aktsia USA börsil. Allikas: Bloomberg

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon