Danske Banki eralaenud on LHV Panka üle kantud - Uudised - LHV finantsportaal

Danske Banki eralaenud on LHV Panka üle kantud

25.11.2019 10:00

LHV Pank ja Danske pank viisid 23. novembril lõpule tehingu, mille tulemusena liikusid umbes 10 000 eraisikust kliendi laenud LHV Panka. Kuigi üleminek on klientidele võimalikult lihtsaks tehtud, tuleks edaspidi paari olulist asja tähele panna.

Tänaseks on Danske Bank kõik eraisikust klientide sõlmitud ja kehtivad laenulepingud LHV Pangale üle andnud. Samuti on klientidele saadetud esimesed juhendid, mida muudatused täpsemalt tähendavad. Valdavalt puudutab üleminek eluasemelaenulepinguid, vähesel määral sisaldas LHV-le üle antud laenuportfell ka tarbimislaene, liisinguid ja õppelaene.

„Meil on hea meel tervitada kõiki uusi kliente LHV Pangas,“ ütles LHV jaepanganduse juht Kadri Kiisel. „Kõikidele klientidele on muudatusest teada antud, kuid lähiajal võtame uute klientidega ühendust ja selgitame, kuidas laene teenindada, kuhu kanda laenumaksed, kuidas saada infot ning milliseid võimalusi LHV pakub. Loodame, et muudatused laabuvad klientide jaoks sujuvalt.“

Klientide jaoks on üleminek tehtud võimalikult mugavaks. Tuleks aga tähele panna, et edaspidi peab iga klient oma laenumakse tasuma personaalsele kontole LHV Pangas, mille LHV on igale laenulepinguga kliendile loonud. Samuti tuleb nüüdsest kõikide tehinguga seotud lepingute muudatuste soovidega pöörduda LHV poole. Pärast üleviimist kehtivad laenuklientidele LHV Panga hinnakirjajärgsed tasud.

„Kuigi kõik laenud on klientide jaoks üle viidud automaatselt, laenulepinguid uuendada pole vaja ning muretsema ei pea ka hüpoteekide pärast, soovitan kõikidel klientidel tõsiselt kaaluda LHV kliendilepingu sõlmimist. Samuti tasuks LHV-sse üle kanda ka enda palgamaksed. See võimaldab veelgi lihtsamat asjaajamist ja annab ligipääsu Eesti parima teenindusega panga mobiiliäpile, internetipangale, soodsatele arveldustele ja teistele igapäevapanganduse teenustele. Kliendilepingu saab sõlmida ka lihtsalt LHV internetipangas või mobiiliäpis ja selleks kulub vaid mõni minut,“ selgitas Kadri Kiisel.

Kogu laenulepingute üleminekut puudutav info on koondatud lehele lhv.ee/danske.

Kliente aitab küsimuste korral LHV eralaenude klienditugi aadressil laenutugi@lhv.ee.

Lisaks klientidele teavitavad Danske Bank ja LHV pank muudatustest kõiki seotud laenuvõtjaid, kaastaotlejaid, käendajaid, teadaolevaid tagatiste omanikke, koostööpartnereid ja seotud kindlustusseltse. Laenudega seotud hüpoteegid vormistatakse LHV nimele lähiajal ning klientidele sellega seoses täiendavaid kulusid ei kaasne. Liisingulepingute puhul on liisinguandjaks ja liisingueseme omanikuks nüüd LHV Pank.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 420 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 192 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 176 000 aktiivse kliendi


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon