LHV Maailma Aktsiad Fond vaatab Põhjamaade börside suunas - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Maailma Aktsiad Fond vaatab Põhjamaade börside suunas

LHV

15.01.2020 11:30

LHV Maailma Aktsiad Fondi 2019. aasta tõusu taga olid peamiselt investeeringud Põhjamaade börsidel, kus head tootlust pakkusid mitmed Soome, Rootsi ja Taani aktsiad. Madalama tootlusega olid Tallinna börsi aktsiad, millel oli küll hea dividenditootlus, kuid puudus hinnatõus.

2020. aastal jätkame fookuse hoidmist Põhjamaadel, kus Soome ettevõtete kõrval oleme fondi soetanud mitmeid positsioone Rootsist. Ühe ideena on meie hinnangul ülemüüdud Skandinaavia pangandussektor, mis meie arvates pole kohalike majanduste jaoks oma tähtsust kaotanud.

Praegu püsib rahapoliitika aktsiaturgude jaoks pigem soodne, kuid leiame, et finantsturgudel tervikuna on peamine riskikoht jätkuvalt järsem raha hinna kallinemine. Riskide maandamiseks oleme fondi soetanud kullaga seotud positsioone, mis käituvad hästi just perioodidel, kui aktsiaturg tervikuna pigem ei tõuse, vaid langeb. Seetõttu on ka fondi suurim investeering praegu maailma üks juhtivaid kullakaevandajaid Barrick Gold.

Täpsema ülevaate fondi käekäigust ja investeeringutest annab fondijuht Mikk Taras.

Video on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon