Võimenduslaenu tagatismäärade muudatused - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Võimenduslaenu tagatismäärade muudatused

LHV

16.01.2020 12:21

LHV

LHV võimenduslaen, mida saab võtta börsil noteeritud väärtpaberite tagatisel ning seda kogu oma portfelli ulatuses, pakub võimaluse osta aktsiaid ka siis, kui parajasti puudub vaba raha jääk. Eelduseks ongi sel juhul juba olemasolev aktsiaportfell, mille tagatisel saab tehinguks laenu võtta.

Laenates panga käest raha, et omandada suure kasvupotentsiaaliga väärtpaber, on võimalus panustada suuremale tootlusele juhul, kui realiseerub investori või kaupleja kauplemistees. Võimenduse efekt peitub selles, et mõnel juhul isegi kahe kolmandiku ulatuses on laenu tagatiseks omandatavad väärtpaberid ise. Loe võimenduslaenu kasutamise võimalustest lähemalt artiklist Võimenduslaen toob homse tänasesse

Võimenduslaenu tagatismäärad vaadatakse regulaarselt üle korra kuus ning need sõltuvad väärtpaberi riskist, likviidsusest ning koondpositsiooni suurusest.

Alates 16. jaanuarist muutub järgmiste väärtpaberite tagatismäär:

Väärtpaber Sümbol Vana tagatismäär Uus tagatismäär
Panevezio Statybos Trestas PTR1L 55% 50%
PRFoods PRF1T 55% 50%
Amber Grid AMG1L 60% 50%
Linas Agro LNA1L 55% 50%
Ekspress Grupp EEG1T 55% 50%
Rokiskio Suris RSU1L 55% 50%
Grindeks GRD1R 55% 50%
Coop Pank CPA1T 0% 50%

Tagatisena aktsepteeritavate väärtpaberite täieliku nimekirja leiab võimenduslaenu lehelt.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon