Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

03.02.2020 11:57

istockphoto

Samal ajal kui turuosalised üritavad juba hinnata koroonaviiruse võimalikku mõju ettevõtete müügitulule ning tarneahelatele, tõdevad S&P 500 indeksisse kuuluvad firmad, et eelmine aasta lõppes arvatust veidi paremini ja ning seetõttu pole ka analüütikud veel kiirustanud ettevaatavalt oma ootusi langetama.

Tulemuste hooaeg Ühendriikides on jõudnud poole peale, kui 31. jaanuari seisuga oli oma äsja lõppenud kvartali aruanded esitanud 45% S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest. Neist 65% suutis ületada konsensuse müügitulu ootust ja 69% lõi aktsiakasumi prognoosi (viimase viie aasta keskmised vastavalt 59% ja 72%).

Kui konsensus läks USA tulemuste hooajale vastu ootusega, et S&P 500 ettevõtete koondkäive võis kasvada eelmise aasta neljandas kvartalis  2,7% ja kasum aktsia kohta kahaneda 2%, siis seniste tulemuste põhjal on hinnanguline müügitulu kasv paranenud 3,1% peale ning aktsiakasumi langus taandunud -0,3%le.

Neljanda kvartali tulemused ning ettevõtete lähitulevikku puudutavad kommentaarid on olnud siiski piisavalt julgustavad, et hoida analüütikuid tagasi esimese kvartali ootuste kärpimisel. Kui viimase viie aasta jooksul on kvartali esimese kuu lõikes S&P 500 firmade aktsiakasumi prognoosi langetatud keskmiselt 1,7% võrra, siis tänavu jaanuaris on Factseti andmetel konsensus vähendanud oma ootust vaid 0,8% võrra (40,68 dollarilt 40,37 dollarile).

Järgmiselt jooniselt on näha, et kuigi terve 2020. aasta aktsiakasumi prognoos on liikunud allapoole koos 2019. aasta ootusega, siis umbes 9% erinevus on jäänud alles. Osa sellest peab tulema marginaalide loodetava taastumise arvelt, sest S&P 500 firmade müügitulu peaks Factseti andmetel suurenema tänavu 5,2%.

S&P 500 firmade aktsiakasumi ootused. Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused S&P 500 indeksist 94 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon