Populaarseimad USA ETF-id ning nende Euroopa vasted - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Populaarseimad USA ETF-id ning nende Euroopa vasted

Raido Tõnisson

23.03.2020 10:35

iStockphoto

Kuna USA ETF-id ei ole enam Eesti jaeklientidele kättesaadavad, küsitakse LHV maaklerite käest tihtipeale, et kas Euroopas on ka sarnase fondiga võimalik kaubelda. Vastus on jah. Toome artiklis välja 15 kõige kaubeldavamat USA ETF-i ning nendele vastavad Euroopas kaubeldavad fondid.

SPDR S&P 500 ETF

1993. aasta jaanuaris asutatud SPY on kõige suurema käibega ETF, mis jälgib S&P 500 indeksi käekäiku. Investorite seas populaarseima fondi portfellis on 500 suurimat USA aktsiat.

iShares MSCI Emerging Markets ETF

Fond järgib MSCI Emerging Markets indeksit, mis kajastab aktsiaturu tootlust arenevatel turgudel. 25,2 miljardi dollari suurusest fondist suurima osa moodustab Hiina (32,4%), järgnevad Lõuna-Korea (11,8%) ja Taiwan (11,1%).

Financial Select Sector SPDR Fund

Fondis sisalduvad S&P 500 indeksi ettevõtted tegutsevad panganduse, kindlustuse, kinnisvarainvesteeringute usaldusühingu (REIT), kapitaliturgude, mitmekesiste finantsteenuste, tarbijafinantseerimise, kinnisvarahalduse ja arenduse ning säästu- ja hüpoteeklaenude rahastamise valdkonnas.

VanEck Vectors Gold Miners ETF

VanEck Vectors Gold Miners on ülemaailmse kullakaevanduse segmendi üks populaarsemaid fonde. Fond hõlmab ettevõtteid, mis kaevandavad lisaks kullale ka muid väärismetalle, panustades kaevandusettevõtetesse mõnevõrra suurema osakaaluga kui alusindeks seda teeb. Enamiku fondist moodustavad Põhja-Ameerika ja Aasia ettevõtted, vastavalt 73% ja 15%.

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF

S&P Commodity Producers Oil and Gas Exploration & Production indeksit jälgiv fond investeerib energiasektoris tegutsevatesse  suurettevõtetesse üle kogu maailma, mis arendavad ja toodavad toornaftat ja maagaasi, pakuvad puurimis-ja muid energiaga seotud teenuseid.

Invesco QQQ

Fondi aluseks olev Nasdaq-100 indeks sisaldab 100 suurimat mittefinantsettevõtet, mis on Nasdaqi börsil noteeritud turukapitalisatsiooni alusel. Tihti kutsutakse Nasdaq 100 tehnoloogiafirmade indeksiks, sisaldades Apple’i, Facebooki, Microsofti ja teiste tuntud tehnoloogiaettevõtete aktsiaid.

iShares China Large-Cap ETF

Fondi alusindeks koosneb 50 suurimast ja likviidsemast Hiina ettevõttest, millest suurima osakaaluga on viimasel ajal palju populaarsust kogunud Tencent Holdings Ltd. (NNND).

iShares MSCI Brazil ETF

Fond investeerib Brasiilia keskmistesse ja suurtesse ettevõtetesse, mis moodustavad 85% Brasiilia aktsiaturust.

iShares Russell 2000 ETF

ETF jälgib Russell 2000 indeksi tootlust, mis sisaldab endas USA keskmise ja väikese suurusega aktsiaid.

Utilities Select Sector SPDR Fund

Fond investeerib ainult S&P 500 indeksisse kuuluvatesse kommunaalteenuste ettevõtetesse.

Consumer Staples Select Sector SPDR Fund

Fond sisaldab järgmiste USA tööstusharude ettevõtete väärtpabereid: toidukaupade ja esmatarbekaupade jaemüük, majapidamistarbed, toiduained, joogid, tubakas ja isiklikud tooted.

Technology Select Sector SPDR Fund

Fond investeerib aktsiatesse, mis esindavad tehnoloogia- ja telekommunikatsioonisektorit S&P 500 indeksi piires. Need aktsiad tegelevad selliste valdkondade ettevõtetega nagu riistvara, tarkvara, pooljuhid, sideseadmed ja veel paljud teised ettevõtted.

Vanguard FTSE Developed Markets ETF

ETF jälgib FTSE Developed All Cap indeksit, mis sisaldab kogu arenenud maailma keskmise ja suure turukapitalisatsiooniga noteeritud aktsiaid. Fondi investeeringud on keskendunud, nagu nimigi ütleb, arenenud turgudele, eeskätt USA ja Lääne-Euroopa ettevõtetele.

iShares MSCI Japan ETF

MSCI Jaapani indeksit jälgiv fond kajastab Jaapani majanduse üldist käekäiku.

Materials Select Sector SPDR ETF

Fond investeerib peamiselt S&P 500 suurettevõtetesse materjalisektoris. Indeks hõlmab järgmiste tööstusharude ettevõtteid:  kemikaalid, ehitusmaterjalid, konteinerid ja pakendid.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon