Ülevaade Tallinna börsi aktsiate hinnaliikumisestest - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Ülevaade Tallinna börsi aktsiate hinnaliikumisestest

Raido Tõnisson

26.03.2020 10:59

iStockphoto

Arvestades viimase aja volatiilsust aktsiate hinnaliikumistes, on ajakohane anda ülevaade ka kodumaa aktsiaturust ning selgitada välja, milliste ettevõtete väärtpaberid on langenud ja tõusnud kõige enam.

Paljud aktsiad jõudsid koroonaviiruse leviku ja selle tõkestamiseks kasutusele võetud meetmete tõttu mitme aasta madalpunkti, millega suurenesid aktsiate tipu ja madalaima hinnataseme vahed. Tallinna börsi aktsiate volatiilsust viimase 12 kuu jooksul võime hinnata järgneva tabeli alusel.


Allikas: Nasdaqbaltic

Tabelist selgub, et kuueteistkümnest Tallinna börsi aktsiast neli saavutasid oma viimase aasta madalpunkti 25. märtsil (Pro Kapital Grupp, Merko Ehitus, EfTEN Real Estate Fund III, Ekspress Grupp). Ülejäänud aktsiad ei ole aga märtsi keskpaiga põhjast veel edasi kukkunud.  Kõige paremini on märtsikuu langusele vastu pidanud Tallinna Vesi, kes saavutas oma madalaima hinna 2019. aasta septembris. Ka tipu ja madalpunkti vahe on Tallinna Veel Coop Panga ja Tallinna Kaubamaja järel väikseim. Nimetatud kolm aktsiat on praegu näidanud kõige paremat stabiilsust nii 12 kuu lõikes kui ka hinnamuutuse suhtes käesoleva aasta algusest.

12 kuu jooksul on ligi poole võrra langenud  Pro Kapital Grupi ja Silvano Fashion Groupi aktsiad, millest suurem osa on toimunud selle aasta jooksul (muutused aasta algusest vastavalt −50% ja −36%). Keskmisest rohkem nii 12 kuu jooksul kui ka aasta algusest on kukkunud ka Tallink Grupi aktsia.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon