Aktsiaturul pakutakse ühte kerget saaki (osa 2)? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Aktsiaturul pakutakse ühte kerget saaki (osa 2)?

Erko Rebane

28.05.2020 12:19

iStockphoto

Pea aasta tagasi sai kirjutatud, kuidas Nvidia soovis osta 6,9 miljardi dollari eest Mellanox Technologiesi, ent Hiina valitsuselt heakskiitu oodates kauples viimase aktsia allpool sellest tasemest, mida Nvidia oli valmis maksma. Tänaseks on see tehing vormistatud ja selle ajaks kadus lõpuks ka hinnaerinevus.

Järgmise kandidaadi sarnasest olukorrast leiame samuti tehnoloogiasektorist. Selleks on maailma üks suurimaid tehnoloogiatoodete jaotusettevõtteid Tech Data Corporation (TECD). Rohkem kui 100 riigis tegutsedes toimitakse ühenduslülina tehnoloogiafirmade ning nende klientide vahel. Tech Data aitab sadadel ettevõtetel, sh näiteks Apple’l, Ciscol, Microsoftil, IBM-l, LG-l, Samsungil, Sonyl, Google’l, tuua turule uusi tooteid, pakkudes selleks oma ülemaailmset logistikavõrgustikku, turunduse, koolitamise ja tehnilise toe võimekust.

Eelmise aasta novembris teatas private equity firma Apollo Global Management, et soovib Tech Data ära osta, pakkudes esialgu 5,4 miljardit dollarit, ent tõstes veidi hiljem selle konkureeriva pakkumise tõrjumiseks 6 miljardile dollarile, mis teeb aktsia kohta rahas välja makstavaks summaks 145 dollarit. Veebruaris kiitis Tech Data nõukogu tehingu heaks ning selle lõpule viimist oodatakse käesoleva aasta esimeses pooles.

27. mai seisuga kauples aktsia 136 dollaril ning on viimastel kuudel liikunud ka märksa suurema diskonto juures võrreldes pakutava hinnaga. Pandeemia hoogustudes pelgasid turuosalised, et Apollo võib muutunud olude tõttu tehingust taganeda, ent see hirm on praeguseks vähenenud.  Korraks hakati seda mais uuesti spekuleerima, kui M&A turul seati private equity firma Advent Internationali ülevõtupakkumine küberturvalisuse firmale Forescout Technologies lepingutingimuste võimaliku rikkumise tõttu küsimärgi alla.

Veel aprilli alguses kinnitas Dealreporter oma allikatele tuginedes, et Apollo plaanib tehingu endiselt aasta esimeses pooles ära vormistada ja samuti väidetakse, et konkureeriva pakkumise tegi Tech Datale eelmisel aastal Berkshire Hathaway. Warren Buffettile ei meeldi hinnasõjas osaleda, ent kui tehing Apolloga peaks luhtuma, siis ei pruugi olla välistatud stsenaarium, kus asemele astub Berkshire Hathaway, kes on pikka aega sobivaid ülevõtte otsides kasvatanud oma vabade vahendite mahu rekordilise 137 miljardi dollarini.

Tech Data teatab oma esimese kvartali majandustulemused 28. mail, kuid tingituna pooleliolevast ülevõtutehingust konverentsikõne ei korraldata.

Tech Data aktsia hind Nasdaqi börsil.

Allikas: Bloomberg

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon