Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

21.07.2020 11:49

iStockphoto

Eelmisel nädalal alanud ettevõtete teise kvartali tulemuste hooaeg Ühendriikides juhatati sisse valdavalt kardetust paremate näitajatega, millele aitas paljude juhtide sõnul kaasa majanduse avamine ja valitsuse abiprogramm. Viiruse uuesti hoogustunud levik ja fiskaalstiimuli lõppemine tekitavad aga küsimuse, kui jätkusuutlik saab majanduse taastumine edasi olema.

Factseti andmetel oli 17. juuli seisuga avaldanud oma teise kvartali tulemused 9% S&P 500 firmadest, kellest 78% suutis ületada konsensuse müügitulu ja 73% aktsiakasumi ootust. Kuna mõlemad on kõrgemad viimase viie aasta keskmisest (vastavalt 60% ja 72%), siis aitas see pisut kaasa teise kvartali müügitulu ja aktsiakasumi hinnangulise languse vähendamisele.

Kui 10. juuli seisuga oodati, et S&P 500 ettevõtete teise kvartali müügitulu langeb aastatagusega võrreldes 10,8%, siis eelmisel nädalal tulemused avaldanud 35 ettevõtet suutsid selle hinnangulise näitaja kergitada –10,5% peale. Aktsiakasumi hinnanguline langus taandus samal ajal 44,6% pealt 44,0%-le. Tulemuste avaldajaid on olnud veel siiski veel liiga vähe, et neid näitajaid oluliselt mõjutada.

Mitmed suurfirmad nentisid, et majandus taastus mais ja juunis jõuliselt. Näiteks Bank of America tegevjuht Brian Moynihan tõi välja, kuidas nende panga klientide kogutarbimine oli eelmisel aastal 3 triljonit dollarit ning tänavu aprillis oli see mullusega võrreldes 26% madalam. Juunis oli antud näitaja sarnane mullusega ning juuli esimestel nädalatel kulutused isegi ületasid 2019. aasta sama perioodi tulemust.

JPMorgani juhtkonna sõnul olid mai ja juuni tegelikult lihtsad kuud, sest tänu USA valitsuse toetustele teenib 60-70% töötutest rohkem kui enne kriisi tööl olles aga erakorralise abiraha lõppedes või vähenedes saabub lähiajal majanduse jaoks tõehetk – eriti nendes osariikides, kus koroonaviiruse levik on uuesti hoogustunud.  Majandusliku ebakindluse suurenemise tõttu on JPMorgan kolmandas kvartalis asetanud negatiivse stsenaariumi realiseerumisele suuremat kaalu ja ollakse valmis majanduse pikemaajalisemaks taastumiseks.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused kokku 92 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon