Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega IV - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega IV

Erko Rebane

03.08.2020 11:13

Shutterstock

Juuli viimasel nädalal avaldas kokku 192 S&P 500 firmat oma lõppenud kvartali tulemused ehk ligi 40% indeksi koosseisust, tänu millele sai eelnevalt nähtud positiivsete üllatuste trend korraga olulist kaalu juurde ning see jättis ka selgema jälje teise kvartali statistikasse.

Läinud reede seisuga oli oma aruande jõudnud esitada kokku 63% S&P 500 ettevõtetest, kellest 69% on suutnud ületada analüütikute konsensuse müügitulu prognoosi (viimase viie aasta keskmine 60%) keskmiselt 2,4% võrra,  mida pole Factseti andmetel varasemalt nõnda kõrges ulatuses nähtud (viimase viie aasta keskmine on 0,7%). Sektoritest on kõige tugevamalt analüütikute käibe ootust ületanud infotehnoloogia- ja esmatarbekaupade firmad (mõlemad  86%). Kõige madalama näitajaga on kommunaalteenuste pakkujad ja energiasektor, kus keskmiselt on konsensuse müügitulu prognoosi ületanud vastavalt 0% ja 20% ettevõtetest.

Aktsiakasumit on S&P 500 firmadest ületanud 84%, mis on kõrgeim tulemus alates 2008. aastast, mil Factset alustas andmete kogumist. Samuti on kasumid keskmiselt 21,8% paremad võrreldes analüütikute prognoosiga, mida pole samuti varem nähtud, sest viimase viie aasta keskmine näitaja on 4,7%. Peamiselt tänu suuremate tehnoloogiaettevõtete tulemustele paranes S&P 500 firmade teise kvartali aktsiakasumi hinnanguline langus eelmisel nädalal 42,4% pealt 35,7% peale.

S&P 500 ettevõtete aktsiakasumi aastane muutus koos ootustega. Allikas: Factset

Kardetust paremast teisest kvartalist hoolimata püsib tulevik ettevõtete jaoks endiselt hägusena, millest johtuvalt eelistavad paljud ettevõtted prognoose mitte anda. Ka analüütikute jaoks on müügitulu ning marginaalide ootuste määratlemine majandussurutise ajal äärmiselt keeruline ülesanne ja võib-olla sellest tulenevalt ei ole järgnevate kvartalite prognoose kuigi palju muudetud. Ka kogu 2020. ja 2021. aasta aktsiakasumi ootused püsivad jätkuvalt madalpunkti lähedal.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma lõppenud kvartali näitajad 129 S&P 500 firmat, teiste seas järgnevad ettevõtted:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon