LHV Pensionifond Indeks muutub 100% aktsiafondiks - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pensionifond Indeks muutub 100% aktsiafondiks

LHV

24.09.2020 08:56

Aktsiaselts LHV Varahaldus teatab, et Finantsinspektsiooni juhatuse 21. septembri 2020. a otsustega nr 4.1-1/133 kooskõlastati LHV Pensionifondi Indeks tingimuste muudatused.

Fondi tingimustes ja prospektis on tehtud järgnevad muudatused:

a) fondi investeerimistegevuse eesmärki on muudetud selliselt, et fondi vara investeeritakse edaspidi üksnes aktsiaturgudele, mitte enam aktsia- ja kinnisvaraturgudele. Sellega muutub LHV II samba indeksfond sarnaselt LHV III samba indeksfondile 100% aktsiafondiks, mille vara investeeritakse maailma ligilähedasele SKP jaotusele arenenud, arenevate ja piiriturgude vahel. Jaanuarist rakenduva uue mudelportfelli järgi hakkavad aktsiaturgude jaotused kolme turuliigi lõikes olema vastavalt 64,0%, 33,5% ja 2,5%;

b) fondi mudelportfelli muutmise põhimõtteid on muudetud selliselt, et fondi vara jagunemise arenenud turgude, arenevate turgude ja piiriturgude vahel määrab fondivalitseja kindlaks 3. kvartalil, ent nende investeerimisfondide, millesse fondi vara investeeritakse, loetelu muutmine on lubatud ka muul ajal;

c) eemaldatud on kinnisvarafondidesse investeerimist reguleerivad investeerimispiirangud, mis ei ole enam asjakohased;

d) ühte fondi investeerimise maksimummäära on suurendatud 10% pealt 20%-le ja ühe emitendi emiteeritud väärtpaberite maksimummäära 5% pealt 10%-le;

e) lubatud valuutade loetelu on täiendatud;

f) fondi arvel kantavate kulude loetellu on lisatud fondi vara investeerimisega seotud maksud, lõivud ning intressikulud. Kõikide fondi arvel kantavate tasude ja kulude maksimummäär on seejuures jäänud samaks.

„Kui me 2016. aasta novembris tulime pensioniturule Eesti esimese indeksfondiga, siis tollal ei võinud seaduse järgi aktsiariski osakaal ületada 75%. Tänaseks on see piirang kadunud ning nüüd saame kogu fondi vara 100% ulatuses investeerida aktsiafondidesse. Teistest turul pakutavatest pensioni indeksfondidest eristab LHV indeksfondi oluliselt suurem arenevate turgude osakaal, mis peaks pikemas plaanis muutma meie indeksfondi teistega võrreldes äkilisemaks“ täpsustas LHV indeksfondide juht Joel Kukemelk.

Täpsem ülevaade muudatuste kohta sisaldub muudatuste mõju analüüsis. Muudatuste kohta täpsema ülevaate saamiseks palume Teil lisaks muudatuste mõju analüüsile tutvuda ka muudetud tingimuste, prospekti ja põhiteabe dokumentidega.

Tingimuste ja prospekti muudatused jõustuvad 4. jaanuaril 2021. a. Muudatused on fondivalitseja hinnangul olulised. Fondi osakuomanikel on võimalik enne muudatuste jõustumist investeeringust fondi osakutesse väljuda ilma lisakuludeta. Selleks, et fondist enne tingimuste jõustumist väljuda, peaks nõuetele vastav avaldus olema esitatud ja registripidajale laekunud hiljemalt 30. novembril 2020. a.

Fondi tingimused

Fondi prospekt

Fondi põhiteave

Fondi tingimuste ja prospekti muudatuste mõju analüüs

LHV Pensionifondi Indeks valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu fondi prospekti ja põhiteabega lhv.ee/pension ja pea nõu asjatundjaga.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon