Intervjuu "Börsihai" aktsiamängu võitjaga - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Intervjuu "Börsihai" aktsiamängu võitjaga

LHV

26.11.2020 11:12

„Börsihai“ aktsiamäng on selleks korraks jälle läbi saanud ning võitjad selgunud. „Börsihai 2020“ tiitli teenis Romeo Rebel, kes vaatamata oma noorele eale tuli, nägi ja võitis. Kuna erakordne aeg paneb meid enda järgi kohanema, jagas Romeo oma mängumuljeid ja võiduemotsioone meiega kirja teel. Jagame võitja muljeid ka teiega - järgneb intervjuu „Börsihai 2020“ võitja Romeo Rebeliga.

Kes on Romeo Rebel – ehk millega tegeled igapäevaselt?

Olen 18-aastane gümnaasiumi viimase klassi õpilane. Hetkel läheb suurem osa ajast koolile.

Kust on alguse saanud huvi aktsiaturgude vastu?

Huvi aktsiaturu vastu tekkis mu sõbralt. Ta rääkis turu jälgimisest alati nii entusiastlikult, et nakatas mindki. Ega see on selline pisik, et kui korra nakatud, siis lahti ei saa.

Kas ja kuidas oma raha investeerid? Millistest põhimõtetest lähtud?

Oma raha ei investeeri.

Sul läks sel aastal „Börsihai“ mängus väga hästi – võitsid terve mängu! Kas see oli esimene kord osaleda? Kui jah, siis kuidas tekkis mõte osa võtta?

Osalesin tõesti esimest korda „Börsihail“. Endalegi suure üllatusena läks mäng ikka tõesti ülihästi. Mõtlesin, et lihtsalt proovin, kaotada ei ole midagi. Ja näe, hoopis võitsin.

Mis oli tänavune strateegia mängus? Kust selle elluviimiseks infot otsid? Kirjelda palun, kuidas või mille põhjal otsustasid, milliseid aktsiaid osta?

Kasutasin strateegiat nagu paljud teised mängijad. Uurisin välja firmad, mis varasemalt on kvartalitulemuste peale korralikult liikunud ja päev enne ostsin kogu portfelli ulatuses nende aktsiaid. Sain mõnele liikumisele hästi pihta. Oli õnne, puhas loterii. Samuti üritasin mõnest uudisest päevasiseselt kaubeldes kasu lõigata (nt Moderna, Tesla). Vahel õnnestus, vahel mitte. Päriselus sellise strateegia kasutamine võrdub kindlasti raha põletamisega.

Kas osaled järgmisel aastal ka?

Järgmise aasta osalemise kohta ei oska praegu öelda. Arvan, et kui nii hästi läks esimesel korral, siis miks mitte ennast uuesti proovile panna.

Konkurents oli väga tugev. Kui palju vaeva/aega kulus, et mäng ära võita?

Konkurents oli tõesti väga tugev. Põnevus ja närvikõdi oli selliselt sees, et ei saanud kooliski rahulikult muule süveneda. Ja mida päev edasi, seda pingelisem oli.

Kuidas ise hindad huvi investeerimise ja kauplemise vastu Eesti noorte hulgas?

Huvi noorte seas aina kasvab. Vähemalt mulle tundub nii. Seda näitab ka selle aasta noorte osavõtjate arv, mis oli üle tuhande – päris palju. Hea, et selliseid tasuta võistlusi on, kus reaalse rahaga riskima ei pea. Siis on julgust rohkem riskantseid samme teha.

Kas soovitad ka oma sõpradele/klassikaaslastele järgmine aasta mängust osa võtta ja miks?

Soovitan kindlasti nii noortel kui vanadel osaleda „Börsihail“. Kaotada pole midagi, ainult võita. Eks see mul üks algaja õnn oli, mille üle on mul väga hea meel. Võit hakkab alles nüüd kohale jõudma.

Mida võidurahaga teed?

Võidurahaga ma naudin noore inimese elu. Investeerima ma seda ei hakka.

Palju õnne veel kord ka meie poolt ja kohtumiseni juba järgmisel aastal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon