LHV muutis fondidesse investeerimise odavamaks - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV muutis fondidesse investeerimise odavamaks

LHV

04.10.2021 08:36

LHV

LHV kaudu on nüüd ka traditsioonilistesse fondidesse odavam investeerida, seda nii väikeste kui ka suurte summadega.


Edaspidi on LHV Panga vahendusel traditsioonilistesse fondiosakutesse investeerimine uuendatud hinnakirjaga, mille järgi on tehingute teenustasuks 1%, maksimaalselt 3 eurot. Varem maksimaalne teenustasu määr puudus.

„Soovime muudatusega muuta fondidesse investeerimist atraktiivsemaks nii väikeste kui ka suurte summadega investeerijatele. Väikeste summadega investeerija võidab protsentuaalsest teenustasust ja saab nii juba alates kümnest eurost fondiosakuid osta. Suurinvestorite jaoks fikseerisime tasu ülempiir 3 euroga,“ sõnas LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel.

Hea uudis oli Pikkelil ka Eften United kinnisvarafondi märkijatele, kellele kehtib samasugune soodne hinnakiri. Kuni tehnilise võimaluse valmimiseni broneeritakse märkijatelt alguses 3 eurot aga allokatsiooni käigus tehakse tasaarveldus, et see ei ületaks 1 %.

Traditsioonilised fondid on sisuliselt investorite rahakogumiga, mida juhib konkreetne fondijuht vastavalt fondi strateegiale. Fondidesse saab investeerida ostes nende osakuid. Fondi investeeringud tehakse vastavalt fondi strateegiale mõnda konkreetsesse regiooni või sektorisse. Traditsiooniliste fondide valikus on esindatud enamus suuremaid regioone nagu USA, Euroopa, Aasia kui ka Lõuna-Ameerika. Lisaks neile ka fonde, mis ei ole geograafiliselt piiratud ja võivad investeerida üle maailma. Selline fond on näiteks LHV Maailma Aktsiate fond, kuid valik on lai ja iga investor võib endale huvipakkuva leida (mõned populaarsemad:  https://fp.lhv.ee/market/fnd).

LHV kaudu fondidesse investeerimiseks on tarvis investeerimisteenuste leping ja väärtpaberikonto. Neid saab teha mugavalt LHV internetipangas.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon