LHV tõi klientideni uue metaversumi krüptoraha - Krüptovarad - Uudised - LHV finantsportaal

LHV tõi klientideni uue metaversumi krüptoraha

Raido Tõnisson

04.02.2022 08:35

Sandbox

Eile lisandus LHV krüptorahade kauplemissüsteemi NFT-põhine plokiahela videomäng Sandbox, mis Axie Infinity kõrval on teine omataoline. Ethereumi plokiahelale arendatud Sandboxi näol on tegemist virtuaalse maailmaga, kus mängijad saavad osta-müüa oma kujuteldavaid tegelaskujusid, maatükke ja muid esemeid. Sandboxi lisandumine viib LHV kaudu ostmiseks-müümiseks saadaolevate krüptovarade koguarvu üheteistkümneni.

Nii nagu ka teiste plokiahela videomängude puhul, on Sandboxi ideeks pakkuda oma mängijatele metaversumi keskkonda, kus kasutajad ise toimivad ühelt poolt justkui mängu arendajatena, luues uusi virtuaalseid maailmu ja tegelaskujusid. Lisaks täielikule detsentraliseeritusele, on Sandboxi üheks oluliseks edasiviivaks teguriks selle turg, kus mängijad saavad osta ja müüa oma tegelaskujusid, maatükke ja muid esemeid.

See omakorda võimaldab Sandboxi mängijatel oma panust rahaks pöörata, teenides eelnimetatud NFTde müügilt SAND tokeneid. Peamiselt tänu sellele, et mängijatel on oma mängu tulemuse ehk NFTde suhtes täielik omandiõigus, pakub Sandbox olulist konkurentsi mitte-plokiahelapõhistele mängudele, nagu Minecraft ja Roblox.

Globaalset mängutööstust peetakse üheks suurima kasvupotentsiaaliga turuks ning kui seda kombineerida kiiresti kasvava plokiahela valdkonnaga, siis omab Sandbox videomänguturul üsnagi ainulaadset positsiooni. See sobitub hästi ka Sandboxi pikaajalise eesmärgiga tuua turule uut revolutsiooni.

Sandbox loodi 2011. aastal mobiilimänge arendava iduettevõtte Pixowli poolt ning on alates asutamisaastast saanud toetusi ja investeeringuid mitmetelt videomängutööstuse suurnimedelt, nagu Atari, Helix ja CryptoKitties.

Viimase suurema rahastuse sai Sandbox aga alles eelmise aasta lõpus, kus 93 miljoni dollari suuruse rahastamisvooru juhtinvestoriks osutus maailma suurimate ettevõtete hulka kuuluv Jaapani rahvusvaheline konglomeraat, SoftBank. Sandboxi investeeritud kapital pärineb aga ettevõtte 30 miljardi dollari suurusest Vision Fund 2 nimelisest fondist, mis on keskendunud potentsiaalikate kasvuettevõte otsimisele peamiselt tehnoloogiasektorist. Sandboxi näol on tegemist aga fondi esimese investeeringuga krüptovaradesse.

Sandboxi tegevjuhi teatel aitab saadud kapital ettevõttel kasvada mängude valdkonna kõrval ka teistesse majandusharudesse, nagu mood, arhitektuur, virtuaalkontserdid ja -näitused, kunstigaleriid, muuseumid ja veel paljud teised valdkonnad, mis on seotud metaversumiga.

Märgilise verstaposti saavutas Sandbox juba eelmise aasta alguses, kui platvormil tehtud NFT tehingute 30-päeva keskmine kogumaht ulatus veebruaris rekordilise 2,8 miljoni dollarini, mida vedasid peamiselt mõned suurtehingud Sandboxi virtuaalsete maatükkidega. Samas ei ole see võrreldav järgnevate kuude tehingumahtudega: kui maiks oli kuu keskmine tehingute kogumaht kasvanud üle kolme korra enam kui 10 miljoni dollarini, siis detsembris ulatus vastav näitaja koguni 183 miljoni dollarini, mis on ka seni purustamata rekord.


Allikas: nonfungible.com

Vaadates Sandboxi tokeni viimase kolme kuu tootlust, on see oma novembrikuu tipust küll ligi 50% võrra allapoole tulnud, kuid tänu eelnevalt tehtud massiivsele tõusule ületab endiselt Bitcoini ja 200 suurimat krüptoraha koondava indeksi CMC 200 tootlust, mille tootlusnumbrid ulatuvad vastavalt −38%ni ja −44%ni. Seega kajastub platvormil tehtud tehingute maht kenasti ka tokeni hinnaliikumises.


Allikas: Yahoo.Finance

SAND token kauples 04.02.2022 hommiku seisuga 3,73 dollari juures ning tokeni turuväärtus ulatub 3,45 miljardi dollarini.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud krüptovarasid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, krüptovarade turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda.
Artiklis kajastatud krüptovarade ajalooliste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon