Investeerimisbuumi tulemus: Kasvukonto kasutajate arv ületas 50 000 piiri - Uudised - LHV finantsportaal

Investeerimisbuumi tulemus: Kasvukonto kasutajate arv ületas 50 000 piiri

19.01.2023 22:40

LHV Kasvukonto on eestlaste seas üks populaarsemaid valikuid investeerimisega alustamisel. Sel nädalal ületas Kasvukonto omanike arv juba 50 000 piiri, neist 40 000 on lisandunud viimase kolme aasta jooksul.

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on Kasvukontoga investeerimine igaühele jõukohane ning see teebki toote sedavõrd populaarseks. „Inimeste seas on hakanud levima teadmine, et kui ma investeerimisest väga palju veel ei tea, aga tahaks väikeste summadega alustada, tuleks vaadata LHV Kasvukonto poole. Meil on selle üle väga hea meel, sest just investeerimisega alustamiseks ja pikaajaliseks investeerimiseks on Kasvukonto ideaalne valik. Lisaks lükkab Kasvukonto ümber müüdi, et investeerimiseks on vaja palju raha, aega ja teadmisi,“ ütleb Goroško.

Kasvukontoga saab investeerida kasvõi ühe euro kaupa ja tehingute tegemise pärast pole vaja ise muretseda, sest kõik toimib automaatselt. Valikus on üle 40 erineva aktsiafondi, mille kõrvale lisandusid eelmise aasta lõpus ka populaarsemad üksikaktsiad. Täna saab portfelli koostamisel valida ligi 30 üksikaktsia vahel, sealhulgas näiteks Tesla, Apple, Microsoft jt edukad ettevõtted, millest tükikese saab Kasvukonto omanik soetada kasvõi ühe euro eest.

Eriti populaarseks on Kasvukonto saanud laste ja noorte seas ning see peegeldub ka Kasvukonto omaniku keskmises vanuses, mis on viie aastaga langenud 37 eluaastalt 28 aastani.

Goroško toob välja, et üha enam eelistavad just lapsevanemad lapse tulevikuks raha kogumise asemel hoopis investeerida. „See on pikaajalise investeerimise musternäide, sest meie statistika näitab, et ligi 88% neist lastest, kellele vanemad investeerimiskonto avasid, jätkavad investeerimisega ka täisealiseks saades.“

„Sellisel juhul tulebki mängu aeg, mis on investeerimise puhul üks olulisimaid faktoreid. Näiteks viis või enam aastat Kasvukonto abil investeerinutest on täna kasumis lausa 90%,“ ütleb Goroško. „Kui viimased paar aastat on turgudel ja majanduses olnud keerulisem ning sel perioodil Kasvukontoga alustanutest on vaid umbes kümnendik täna kasumis, siis vähemalt kaks aastat investeerinutest on plussis juba enamus. See tõestabki, et investeerimine on maraton ning punaseid numbreid nähes ei tasu kohe paanikasse sattuda ja rajalt kõrvale astuda,“ lisab ta.

Millal, mida ja kui suure summa eest väärtpabereid osta, saab iga kontoomanik ise paika panna. Valida saab nii regulaarsed kui ka üksikud sissemaksed, aga ka mikroinvesteerimise võimaluse, mis tähendab, et raha kantakse sinu Kasvukontole automaatselt väikeste summade kaupa iga kord, kui kusagil pangakaardiga maksad. Seda võimalust kasutab iga kolmas Kasvukonto omanik.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 880 inimese. LHV pangateenuseid kasutab novembri lõpu seisuga 374 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 131 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 150 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon