Tambiks veidi EKRE-t - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi EKRE-t

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei näita. Möönan et meil ei ole olukord nii hull kui veel progressiivsemates riikides, kuid institutsioonid mis peaks olema neutraalsed ei ole seda, mängureeglid on selgesti ebaõiglased, vabariigi valitsuse asemel valitsevad niikuinii EK ja teised organisatsioonid ning ka siis lubatakse lõppkokkuvõttes võimule vaid üht seltskonda, kellede vaated võivad erineda heal juhul maksukoormuse osas või muus säärases tühjas-tähjas.

    Ei räägi isegi asjaolust et e-valimiste tõttu meil tegelikult puudub usutav demokraatia üldse.
  • Nii kaua võib ju e-valimisi sallida kuni juhtub olukord, kui kontrolli valimisserveri või e-valimiste avalikustatavate tulemuste üle saab mõni Eesti suhtes vaenuliku riigi kolme tähega organisatsioon või nende mõjuagent. Siis on hilja tunnistada, et e-valimised tegelikult ju nii turvalised ei pruugigi olla.
    Ega Putin ju ilma asjata e-valimisi ka tänaseks terroristlikuks riigiks kuulutatud Venemaal kasutusse ei võtnud.
  • "sigakoer"

    Ei räägi isegi asjaolust et e-valimiste tõttu meil tegelikult puudub usutav demokraatia üldse.


    Bravo! Lõpuks jõudis pärale.
  • "Tervist Teile"
    Nii kaua võib ju e-valimisi sallida kuni juhtub olukord, kui kontrolli valimisserveri või e-valimiste avalikustatavate tulemuste üle saab mõni Eesti suhtes vaenuliku riigi kolme tähega organisatsioon või nende mõjuagent. Siis on hilja tunnistada, et e-valimised tegelikult ju nii turvalised ei pruugigi olla.
    Ega Putin ju ilma asjata e-valimisi ka tänaseks terroristlikuks riigiks kuulutatud Venemaal kasutusse ei võtnud.


    Tõeline e-valimiste fänn hakkab siis kahtlema, kui Putin saab üle 100% häältest.
  • Oo õudu! Ukraina saab varustust ja toetust! See kõlvatus oleks Vurru arvates kindlasti vaja olnud ära hoida.

  • Nagu kõikide teistegi teemade juures - nagu koroona jmt - käib praegu VV kallal irvitamine ja närimine, kuni tema ebapopulaarsed väited tõeks osutuvad ning praegused irvitajad teevad ise näo et VV jutt oli enesestmõistetav ja nad pole ise kunagi midagi muud väitnudki.
  • "sigakoer"
    Nagu kõikide teistegi teemade juures - nagu koroona jmt - käib praegu VV kallal irvitamine ja närimine, kuni tema ebapopulaarsed väited tõeks osutuvad ning praegused irvitajad teevad ise näo et VV jutt oli enesestmõistetav ja nad pole ise kunagi midagi muud väitnudki.


    Kulla mees, pisar tuleb silma su kannatusi siin raskes liberaalide anastatud Eestis lugedes. Mul on nii kahju, et ma olen valmis sulle ja vurrule ostma esimese klassi rongipiletid õnnistatud maale, kus valitsevad konservatiivid, kõik saavad NATO ja USA imperialistlikest eesmärkidest aru ning homoseksualiste näeb ainult pildiraamatutes. Seal õnnistatud maal on kõik veendunud, et Ukraina on täis neonatse, Eestis elavad ainult russofoobid ja poolakad on tegelikult põlisvenelased. Unistuste maa, kus staatusesümbol on natsidelt anastatud sõjasaak nagu adidase dressid või igivana seitsmene diiselbemm. Miks sa mees kannatad, õnn on paaritunnise rongisõidu kaugusel?

    Aga positiivsel noodil... iga kord kui ma siin su verbaalset okset loen, tekib mul jälle tahtmine Ukrainat toetada. Keep up the good work. :)
  • ukrainlaste ärakasutamine Venemaa kurnamiseks ja nõrgestamiseks

    wtf mida ma just lugesin?
  • Tõdede ja pooltõdede vahele vale ja pläusti sokutamine ja sellest kokku enda agendat toetava demagoogilise sousti kokkukeeramine ei tee veel seni esitatud väiteid sulatõeks.
  • Nii kaua, kuni liberastlikud Lääne poliitikud, eesotsas USAga, pole oma süüd tekkinud olukorras tunnistanud ja jätkavad heategija mängimist ning näpuotsaga abi tilgutamist, polegi Ukrainal mingit võidulootust. USA müüs Ukraina maha, taganedes Budapesti memorandumist, ja Biden pole isegi nõus seda tunnistama. USA abi peaks olema 10x suurem ja vabandused peaksid kõlama ette ja taha.
  • Proovime aru saada, et suurriikidel ei ole liitlasi, suurriikidel on huvid. Suurte "lubadused" maksavad 10 kopikat pang, suurte "garantiid" 10 senti vakast. Ukrainal on siiski lootust. Kui härrased jõuavad kaalumisel, kas VVP juhutav superriik (superbardakk) "merest mereni", ikka on usa huvides, Ukraina jaoks positiivse tulemuseni.
  • Leo Kunnas ütles ilusti: sõda on must-valge, sa kas oled kellegi poolt või vastu. Kõik kes ajavad mingit rahu juttu, lihtsalt ei julge tunnistada et on valinud poole. Vurru oma hämamisega on ilmselgelt valinud poole.
  • "thargun"
    Leo Kunnas ütles ilusti: sõda on must-valge, sa kas oled kellegi poolt või vastu. Kõik kes ajavad mingit rahu juttu, lihtsalt ei julge tunnistada et on valinud poole. Vurru oma hämamisega on ilmselgelt valinud poole.


    Kunnas ei ole eksimatu prohvet (või ekreiitide jaoks on?). Minul on näiteks igasuguste Aafrika suguharude omavahelistes mahanottimistes täiesti ükskõik, kumb pool võidab... võiks lausa öelda, et olen rahu poolt. Igasugune julguse puudumise ja hämamise jutt selles kontekstis on suvaline tatipritsimine.
    Jah, mul valitud oma pool nii Eesti kui Ukraina kontekstis. See aga ei tähenda, et poolt valimata poleks võimalik.
  • selle vahega, et pole absoluutselt mingit tähtsust sellel, kelle poolt või vastu on mingi eestlane, olgu või Riigikogu liige .Vabas ühiskonnas sa võid olla mille tahes poolt või vastu, meelsuse pärast karistatakse vaid totalitaarsetes riikides

    Kelle poolt või vastu on näiteks USA president, Kongressi enamus, EU ja NATO juhid, kelle käsutada on tohutult reaalseid vahendeid sõja käigu mõjutamiseks ( relvi, laskemoona, raha, luureinfot, samuti propgandavõimsust) - see on juba oluline, see mõjutab midagi.


    Ma ei hakka kommenteerima siin kogu Varro vaadete kompekti, mis on üsna veider segapudru katoliiklikust fundamentalismist ja juuraharidusega inimese irisemisest, kuid minu arust on päris selged mõned faktid

    1) Kuigi nii EU kui USA on kogu aeg väitnud, et nad toetavad Ukrainat, siis see toetus on olnud täiesti ebapiisav ja on seda ka pärast 60 B abipaketi vastuvõtmist . Muide, kõrvalepõikena on senaator Lindsay Graham maininud, et ilma Trumpi tugeva toetuseta, poleks seda abipaketti üldse vastu võetud

    There's a loan component to it. This would not have passed without President Trump. I want to thank the House Speaker [Mike Johnson] and [Minority Leader] Hakeem Jeffries working together in a bipartisan fashion to give weapons to Ukraine to fight a fight that matters to us," Graham said. "And President Trump has created a loan component to this package that gives us leverage down the road."

    Earlier this month, Johnson visited Trump at Mar-a-Lago where the former president expressed support for structuring some Ukraine aid as a loan.

    "We're looking at it right now, and they're talking about it, and we're thinking about making it in the form of a loan instead of just a gift," Trump said during the media event with the House speaker. "We keep handing out gifts of billions and billions of dollars, and we'll take a look at it."


    Seega Trumpi kujutamine Ukraina-vastasena on täielikult vale. Ta lihtsalt tahab, et abi kunagi tagasi makstakse nagu lend lease Britanniale, mis ühtlasi eeldab, et Ukraina kui iseisesv riik jääb ka alles mingil kujul, sest täielikult Putini okupeeritud ja annekteeritud Ukraina kindlasti pennigi tagasi maksma ei hakka

    2) Kuid ikkagi ei saa üle ega ümber sellest, et abi on liiga vähe . See aitab Ukrainal ehk mõned suvekuud vastu pidada, kuid mis edasi ?
    Donbassi ja Krimmi vabastamine on ikkagi vaid märg unelm , mida realistlikud inimesed isegi ei maini enam.

    3) faktor, mis võib olla veel tähtsam kui relvad. Ukraina pole monoetniline riik ja see, et Lääne propaganda kujutab teda sellisena, on hale läbikukkumine. See on nende kõige suurem probleem. Ukrainas on väga suur ja laialdane pinnas, mille kallal Putin saab töötada ja miljoneid inimesi, keda ta saab oma eesmärkide saavutamiseks kasutada .

    Venemeelne ja venekeelne Janukovitš sai 2010.a presidendivalimistel 12 miljonit häält rahvuslase Julia Timošenko 11 miljoni vastu, enamus neist häältest Ukraina ida- ja keskregioonidest. Kas tõesti arvate, et need inimesed on järsku meelt muutnud ja põlevad suurest soovist võidelda Venemaa ja venelaste vastu ? Loomulikult mitte.
    Parimal juhul nad hoiduvad lihtsalt sõjast kõrvale, liiguvad FSB kontrolli all Euroopsse,( Vene piirivalve laseb nad ju Ukraina passiga lahkesti läbi, ei tea miks küll ?! ) halvemal juhul toetavad agressorit.
    Kõik see kokku kujundab väga tumeda perspektiivi, mida propaganda ei taha ikka veel tunnistada ja mölab mingitest ajutistest raskustest rindel, mis USA relvade abil nüüd ületatakse ... ojee, johhaidii ! Kas naiivitarid või purulollid, võib olla ka mõlemad ....

    4) Ja täpselt sama hakkab ka Eestis toimuma kui Venemaa Eestile kallale peaks tungima. Eesti venelased kas hoiduvad sõjast kõrvale või siis toetavad agressorit. Venekeelne ja venemeelne võim on neile igatahes rohkem vastuvõetav kui mingi tsuhnaade keele õppimine, venemaiste meediakanalite keelamine nii et neid tuleb mingi VPN või satipanni abil hankida. Need, kes valisid entusiasmiga Savikat, Kõlvartit, Stalnuhhinit ja Jaana Toomi ja panevad küünla Moskva õigeusu kirikus , mida isegi Breznev ei julgenud ära keelata, ei hakka iial Eestit toetama kui valik on kas Eesti või Venemaa.

    5) sanktsioonid lihtsalt ei tööta ja kombineeritult EU rohepööraste luuludega, millest Brüssel ei taha kuidagi loobuda, need pidurdavad hoopis Euroopa majandust

    IMF hindab Venemaa reaalseks majanduskasvuks 2024.a 3,2 %, eurotsoonil napid 0,8 % ja Eestis muidugi aina kahaneb

    Niisugune on ebamugav kibe tõde. Kuid enamik inimesi ei taha teada midagi sellest, mis neile ei meeldi . Neile meeldib suhkurdatud magus vale.
  • Kas Ukraina sõda võrdub kuidagi Aafrika suguharude vahelise sõjaga? Ei puuduta kuidagi meie riigi tulevikku?
  • "k525"
    Miks sa mees kannatad, õnn on paaritunnise rongisõidu kaugusel?

    Täitsa sinu kiusuks elan ja jään Eestisse ja teen oma parima, et mitte lasta su mõttekaaslastel muuta Eestit sääraseks sitaauguks, mis peaks Venemaalt millestki eeskuju võtma.
  • https://twitter.com/i/status/1782301818548072468
    Kõikidele ekreiitidele...
    Muidugi nüüd tekkib küsimus, miks Kunnas talub vurrut
  • "thargun"
    https://twitter.com/i/status/1782301818548072468
    Kõikidele ekreiitidele...
    Muidugi nüüd tekkib küsimus, miks Kunnas talub vurrut


    Aga mine ja küsi ning ütle meile ka mida teada said: Leo Kunnas
  • "stagna"

    IMF hindab Venemaa reaalseks majanduskasvuks 2024.a 3,2 %, eurotsoonil napid 0,8 % ja Eestis muidugi aina kahaneb

    Niisugune on ebamugav kibe tõde. Kuid enamik inimesi ei taha teada midagi sellest, mis neile ei meeldi . Neile meeldib suhkurdatud magus vale.

    Sa võid vaadata järgi, mida venelased ise sellest IMFi majanduskasvust arvavad, kusjuures riigitelevisioonis.
    https://www.youtube.com/watch?v=r5YLCoKwf2g



  • Selle majanduskasvu arvutusmeetoditega on nii nagu on. Ressursi kasvav hukkamine pommide tootmiseks loetakse majanduskasvuks.
    Samas ühel talvel, kui Eestis oli väga soe talv, siis oli majanduskasv kesine, sest katlamajade ja lumelükkajate (rahahukkamise) käive oli väga madal.
  • Küsimus on, kas Ukraina mulda lastud ja Ukraina mulda maetud majanduskasvu toovad investeeringud kunagi Venemaale ka dividende toob. Kui ei, siis on see lihtsalt rahvale kuuluva raha ja väärtuste hävitamine, jätkub rahvale kuuluva kantimine ja põletamine nagu seda viimased paarkümmend aastat tehtud on ja seda vaid kellegi ideoloogiliste unenägude ja unistuste nimel..

    Hetkel on raske näha kuidas see investeering tasuvaks muutuks, isegi kui Venemaa Ukraina lõplikult alistab/purustab.
  • miski Venemaal ei kuulu rahvale. Seal on riigikapitalism. Ja riik kuulub valitsejale .Ei kuulu ka oligarhidele ega üldse eraisikutele. Sa võid olla ropprikas nagu Hodorkovski, kuid järgmisel päeval sind pistetakse vangi ja kogu vara on läinud. Võid ka 16.korruse aknast alla kukkuda nii täiesti kogemata ja seda 2 korda järjest . Või kukub su lennuk puht kogemata alla ja läheb põlema

    IMF-l on siiski oma metoodika, millega riikide majandust mõõta, see pole Kisseljovi propaganda. Mida inimesed arvavad ? WTF cares ? Mida Eesti inimesed meie majandusest arvavad ? Mida eurotsooni inimesed arvavad ? Võib-olla nad tahaks idiootliku rohepööramise järele jätta , efektiivseima kütusega hooneid kütta, elektrit teha kõige efektiivsemast ja kättesaadavamast kütusest , normaalse autoga sõita, toidupoes hinnasilte ja bensujaamas posti otsa vaadates mitte infarkti saada, haritud viljakandvate põllumaade taas-soostamise põrgu saata ? Kas keegi üldse küsib nende käest ?

    Keegi ei küsi.

    Inimesed on lambakari, keda pügatakse niipalju ja siis kui valitsejad tahavad.
    Seda nii siinpool kui sealpool Narva jõge, õieti igal pool.

    Ja peale pügamist teevad mää-ää !
  • "stagna"

    IMF hindab Venemaa reaalseks majanduskasvuks 2024.a 3,2 %, eurotsoonil napid 0,8 % ja Eestis muidugi aina kahaneb

    Niisugune on ebamugav kibe tõde. Kuid enamik inimesi ei taha teada midagi sellest, mis neile ei meeldi . Neile meeldib suhkurdatud magus vale.


    Venemaa on põhimõtteliselt salastanud kogu oma majandusstatistika. Huvitav küll miks? Kas tõesti on Kremlil soov varjata seda, kui hästi Bardakistani majandusel läheb? Kas nad tõesti soovivad varjata seda, kuidas sanktsioonid ju absoluutselt ei tööta?
    Tegelikkuses avaldab Kreml ainult seda, mis peaks kinnitama Kremli narratiivi asjade olemusest. Kusjuures meie siin peaksime oma varasemast kogemusest hästi teadma, et isegi kui uskuda Kremli väidetest ainult veerandit, siis oled vähemalt poolega petta saanud.

    Aga samal ajal IMF-i tublid ametnikud kribavad palehigis raporteid ja genereerivad täpsusega 3 kohta peale koma kindlas kõneviisis prognoose selle kohta, kui suurepäraselt kasvab Bardakistanis majandus! Muidugi tasub neid prognoose uskuda, sest IMF-i kontoris olevatel ametnikel on ju kordades täpsemad andmed kui Kremlil endal. Ja kindlasti tasub ka seda IMF-i poolt genereeritud pasteeti levitada nii palju kui vähegi võimalik. Sest IMF ei saa ju eksida, mitte mingil juhul!
  • jah, eks nüüd on IMF, kes kõigile, kellele vähegi saab, alati on suure mõnuga sitta keeranud...nüüd on nemad kah Putja ja tema propaganda teenistuses...
    Oh püha lihtsameelsust , küll jätkub maailmas ikka lolle !

    Tõde on lihtsam. Lihtsalt agressori majandusel ei lähe halvasti ja muuseas sõda buustib sageli ka kiratseva majanduse üles.Vastasel juhul, miks üldse sõdida kui see su majanduse hävitaks ? Hitleri majandus oli suurepärane 1940.a. kui ta oli vallutanud pool Poolat, Norra, Taani, Beneluxi maad, pool Prantsusmaad, oli need maad ka suures osas paljaks röövinud, võõras vara on odavasti saadud ja magus ...muuseas sakslased olid sellega väga rahul, vallutatud maade elanikud kindlasti rahul polnud.
    1945.a. oli Reichi majandus juba palju kehvem, sest majanduse alustalad olid hävitatud, röövtulu enam polnud ja suur osa infrastruktuurist oli purustatud, eelkõige idapoolsetel aladel

    Nii et selleks, et Vene majandust tõeliselt kahjustada, tuleks riik enne sõjas täiesti purustada . Või noh alustuseks , -kui ei taha kerkivaid tuumaseeni jms apokalüptilisi stseene - keelata Venemaal sisepõlemismootorid , söeelektrijaamad ja pool põllumaad soo alla uputada ? Universumi direktorid annaks vastava direktiivi ja mõjuks kindlasti.

    Kes selle töö ette võtab ?

    Igatahes ei piisa Vene kahjustamisest sellest kui Kaja pere enam plekkpurke sinna ei veaks või Operaili vedurid niklit ei liigutaks
  • stagna, Trumpi kiitmisest abipaketi juures - vähemasti lisatud tsitaadist selgub Trumpi panus eelkõige selles, et osa "abi" muutus "laenuks" ehk siis USA omakasu sõitis üle Ukraina vajaduse ja huvi.

    Mis puudutab IMF-i prognoose selliste riikide nagu Venemaa ja Hiina osas, siis tuleks küsida, et kas erapooletu, aus ja väga tark analüütik ikka saab liiga täpselt mõõta majandusi, mille kohta alusandmed on leebelt öeldes puudulikud ja küsitava tõeväärtusega.
  • "Jate"
    ..
    Hetkel on raske näha kuidas see investeering tasuvaks muutuks, isegi kui Venemaa Ukraina lõplikult alistab/purustab.

    Juba tänaseks anastatud ukraina aladel on väga palju loodusvarasid, mille müügist saab tulevikus kena kopika teenida, eriti kui arvestada, et kui (veremaa) turuosa (varud) suurenevad, siis on tal ka rohkem võimalust endale sobivamat hinda kujundada ...
    lisaks kõik need vähemusrahvuste esindajad ja vanglas istunud sadistid, kes ukrainas otsa leiavad on ju puhas kasu - pole inimest, pole probleemi ...
    lisaks kui peaks tõesti juhtuma et Ukraina alistatakse täielikult, siis see sõjaline jõud, mis siis veremaal olema saab võib vabalt ookeanipiirini välja veereda, vaja veel ainult Poolast jagu saada, ülejäänud euroopa võib juba varasemaga võrreldes suht kerge jalutuskäik olla ...
    ehk kui mu skeptiline arvamus peaks õige olema, siis putler läks juba ammu va banque ning kuna lihtsõdureid ja lollmoona tundub olema veel omajagu, siis ta tunneb end hetkel veel päris tugevalt ... ja mida rohkem ungari ja slovakkia euroopat lõhestab/takistab, seda tugevamalt putler end tunda võib

    2022.a sügisel/suve lõpus oleks tulnud Ukraina relvaabiga üle ujutada, siis oleks tänaseks võibolla sõda läbi ning saaks hakata tegelema ülesseehitamisega ... iga päevaga läheb ukraina ametlike piirideni tagasijõudmine järjest kallimaks ja kahjuks lükkub järjest kaugemale ... ja selle peale putler panustabki. Tõenäoliselt panustas ta lääne väsimisele juba sõja alustades .. aga mitte keegi ei osanud arvata et see kõik nii kaua kestab ... ja see pole ikka veel läbi ... kuigi vahelduva eduga võib putleri jaoks tunnelilõpus siiski valgust kumada ... aga kas see on rong või tunneli lõpp, sõltub lääne valmidusest kannatada ja kas leitakse piisavalt abivahendeid/abistajaid ...
    'ratsionaalse' mõtlemise (/otsese majanduslikutasuvuse) piirid ületas see sõjaline kallaletung ilmselt juba 2022.a veebruaris/märtsis ehk tänaseks rohkem kui 2 aastat tagasi ja minuarust on tegu puhtalt putleri egotripi ja/või ellujäämisvõimaluse ja kuulsaks saamisega - ajalukku on ta end juba nagunii kirjutanud. lahtine on veel ainult see, et kas kogu selle jama lõpuks tõmmatakse ta sõjakurjategijana liistule või pärjatakse impeeriumitaastajana troonile ... ja siin on meil kõigil võimalus oma sõna kaasa öelda - liblika tiivalöök 'you know'
  • Venemaa pole ju sittagi juurde vallutanud peale 2022 aastat. Kas on ca Eesti suuruse maa- ala juurde vallutanud kahe aastaga? Selle ala maavaradega rikkaks saab, siis vägev muidugi, mitu sada miljardit see on maksma läinud Venemaale?
  • "Jate"
    Venemaa pole ju sittagi juurde vallutanud peale 2022 aastat. Kas on ca Eesti suuruse maa- ala juurde vallutanud kahe aastaga? Selle ala maavaradega rikkaks saab, siis vägev muidugi, mitu sada miljardit see on maksma läinud Venemaale?

    Tunnistan et pole joonlauaga kaardipealt täpselt üle mõõtnud, kuid kahtlustan et viimase 15 kuu saldo on vene vägede edasiliikumise mõistes positiivne - juurde anastatud on rohkem kui kaotatud ning kui juurde liita käesoleval aastal asetleidnud rindejoone liikumised + taristu lammutused + need nn. FAB-liugurpommid, mille vastu hetkel veel rohtu ei ole ... siis praegune tähtede seis paistab minuarust putleri jaoks üsna soodsana (kuni lääne abi reaalselt kohale jõudmiseni)
    ning kuna vene valitseja enne (rahva) rahast on hoolinud? venemaal on piisavalt rikkust mida omade vahel (ümber-)jagada ja tänu skp mõõtmismudelile on hetkel ka statistiline majanduskasv ametlikult olemas ehk jamade ilmsiks tulemiseni on veel veidi minna ... ning kui nüüd armee veel enne putleri järjekordset ametisse pühitsemist mingi uue võidu (nt. tsassiv jar'?) tooks, siis võiks ta ju igati rahulolev (võibolla isegi naeratav) välja paista
    ehk enne kui lääs ja ukraina ei ole suutnud vene vägesid taganemisele suruda, niikaua ongi erinevatel vandenõuteooriatel palju arengusuundi ja nii avalikke kui ka varjuhoidvaid pooldajaid ja levitajaid.
    ps. kui ma ei eksi, siis lõppude lõpuks maksavad sõjakulud kinni ikkagi maksumaksjad, iseasi küsimus et kui globaalse või lokaalse asurkonnna maksta see kõik jääb ja millisel kujul see lõpuks formuleerub (maksutõusud või inflatsioon või mõlemad?)
  • https://roheportaal.delfi.ee/artikkel/120287964/ekre-korraldab-artises-valefakte-esitava-filmi-linastust-kino-selles-probleemi-ei-nae
    Ekre korraldab kommunistlikult ,,tasuta" kinopäeva. Saab kohe terve perega minna. Popkorni ja cola eest peaks kahjuks küll ise maksma, aga tasuta saadud pilet ise on juba piisavalt suur võit, et ämmad - äiad ka kaasa vedada. Pärast on hea õhtul terve suguvõsaga kliimateemade üle arutada ja saab õlleklaasi taga inimtekkelisest kliimasoojenemise ohvrid, majanduskahjud ja selle eest hoiatavad teadlased välja naerda. NB! Kinno tõenäoliselt tõrvikutega sisse ei lasta!
  • Võib seda vaadata ka juutuubist, eestikeelsed subtiitrid all olemas. Propellerpüks oma alter egodega, teile kuluks see täitsa ära.
    https://www.youtube.com/watch?v=jQiRPTtZlLg
  • "vaits"
    Võib seda vaadata ka juutuubist, eestikeelsed subtiitrid all olemas. Propellerpüks, sulle kuluks see täitsa ära.

    Ammu vaadatud. Totaalne jama. Kes tahab elus ohvrit mängida, see leiab selleks alati võimaluse.
  • Miks Te soovitate spämmeril teha asju, mis teda veelgi rohkem spämmima panevad?
  • Sul on õigus, saadan poisi tagasi sinna mykode, vanaemade, fjotide ja teiste omasuguste sekka.
  • Nii reality checki mõttes keskmise EKRE valija keskmine kommentaar FB-st
    "Ants Vimm: lõuga tahad saada kuradi kukk või?"
    Parem ärge tehke endale üleliia illusioone.

  • Kaja Kallas käis ,,valijatega" kohtumas. Kohal olid Ekre esindajad ja vatnikud.
    https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120287879/peaminister-vorus-te-kutsute-soda-siia-ei-kutsu
    Kertu üleskutse, tulla peaministriga kohtuma, on Facebookis saanud 177 meeldimist. Rõve on see Ekre. Ekre ja vatnikud on ühe perse kaks kannikat.
    https://threadreaderapp.com/thread/1759162827489620379.html
  • "karlsson25"

    Kaja Kallas käis ,,valijatega" kohtumas. Kohal olid Ekre esindajad ja vatnikud.
    https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120287879/peaminister-vorus-te-kutsute-soda-siia-ei-kutsu
    Kertu üleskutse, tulla peaministriga kohtuma, on Facebookis saanud 177 meeldimist. Rõve on see Ekre. Ekre ja vatnikud on ühe perse kaks kannikat.
    https://threadreaderapp.com/thread/1759162827489620379.html


    Olen mitu korda proovinud mõista propellerit kui liberaali ja demokraati.
    No kuidagi ei suuda leida seda osa kus sallitakse teistsugust arvamust ja demokraatia reegleid ka siis kui need oma tõekspidamistega kokku ei sobi. Ei leia mingit vahet režiimiga mis kehtib meist ida pool.
  • Karson, palun too välja nimeliselt need keda sa osalenud Võrumaa inimestest vatnikeks pead ja pane need nimed siia kõigile teadmiseks kirja. Samuti palun selgita, miks sinusugune liberaal peab oma kodu ja Eesti pärast muretsevaid Võru kohalikke inimesi vatnikeks?
  • "Tervist Teile"
    Karson, palun too välja nimeliselt need keda sa osalenud Võrumaa inimestest vatnikeks pead ja pane need nimed siia kõigile teadmiseks kirja. Samuti palun selgita, miks sinusugune liberaal pead oma kodu ja Eesti pärast muretsevaid Võru kohalikke inimesi vatnikeks?

    Kuule, aga sul peaks ju vatnike nimekiri endal olemas olema? Jagad äkki?
  • Karssonkompuutril läksid jälle suure ähmiga kontod sassi?
  • "Tervist Teile"
    Karson, palun too välja nimeliselt need keda sa osalenud Võrumaa inimestest vatnikeks pead ja pane need nimed siia kõigile teadmiseks kirja. Samuti palun selgita, miks sinusugune liberaal pead oma kodu ja Eesti pärast muretsevaid Võru kohalikke inimesi vatnikeks?


    P.tsi, see Kertu Luisk nimeliselt on TOTAALNE vatnik. Ta vist osutus isegi EKRE jaoks liiga vatnikuks. "Oma kodu ja Eesti pärast muretsev" on ta sama palju kui sinu kuradi guru Vooglaid-Kingissepp. 110% Kremli käepikendus. Puruloll peale selle.

    Sinusuguse pooletoobise Kremli ööbiku jaoks muidugi oma jope ja zemljak. OmaPeagaMõtleja (TM)

    PS see seisukohavõtt ei õigusta kuidagi Kaja Kallast kui kosmiliselt arrogantset peaministrit.
  • "iffkillla"
    Läksid jälle suure ähmiga kontod sassi?

    Ähäh! Sa saad varsti ka Termomeetritootjate vandenõu paljastatud. Vihje: akronüüm on TMT-VNOU.
  • Ja rohkem liberaaalidel siis argumente ei olegi ning "argumentatsioon" piirdub teiste eestlaste sildistamise ja labase sõimamisega?
  • "Tervist Teile"
    Ja rohkem liberaaalidel siis argumente ei olegi ning "argumentatsioon" piirdub teiste eestlaste sildistamise ja labase sõimamisega?


    Argumente mille kohta? Et Luisk ja Vooglaid on Vene propaganda etturid? Loe nende FB külgi, esimesest kolmest postitusest võiks piisata. Kui need ei ole argumendid, siis mine lõpeta oma poolelijäänud lasteaed ära, sest probleem on sinus.
  • "Tervist Teile"
    Karson, palun too välja nimeliselt need keda sa osalenud Võrumaa inimestest vatnikeks pead ja pane need nimed siia kõigile teadmiseks kirja. Samuti palun selgita, miks sinusugune liberaal peab oma kodu ja Eesti pärast muretsevaid Võru kohalikke inimesi vatnikeks?

    Minul on Võrumaa inimestest kahju. Üheltpoolt tunnevad nad ennast tõenäoliselt peaministripartei poolt unustustatuna, teiselt poolt laskub nende peale Kertu suguste vatnikute radiotiivne valgus. Head ei ole neil inimestel praegu eriti mitte kusagilt oodata.
  • aga stalinismi taastatakse ju Eestis täie hooga.

    Sul ei tohigi olla teistsugust arvamust kui võimul ja võimuparteil. Ja kui on, siis ole vait, ära ole nii loll, et selle välja ütled . Kui ütled, siis sind tühistatakse ja sa saad karistada.

    Kaja & Co on tüüpilised stalinistlikud , ideoloogilise impeeriumi asevalitsejad nagu olid Johannes Lauristin, Vares-Barbarus, Ivan Käbin jt.
    Ja aretavad siin täpselt samasugust stalinistlikku režiimi ,ideoloogilist dikatuuri, millele kõik peavad alluma.

    Perekondlikud kogemused on ju kah olemas, ta isa oli peamise ENSV propagandaajalehe peatoimetaja asetäitja, , kes sisuliselt vastutas väljaande õige ideoloogilise hoiaku eest, et rahvavaenlased sinna oma sõnumit salamahti sisse ei sokutaks.Ta teab väga hästi: selleks, et elus edasi jõuda, tuleb olla ideoloogiliselt ustav ja mitte partei peajoonelt kõrvale kalduda .

    Tõsi, seekord püütakse seda teha pikaldaselt, jupp jupi haaval nagu konna keetes. Niimoodi ühe ropsuga nagu 1940.a. enam diktatuuri kehtestada ei saa. Esialgu ilma massimõrvade, Gulagi ja küüditamisteta, kuid andke aega atra seada, ega kõike korraga saa.
    Vihakõneseadus on tulekul, siis saab vastalisi juba peale tühistamise ja sõimamise ka vangi panna. Küüditamise asemel sulgetakse sind getosse., kust väljas võib käia vaid siis kui oled piisavalt võimule ustavust näidanud. , oled usalduskrediiti kogunud .Kogu meedia on täielikult võimu kontrolli all ja lõõritab samasugust kiidulaulu õnnelikust ja helgest tulevikust, mis meid selle võimu all elades ja selle heaks rügades ees ootab. Praegu,. tõsi küll, esineb veel üksikuid ajutisi raskusi, kuid need ületatakse partei targal juhtimisel. Võtke võrdluseks 1983.a. Rahva Hääl ja Edasi raamatukogust ja lugege . Mingit olulist erinevust praeguse meediaga te ei leia . Samamoodi nagu Edasis sajatati "CIA agente" Lagle Parekit, Enn Tartot ja Mart Niklust, samamoodi sajatatakse praegusi võimu vastaseid

    Peamine sõnum nii siis kui praegu on täiesti selge : kes (meie) võimu vastu on, see on rahvavaenlane, vaenlase agent, äraostetud lurjus ja kaabakas ja temaga hakatakse tegelema ...
  • Öelge kasvõi üks peavoolus tuntud liberaal, kes oleks avalikult hukka mõistnud ja soovinud küüditaja Juhan Smuuli lõusta viivitamatut eemaldamist vaba Eesti Vabariigi pealinna kesklinnast. Sellist ju ei ole. Mida siit järeldada? Et liberaalid ei saa seniajani aru mida inimsusevastaseid kuritegusi korda saatnud küüditaja ja stalinist Juhan Smuuli valesti tegi? Kui nad sellest aru ei saa, siis milline on nende tegelik suhtumine NSVL kui okupatsioonivõimu? Võttes arvesse praegust globaalset julgeolekuolukorda, kus Mutin isegi ei varja oma ambitsioone peale Ukraint.
  • Vähe sellest, kuna smuul oli progressiivne kirjanik, siis meie progressiivid kiidavad veel talle takka.
  • Iga vaidlusküsimus on KELLEGI JAOKS VÕIMALUS. Neid inimesi kutsutakse oportunistideks. Inglise keeles on veel "yes-man" ja "brownnoser". Näeme neid ju igal koosolekul, kus mõni selline p...sepugeja hakkab kohe järele kiitma mistahes ettepanekule, mille keegi "kõrgemalseisev" teeb.
    Teie mainitud tropi(tari)d ei pruugi isegi vedada mingitel kahtlastel kokkulepetel "vatnikluse vankrit". Neile piisab sellest, et "pildile saada" ja "esile tõusta" ja "endale nime teha" millegi VASTU olles. Olgu see siis Nursipalu või karantiin. Isikliku kasu saamise motiiv. Võib vabalt olla, et juhusliku korrelatsiooni tõttu teenivad nad ka "karu agendat". Aga võib ka olla, et taust on süngem ja "tumedam".
  • Siin saab jälle teha mõtteharjutuse, et mis oleks juhtunud siis, kui oleks selgunud, et Smuul oli nats. Noh, mitte nats nats, vaid ikka päris nats. Bareljeef oleks kadunud nagu naksti. Ehk siis me elame jätkuvalt kontekstis, kus üks inimvaenulik režiim on teisele eelistatud. Kas peaks olema? Minu meelest mitte. Küll aga saab sellest päris palju järeldusi teha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon