Google (GOOG) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Google (GOOG)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Märtsis pidi toimuma Google IPO. Tegu on väga perspektiivse internetifirmaga, mis ühena vähestest suudab ka kasumit teenida. Google turuväärtust hinnatakse 15-25mld dollarini ja firma vastu tunneb tõsist huvi ka Microsoft. Mulle tundub see huvitav firma olevat, kuidas teistele?
  • 15-25 mld on päris krõbe hind. Samas Yahoo (YHOO) turuväärtus on hetkel veidi alla 30 mld.

    Mõne kuu eest soovitasid ühe investeerimispanga analüütikud osta Novellust (NVLS), kuna see tundus odav võrreldes konkurendi Applied Materials (AMAT)-ga..


    sB
  • Google IPO toob endaga kaasa veel üht-teist huvitavat.

    Praegu tundub, et internetiaktsiad (YHOO;AMZN;EBAY etc) naudivad Google IPO poolt tekitatud rambivalgust, kuid mis juhtub kui Google tuleb ning tõmbabki turult selle 15-25 mld. Mille arvelt see tuleb? Usun, et mitmed turuosalised soovivad oma Yahoo aktsiad vahetada välja Google omade vastu.

    sB
  • 15-25mlrd on ainult siis kui kogu aktsiapakk müüki läheks, seda aga kindlasti ei juhtu.
  • google loojad Larry Page ja Sergey Brin käisid oma otsimootorit alguses ka yahoole pakkumas. nood aga keeldusid väites, et otsimootor pole oluline osa nende ärist. Page ja Brin pidid hakkama ise riskikapitali otsima. yahoo vennad kahetsevad nüüd vist kibedalt (vaata Bettie kommentaari viimast lauset)
  • Kui pisiinvestoril on tahtmist mõne tuhande krooni eest aktsiate emissioonist osa võtta, siis kuidas see käib ja kas on võimalik läbi lhv?
    Töelistelt võhik sel alal aga google aktsia vastu võiks nagu huvi tunda.

  • Ise olen ka seda mõtelnud küsida.
  • vat see on pähkel :S

    Kas keegi on siin IPO-dest osa võtnud? (mõtlen just usa-s)
    Kas lhv kaudu on üldse võimalik IPO-dest osa võtta?
  • Jutud käivad, et see nädal võib juba IPO kohta täpsemat infot tulla. Kellel muud teha pole võib SECi lehel koguaeg Google kohta infot refreshimas käia - kliki siin.

    Muuseas, kas olete kuulnud Google mailisüsteemist Gmail? Juhul kui pole veel, siis ilmselt varsti kuulete pidevalt, sest teenus on päris vinge. Kui Yahoo! pakub praegu 4 mb tasuta serveriruumi mailikontole ja Hotmail vaid 2 MB, siis Gmail pakub koguni 1000 MB. Praegu tundub liiga ilus, et olla tõsi. Vaata www.gmail.com

    Kuid ka orkut.com näitab, et Google on igatahes endale eesmärkis võtnud isikuandmed ja see on ka ilmselt Gmaili konks.

  • Kuigi IIRC, see Gmail.com teade tuli välja 1. aprillil tundub ainuke küsitav element 1giga per klient. google kasutajaid on astmes rohkem kui hotmail ja-jahoo kokku.

    Mäletatavasti eelmisel aastal tuli google välja teatega, et nende otsisüsteem on nii edukas kuna kasutavad tuvisid oma töös :-)

    http://www.google.com/technology/pigeonrank.html


    kunagi keegi öelnud:
    "90% edust on teostus..."
    Kes arvab ära?

  • No kui Rootsi Lauas kõik selle 20 kr eest ennast lõhki sööksid. Aga ei söö. Tolle giga saab esiteks toredasti kokku pakkida ja teiseks saab sobiva nuti korral kõik korduvad binaarattachmendid ainult ühena salvestada. Giga kõvaketast maksab 10 kr jaehindades.
  • gmaili giga-lubadus ei ole prank, priitp on õigel teel. lisaks veel seda, et korraliku spämmifiltriga varustet tavalisel kodukasutajal läheb giga täiskogunemiseks omajagu aega, ega kõik ei ole sellised infojunkied, kes viis või kümme aastat mailide ajalugu kogu aeg ihu lähedal alles peavad hoidma...

    mailiteenuse stickiness, eriti kui sama aadressiga/accountiga on sul seotud muud väga stickid asjad, nagu osalemine foorumites (yahoo) või passportiga teenused pluss MSN messengeri identiteet (hotmail), on lihtsalt NII suur, et kasutajate ületõmbamine nõuab midagi silmatorkavalt suurt.

    2 või 4 mega asemel 10 pakkumine doesn´t do the trick these days. :)
  • ja seda veel kah, et Orkut annab Google IPO käigus aktsionäridele ilmselt kohe miljardikese või kaks väärtust juurde. :)
  • ma ei mõista selle orkut ideed. õigemini ideed mõistan, aga arusaamatuks jääb, kes viitsivad seda kasutada. istud seal ja riputad omale sõpru (ooo, kunagine sõber ka siin) külge. point? mina arvan, et maailmas on nii palju inimesi ja pole vaja kõigiga suhelda. see sööb ainult energiat
  • orkutist leiab vabu naisi :)

    tegelt,
    orkut on hea idee, aga teostus on nats jura - ma kyll ei defineeriks koiki kui s6pru, pigem kui tuttavaid. ajsal voiks olla ka see info, et millega seoses sa antud inimest tunned (personal, business, koos mingeid asju tehtud, projektid, mis yhendab jne)

    siis saaks sealt
    a)personaalinffi
    b)luureinffi
    c)leiaks ometi kord inimesed kellel on samad huvid/ideed et koos midagi teha.
    hetkel ei ole sealt kyll imho "business" activity patnerit leida voimalik.
    activity partnerit aga kyll!

    samuti on huvitav jalgida, kes keda tunneb.
    seega tead, kelle seltskonnas peab ettevaatlik olema, ja kellega v6ib viina v6tta :D
  • arvan, et 99% seal on JUST FOR FUN.

    Sisuliselt on tekkimas eestlaste jaoks rate.ee konkurent.
    Uskuge rate.ee külastatavus hakkab kuu aja jooksul langema. - lihtsalt väike prognoos:)
  • Tegemist võibolla läbimõeldud strateegiaga, ehk hetkefaas ei näegi ette suurt funktsionaalsust aga mingil hetkel pannakse sinna ülalnimetatud asju juurde ja võib hakata kellegil kasu olema sellest. Edevus on tegelt jube tugev motivaator ja seda õieti ära kasutada on peen kunst, näis kas orkut oskab. Ja veel... mis tähendab orkut soome slängis :D
  • Naljakas, et eestlased sinna nii tugevalt trüginud on. Ükskõik mis communitit vaadata, paari kolme inimesega jõuab ikka TÜ või EEstini välja...
  • Jajah, mulle meeldib hoopis see, kuidas kari tibisid kõik Jürvetsoni sõbrad on ;). Hea luureinfo, arvatavasti...:)
  • Jätkusuutlikkust see keskkond minu meelest siiski ei paku - paar korda logisin sisse ja pärast esmase lõbususe hajumist polnud seal suurt midagi teha.

    Aga Google seisukohalt on siis üks väga oluline asi - isikuandmed. Kõik inimesed on seal reaalselt oma nimega ja pilt ka veel juures, milline suurepärane viis profileerimiseks ja väga personaalseks müügiks.
  • Sales for 2003 were $961.9 mln, up from $348 mln in 2002 for a 176% increase. Q1 sales were $389.6 mln, up 118% yoy. Q1 EPS was $0.24, up vs $0.10 last year.
  • No www.sec.gov oli igal juhul mõneks ajaks päris maas...
  • Kordaks Tyyp'i küsimusi..

    Kas keegi on siin IPO-dest osa võtnud? (mõtlen just usa-s)
    Kas lhv kaudu on üldse võimalik IPO-dest osa võtta?
  • Üks lugu Google-ist ja tema võimalikust tulevikust Arvutimaailmas
  • Google's IPO statement gives investors insights on its slowing revenue growth -- Barron's Online

    Barron's Online highlights Google, which finally filed its IPO statement yesterday. While 2003 rev almost tripled to nearly $1 bln, from $348 mln, the co's net income rose just 6% to $105 mln, which is more like an electric utility or a refugee from the Old Economy. What's more, Google's 2002 net income rose 14-fold to about $100 mln, making that meager 6% earnings advance last year all the more curious. Though Google's rev growth is still breathtaking, it, too, is slowing from 2002's fourfold increase. In fact, Google could face sharply slowing growth in its lucrative paid ad search market this year. Rev for that market almost tripled to $2.5 bln in 2003, but it could grow by a much smaller 28% this year, according to the WSJ. Rev from paid ads accounted for nearly all of Google's rev last year. Its famed search capability contributed a pittance. Co officials did not return telephone calls by deadline, but in its filing, even Google acknowledges that growth will taper off. "Our net rev growth rate has declined, and we expect that it will continue to decline as a result of anticipated changes to our advertising program rev mix, increasing competition and the inevitable decline in growth rates as our net revs increase to higher levels," the document says. The filing also says, "We believe that our operating margin will decline in 2004 compared to 2003." Google certainly isn't struggling. The co's operating margins are a healthy 36% and net income was $64 mln in the Q1, more than doubling earnings of $25.8 mln in the same quarter a year ago. And Google hired 279 full-time workers in the Q1 of this year, bringing its total workforce to about 1,900 employees. The co also spent about $120 mln last year on sales and marketing, almost 3x the amount it shelled out a year earlier.
  • tekib kysimus, miks mamma.com või findwhat.com või asjjeeves.com ei võiks teha googlega sama, mis ta tegi altavistaga?
    ja veel, MSFT toob turule uue internet exploreri, millesse on ehitatud advanced otsingumootor (praegune on selle kõrval käkk), samahea vähemalt, kui google oma. miks ma peaks spetsiaalselt mingile saidile minema, kui ma saaks sama ajsa oma browseris ära teha.. kaks-kolm klikki säästetud.....
  • Siis kui Google tegi Altavistale, oli otsingumootorite maailm veidi teine .. näiteks mina ise kasutasin mäletamist mööda hoopis HotBot nimelist junni (st tarbimisharjumused ei olnud niiiiii tugevalt välja kujunenud, kui praegu).

    Ja Google saad ju samuti browseri külge panna ning klikke säästa.
  • Jyri, saad panna google (mian nt ei viiciks), kuid ma arvan, et MSFTil on see eelis, et mootor juba on browseris ja ilmselt ei saa sa seda vahetada.
  • Sidekick, Microsoftil on olnud võimalus tulla "uue ja hea" otsingumootoriga turule juba 10 aastat. Kui siiani pole seda suudetud, siis ei ole ka mingit arvamust arvata, et see uus mootor Google sarnane tuleks.

    +inimeste tarbimisharjumused
  • MSFT on siiani mujale panustanud, kui otsingumootoritele. 10 aastat tagasi oli otsingumootorlus nii mõttetu käibe ja kasumiga bisnes, et sinna eriti tungi polnud. kuna nyyd on see miljardibisnes, siis on ka msft asja käsile võtnud.
  • kõik negatiivne loomulikult ei pruugi takistada google aktsia tõusu, pärast IPOt, sest vbla enamus näeb ettevõttele veelgi helgemat tulevikku ja igavesti kestvat kasvu ;)
  • Google hind võib IPO käigus väga kõrgele tõusta ning sama tõenaoline on et aktsia hoopis kukub peale turule tulekut.

  • Lugesin "Owner's Manuali" - mina kui suur paranoik muutusin ettevaatlikuks eelkõige selle pärast, et kogu aeg üritati selgeks teha, kui ausad ja straightforward vennad nad on. Brin ja Page, siis.
  • Mulle tuli ka üks paran...ne mõte. Energy on siin foorumites korduvalt soojalt soovitanud AAC i osta. Ei tea, äkki just see ettevõte korraldb Googli IPO oktsioni...:)
  • mina tarbimisharjumustesse interneti otsinguäris küll ei usuks. need on muutunud 10-ne aastaga pidevalt mul ja arvatavasti ka kõigil teistel. lycos, excite, altavista jm. need on olnud kõik mingil teatud perioodil just just see viimane sõna. sama arvan ma googlest sellisel kujul nagu ta on. kui tulevad lisaväärtused on teine asi. samas mina google ipos oleksin vaid spekulant. lugedes kuidas otsuseid hakatakse googles edaspidi tegema on tegu väga riskialti aktsiaga. justkui internetibuum oleks tagasi... ahjaa, tegu ongi ju internetiga

    ps. mida sellist te netist otsite mida mõni teine otsingusüsteem üles ei leia? mina olen samad vasted saanud ka teiste süsteemidega. tegelikult müstika ju? või trend
  • to: rightsaid

    Harjumustega on nii ja naa. Kindlasti need aja jooksul muutuvad ja kui tuleb midagi oluliselt paremat ja huvitavamat, siis pikema aja jooksul leiab see ka turgu. Aga inertsist on võimalik VÄÄÄÄÄÄGA KAUA omada kasutajaid, ilma et olla turul parim. Näide:

    WWW Wärk ja eriti WWW WÄRAW. Tegu on täieliku jama ning ajast ja arust lahendusega, samas oli nende käes paar aastat tagasi veel 10% otsinguturust eestis. Samas praegu on meeletult palju inimesi, kes ei oska muud moodi Hanza.net'i minna kui neti.ee -> Pangad -> ...
    Harjumuste jõud on ikkagi väga suur. Vaatamata sellele et Google on pädevam otsingumootor, kasutab enamik eestlasi ikkagi veel tükk aega NETI't.

    Ei tasu ülehinnata, aga ka mitte alahinnata.
  • ka warren buffet (ja charlie munger) ütles(id), küll läbi lillede, et Google IPOs ei tasu osaleda.
  • Ega jah, ahnus ajab upakile.
    Virtuaalmaailma rikkused kipub käest pudenema.
    Näiteks maja maaga on maja maaga. Aga otsingumootor...Teenus, mida vöib korrata löpmata arv kordi. Mic Will seda kohe näitab....

  • Noh ma saan su maja kõrvale seavabriku ehitada, sama vabrik minu serveriruumi kõrval on poogen :-)
  • to: priitp

    Krt, ma olen kogu aeg arvanud, et sead mitte ei kasva vaid neid toodetakse. Nüüd siis lõpuks mu vandenõuteooria kinnitust leidnud...:)

    Aga kas põrsad on praaktoodang või vastupidi, nö hi-end kraam (nagu moblad - suuremad on odavamad, väiksemad kallimad)?

  • Mõnele piimapõrsas ei maitse, seepärast ei oska öelda, aga beebiforell on küll hi-end.
  • MSFT tapab Google IPO'd juba eos:

    /.../Ballmer also said Google's Gmail service may come complete with security problems and compromise the users' privacy, and said "you'd be surprised to hear how close we are to Google in our search abilities."
  • Huvitav tähelepanek, et CNN vahetas oma avalehel Google otsimootori Yahoo oma vastu välja. 5-ndal oli veel kindlalt Google (noh, uurisin üht turvaauku sellega seoses) kuid nüüd on Yahoo.. Ehk on miski põhjus corporate klientidel paadist lahkuda? Yahoo on odavam/maksab peale? Turvalisem? Ehk üldse juhus...
  • Yahoo loobus küll Google teenustest kuid päringu vastuste lehe on nad küll täpselt samasuguseks unustanud :P, puudub veel esilehe ümbertegemine ala http://www.altavista.com/ ja ongi järgmine kloon valmis. Erinevalt teistest Google kloonidest oleks neil juba kliendibaas olemas ja kui jutt lahti et nendel kah hea otsigumootor siis läheb suurel G'l nigelasti.
  • Tehnoloogilise edge'i kaotab G kohe varsti ära, kui juba pole kaotanud. Illusioonid on ilusad asjad, kuid öljardi dollari vastu lihtsalt ei saa. G eelisteks saavad ilmselt olema ainult:

    1) Alternatiivne olemus, "Good" (G) vs "Evil" (M$), ehk lihtsamalt, ta võib jääda nö "underground" alternatiivix peavoolu (tra, ma vihkan seda sõna, ainus hullem sõna on "mainstream" ;P) tegijatele. Loomulikult on see illusoorne, nagu paljud arvavad, et hiphop on underground (tegelikult muusikas enam meinstriimim olla ei ole võimalik, europop on ka rohkem underground).

    2) Inertsed kasutajad, aga see on piiratud ressurss ajalimiidiga 2-5 aastat.

    PS Kui kellegile tundub, et mu mõtted on laialivalguvad, siis te ei saa lihtsalt geniaalsest info pakkimise meetodist aru :). Panin korraga ära nii hiphopparitele kui ka otsinguvuntsidele... :D
    ... not really.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon