Virši-A (VIRSI) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Virši-A (VIRSI)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lätlaste tanklakett Virši plaanib aasta teises pooles First Northile tulla. Ettevõte avas kodulehel investorsuhete rubriigi: https://www.virsi.lv/for-investors

    Virši lähiaastate kasvuplaan näeb ette geograafilise katvuse laienemist ja investeeringuid taristusse, avades uusi ja kaasajastades olemasolevaid kütuse- ja alternatiivenergiaallikate tanklaid nii Riias kui ka teistes Läti regioonides. Uus strateegia hõlmab ka uute toodete ja teenuste valiku märkimisväärset laiendamist klientidele ja koostööpartneritele, suurendades eelkõige alternatiivenergia pakkumist ja parendades nende kättesaadavust Lätis. Virši on kiirel kasvuteel. Ettevõtte käive on viimase viie aasta jooksul kasvanud üle 50%, ulatudes 2020. aastal 171,4 miljoni euroni. Alates 2016. aastast on puhaskasum enam kui kolmekordistunud, ulatudes 5,1 miljoni euroni , EBITDA on aga enam kui kahekordistunud, ulatudes 7,6 miljoni euroni.*

    *2020. aasta konsolideeritud auditeerimata kasum
  • AS Virši-A on 26-aastase kogemusega Läti kütusekaubandussektori kõige kiiremini kasvav kohalik kapitaliettevõte. Virši-A ketti kuulub 64 tanklat, millest 60 on täisteenindusjaamad. Alates asutamisest 1995. aastal on ettevõte kasvanud 12 töötajaga ettevõttest 600 töötajaga ettevõtteks, pakkudes teenust kõigis Läti regioonides ja olles üks Läti ihaldatumaid tööandjaid.
  • Virši või muu naksis tegija võiks siseneda Saksamaa turule 24/7 avatud automaattanklatega. Saksas on väga vähe automaattanklaid. Mõnesid olen küll kohanud, aga neid on häbematult vähe. Tavapraktika on see, et maksta tuleb kassas ja ööseks (alates kella 22) pannakse paljud kohad hoopis kinni. Need, mis lahti, tõstavad ööseks hinda. 10% või rohkemgi. Autobahni tanklad on küll 24/7 lahti, aga hinnad on seal pidevalt 10-20% kallimad.
  • Virši konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt ulatus 2020. aastal kasum kontserni tasandil ligi 4,2 miljoni euroni, mis on 17,8% rohkem kui aasta varem, samas kui EBITDA oli 7,8 miljonit eurot, mis osutab 6,5% suurusele kasvule.

    Link: https://investor.postimees.ee/7306160/balti-borsile-purgiv-lati-tanklakett-teatas-rekordkasumist
  • Virši saavutas 2021. aasta esimeses pooles 2,6 miljoni euroga rekordkasumi

    Läti kõige kiiremini kasvav kohalik kütuse- ja alternatiivenergiaallikate müüja Virši (AS Virši-A ja sellega seotud ettevõtete grupp) näitas selle aasta esimese kuue kuuga veenvat kasvu, suurendades oluliselt oma kasumit ja käivet. Ettevõtte poole aasta konsolideeritud kasum kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 61% ehk ligi 1 miljoni euro võrra, saavutades rekordilise taseme. Lisaks on Virši käive võrreldes 2020. aasta vastava perioodiga kasvanud 20%.

    2021. aasta esimeses pooles kasvas ettevõtte EBITDA 31% 4,5 miljoni euroni. Virši juhtkond usub, et praegust kasvutrendi arvesse võttes, on 2021. aastal võimalik jõuda vähemalt 9-miljonilise EBITDA tasemeni.

    Kasvule on kaasa aidanud Virši tanklaketi laiendamine, ajakohastamine ja tootevaliku arendamine. Aasta esimeses pooles avati Olaine lähedal klientidele uus tankla ning lisaks veel kaks surugaasitanklat (CNG). Samuti tehti ettevalmistustöid kahe tankla ostmiseks Jelgavas ja selle ümbruses ning kolme uue tankla ehitustööde lõpuleviimiseks 2021. aasta teises pooles.

    „Eelnevate perioodide ja praegused veenvad majandustulemused on julgustanud aktsionäre ja ettevõtte juhtkonda kavandama 2021. aasta teise poolde Virši aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO). IPO eesmärk on kaasata lisakapitali, et veelgi enam kiirendada ja hõlbustada Virši edasise arendusstrateegia rakendamist. Nii on igal huvilisel võimalik saada ettevõtte aktsionäriks ja osaks Virši eduloost,“ ütles Virši juhatuse esimees Jānis Vība.

    2020. aasta juunis kuulus Virši tanklaketti 61 tanklat, 2021. aastal juba 64 ja püsikliendibaas kasvab jätkuvalt jõudsalt. Mugavuspoodide käive on kasvanud 30% ehk 3,5 miljoni euro võrra. Virši puhaskasum oli 2021. aasta esimeses pooles 2,7% (2020. aastal 2,0%).

    Virši grupi 2021. aasta esimese poole konsolideeritud aruanne on saadaval ettevõtte veebilehel: https://www.virsi.lv/storage/files/shares/GP_2021_6m_IFRS_ENG.pdf

    Käesoleva teabe puhul ei ole tegemist investeerimisnõustamise ega -pakkumisega. Esitatud on üldine teave AS Virši-A võimaliku IPO menetlusega seotud kavatsuste ja tegevuste kohta. Kõik investeerimisotsused peavad põhinema Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni poolt kinnitatud aktsiaemissiooni prospektil.

    Potentsiaalsete investorite informeerimiseks börsidebüüdiks valmistumisel on Virši loonud oma veebilehele alamlehekülje https://www.virsi.lv/for-investors
  • Virši aktsiate esmane avalik pakkumine toimub 25. oktoobrist 5. novembrini

    Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti kiiremini kasvava tanklaketi ja sealhulgas alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) prospekti. Virši aktsiaid saavad märkida kõik Balti riikide elanikud alates 25. oktoobrist kuni 5. novembrini.

    Avalikult pakutavate aktsiate maht on kuni 1 509 121, mida on võimalus suurendada 226 368 aktsia võrra ehk kokku 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia hind on 4,49 eurot ja minimaalne investeering on üks aktsia.

    IPO tulemusena kavatseb Virši kaasata uut kapitali kuni 6,9 miljoni euro ulatuses, suunates suurema osa rahastusest alternatiivsete kütuseliikide pakkumisse ja taristu parandamisse. Ettevõtte eesmärk on parandada surumaagaasi (CNG), biometaani ja elektriautode laadimispunktide kättesaadavust Lätis. Samuti on kavas pöörata olulist tähelepanu ettevõtte tegevuse jätkusuutlikkuse ja tõhususe parandamisele, töötada välja nüüdisaegsed IT-süsteemid ja päikeseenergia tootmise lahendused.

    „Meid iseloomustab 26-aastane valdkondlik kogemus, uuenduslikud lahendused ja ambitsioonikad kasvuplaanid, mida kavatseme ellu viia tänu börsil kaasatud kapitalile. Virši viimaste aastate majandustulemused kajastavad veenvat kasvu nii ettevõtte kasumlikkuse kui ka turuosa suurendamisel. Meie eesmärk on jätkata ettevõtte strateegilise plaani elluviimist, et saada järgmise 3–5 aasta jooksul turuliidriks,“ rääkis Virši juhatuse esimees Jānis Vība.

    „Pidades silmas Euroopa Liidu kliimapoliitikat, mis on suunatud kahjulike heitkoguste vähendamisele, pöörame erilist tähelepanu alternatiiv- ja keskkonnasõbralikumate kütuste segmendis oma positsiooni tugevdamisele. IPOga on igaühel võimalus saada osa Virši eduloost, et arengut üheskoos jätkata,“ ütles Vība.

    „Lisaks lõime Virši investorite lojaalsusprogrammi, et võimaldada investoritele meie tanklavõrgustikust kütuse ja muude kaupade ostmisel eripakkumisi. Vähemalt 100 aktsia soetanud investor saab 7 senti allahindlust iga kütuseliitri pealt ning 30% allahindlust suupistete, kohvi ning ka autohooldustoodete, korduvtäidetava tuuleklaasivedeliku ja autopesula puhul. Investorite lojaalsusprogrammi pakkumisi kavatseme regulaarselt täiendada ning sellest osalisi teavitada,” selgitas Vība.

    2021. aasta esimese kuue kuuga kasvas ettevõtte konsolideeritud kasum 61% rekordilise 2,6 miljoni euroni, mida on ligi 1 miljon eurot enam kui 2020. aasta samal perioodil. 2020. aasta esimese poolaastaga võrreldes on Virši käive kasvanud 20%. 2021. aasta esimesel poolaastal ulatus ettevõtte EBITDA 4,5 miljoni euroni, kasvades 31%. Võttes arvesse praegust kasvutrendi on Virši finantseesmärk jõuda vähemalt 9 miljoni euro EBITDA tasemeni 2021. aastal.

    Virši IPO finantskonsultandiks on LHV Pank ja juriidiliseks konsultandiks advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns. Virši IPO prospektiga on võimalik tutvuda siin: https://www.virsi.lv/for-investors


    26. oktoobril kl 10.00 (inglise keeles) toimub Virši veebiseminar, kus ettevõte tutvustab IPO prospekti üksikasjalikumalt ja vastab protsessi praktilise poole korduma kippuvatele küsimustele. Veebiseminaril esinevad ja osalejate küsimustele vastavad Virši juhatuse esimees Jānis Vība ning juhatuse liige ja finantsdirektor Vita Čirjevska.

    Veebiseminarile (26.10 kl 10.00) palume eelnevalt registreerida aadressil https://attendee.gotowebinar.com/register/8000374676147483404.

    Osalistel palume kõik Teid huvitavad küsimused saata 25. oktoobriks kella 16.00-ks e-posti aadressile marta.muizniece@nasdaq.com.

    Käesoleva teabe puhul ei ole tegemist investeerimisnõustamise ega -pakkumisega. Esitatud on üldine teave AS Virši-A võimaliku IPO menetlusega seotud kavatsuste ja tegevuste kohta. Kõik investeerimisotsused peavad põhinema Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni poolt kinnitatud aktsiaemissiooni prospektil. Jaepakkumine toimub Eesti, Läti ja Leedu Vabariigis pärast seda, kui Läti finantsjärelevalve asutus on prospekti heaks kiitnud ning teavitanud Eesti ja Leedu finantsjärelevalve asutusi prospekti heakskiitmisest ning kui prospekt koos selle kokkuvõtte tõlgetega eesti, läti ja leedu keelde on avaldatud Eesti, Läti ja Leedu Vabariigis. Vajadusel pea nõu spetsialistiga.

    Potentsiaalsete investorite informeerimiseks börsidebüüdiks valmistumisel on AS Virši-A loonud oma veebilehele alamlehekülje https://www.virsi.lv/for-investors
  • Virśi Group annab e-kirjas investoritele teada, et IPO avaliku ja ametliku osa algus on 25 Oktoober 2021 aastal:



    IPO veebilehel on ka muid olulisi kuupäevasid:

    OCTOBER 25, at 10:00 EEST
    Subscription for Virši shares begins

    OCTOBER 26, at 10:00 EEST
    VIRŠI management webinar about the IPO

    OCTOBER 29, at 16:00 EEST
    Guaranteed allocation offer ends

    NOVEMBER 5, at 15:30 EET
    Subscription period ends

    NOVEMBER 11, at 10:00 EET
    Planned first trading day on Nasdaq Riga First North


    Samuti on veebilehelt võimalik juba praegu üles leida prospekt koos eestikeelse kokkuvõttega.

    Kiiretele märkijatele on ka garanteeritud kogus suurem:

    Only in the first week of IPO
    Each investor subscribing for Offer Shares during the first week of the IPO (from 25 October to 29 October till 16:00) will be guaranteed at least 100 Offer Shares in case of high demand. A decision on the allocation of Offer Shares will be taken at the end of the offer period (second week of November). So, if there is a high demand for Virši shares, an investor who subscribed for, say, 400 shares in the first week will be provided with at least 100 shares.


    Esimese nädala märkijad saavad kõik garanteeritult 100 aktsiat.
  • LHV, muutke teema pealkirja nii, et ettevõtte nimi oleks õige.

    Prospektis on kirjas VIRŠI-A. Järelikult teema pealkiri peaks olema

    VIRŠI-A börsile.

    Kuna spetsiaalsümboliga otsimine on rakendatud, siis peaks olema ka lihtsalt Virsi

    VIRŠI-A börsile (Virsi)
  • Virši-A juhatuse liikmed on 27.10 kell 17.30 tulemas LHV-sse, et oma ettevõtet tutvutsada. Info ja registeerimine.
  • "momentum"
    LHV, muutke teema pealkirja nii, et ettevõtte nimi oleks õige.

    Prospektis on kirjas VIRŠI-A. Järelikult teema pealkiri peaks olema

    VIRŠI-A börsile.

    Kuna spetsiaalsümboliga otsimine on rakendatud, siis peaks olema ka lihtsalt Virsi

    VIRŠI-A börsile (Virsi)


    seal sulgudes peaks tegelikult olema sümbol :)
  • "yanek"
    "momentum"
    LHV, muutke teema pealkirja nii, et ettevõtte nimi oleks õige.

    Prospektis on kirjas VIRŠI-A. Järelikult teema pealkiri peaks olema

    VIRŠI-A börsile.

    Kuna spetsiaalsümboliga otsimine on rakendatud, siis peaks olema ka lihtsalt Virsi

    VIRŠI-A börsile (Virsi)


    seal sulgudes peaks tegelikult olema sümbol :)


    Julgen pakkuda, et kuna First North sümbolid on nelja või viiekohalised enamasti, siis selleks saabki VIRSI.
  • Leidsin vanadest aruannetest, et lubavad maksta välja kuni 20% kasumist. Eks ole näha kuidas nad dividendipoliitikaga edasi lähevad.
  • Prospektist: Dividendipoliitika kohaselt makstakse Kontserni aktsionäridele eeldatavalt dividendidena välja kuni 20% eelmisel majandusaastal teenitud puhaskasumist.
  • Päris keeruline IPO aktsiahinna üle otsustada. Kui finantsaruanded oleksid 100% usaldusväärsed, siis aktsiahind tunduks aktsepteeritav ja võimaldaks investorile ka mõningast võimalikku aktsiahinna tõusu. Enamasti siiski neid tanklaid ja seadmeid on päris raske adekvaatselt turuväärtusele hinnata, seega endale jääb kahtlusekübe siiski sisse. Kui arvestada ainult oodatavate dividendidega lähiaastatel, siis tundub aktsiahind vähe kallivõitu. Nii et väikeinvestori jaoks, päris peamurdmise koht.
  • Palun vabandust kui on väga rumal küsimus, aga miks peaks 171 mln € käibe ja üle 5mln € aastakasumiga ettevõte minema börsile selleks, et 6,7 mln € koguda? Pangast laenu enam ei anta või? Või on prospekti lihtsam kokku kirjutada kui pankasid rahuldavat äriplaani koos tagatistega?
  • Ma olen kuulnud, et mõnikord tehakse seda turunduslikel kaalutlustel, aktsionärid tahavad ise kliendid olla ja suunavad ka sõpru, lisaks börsifirmal tundub rohkem usaldusväärsust olema kui eraettevõttel ja muidugi saavad senised osanikud veidi vabamalt oma osakutega toimetada.
  • Hetkel tundub kuidagi moevärk olevat.
    Küsisin sama ühe värske IPO teinud seltskonnalt teiste nende sõprade kohta, kes on kohe-kohe IPO t tegemas.
  • Huvitav, palju võib mõjutada kampaania (soodustus küttelt ja muult) ostuhuvi, arvestades Virši klientide arvu. Pakun et mingisugune mõju võib sellel olla eriti 100 aktsia kontol hoidmise osas. Samas palju nendest Virši klientidest on valmis 449 eurot kinni panema või investeerimiskonto looma (lätis see investeerimine nii popp ei ole). Kui tankimist, sõitmist on palju paneks ise küll selle summa seisma, et stabiilselt kohvilt/söögilt 30% saada ning küttelt 7s.
  • Minu arvates ka, annavad päris ok kommi osanikule, meil tehakse ka IPO-sid tarbijate saamiseks, aga mingit sellist kinki küll ei jagata.
  • Kas kellegil tarbijakogemus on? Millise meil tegutseva tanklakediga kõige sarnasem on?
  • "Daniels"
    Kas kellegil tarbijakogemus on? Millise meil tegutseva tanklakediga kõige sarnasem on?


    Mul on see kogemus, et kui Valkas autot tankimas käisin, siis neid ei valinud, sest postis oli võrreldes konkurendiga tunduvalt kõrgem hind.
  • Enda kogemus piirdub Valka omaga - üle piiri vurades tangin enamasti seal, lapsele kabanossi ostan - päris hea, vetsus ka lihtne käia. Riia ümber pole teenuseid tarbinud. Pakuks et üsna Lõuna-Eesti Alexela sarnane, on ka nende tegevuspartner. Võib-olla tõesti mõni konkurent pakub Valkas kütust odavamalt, aga need on ehk väiksemad tegijad.
  • Alates tänasest saab märkida Virši-A aktsiaid.
    Pakkumise teade
    Prospekt ja selle eesti keelne kokkuvõte on kättesaadavad ettevõtte kodulehelt.

    Virši-A pakub avalikult kuni 1 509 121 aktsiat ja ülemärkimise korral kuni 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 4,49 eurot.

    Märkimisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 5. novembril 2021 kell 14.30.
    LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitaminse teenustasu on 3 eurot.

    Otselink märkimisele ->
  • "Sander Pikkel"
    Alates tänasest saab märkida Virši-A aktsiaid.
    Pakkumise teade
    Prospekt ja selle eesti keelne kokkuvõte on kättesaadavad ettevõtte kodulehelt.

    Virši-A pakub avalikult kuni 1 509 121 aktsiat ja ülemärkimise korral kuni 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 4,49 eurot.

    Märkimisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 5. novembril 2021 kell 14.30.
    LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamine on tasuta.

    Otselink märkimisele ->

    Millegi pärast näitab ikkagi märkimisinfo juures, et teenustasu on 3€.
  • "Salomon"
    "Sander Pikkel"
    Alates tänasest saab märkida Virši-A aktsiaid.
    Pakkumise teade
    Prospekt ja selle eesti keelne kokkuvõte on kättesaadavad ettevõtte kodulehelt.

    Virši-A pakub avalikult kuni 1 509 121 aktsiat ja ülemärkimise korral kuni 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 4,49 eurot.

    Märkimisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 5. novembril 2021 kell 14.30.
    LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamine on tasuta.

    Otselink märkimisele ->

    Millegi pärast näitab ikkagi märkimisinfo juures, et teenustasu on 3€.


    Teenustasu 3 eurot on õige. Mul jäi kogemata postitamisel viga sisse.
  • "Motiv8"
    "Daniels"
    Kas kellegil tarbijakogemus on? Millise meil tegutseva tanklakediga kõige sarnasem on?


    Mul on see kogemus, et kui Valkas autot tankimas käisin, siis neid ei valinud, sest postis oli võrreldes konkurendiga tunduvalt kõrgem hind.


    Elan juba mõned aastad Riias ja minu jaoks on Virši eliittankla. Kvaliteet. Parim kohvi võrreldes teiste tanklatega. Kiirtoitu pole kunagi ostnud. Kütuse hinda pole teiste tanklatega võrrelnud, kui ütlete et kallim, ju siis on. Virši on minu teada ka ainus kes CNG-d müüb. Ehk, kui tahate tankida, siis mina julgen soovitada. Muidugi leiab siit ka palju odavama hinnaga tanklaid(ei hakka nimetama), kuid seal ei julge isegi taksojuhid (kes muidu pidid kuuldavasti igasuguse solgiga sõitma) tankida.
    Märkimist hetkel veel kaalun, aga seda pigem Läti ärikultuuri iseärasuste mitte tanklaketi tõttu.

    Tegemist on muidugi täiesti subjektiivse tarbija tasemel arvamusega, mis ei põhine analüüsil.
  • Lisan veel seda, et kui Riias käia või lennujaama sõita, siis Neste tanklad paistavad odavama hinnaga välja, aga ma sinna sõidan ainult Via Balticat kaudu ning kõrvalteedele väga ei satu. Tagasiteel olen sattunud pigem peatuma Apelsins ostukeskuses, kus Neste tankla ning muud vajalikud ostu- ja söögikohad. Virsi minu silma ei ole jäänud, et peaks sinna pöörduma, aga need ainult minu tähelepanekud.
  • Prospektis kirjas: "Kontserni töötajatele, kes esitasid Märkimiskorralduse Jaepakkumises, on garanteeritud esimese 50 000 märgitud Pakutava AktSIA jaotamine".
    Tavamärkijale garanteeritakse siis vaid 100 tk.
  • Lugesin prospekti ja positiivsete asjaoludena toon välja kaasatud kapitali kasutamise (investeerida see kasumlikult):
    * approx. 67% of the proceeds from the Offering or EUR 4.35M will be used towards further development of CNG fuel station network. The Company expects high returns on such investment due to the growing interest in CNG as a fuel, especially in waste management and local logistics segments, that allows the Company to expect significant rise in demand for the CNG product.
    * approx. 25% of the proceeds from the Offering or EUR 1.60M will be used towards the development of biomethane
    production and logistics. The Company expects high returns on such investment based on the qualities of biomethane as only fuel with negative green-house-gas emissions and modern biofuel requirements across European Union that creates high demand for biomethane not only in Latvia, but in all of the EU
    Ja positiivne on ka asjaolu, et olemasolevatel aktsionäridel on 18 kuuline lock-up periood.
    Plaanin mõõdukalt märkida (juba täna)
  • Täna on viimane päev märkida, et saada see garanteeritud 100 aktsiat kätte.

    Siin teemas on üllatavalt vaikne, aga eks siis vist inimesed hakkavad nädalavahetusel lugema ja Exceldama, eksole.
  • Mul ka märgitud. Ma ei ole küll prospekti väga süvenenud aga kuidas selle kütuse soodustuse saab? Saadetakse kliendikaart?
  • https://www.virsi.lv/nova-assets/storage/svsgWu42Z1svr3cg5I2HdIZ7I70o7B3lrLiygZBc.pdf alates 11. novembrist tuleb vastav sektsioon veebilehele.
  • Märkisin täna mingi X koguse, kui uuel nädalal juurde märgin, tekkib kaks korraldust, mis liituvad?
  • Korraldused liidetakse aga teine korraldus ei osale eeldatavasti garanteeritud 100 aktsia saamisel kui peaks olema ülemärkimine.
  • "HeinoKalberg"
    Mul ka märgitud. Ma ei ole küll prospekti väga süvenenud aga kuidas selle kütuse soodustuse saab? Saadetakse kliendikaart?


    www.virsi.lv lehel (https://www.virsi.lv/nova-assets/storage/yIdqyVA69fs9Sy0paRu1Bmuc2xhllBOXTF63kTi6.pdf) on kirjas. Peab taotluse vms tegema ning siis saadavad kaardi postiga.
  • Algajalt küsimus, et miks see Riia aktsiaturg "reguleerimatuks" diskvalifitseerub. Nii ma prospektist lugesin.
  • First North on regulatsiooni mõttes alternatiivturg. Peamised riskid investori jaoks on seotud madalamate noteerimisnõuete ja harvema aruandluskohustusega. Börsi lehel on hea võrdlus:
    https://nasdaqbaltic.com/et/alusta-siit/kaasa-kapitali/
  • MEELDETULETUS: AS “VIRŠI-A” aktsiate avaliku pakkumise teade
    AS “VIRŠI-A” aktsiate avalik pakkumisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10:00 ja lõppeb 5. novembril 2021 kell 15:30.

    Avalikult pakutakse kuni 1 735 489 aktsiat Eesti, Läti ja Leedu jaeinvestoritele (Jaepakkumine). Pakkumise hind on 4,49 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,50 eurot on aktsia nimiväärtus ja 3,99 eurot on emissioonipreemia.

    Avalik pakkumine viiakse läbi börsi kauplemissüsteemi.

    Market: RSE Equities IPO (Genium INET trading system)

    Order book: VIRSIAIPO (ISIN-kood: LV0000101848)

    Pakkumisperioodi algus: 25. oktoober 2021 kell 10:00

    Pakkumisperioodi lõpp: 5. november 2021 kell 15:30*

    *Märkimiskorralduste kogumise tähtaeg võib olenevalt investori valitud pangast erineda. Investorid peaksid märkimiskorralduste kogumise tähtaja osas oma maakleriga ühendust võtma.

    Pakkumise arveldamine: 10. november 2021

    Minimaalne märkimiskorralduse suurus investori kohta on 1 aktsia. Märkimiskorralduse maksimaalne suurus ei ole piiritletud.

    Omades 100 või rohkem aktsiat, on vastaval investoril lisaks õigus osaleda Emitendi Aktsionäride hüveprogrammis. Lisateavet aktsiate jaotamise kohta leiate AS “VIRŠI-A” prospektist.

    Kõik Nasdaq Riia Börsi liikmed, kellel on juurdepääs Genium INET kauplemissüsteemile, võivad pakkumises osaleda, esitades korraldusi enda või oma klientide nimel ja arvel.



    Miks märkimine juba enne 15:30 ära lõpeb?
  • LHV kehtestas oma klientidele märkimiseks tunnise varu, et jõuaksime kõik korraldused börsile saata ja kontrollida kas kõik on sinna ka jõudnud. Selle põhjuseks on sisuliselt manuaalne süsteem mida Läti ja Leedu IPO-de puhul kasutatakse. Väga suure viimase hetke huvi korral ei pruugita jõuda kõiki ordereid enam börsile saata.
  • Kas kuskil juba IPO tulemused ka on avaldatud või on see järgmise nädala teema?
  • Börsiteadet veel pole ja Läti ajakirjandus juba pasundab? Tüüpiline läti värk jälle...
  • Almost half or 4,732 investors who have subscribed for "Virši" shares are from Latvia, 5,128 investors from Estonia and 97 investors from Lithuania.
    Kas kujutate ette endale olukorda, kus Elmo Renti või Saunumi põhiaktsionärideks oleksid Lätlased :)))
  • "MRK"
    Almost half or 4,732 investors who have subscribed for "Virši" shares are from Latvia, 5,128 investors from Estonia and 97 investors from Lithuania.


    Leedukad on " tõsised " investeerimishuvilised, eks sealt tuleb otsida ja põhjuseid miks nt SAB aktsia nii soodne on :)
  • Ametlik teade on ka nüüd väljas: Virši IPO has ended with record-breaking investor activity attracting 7.8 million euro
    Reaching record-breaking investor activity in the history of Latvia, the initial public offering (IPO) of shares of the largest and fastest growing domestic fuel and alternative energy trader JSC Virši-A (hereinafter – Virši) has ended, which will be followed by the planned listing of shares on the First North alternative market of the Nasdaq Riga Stock Exchange. A total of 9,979 investors applied for 1,735,489 new Virši shares within the IPO, the demand almost doubling the base offer. Interest in the company's shares was among both institutional and private investors, resulting in raising capital of 7.8 million euros (including shares of additional offer).

    Almost half or 4,732 investors who have subscribed for Virši shares are from Latvia, 5,128 investors from Estonia and 97 investors from Lithuania. Out of a total of 9,979 investors,15 are institutional investors. Most of the total number of subscriptions - 60% - will receive the number of shares subscribed for.
    ...
    It is planned that the trading of Virši shares on the First North alternative market of Nasdaq Riga Stock Exchange will start already this week from November 11.

    The largest share of investors is formed by the customers of LHV bank (33%), followed by Swedbank Latvija (25%), Swedbank Estonia (12%) and Citadele (10%). During the IPO, investors subscribed for 1,735,489 new shares, and the price per share was set at 4.49 euros. Owing to the capital raised by the IPO in the amount of 7.8 million euros, Virši plans to develop alternative fuels to improve its offer and infrastructure by promoting the availability of compressed natural gas (CNG), biomethane and LNG (liquefied natural gas), as well as the availability of electric vehicle chargers in Latvia. It is also planned to pay significant attention to increasing the sustainability and efficiency of the company's operations.
  • "Menace"
    huvitav mis allokatsioon meid ootab


    Suurem osa saab 100% allokatsiooni:

    Most of the total number of subscriptions - 60% - will receive the number of shares subscribed for.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon