index.ee võlakiri või junk bond??? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

index.ee võlakiri või junk bond???

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vabandage minu võhiklikkust nev ekonomiki osas. Kuid paluks laiemalt auditooriumilt nõu. Võlakirjad - peaksid nagu andma laenajale intressi ja nagu olema mingigi tagatisega või noh nii. Kui ettevõte on tuntud siis on siin tagatiseks ettevõtte enda tugevus, kui ettevõte on vähem tuntud - siis on on neil nagu mingi tagatis. Kui tagatis napib ja risk kõrgem siis on intress seda suurem? Peaks ju olema loogiline? Kõrge riski ja halva tagatisega võlakirju kutsutakse junk bondideks.
    Nii nüüd tuleb küsimus: kas need reeglid enam ei kehti uues majanduses?
  • Antud juhul võib riski arvestades seda instrumenti junk bondiks nimetada küll. Vähemalt varem oleks tõepoolest nimetatud. Eesti keeles tarvitatakse vahel ka mõistet "rämpsveksel". Samas on uues majanduses hulgaliselt ettevõtteid, kellel on ülisuur turuväärtus, kuid laenu ei saa. Index.ee finantseerimisskeem on tõesti pisut küsitav, kuna esimesse roundi (ringi) investeerijad; kes alati riskivad rohkem, kui hilisemad finantseerijad; saavad väga väikese potensiaalse võidu (antud juhul max 20%), riski võtavad aga täie eest. Vaata samal teemal ka foorumitest index.ee kohta käivaid pealkirju.
  • Index.ee võlakirjadel peaks kustutamistähtaeg hakkama kätte jõudma (kui ta seda juba ei ole). Huvitav, kuidas ettevõte suudab nii röövelliku intressiga kohustused tagasi maksta? Või siiski suudab?

    Antud juhul on tegu küll tegelikult ebatüüpilise uue majanduse ettevõttega. Esimesse ringi investeerijad istuvad endiselt oma investeeringu otsas ja finantseerivad kahjumiga tegutsemist mitte venture capitaliga vaid ülikõrge intressiga lühiajaliste võlakirjadega.

    Vanasti nimetati analoogilist tegutsemist püramiidskeemiks. Kas on teisi arvamusi?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon