e-maksuamet - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

e-maksuamet

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Homme tutvustab Maksuamet ja Phare Eesti üksus uut e-maksuameti konseptsiooni, mis lubab lähitulevikus suhelda Maksuametiga täielikult interneti vahendusel.

    Uus e-teenuste pakett annab ettevõtetele võimaluse täita kõiki maksukohustusi interneti vahendusel ning saada arvuti eest lahkumata täielikku informatsiooni oma kontoseisu kohta Maksuameti registris.

    Võimas! Või mida Te arvate?
  • Eks see asi suurendab maksuameti kontrolli asjade üle. Nii kerge on ju korralikus andmebaasis paar päringut teha ning leida uus ports maksupettuses kahtlustatavaid.
  • Kui see projekt korralikult käivitada, siis oleks efektiivsuse kasv suurepärane. Kui Phare toetab rahadega, siis võiks ju projekt isegi õnnestuda. Ja kevadise tuludeklaratsiooni täitmine olie e-kujul üsnagi populaarne.
  • to erzpoiss:

    Kui me võrdleme maksuametit parasiidina, siis ainult selline parasiit jääb elama, kes kohaneb peremeesloomaga.

    s.t.

    Maksuameti huvides pole igahinna eest urgitseda firmade raamatupidamistes ja istuda selga tapvate kohtuasjadega, vaid püüda hoida maksupettuste tase madal.
  • Nonii hakkab minema. Järgmine samm on, et kõik majandustehingud peavad olema elektroonsed (sularaha kaob) ja läbima maksuameti serverit. Maksustamine toimub automaatselt. Samas toimub seal serveris ka kogu firmade raamatupidamine.
    Tsentraalsest makseserverist on pajatatud kaa äripäeva uudisgruppides.

    Selle keskserveri kasutuselevõtuga seoses
    1) Raamatupidamine standardiseeritakse.
    2) Enamik tehinguid kajastatakse firmade raamatupidamises (ja maksustatakse) automaatselt
    2) Näha on kohe, millises firmas toimub aktiivne majandustegevus ja kus mitte
    3) Firmadel jääb vähem muret koormava lisategevusega (enamik ettevõtteid on ju väikefirmad, kes teevad sisuliselt raamatupidamist maksuameti jaoks)
    4) Välja on töötatud ka andmevahetusstandard keskserveri ja firmaserverite vahel. Seega saab iga firma oma juhtimisarvestusliku info tarbeks kaasata automaatselt andmeid keskserverist.
    jne

    Tore ju :)!.. Hakkab minema
  • Taavile: USA's on maksustamine antud Sinu panga ülesandeks. Iga aasta viid panka oma avansilise tulumaksu toendi ja pank votab vastavalt laekumistele kohe tulumaksu maha. Meil oleks ka voimalik, et tööandja enam sots ja tulumaksu välja ei pea arvutama ja need asjad korraldaks panga infosüsteem ära. Samas pole siis enam kellegi palgaarvestuse programme müüa.

    Veiko
  • Maksuametist ainult üht: erastada. Täpselt. RM rendib asutuse kupatusega vähempakkumisel eelnevate läbirääkimistega välja. Oletame, et võitjaks osutub Price Waterhouse Coopers. Kujutate ette, milline innovatsioon sealt siis välja kargakse. See e-värk oleks kruti-vuti kahe kuuga valmis. Teha avaliku sektori ettevõtted kasumitteenivateks(ehk loomulik motivatsioon, miks tööd teha) on asja sisu.
    Sama soovitaks ka teistele ametitele. Või teate mingit teist vastust küsimusele, miks kulutused näiteks USA erakoolides on poole väiksemad kui riigikoolides. Või kui palju maksaks kingad kui need oleks peale okupatsiooni jäänud riigi monopoliks????

    Mises
  • No see on vaieldav, kas parem on riigiasutus või monopoolne (teatud riigikontrolliga) eraettevõte riigifunktsioone täitmas. Kumbki variant pole kuigi efektiivne kahjuks.

    Vähempakkumisel on lisaks ka veel teada tuntud omad hädad ehk majandusteooria seisukohast kulude minimeerimine kasumi maksimeerimiseks ei taga veel optimaalset lahendit tarbija jaoks.
  • saabusin just maksuameti portaalist, te pole maksuameti portaalis käinud? Võimalik et suudan siis nii mõnegi aega kokku hoida. Kõige pealt on seal (vähemalt minul oli) täidetud ainult müügihinna lahtrid, seega tuleb toksida sisse kõik soetusmaksumused + soetusega kaasnevad kulud - päevakauplejad palju õnne!!! See pole veel kõik, tegin sissekanded ära, aega läks ligi tund, sest lahtrist lahtrisse liikumine võtab ca 15 sekundit - vajutasin siis lõpuks SALVESTA nuppu ja tuli selline tekst ekraanile: Tehniline viga. Proovige uuesti mõne hetke pärast. :) LAHE!!!

    Soovitan kõigil siis aja säästmiseks ennem süsteemi kontrollida paari lahtriga ;)

    Edu kõigile maksuvõlglastele! Maksuamet RULEZ!!!

    P.S. Maksuameti tel. 1811 pole ka erilist mõtet helistada, sest seal otsas võib kogemata maga jääda (15 min - rohkem ei viitsinud)!
  • pahameel mõistetav..
    minuga juhtus täpselt sama lugu eile.. mõnus on mingi tund aega tühja nikerdada )-:
  • Ähh, iga-aastane probleem ju!
    Selle asemel, et päevasel ajal koos kõigi kontoritädidega võidu seal lehel trügida võta parem õhtuks paar õllet. Käi spordisaalis, vaata telekast ära mõni hilisõhtune film ja seejärel pane deklar sisse kiirelt ja valutult.
  • Ise usun siiralt veel võimalusse, et avalikus sektoris saab ka paremini töötada. Ja kogu sektori saab paremini tööle panna.

    kes nägi "Kaua võib" saadet? seal oli üks juhtum, kus kataloogi tellija sai nigela kauba(halvasti hoitud transpordil) firma ei ole reageerinud pretensioonidele omapoolse ja lõpliku lahenduse pakkumisega (alates sept 2006) - keegi ei ole firmat kohtusse kaevanud ja valuraha nõudnud!!!
    Sarnase juhtumi korral kus näiteks X linnaosavalitsus viivitab pärimisele vastamisega 2,5 kuud võib nii mõnigi kohe raha küsima hakata - sõltumata sellest, et päring oli võõrkeelne või muul viisil segane.
    Probleemi lahendus!? Juurutada ka inkassofirma või siis kliendihalduse tarkvara. Miks seda ei ole tehtud on ise asi.
    Teine teema on muidugi tasustamise ja muu säärase küsimus. Seni kuni tasu ja preemia on "saadaval" protsesside juurutamise ja vegeteerimise ajal ei ole ka kiireid tulemusi oodata.
    Seega tuleks muuta põhipalk suuremaks (elamisväärseks - https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12780957). Mis praegu juhtus? 18aste 5000krooni.... keda sa sellega tööle võtad? Ok võimalus on anda spetsialistile (peaspetsialisti) tasemel ehk 26 aste 7460krooni. See oleks sobilik ehk alguses ja tundmatule tegijale, kuid edasine palga kujundamise ja motiveerimise võimalus on väike...
  • Eks onlines tasub ka SALVESTA nuppu aegajalt vajutada :)
    Varasemad kogemused on oma jälje jätnud (pikad ekirjad kah ...kaovad)
  • wrc666
    Kauplejad kirjutavad sinna ühe rea: LHV Maksuraport.
    Sellest piisab.
  • lissabon
    Kuidas see toimib? Kuidas siis deklaratsiooni ära saadad kui süsteem arvutab sulle seal nt paarkümmend miljoni pealt tulumaksu? Või saada ära ja nad siis ise kontrollivad üle?
  • E-maksuametit saaks kindlasti täiendada - sessiooni hoiab praegu aktiivsena vaid erinevate lehte vahel liikumine (ka salvestamine), lahtrite täitmine on portaali jaoks passivne tegevus. Tuleks see vaid ka aktiivsete tegevuste hulka lugeda ja wrc666 kirjeldatud probleem oleks olematu. Omal oli sama jama.
  • wrc666
    LHV enda selgitused (portfell/maksuraport/selgitused):
    1. Vali LHV veebikeskkonnas portfelli alajaotuses üks oma kontodest ning seejärel sisujuhist MAKSURAPORT –
    kui sul on rohkem kui üks konto, siis koostatakse raport kõikide kontode kohta kokku;
    2. Kontrolli andmete õigsust Maksuraportis –
    kui sinu raportis leidub punasega märgitud tehinguid, siis pööra neile kindlasti täiendavat tähelepanu;
    3. Kopeeri Maksuraportist andmed tuludeklaratsiooni vastavatele vormidele ning esita deklaratsioon –
    kui sul on palju tehinguid, siis võid deklareerida koondsummad nimetuse "LHV Maksuraport" all;
    4. Ole valmis Maksuameti nõudmisel täiendava tõendi esitamiseks .
  • Aga miks Maksuraport ei kajasta kõiki tehinguid mul? Millest see tuleneb muidu? Pean käsitsi sisestama.
  • lissabon,
    Oled ise selle aasta juba ära teinud? Tundub et see aasta nii lihtsalt hakkama ei saa, formaat teine ja maksuametist ei ole ma kedagi kätte veel saanud :S ...eks paistab mis saab.
  • Ei viitsi nii vara trügida, aga eelmine aasta käis küll väga libedalt. Küsi LHV-st otse, arvan, et saad abi.
  • jorgen, palun pöördu maksuraporti osas LHV klienditoe poole. Ilmselt on nende tehingute puudumisel mingi selge ja konkreetne põhjus ning midagi eraldi kuskilt kokku korjama ei pea ja ei tohigi.
  • jyri heero, tänud! Eks homme tuleb uurida kus kala on
  • Eeltäidetud deklaratsioonidel on ära toodud ainult nende aktsiatehingute müügihinnad mis on Eesti väärtpaberite keskregistrist läbi käinud.
    Kui te unustate sinna aktsiate ostu- ja tehingu hinnad sisse kirjutada, siis arvestatakse tulumaksu kogu tehingu summa pealt. Leidsin sellise ''apsaka'' täna ühe tuttava täidetud deklaratsioonist, sest ta ei saanud aru miks talle nii vähe tulumaksu tagasi makstakse.

    S.t. et tasub lihtsalt tähelepanelik olla.

    Ise esitasin deklaratsiooni 14.02. kohe peale südaööd ja kõik töötas nagu kellavärk.

    Väärtpaberite tehingutest läks kõige rohkem aega USA ettevõtete poolt makstud dividendide kannete copy paste'ga LHV maksuraportist. Ei oleks arvanud, et tuleb hetk kui mulle igakuised dividendi maksjad kohe üldse ei meeldi:-)

    Ma ei kujuta ette kuidas üldse oli võimalik tuludeklaratsiooni täita enne kui LHV maksuraport välja mõeldi.
    Investorite Liit või mõni teine asjakohane institutsioon võiks kaaluda LHV tunnustamist sellise geniaalse leiutise eest mis on nii paljude investorite elu oluliselt lihtsamaks teinud!
  • kas keegi oskab öelda, miks mul EYP-s pärast aktsatehingute hindade sisestamist erroti teate viskab, et proovi mõne aja pärast uuesti ja andmed ära ei salvesta.
  • Kirjutasin sellest ka maksuametile. Pidid IT osakonnal laskma asja uurida.
  • endal oli sama asi alguses, et ei salvestanud ära. ise arvasin, et sellepärast et liiga kaua täitsin seda. Kuna salvestasin arvutisse selle sama lehe ära ja täitsin pärast uuesti ja kiiremini, siis salvestas ilusti ära.
  • ise vajutasin vahepeal save... sest selge see, et lehel miski timeout määratud
  • No ma ei saa küll seal salvestada; isegi kui ma muudatusi ei tee ja aega ei kuluta vaid kohe save pressin, ikka viskab errori.
  • Huvitav, ma just eile õhtul tegin, vahepeal salvestasin, läksin tagasi, avasin uuesti, jätkasin täitmist - kõik toimis.
  • siis neil miski kala või ei sobi veebilehitseja. Ise tegin 14. vebr õhtul ja kõik toimis ilusti. Ainuke jama, et raha nad tahavad :)
  • Proovisin just hetk tagasi ja viskab ikka tehnilise probleemi. Helistasin MA ja seal llubati iti meestega ühendust võtta.
  • See teema võiks liikuda VABA TEEMA alajaotusesse.
  • gonzalez ja trx
    puhastage oma brauserid emta cookiedest, siis peaks aitama. juba eelmine aasta oli neil see jama. patsiga poiss seal laisk vist.
  • Maksuameti IT andis teada, et tänasest peaks väärtpaberitabelit saama täiendada ja salvestada probleemideta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon