USA valitsuse poolt tehtud vead peale WTC toimepandud massimyrva - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA valitsuse poolt tehtud vead peale WTC toimepandud massimyrva

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • , mis pyhjustasid suuremat recessionit - tyytuse kasvu ning turgude langust maailmas.


    Minu arvates on USA-maailma juhtiv riik teinud mitmeid vigu peale enesetapjatest terroristide poolt sooritatud massimyrva NY ning WTC hyvitamist- Pyhjustades sellega niiyeldes multiplayeri effekti maailma depressioonile!

    VIGA NR.1. Kyikidesse lennukitesse oleks pidanud panema valvurid, kassiis eriteenistuse politseid vyi syjavyelased kes oleks kontrollinud inimesi kes astusid lennuki pinnale ja oleksid otseselt otsustanud keda lasta lennukisse vyi keda mitte. See oleks andnud inimestele turvatunde ning samuti oleks yra hoidnud nii mynegi ynnetuse. Ning mitte lypetama lennuliiklust mitmeteks pyevadeks ning sundima lennukeid maanduma peale katastroofi.

    VIGA NR.2.Samal yhtul kohe vyi jyrgmisel pyeval oleks pidanud USA pommitama oma lennukitega Afghanistani mygesid nii ytleme $100-$150 miljoni vyyrtuses. Loomulikult ainult vyhese tsiviilelanike asustusega paiku. See ilutulestik oleks nii mynegi terrorismi sooritaja ning selle pooldaja mytlema pannud, et kellega neil tegu on. Seega oleks Talebanil pilt silme ees olnud, mis afghanistanis toimuma hakkab kui massimyrvarit Ladenit vylja ei anta. Samuti arvan ,et Ladeni vyiksed poisid oleksid ise Ladeni kas elusalt vyi surnult kohaliku yhiskonna survel vylja andnud. Praegu on massimyrvaritel ning nende pooldajatel vyimalus ennast koguda ning Islami maid ylesyhutada USA vastu oma pyhasyja jamaga.

    VIGA NR.3. Liiga palju on mytetyt juttu! Milleks selline riik nagu USA helistab Hiinasse ning kysib nende arvamust asja kohta. Samaasi on Pakistaniga, Venemaaga ning veel mynegi riigiga.
    It's my diner and my food! Kuigi sa oled maailma kyige suurem poiss jytad sa niimoodi halvasti paistva mulje endast ning oma tegelikust suurusest ja tugevusest.

    Kyik need vead myjuvad negatiivselt nii moraalselt, sotsiaalselt ja materjaalselt USA rahvale kui ka kogu maailmale!
  • minuteada ei ole veel välja tuldud vettpidavate t6enditega et binladen on syydi.

    ameeriklasi peab kannustama, peab patriotismi tekitama.

    kas sa jokkerpoiss nii ka oled m6elnud, et ameerikalsed käitusid 6ieti oma EESMÄRKIDE suhtes ja kogu muu maailm on valesti aru saanud mis juhtus wtc'ga?

  • Well vend RIQ! You want to make omlette you have to brake some eggs. Ma muidugi ei saa pyris typselt aru mida sa mytled EESMYRKIDE suhtes kuid selles ma olen 100% kindel, et mitte kellegil ei ole yigust sooritada massimyrva rynnates sellisel moel tsiviil objekte ning tsiviil inimesi. Siin pole teist vyimalust. Sellist asja on vyimatu yigustada!

    TSIVIIL ISIKUTE MASSIMYRVAR BL on selle eest vastutav koos oma kaaslastega. Tema ning ta kaaskond on terrroristlike organisatsioonide keskus ning isegi kui tema polnud otsene organiseerija oli ta sellest teadlik ning andis selleks oma nyusoleku. Samuti on see kyik jama mis Taleban TB ryygib praegu.

    Olen kindel, et kui oleks Afghanistani mygedes toimunud ILUTULESTIK ryygiks ta praegu teist juttu!
  • Mis vahe on tsiviilobjektide ja tsiviilinimeste ründamisel võrreldes nn sõjaliste objektide ja sõjameeste ründamisega? Minu arvates on see üks ja sama jama kõik! Milles need sõdurid süüdi on?
    Mul on hoopis teine probleem. Kui USA arvates oli Saddam Hussein paha ja maailmale väga ohtlik mees, siis miks neid lennukeid pommitama on vaja saata? Sama kehtib Jugode kohta. Miks on vaja mingit territooriumi vaja pommitada, et lõpetada mingi kohaliku tegija valitsemine (kusjuures mu enda arvamus on, et see pole üldse kindel, et mingit genotsiidi üldse oli. See kohtumõistmine Milosevici üle on ikka sisuliselt üks mäng meediale).
    Lennukeid ja pommitamist on vaja ikka eelkõige sellepärast, et
    1) serveerida muule maailmale, kui inimesearmastajad riigid meil maailmas domineerivad. Läheme alati nõrgematele appi.
    1a) selleks on loomulikult vaja tekitada keegi "vaenlane" (threat of communism, Saddam Hussein, Milosevic, bin Laden)

    2) testida oma relvastust. Päevade kaupa ju relvi ja laskemoona toodetakse. Kuhugi on nad vaja maha laadida. Selleks, et testida, kuidas pommid korralikult ehitatud ehitistele mõjuvad, selleks ei ole ju mõtet endale hakata ise maju ehitama.

    3) üllatus, üllatus. Pärast Jugoslaavia territooriumi edukat pommitamist on sealsed ettevõtted lausa õnnelikud kui näiteks BAT Industries tahab nende suurimasse tubakatööstusesse investeerida ja riik lubab kõike, et salatubakaga äritsemist ära lõpetada. Sellises olukorras saab muidugi korralageduse lõpetamise eest küsida maksusoodustusi, turupiiranguid teistele tegijatele jne.

    4) Iga (kasvõi tekitatud) konflikt suurendab tõenäosust, et tekib tulevikus uus konflikt, mida oleks siis võimalik lahendama hakata.
    Huvitav, milliseks võis terrorirünnaku tõenäosust pidada, kui viimase 50 aasta jooksul oled pommitamas käinud riike, kus elab vähemalt 150 miljonit inimest. Kuigi Korea ja Vietnam on ajaliselt kaugel, ma ei usu elu sees, et sealsed inimesed lääne suurriike austama ja armastama hakkaksid. Serbiast, Iraagist ja kogu muust araabia kogukonnast ma parem pikalt ei räägikski.

  • US: BINGO!

    ma tahtsin öelda exactly et usa does as usual.
    loikab profiiti ja aja omi huvisid maailmas.
    see k6ik on silmakirjalik.

    ja usa oli see kes mune l6hkus et omletti teha..
    think about it jokkerpoiss :)

    ärgem ikkagi unustagem t6ssasju:
    1)bin ladeni kohta pole t6endeid et ta oli syydi
    (omamoodi aitasin ka mina kaasa usa pommitamisele sest ma ei teinud propagandat terrorismi ohu vastu. sellistel alustel voib syydi moista ju KEDA TAHES! see on N6ME! seega on usal praegu yks suur demagoogia käimas. nagu kunagi oli kommunistide manhunt)

    2)sellest hoolimata saadetakse "piirkonda" s6jatehnikad kymnete miljardite eest, tuhandeid mehi, ylemaailme logistika.. JA SYYDLAST POLE ISEGI TEADA! aga juba tegutsetakse? kas nii tehake projekte?

    3)kas pole kahtlane?

    yhes6naga: objects in tv appear..
  • Vend US!Tsiviil objektide ja syjaliste vyi valitsus objektide pommitamise vahel on suur vahe! Mis tegemist oli nyiteks Iraagi pommitamisega neil inimestel kes tyytasid WTC sel hetkel. Shortly. Valitsus vyttis vastu otsuse ning syjavyelased viisid selle tyide. Samuti oleks asjal olnud teine jume kui oleks olnud kyimas syda vyi niinimetatud police action kusagil maailmas.

    Lennukeid oleks vaja olnud selleks saata sinna, et nyidata kellega neil on tegemist. Kui sa nyyd meie reegleid ei tyida siis juhtub midagi hullemat. You wanna fuck we will give you fuck! Samas sa pead maha suruma sellised suuruse hullusesse sattunud diktaatorid, valitsejad, kes kujutavad omale ette, et vyivad teatud regioonides teha, mis heaks arvavad. Mytle millist eeskuju see annaks teistele anti demokrratlikele valitsustele! You make a mistake, you have to pay!

    Muidugi ei jyta rahvusvaheline capital kasutamata vyimalust, et teenida tasa syjaga kaasnenud kulud ning compoundida loomulikult ka omale kasum selle pealt. It's the fucking business! Samuti saab ka relvi testida mitutmoodi.

    Lisaks kyigele ma arvan, et Lyynepoolsed vietnamlased ja korealased on oma eludega palju rohkem rahul kui punase poole vennad ja yed. vaadates Saudi ning Kuweidi araabe ei saaks ka yelda, et nad nuriseks millegi yle.

    Vend RIQ olen sinuga niipalju nyus, et pidi olema keegi lennunduse spets ameeriklane kes selgitas ning nyitas kuidas yhu navigatsioon tyytab USA-s, sest lennundusel on ju omad yhu koridorid ning tyytavad praktiliselt minutilise typsusega. Olen surmkindel, et terroristid ainult ise poleks suutnud seda teostada elusees. Seda soodustas keegi kyllaltki suur insider, kes teadis typselt seda systeemi.
  • Ma ei tahagi öelda, et Iraagi pommitamisel oleks WTC-s töötanud inimestel olnud mingi roll, kuid ma tahaks toonitada, et mis see Pentagonis töötav inimenegi rohkem süüdi on. Ma küll ei usu, et isegi kui keegi tahtis kätte maksta ühe või teise pommitamise eest minevikus, siis oleks ta mõnele olulisele inimesele pihta saanud. Inimesed liiguvad, presidendid vahetuvad...
    Süüdi on riikide juhid, aga need poevad ikka rahva selja taha. Samuti nagu on Hussein Iraagi rahva varjus, nii on ka Bush USA rahva varjus. Ma ei pea loomulikult õigeks ühegi poole terrorit, aga ma lihtsalt tahtsin öelda, et kui USA kasvõi mõne tsiviilisiku või tsiviilhoone hävitab, siis on nad sama mõttetud mehed, kui need "WTC lennu" korraldajad. Ma arvan, et nii kaua kui see toimub kuskil kaugel Afganistanis, siis on eestlased tõsised rünnaku pooldajad. Kui aga tuleks kuulujutt, et bin Ladenit on kuskil Otepää kandis nähtud ja peaks nüüd lennukitega minema igaks juhuks pommitama, siis ... ehk arvamus muutub.
    Mis puudutab "insideri" küsimust, siis ma olen igati nõus. Muide, kui vaadata, mis juhtus, siis ega finantsiliselt ei olnud operatsioonile tehtud rahalised kulutused ju suured. Oli vaja vaid paari segast ja tõsist ettevalmistust ajude abil.
    Ma arvan, et sellise operatsiooni taga võisid olla ka mingid eraalgatuslikud grupid, mitte mõni teine riik. Ehk tuleks asja organisaatorite seas otsida "uut põlvkonda", kellele on sügava mulje jätnud viimase aja arvutimängud ja filmid. "Doom" ja "The Independence Day" peaks juba poolele teele aitama.
  • Jokkerpoisi eesti-inglise segakeel ajab südame pahaks.....
    Mis viga - kas ei oska kumbagi keelt piisavalt, et suudaks arusaadava jutu vastavas keeles valmis meistedada?
  • Vend AZZIE! I hope you feeling better now. Kuidas vanasti yeldi, et aja nypud kurku, siis lyheb paremaks. Pyris ausalt, mul on raskusi emakeeles kirjutamisega juba, sest eks aeg teeb oma tyy. Well, I'm trying to give my best.

    Vend US! Oleks see rynnak toimunud nyiteks ainult Pentagoni, syjavyeosa vyi nyiteks vabariiklaste keskuse pihta, siis oleks seda saanud mynevyrra tylgendada kui mingit praeguse valitsuse tehtud poliitilist viga kuid antud momendil ei saa seda kohe kuidagi niimoodi vytta.

    Praegusel momendil kui USA hyvitab myne tsiviilse objekti on olukord teine, sest on syja olukord ning TB on olnud valikuvyimalus ning piisavalt aega, et seda yra hoida.

    Samas kui EESTIS Otepyy mygedes oleks Venemaa vastaste terroristide vyljayppe laagrid EESTI valitsuse teadmisel ning pooldamisel ning venemaal lastakse EESTIS koolitatud terroristide poolt yhku mingi aatomi energiajaam ning Venemaa nyuab EESTI valitsuse kyest selle organisatsiooni vyljaandmist vyi vastasel juhul toimub karistusaktsioon. Seega kyik on meie endi kytes.

    Lisaks kyigele on juba yra tyestatud, kes treenis enesetapjaid terroriste ning palju neid oli lennukis, mis dokumendid neil olid jne. CIA on endiselt yks parimaid vylisluureid maailmas ning FBI ei istu samuti kyed rypes.
  • Kuule Jokkerjoss. Mind siiralt hämmastab sinu suguvõsa suurus. Kõik puha vennad? Vaata sellise lahmimisega natuke ette. Siin võib ka mõne muu sugupoole esindajaid olla (if You understand what I mean).

    Et Sinu maasse materdamise ja ilutulestiku meeleolu natuke leevendada tuletaks meelde ühes teises samateemalises foorumis minu poolt meenutatud Isaac Asimovi kuldseid sõnu: "Vägivald on asjatundmatule viimane väljapääs."

    Teades, et maailmas on asjatundjaid vähe ning need, kes kogu pildist vähegi aimu omavad ei ole presidendid vms. sõjavägede ülemjuhatajad, tuleb sellega leppida, et vägivalda siiski kasutatakse. Loodan, et sellega ei tegele sellised püromaanid nagu Jokkerjoss.

    Kui Sa selline sõjakas tegelane oled, mine Kaitsejõududesse. Seal saab ikka kõmmutada kah natuke. Või hakka ilutulestikutarbeid müüma.
    Mägesid pommitada 150 milj USD eest "is the single craziest idea I ever heard".

    Sinu usk CIA ja FBI kõikvõimsusesse on muidugi kah hämmastav. Eriti pärast 11. septembrit. Mis puutub tõestusesse, siis tõesti-tõesti. Ära on tõestatud, et terroriste treeniti USA ja Saksamaa lennukoolides. Mis, Sinu loogika järgi peaks nüüd Florida soid pommitama? Ja Hamburgi ümbruse põldusid?

    Meediaga inimesi manipuleerida on imelihtne. Eriti kui kuulajateks on jokkerjossid. Millegipärast on mul tunne, et kui JJ oleks sündinud Afganistaanis, oleks ta üks kõvemaid Talebani kisakõrisid. Ja läheks järgmise tapiga vabatahtlikult rindele hakklihaks.
  • Yeah right, Jokker. Kuula aga USA ülemaailmset propagandat ja usu pimesi. Ja loogika on Sul ka huvitav - terroriakt ei oleks terroriakt, kui rünnakuobjektiks oleks olnud ainult Pentagon (vähemalt näed Sa seal mingit tõlgendusvõimalust).

    "USA-l on sõjaolukord..." Valgusta siis palun kogu maailma, millise rahvusvahelise õiguse subjektiga USA sõjas on...Vastan parem ise: USA on sõjas kogu maailma HALVAGA jättes endale õiguse defineerida see HALB.

    Muide Venemaal on teada, et Eestis tegutseb relvastatud ohtlik natsionalistlik organisatsioon, mille liikmed on "kaitselitshikud". See ju pea sama, mis terroristid. Ma tõesti ei tea, kas Otepääl on mingit Kaitseliidu objekti, aga kindel laks, et kui suvaline pommitamine Eestis peaks toimuma, kuuleks kogu maailm, kuivõrd õigustatud selline rünnak oli...

    Mitte la m..gi pole ära tõestatud - minu mäletamist mööda ilmusid paar "terroriakti toimepanijat" mujal ilmas välja elus ja terved. Ei oska midagi öelda eri riikide luureorganisatsioonide paremusjärjestuse kohta, aga üks on kindel - ükski LUUREorganisatsioon ei anna operatiivselt tõeseid teateid oma tegevuse kohta...
  • jokkerjoss:...oleks pidanud USA pommitama oma lennukitega Afghanistani mygesid nii ytleme $100-$150 miljoni vyyrtuses ..... See ilutulestik oleks nii mynegi terrorismi sooritaja ning selle pooldaja mytlema pannud, et kellega neil tegu on.

    Loomulikult oleks terroristid aru saanud, kellega tegu on. tegu oleks olnud ju idiootidest püromaanidega, kellel pole rahaga midagi muud peale hakata kui selle mägedes põletamine ja kes ise nimetavad seda tegu kättemaksuks.
  • iPilot 100% nõus sinuga.

    JJ vägivald põhjustab vägivalda. Eile nägin CNN ist kuidas mõni aeg tagasi USA oli rakettidega üritanud Afganistanis tabada Bin Ladenit ja käsilasi, kuid tabati mosheed ja usukooli kus hukkusid kuus last. Kindralionud USAst ei osanud midagi mõistlikku sellepeale öelda.

    Ma ei ole algusest peale üldse nõus USA avaldusega, et tegemist oli sõjalise mitte terroriaktiga. See oli terroriakt mitte sõja kuulutamine.
  • zigmat ei ole algusest peale üldse nõus USA avaldusega, et tegemist oli sõjalise mitte terroriaktiga. See oli terroriakt mitte sõja kuulutamine.

    Mitte just täpselt seda me ei mõelnud. Tasuks Asimovi Asum läbi lugeda. Sealt saab natuke aimu, et peale Neandertaali inimese stiilis puuga pähe andmise saab probleeme ka elegantsemalt lahendada.
  • USA president George Walker Bush teatas eile, et "Meie armee on valmis ning nad panevad meid uhkust tundma".

    nii, et ärge arvake midagi...
  • Põhilised vead on üles loetud megas/epl'is aadressil:

    http://www.epl.ee/uudised/artikkel.asp/G=2/ID=108447

    Muus osas pole nagu midagi valesti ju tehtud. Majandus vajas natuke stimuleerimist, riigi kulutused suurendamist ja sõjatehnika järeleproovimist.

    Lisaks, positiivse momendina on välja toodud rahvusliku ühtsuse väga tugevat kasvu Ameerika ühiskonnas, mis on võrreldav ainult 1942 aastaga või enamgi veel...
    Nii et need, kes andsid käsu torne rünnata, ei ole oma arvestustes eksinud.
  • Lugedes mõne mehe kirjutisi, siis jääb mulje, et terrorim polegi paha, kui meisse ei puutu.
    Pole ju vahet, kas tehti usale või saksale.
    On ka selge, et seda juhiti mitte usast, tähendab karistada tuleb ka mitte usas.
  • upser loeb küll huvitavaid asju välja. Mil moel?
  • Küllaltki tabav kommentaar venelastelt:
    -Miks USA kindralid just Afganistani ette võtsid?
    -Elementaarne, kui sa ei tea kes su vaenlane on, siis võta nimekiri ette ja hakka tähestiku järjekorras kõrvetama...

    Üldplaanis on asi aga küllaltki loogiline. Lihtsalt arengumaades on 4.5 miljardit näljast suud kes ka rammusa supi pääle tahavad saada. Kaotada pole neil midagi, nii et see võib kahjuks küll olla alles uue maailmakorra avalöök. Pommid teevad selle kaadri ainult vihasemaks - kas JJ mõttekaaslased tõesti arvavad, et kamikazesid saab pommidega hirmutada...?
  • Järgmine on siis ilmselt Araabia Ühendemiraadid...ja Iraak saab oma nätsu kätte vahetult enne Iraani
    :-)
  • on jah. jama ju! Nii võib Hussein enne veel ülbeks muutuda (näiteks pakub oma õhuruumi ja baase)
  • Ipilot,gurmanka jt.
    Jõle lihtne on iriseda ühe patriootilise ameeriklase kallal ja teritada "vaimukate" ja "tabavate" võrdlustega keelt. Tsiteerida Asimovit ja näidata oma patsifistlikku loomust. Ainult ükski siinne "terrorsimiteoreetik" ei kipu midagi välja pakkuma, MIDA USA peaks tegema?
    Ütlema "shit happened", pakkuma Afganistanile 10 miljardit arenguabi, millest enamik läheks relvastusele ja neilesamade terroristidele?
    Kurat, see on see läänestumise tulemus, elaksid moslemid endiselt kiviajas, ei oleks mingeid probleeme. Aafrikas hakkasid ka jamad pihta pärast seda, kui koloniaalriigid tagasi tõmbusid:)
  • Ja Araabia Ühendemiraadid on ameerika keeles võtta kusagil USA enda kandis.

    Nali naljaks, tõsisematest asjadest. Vaatasin tänasest Postimehest (lk 7) kuidas inimestele värviliste piltide varal selgitatakse keemia- ja biorelvade toimet. Postimees võiks enne copy-paste tegemist ja mehhaanilist tõlkimist ka veidi mõelda, mida ta inimestele räägib. Näiteks: botulism e toidumürgitus, mis kanduvat edasi nakatatud toiduga...:-0
    Selleks et botulismibakter jõuaks produtseerida ohtlikus koguses botuliini (maailma kangeim mürk, tõsi!) kulub mitu kuud ja vajalikud on anaeroobsed tingimused. Terroriaktiks täiesti sobimatu elukas.

  • Ja veel: ma ei sa aru ühest absurdsest myydist: "pommideivskamine teeb moslemid ainult vihasemaks"
    Yeah right. Võib-olla teebki, a kui neil ei jätku finantse ega relvi, siis võivad nad olla kuitahes vihased. Ja kuI Taliban saab õppetunni, hakkavad võib-olla ka teised islamiriigid mõtlema, et "fakk, ei tasu ära terroriste oma territooriumil hoida ja neile pappi kühveldada."
  • Kuule Fit. Mis puutub siia patsifism? Sa inimene pole asjadest absoluutselt aru saanud.
    Human is a brain-using animal. What about You?

    Väidan seda, et kui tegemist oleks asjatundjatega oleks Osama ammu tõukudele söödaks. Ilma taoliste jamadeta (WTC põleb, Taliban hoiab Aasia keskel positsioone jmt.)

    USA peaks tegema seda, mida terroristid üritavad. Näiteks likvideerima vastaste struktuurid ning ässitama nad teineteisele kallale. Las materdavad üksteist. Praeguste meetoditega tõmmatakse ainult harimata lihtrahva viha enda peale ega saavutata tegelikult midagi. Hiljem on nende regioonide tegelinskitega juba suht võimatu normaalselt suhelda. Vaata kui visalt läheb suhete taastamine Vietnamiga. Money talks, kuid siiski võtab see hullult kaua aega. 50 aastat saab varsti täis kuid ikkagi pole asi veel meelest läinud.

    Minu meelest pole reaktiivne tegevus (nagu see, mis praegu toimub) sugugi ainus alternatiiv. Probleem tuleb lahendada enne kui selle tulemus käes on, mitte pärast (või lähed sina käimlasse pärast seda kui püksid täis on?).

    Mis puutub Aafrikasse, siis ma küll ei julgeks väita, et koloniaalperioodil seal jamasid polnud. Või misasi see buuri sõda siis oli kui mitte jama?
  • Irw:
    terrorismiasjatundjast geniaalne aju Ipilot annab nõu, kuidas käituda terroristidega: "Näiteks likvideerida vastaste struktuurid ning ässitada nad teineteisele kallale."
    Nõrk möla.
    Ja mis puutub buuri sõtta,siis see oli väike kolonistide omavaheline tyli, millega 20. sajandi Ruanda tapatalgusid üldse võrrelda ei saa
  • Ja mis puutub WTC'sse, siis see on tyhine katastroof võrreldes Ruandaga.
  • Tänase Eesti Päevalehe leheküljel 8 on ära toodud terrorismisvastase võitluse 10 käsku, mille on defineerinud Iisraeli vastava ala spetsialist. Lühike ja hariv lugemine.
  • Pigem on siiski puuga pähe suhteliselt nõrk strateegia.

    Ei pretendeeri olema geniaalne terrorismiasjatundja. Küll aga pretendeerin maailma asjadest natuke paremini aru saama kui puuga pähe andjad.
  • iPilot,

    defineeri kõigepealt ära, misasi on jama?
    Kui jama = buuri sõda, siis on Falklandi konflikt samuti jama (esimene analoog, mis mul meelde tuli).
  • Falkland kvalifitseerub igati kenasti jama kaegooriasse.
  • siin on usa fannid ja inimesed kes m6tlevad "objektiivselt"

    usa voib ju jokkerjossilt ja fitilt muusika tellida, aga miks canada't ei rynnata? miks canadas on uuringute jargi koige parem elu?

    terroristid ei ole lihtsalt mingid mehed kellel pole midagi teha ja siis laamendavad. neil oli kindel pohjus ja on ka eesmärk. erinevalt aafrikast on islamiriikidel vanad riigitraditsioonid. see mis aafrikas ruandas toimus poleks eal toimuud kui valged oleks aafrikast oopis korval olnud. toimus see mis eestis peale kommarite lahkumist: koik krabasid ja laksid omavahel tylli. v6i lavis kus p6llumaad on havitatud. kuidas oli austraaliaga ja jänestega..

    punkt on ikkagi selles et usa surkis ennast islamimaade kultuuri sisse sinna kuhu teda ei old oodatud. ja ylbas mis jaksas. nagu fit näiteks :)

    ja nyyd kui taavet vibutab koljatile vastu l6ugu on järsku suur probleem! see on k6ik nagu koolikiusamine: kui sa oled vaikne ja rahulik ja ajad oma asju siis suured poisid hakkavad sind ahistama. ja kui sa siis neile pasunasse soidad oled sa akki "väike ylbe nolk". ja sulle tehakse grupikas. voi kambakas :p

    sama ka terroristidega.

    ei ma ei arva et syytud inimesed surma saavad oleks oige, aga selline "tugevama moraal" käigu kuu peale. ja mis asimovisse puutub siis asumlastel oli teatud eelis ka (enamvahem sama mis usal).

    muideks, echelon: ime muna :)

    ma väga loodan et euroopa liidu pugejaslikkus ei too ka euroopale 6nnetust kaela.. minupärast voiks see III maailmas6da olla vabalt yle vaikse ookeani. ja siis näeme kuidas euroopa majandus 6itseb!
  • to jokkerpoiss: sa ajad ikka taielikku juttu suust valja, kogu see valvutite kasutamine/jargmisel ohtu pommitamine jne mis seal pudrutasid kolavad nagu jyri moisa avaldused.
  • to Fit: no patsifismiga pole mu vaadetel miskit ühist ja ka terrorismiasjatundjaks ma end ei pea. samas ei pea olema asjatundja, et propagandat mitte tõe pähe võtta. Mida USA PEAB tegema? Tõesti hea küsimus...Ilmselt midagi sellist, millest pole põhjust maailmale kireda nt. laskma bounty killeritel igaks juhuks kõik terroristi sildiga CIA kataloogides esinevad moslemid Allahi juurde saata. Mine tea - võibla tehakse sedagi - juute ei maksa kunagi alahinnata. Aga mõttetu samm on regulaararmee saatmine terroristidega võitlema - teinud parem kodumaa pinnal paraad...

    p.s. saan Su murest A-a-ameerika pärast aru, kui Riq-i unelm sõjast üle vaikse ookeani teoks saab, siis pole Sul ka koduturgu, kus spekata...
  • Üldiselt tundub hetkel, et see USA on nagunii kohati vintis. ma ei tea kas selle võiks uudistportaalide veaks ajada, aga ma olen neid ultimaatumeid juba üksjagu kokku lugenud. 48 tundi, 72 tundi, mhmm... veel 48... kohe esitame konkreetsed tõendid..., laevad on kohe saabumas... kohal..., 48 tundi. ei tea kas seal juba salaja sõda käib?
  • Kas keegi vaatas esmaspäeval saadet "60 minutit"? Kommentaarid?
  • Vend IPILOT! Olen vend kes ei vaata ainult ette vaid ka kyrvale, yles, seljataha ning ka maha. Kes tunneb ennast niinimetatud lahmimisest puudutatuna andku teada, sest austan ning pean lugu inimestest vaatamata nende rahvusele, seksuaalsele pooltele , vaadetele, incomile, religioonile. Nyyd ma, siis prooviksin vastata kyigile vendadele ja ydedele, kes on sinuga yhelarvamusel.

    Vygivald on tyesti asjatundmatule viimane vyljapyys.
    No, NO! Vygivald-Terror on kyige IDIOOTSEM samm mida vyib korda saata asjatundmatu , pannes niimoodi ohtu: kogu oma rahva, religioosse sektori, sybrad, kes pyyravad sinust yra, samuti sybrad kes lyhevad surma sinuga jne. See on minu arvamus.

    Lahendus hyvitada struktuurid ning tekitada riid koalitsiooni ning opositsiooni vahel on iseenesest kyyllaltki vana systeem ning antud juhul vyib selline kyik osutada mitmeaastaseks variandiks. Antud olukorras see lihtsalt ei toimi, sest mytle mida arvavad asjast siis teised samalaadsed terroristlikud organisatsioonid? Otsest karistust ei toimunud, peaks omale ka sellisel teel proovima midagi nyuda? Miks mitte.Samuti yhiskonna huvides pead sa vahest tooma ohvreid, sest muud vyimalust ju pole.

    Samuti pole ma yelnud, et terroriakt poleks olnud terroriakt kui oleks pommitatud ainult Washingtoni. Ma ytlesin, et seda terroriakti oleks saanud tylgendada ka valitsuse veana kui oleks ainult rynnatud valitsus objekte kuid praegusel juhul sa pyyrasid terve maailma enda vastu kuna selles hoones oli kusagil 50 rahvusvahelist panka, lisaks veel 20 suuremat brokerage houses ning ka palju vyikseid tegelasi.

    Mis puutub EESTI KAITSELIITU, siis arvan ma, et mu vennad ja yed kes kuuluvad EKL ning kes on vabatahtlikult nyus loovutama oma elu EESTIRAHVA ning riigi eest vyyriksid suuremat austust ning lugupidamist EESTI praeguse valitsuse poolt. Neid vyiks kasutada vyga edukalt piirivalve ametis hystitasustatud tyykohtadel. Inimesed kes on nyus tegema midagi vabatahtlikult vaatavad ka asjadele vyhem korrupeerunud pilguga.

    TB anti vyimalus asja odavamalt lahendada kuid TB keeldus sellest. Nyyd igapyev tymbub silmus ta kaenla ymber koomale ning intress ikka compoundib ning summa suureneb iga tunniga. Viimane yhvardus Talebanilt on juba ta omale rahvale, et kui keegi peaks kuuluma opositsiooni, siis myistetakse surma lybi omakohtu. Pole ju olemas selliseid inimesi kes pooldaks sellist terrorit. Selline vyim ju kuulub hyvingule.

    Lisaks kyigele pole mulle oluline suurel myyral kust ma oma ED, JY, metallide contrakte ja contraktide optsioone myyn vyi ostan kas CME, LME, GLOBEX-ist vyi NMEX-ilt. See on nagu autoremondi lukksepp kes myyrab auto vea kuulates ning vaadates autot olenemata riigist kus ta asub.

    CIA on yks paremaid vylisluure organiseerijaid ning vylisandmete kogujaid. Lisaks kyigele teeb veel omad otsused WTO, World Bank ja UN.



  • Jokkerjoss,
    kiitsid CIA-id, aga mida arvad NSA ja NRO-st?
  • Ma ausalt yeldes ei oskagi yelda mida arvata National Security Archive-ist ja National Rec. Organisation-st vend GRAAFIK. Siin spekuleeritakse niivyrd palju praegust igasuguste versioonidega kuid minuarvates on vyimatu selliseid terroriakte tyelikult vylistada. Muidugi on praktiliselt NY ja WTC proovitud teha terrori akte juba mitmeil kordadel ning myni ytleb, et sellest oleks pidanud omad jyreldused tegema kuid arvan ikkagi, et on vyimatu yra hoida enamus terrorismi akte. Muidugi saad sa seda karmimalt tagantjyrele karistada terroriste ja kaasosalisi.

    Yde GURMANKA! Kui sa nyyd uurid natuke maakaarti ning vaatad Briti ning USA armeede positsioone, siis sa ju nyed isegi mitmes uues riigis NATO on kanda kinnitanud OB ja TB vastases aktsioonis. Kysimus on loomulikult kui kauaks. Nagu sa isegi nyed on nende riikide seas nii mitmedki NL islami vabariigid. Regulaararmee saatmine sinna ei pruugi veel selle tyelikku kyiku laskmist niinimetatud TB vastu. Asju ei saa ainult yheltpoolt vaadata. kyige lihtsam on seda teha nii: Pead lihtsalt end ymbritsevast karbist vylja astuma ning vaata rahulikult ymberringi nii maha kui ka ylesse ja ma olen kindel, et sul on asjadele hoopis mitmekylgsem vaade. Olen ise seda mitmeid kordi teinud.
  • Hakkab jälle pihta
    teatab Delfi . Tuleb tore börsineljapäev.

    USA-s lendas väike õhusõiduk tornmajja

    New Yorgis Manhattanil lendas 50-korruselisse tornmajja väike õhusõiduk, teatab CNN. Fox News andmeil on vähemalt kaks inimest õnnetuses hukkunud.

    Erinevatel andmeil on tegu kas väikelennukiga või helikopteriga. FBI kinnitusel pole alust arvata, et tegu on terroriaktiga, vahendab AFP. Õnnetuse põhjused pole veel teada.

    Telekanali Fox andmeil on vähemalt kaks inimest saanud surma ning paljud on jäänud majja lõksu. CNN andmeil on surma saanud üks inimene. Maja on leekides ja päästjad üritavad sealt inimesi evakueerida.

    Õhusõiduk põrkus hoonega East 72 tänava ja Yorki avenüü ristmikul East Riveri läheduses. Kopter lendas 50-korruselisse majja kell kolm pärastlõunal kohaliku aja järgi.

    Kõrghoone süttis põlema ning selle ülemised korrused põlevad ägeda leegiga.

    Õhusõidukilt löögi saanud hoone on 50-korruseline Belaire-torn, mis on ehitatud 1980-ndate lõpus. Majas on 183 lukskorterit.

    USA võimud on saatnud igaks juhuks suuremate linnade õhuruumi turvama õhukaitsehävitajad.
  • Huvitav leht, kus on USA presidentide (1776-2006) 360 kõnede ja dokumentide enimkasutatud sõnade-pilved (tag-cloud).
    Ajatelge saab edasi kerida ja näha, mis on erinevatel aegadel olnud jänkide juhile kõige rohkem meelel.
    Näiteks "economic" on sõltumata ajastust üks populaarsemaid sõnu, samuti ka "war".

    http://chir.ag/phernalia/preztags/ [uues aknas]

    Kas keegi Eesti juhtide kõnede põhjal midagi sellist viitsiks valmis teha?
  • Kahju, et see seal kõne kaupa käib. Huvitavam oleks, kui saaks ajaperioode ette anda (kasvõi presidentuuri kaupa).
  • Artikkel enne 911
    http://archives.cnn.com/2001/WORLD/europe/06/13/bush.visit.02/
    Augusti kuus ütles NATO ei mingit kaitsekilpi.

    Paar päeva peale 911 üteldi jah jah tehke oma kaitsekilp. Valmima pidi see aastal 2025. aga juba ehitatakse seda ka poolasse.

    http://www.iht.com/articles/2007/03/15/news/shield.php

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon