Aktsiamäng 2001: Ostupiirangud ?!?!
Log in or create an account to leave a comment
-
Miskipärast ei luba süsteem osta JDEC (J D Edwards & Co @ NYSE) veateatega:
VIGA: Aktsia hind ei tohi olla alla 5 USD ning kaubeldud aktsiate arv alla 10000.
Reede õhtul sulgus asi: 10,25$ Vol. 991500 ???
Hoopis tundmatuks peeti:
ENE (Enron) - $8,63 Vol. 75508700 @09.11.2001
EMC (E M C Corp Mass) - $15,510 Vol. 21044000 @09.11.2001 -
minu arusaamise kohaselt ei tohiks reedestel andmetel mingit tähtsust olla kuna arvesse läheb alles täna õhtune hind ja kogus
probleem peaks olema hoopis muus -
Aga voluumi ja aktsiahinda saab momendil võtta ikkagi reedese sulgemise järgi ...
-
1. Ostuhetkel kontrollitakse jah antud hetkel viimast hinda ja volüümi ning kui börs ei ole lahti parajasti, siis sulgemishinda ja volüümi.
2. LHV-s kasutatava hinnainfo allikaks on PC Quote. Seega tasuks probleemide korral kontrollida esimeses järjekorras, kas www.pcquote.com näitab sobivat hinda ja volüümi antud aktsiale. Kui PC Quote näitab sobivat, siis võiks ühendust võtta meie virtuaaltelleriga.
3. Nii ENE kui EMC on meie andmebaasis juba ammu olemas olnud. Seega ei tohiks süsteem neid hoopis tundmatuks küll pidada. Millise veateatega neid tundmatuks peeti? -
Jah .. nüüd toimib, aga kella 14.00 ajal ei toiminud ... vastas:
VIGA: Valitud sümboliga väärtpaberit ei leitud kaubeldavate väärtpaberite hulgast -
juba mitmendat päeva ei leita näiteks aktsiat nimega
Federated Dept Strs Wts (FD/WS/D)
oli plaanis osta teist juba esmaspäeval ja hind tõusis ka just üle 5.00$.
tänaseks on hind tõusnud juba 7.75$ peale ehk 50%.
Teie süsteemis võiks olla mingi taoline progejubin mis teeks midagi sarnast:
Kui kasutaja üritab osta mingit aktsiat kuid seda ei leita siis süsteem võiks
sellekohase teate saata lisaks näiteks nendele meestele kes neid aktsiaid
lisab. Seega võiks järgmisel päeval juba nende aktsiatega tegeöeda.
See on kõigest üks ädine lahendus -
FD/WS/D on väärpaberitastud laen ning sellega ei saa tõepoolest LHVs kaubelda. Küll aga saab osta-müüa FD (Federated Departments Stores, Inc.) aktsiaid.
-
Esmaspäeval splititi BTY ja OOM. BTY hind turul langes, sellega seoses ka minu portfellis. Iga BTY aktsia kohta pidi saama 1 OOM aktsia. Siiani ei ole seda kajastatud minu portfellis. See tundub imelikuna.Kokku annavad nad parema summa kui BTY enne ja nüüd üksinda.
-
Esmaspäeval ostis LWAY (käive oli 27800). Eile käive oli 9600, aga piirang 10000 ja aktsiad kajastakse minu portfellis 0 väärtusega, nagu ettevõtte pankrotistus. Ma arvan, et see on täiesti ebaloogiline.
-
Vabandust: kajastakse -> kajastatakse
-
BTE võiks lisada.
-
Minu arvates on asi natukene mäda, ühel päeval ma sain osta ICTS aktsiaid, kuid nüüd kui tahan maha müüa, siis ütleb, et ei saa. Kui juba osta lasite, siis maha peaks saama ikka müüa. See on minu arvamus muidugi, kas keegi liitub selle arvamusega, või miks vastu ollakase?
-
VZ (Verizone) võiks lisada kaubeldavate aktsiate nimekirja
-
Reedel 30.novembril ei tundnud süsteem korduvalt ära JDSU aktsiat (VIGA: aktsiat pole kaubeldavate väärtpaberite hulgas) ja tehingud polnud selle aktsiaga võimalikud. Milles asi?
-
LGVN võiks lisada kaubeldavate aktsiate nimekirja
-
VZ ja LGVN on lisatud kaubeldavate aktsiate nimekirja.
-
SAY,CTML võiks lisada.
-
CTLM, mitte CTML, vabandust.