Lühikeseks müügi tehing
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kui kaua kestab lühikeseks müügi puhul tehingu vormistamine. Kas nagu tavalise aktsiaostu puhul ca T+3 päeva? Või on see erineva pikkusega.
-
lühikeseks müügi tehing nagu tavaline aktsiatehing, seega settlement toimub T+3 päeval
-
Kui suurt intressi lühikeseks müügi puhul arvestatakse?
-
Fun, 12% aastas
1% kuus
0.033% päevas. -
Aitäh.
-
Kuulge, põhjendage, miks ükski maakler ei taha eesti aktsiaid lühikeseks müüa. See ju elavdaks kauplemist. Milles on risk? Ainult ärge hakake mulle optsioone soovitama!
Nii tahaks hansas lühikeseks minna - tuleks puhas võit. -
mul küsimus, et mis kolmest päevast jutt käib? Kui ostan netis aktsiaid unetis ntx, siis mingi 10 inut jooksul on mul aktsiad käes... kas siis müügi puhul pean 3 päeva ootama?
-
To ragulka:
kui sul aktsiad käes ehk tehing on toimunud võid need soetatud aktsiad kohe maha müüa ja ei pea ootama kolme päeva, lihtsalt broneeritud raha liigub kolme päeva pärast -
Mida see tähendab?
-
sorry, tahtsin küsida, et mida tähendab intress lühikeseks müügi tehingu puhul?
-
Kui sa müüd aktsiad lühikeseks, oled sa nad tegelikult LHV käest laenanud. Selle eest küsib LHV sinult 12% aastas intressi. Tehingute teenustasud on ühekordsed kuid kuna keegi ei keela sul lühikest positsiooni 3 aastat lahti hoida siis ka intress vajalik.
-
Mul sama küsimus - miks ei pakuta eesti aktsiate lühikeseks müümist?
-
See on selle pärast nii, et siis turg ei tõuseks nii kiiresti nagu praegu:) Ainult ostuvõimalusega on raskem müüa, tähendab - aktsia tõuseb rohkem kui langeb.
Aga minugi poolest võiks selline asi olemas olla. -
Lühikeskes müük on eelkõige aktsiate laenamise taga kinni, aktsiad seisavad klientide kontol ja nende laenamiseks tuleks teha tehing, millega aktsiat laenatakse ühelt kliendilt ja antakse teisele, et see selle maha saaks müüa. Liiga keeruliseks ja raskesti hallatavaks käheb see.
-
Selline küsimus, et mis sel juhul saab kui see firma kelle aktsiad ma LHV käest laenanud olen pankrotti läheb? saan suure tõenäosusega väga odavalt osta ja siis LHV -le tagasi anda? Kas see on igal pool maailmas sama moodi.
-
Kui firma läheb pankrotti, siis tema aktsiatega enam tehinguid teha ei saa, seega 100%-ne kasum.
-
Mismoodi see kasum reaalselt välja näeb? St kuidas lühikeseks müügi puhul aktsiate liikumine detailselt siis toimub?
-
Müüd firma aktsiad lühikeseks, teenid ostjalt raha. Firma kuulutab välja pankroti, tema väärtpaberid muutuvad väärtusetuteks, seega sa ei pea maaklerile aktsiaid tagasi enam ostma. Parim stsenaarium, mis võib juhtuda lühikeseksmüügi puhul, kasum 100%.
-
Eriti põnev on Naked-Short selling :)
-
Kes maakliretest pakub lühileseks müügi tehingu BALTI turu aktsiadega ?
-
Hansa ja LHV pakuvad opsioone aga lühikeseks müüki balti turul ei paku keegi !!!