Kes valimised võidab? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kes valimised võidab?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pakun ise, et Tartus saab kõige rohkem hääli Reform ja Tallinnas Keskerakond.

    Kuigi Keskerakond oma (kohati ebaeetilise) reklaamikampaaniaga ilmselt haritud inimeste hulgas hääli ei võidam kuid keskmisele kodanikule mõjuvad nende reklaamid ilmselt hästi.

    Küsimus on - kui Keskerakond saab Tallinnas kõige rohkem hääli, kas ta siis saab ka võimule?
  • Luguge seda artiklit, pooldan selle vanaproua arvamust 100% - valimised või asi.
    http://www.postimees.ee/index.html?op=lugu&rubriik=49&id=74932&number=628

    Ja kõik oma hääled jaotan JPM aktsiate vahel ja mitte 20.10 vaid täna.

  • Ilmselt küll! Aga kurb on see ,et ei saagi nagu enam valida. Tahaks nagu "noort" (uut ) kaadrit valida- aga ei saa: Hääled lähevad ikka ülespoole ja vanad sahkerdajad jälle tagasi ja vaevalt kvooti suudetakse ületada! Ja RESP. mehed korjasid endi hulka vanu sehkendajaid (näit. Palts jne.) No mis sa teed? Täitsa naljakas enamiku erakondade väide, et enne valimisi ei saa seadusesse muudatusi teha, mis oleks võimaldanud saada valituks kandidaatidel, kes koguvad nimekirjas rohkem hääli!
  • tegelt on nii, et eetilised mehed ei ole tavaliselt eriti teoj6ulised. palts on aga tegija. kysimus on pigem kas paltsi suduetakse ohjes hoida..
  • riq, lisa disclaimer, millisesse erakonda kuulud:)
  • riq, ebaeetilised mehed võivad ju teojõulised olla, aga nende tegude tulemuslikkust kisub alla pidev torkimine nende tegude kallal ja luukerede kolin. Nii et kas kokkuvõttes nad ongi teojõulisemad kui eetilised mehed.
  • Need Respublica vennad paistavad päris asjalikud. Kuid nutuseks teeb see, et Kesk võidab ja oravad auhinnalisel teisl kohal
  • Ilma Keskerakonnata vist kahjuks Tallinnas elujõulist koalitsiooni ei õnnestu moodustada: oravad + Respublica + mingi vene sats teoreetiliselt võivad vajaliku arvu saadikukohti kokku saada, aga kas ka omavahel siduvaid kokkuleppeid sõlmida?
    Maapiirkondades on asi veel masendavam: seal ruulib Rahvaliit. Ise elan Tallinnaga piirnevas vallas - siin on ka Rahvaliidu ja Keskerakonna pesa, lähen seepärast ka kindlalt valima - minu hääl ei lähe prügikasti (so. KE-le), mina sain sellest valimisreklaamist ikka niipidi aru, :)

  • Ise valin mõõdukate poolt. Tean, et nad suht sotsialistid ja räägivad maksude tõstmisest aga olen kindel, et võimule nad ei saa. Samas olen kindel, et keskerakonnaga nad diili ei tee.
    REFORM on MARGI maha teinud tehes koalitsiooni keskerankonnaga. Mäletan väga hästi Siim Kallase ütlust viimasel teledebatil, et valige keda tahes aga mitte keskerankonda.

    Mõõdukate hulgas ei paista olevat ka ühtegi pätti. (neil pole muidugi võimalust olnud).
    Muidu valiks küll parempoolset erakonda aga kõigil on kahtlased tüübid ees.

    Ise ei kuulu kuhugi ja rääkisin ainult enda mõtetest.
  • prooviks soojenduseks kah sõna võtta :-)

    Lihtsalt, justT mõte ärgitas selleks. Kuigi peaks rääkima prognoosidest, aga pole lugu, jõuab...

    Kui sa valid mõõdukaid, siis pead väga suure tõenäosusega arvestama asjaoluga, et nad ei võta täis 5% künnist. Meri võib isikumandaadi saada ja Ilves ka, vähetõenäoliselt mõni veel, aga mõõdukate fraktsiooni teke on enam kui küsitav.
    Mis lõppkokkuvõttes tähendab suure tõenäosusega seda, et sa valid mõõdukaid, aga saad Savisaare. Mille vastu mul isiklikult mõistagi midagi ei ole, sest eks jää ju mõõdukate häältest teistelegi üle :-) Aga kurb on oma häält konkureerivale parteile ära anda.
    Muidugi, kui nad võtavad üle 5% on kõik OK. Kui võtavad. Kui.
    Vaatan praegu mõõdukate kampaaniat (just rohujuure tasandilt) ja tunne on, et nad ei võta täis. Aga nädala pärast näeme.

    Ja veel. Kui mõõdukate hulgas ei ole ühtegi pätti, siis olen mina peaingel Miikael. Ülevaate mõõdukate pättustest linna tasandil andis Sepp oma möödunudneljapäevases arupärimises linnapeale enam kui selgelt. Riigi tasandil aga, ütle Pärnoja...ja mõtle mida tahes...

    P.S. inimesena austan Pärnojat väga ja opositsioonipoliitikuna ka!!! Kahjuks pidi ta vahepeal minister olema, misjärel suundub pärast 2003 valimisi tootvale tööle :-)
  • Aga riq,

    Res Publica ja Rahavaliit võtavad koos kindlasti võidu...kusagil, kuid ma ei tea mis vallas, Tallinn see igatahes ei ole!

    Selle peale võib kihla vedada.
  • mulle oleks isegi kasulik kui kesk v6imule tuleks.
    olen kyll RP liige, kuid arvan et alustama peaks ikka opositsioonist.
    muidu v6ib suuri lollusi teha v6imu juures..

    ja mida lootusetum on olukord,
    seda lähemal on kriis, ehk isiklikult mu ideaalsele yhiskonnale samm lähemale .)
  • kuidas oleks sloganiga "igale lapsele oma sequencer" ;-)
  • ojaa!
    pigem igale lapsele oma sekvenserifirma :)

    me just kaisime söberiga söömas.
    algul raekööki, ja siis byblosse. pizzat tatsime..
    goosh see raeköök ehk beer house.. ettekandja ei tule su juurde pool tundi!
    turg peaks sellised kohad paika panema aga.. well, kas siin poleks mitte näha
    avaliku voimu eesmärki -. orgunnida seda mida turg ei suuda. naiteks analoogselt
    sanitaarnouetele ka teenindusnouded (need ei noua ju investeeeringuid miljoneid)

    selles ongi poliitikute kala - nad tambivad rahvale pahe asju mis pole olulised voi millega saavad koik hakkama, naiteks rahva raha ärav6tmine ja siis rahvale tagasi andmine, vahelt endale korjates. PTYI!

    samas, sekvenserid.. MIDI toodete turg on usas u. 325 miljonit USD aastas ehk 5.2 miljardit eeku aastas (j6uluhoojal on 1.6 miljardit eeku kvartalis!) sekvenserid on ehk 10% sellest turust ehk 500 miljonit eeku. kuna sekvensereid on u. 3-4 eri marki, teeb see 130 meeku per sekvenserifirma aastas myyki. okei, seega 50 milj kassavoogu per firma per aasta.. (ylejaanud raha jaab distribuutoritele)

    keskmine seku maksab 15keek, ehk u 9000tk aastas myyk. creative engineeringuga saab seku tootmishinna kuskile 800 taala piirimaile isegi ELFA kataloogi kasutades.. (mis on KALLIS)

    niiet tegemist on NII poliitilisel kui ka ärimaastikul..

    PS! muusikainstrumente myyakse usas kokku aastas enam kui 6 miljardi dollari ehk eesti riigieelarve jagu :)
  • riq,

    siin pole tegu mitte avaliku võimu, vaid turumajandusega.
    Muide, nagu näed, sellel on ka varjuküljed :-(

    Mida popim koht, seda halvem teenindus, kõrgemad hinnad ja ülbemad kelnerid.

    Võta vanalinna pannkoogikas (kompressor), kus ei aktsepteerita kaardimakset - makske sulas, väiksed värdjad, te tulete siia niikuinii, sest me asume vanalinnas

    Võta Seiklusjutud, kus baarman vaatab sind kui ahvi, keda ta toitma peab, kui sa just Kender ei ole jne jne

    Isegi Romantika peal on juba seltskond varastama hakanud ja ülbeks läinud, poole aastaga kõigest

    jne jne jne

    Ja sel kõigel pole mitte midagi pistmist avaliku võimu ega valimistega!!!
  • Tegelikult peaks tasapisi alustama algusest elik Kristjani küsimusest, kas Kesk pärast valimisvõitu ka võimule tuleb. Vastus on jaatav.
    33 ta täis ei võta, kuid mingi 26-28 on täiesti reaalne tulemus. Kesk on tugevam kui eales varem ja Edgar ruulib täiega. Küsimus on puuduvas 5-7 hääles.
    Andrejevlastega üksi koalitsioon välja ei vea, pealegi on nad nõrgemad kui 3 aastat tagasi. VBEE on tegelikult oma lõpusirgele jõudnud kui iseseisev erakond, üksikkandidaadid isikumandaati ilmselt ei võta niikuinii.
    Muud venelased oluliselt arvestatavad ei ole.
    Kõige loogilisem oleks vana koalitsiooni jätkumine (kuid seda juba ilma praeguses volikogus kehtivate venelaste-lepeteta). Ideoloogiliselt kõige sarnasem oleks Kesk - mõõdukad, kuid viimased vaevalt sissegi saavad ning setõttu seda ei juhtu. Loogiline oleks ka Kesk - Res Publica, kus ühendavaks jõuks oleks populistlik valijakäsitlus. Sündmused Tallinnas on ennegi näidanud, et olukord, kus ühel osapoolel on midagi (jõud, põhimõtted, mis iganes) ja teisel neid teps mitte ei ole (ka eriti persoonide tasandil), on stabiilse liidu kindel tagatis. Siiski on RP liiga nõrk ja kogenematu, et Edgar Suurega ühte paati pugeda. Võimatu pole ka IML - Keski liit, kuid vähetõenäoline.
    Uut kolmikliitu ka üsna kindlalt ei tule, sest RE - IML - RP kokku võivad saada küll vajaliku arvu hääli ja kohti, kuid isikutevahelised suhted tipp-persoonide tasandil vaevalt seda võimaldab.
  • Keskerakond saab mõistagi enim hääli ja tuleb igal juhul võimule, nad ju ise lubasid. Jätkab reformierakonnaga liidus Tallinnas, pakuks. Reformierakond saab jätkuvast liidust tõenäoliselt üha kahju, kuna reformi valijad sellist liitu hea meelega ei näeks. Riigikoguvalimised võidab samuti KE ja moodustab valitsuse. Sageli on just lihtsad lahendused võimulepääsemiseks kõige geniaalsemad.
  • to: Velikij

    See mõõdukate päti jutu koha pealt ei vaidle vastu.

    Aga keda ma valin?

    Keskerakond? Tee või tina aga ei vali.
    Reformikad? Pärast reeturlikku liitu keskerakonnaga... Kindlasti mitte. (kaduv erakond)
    Isamaaliit? Tean suht lähedaste inimeste kaudu nende röövellikke tegusid Laari vlitsuse ajal.
    Rahvaerakond? Lihtsalt ei meeldi mulle nende juhid ja mõtted.
    Res Publica? Uus erakond ja vanad näöd lubavad mingit uut poliitikat. (sry, aga mis uut siin tulla võib)
    Vene erakonda ju ka ei vali.

    Ilmselt valivad paljud oma tuttavaid või sugulasi. Aga õnneks/kahjuks mul ei ole ühtegi tuttavat minu valimisringkonnas.
    Valimata ka ei jäta. Nii valingi mõõdukad.
    Ega nad puhtamad pole ja lubavad nagu teisedki 2 kordset laste toetust :)) aga
    erakonna juhtidest juba Tarand jätab huvitava mehe mulje.

    Ega ei olegi oma valikus kuskilt otsast kindel...
  • Isiklikult pole mul Kesk+Reform koalitsiooni vastu midagi,
    nad on Riigikogu valimisi silmas pidades sunnitud leidma kiiresti tasakaalu
    (kokkulepped), et asuda kiirelt oma lubadusi kasvõi näiliselt täitma ...

    selline lähenemine võimaldab neil märtsiks hoida oma populaarsust
    ja saavutada sealgi suurem positsioon ehk võimalus luua liitusid ...
    Linnajuhtimise näiline seiskumine aga viib populaarsuse kahanemiseni :(

    ps. mis mõõdukate valimiskünnisesse puutub siis hoian pöialt (tagurpidi) sellele alla
    jäämise nimel, põhjus soovin näha vähem kemplemist ja rohkem arutelusid
    aga mõõdukate tegevuse üle saab küll paraku pettumust tunda ...
  • Keskerakond - lähen mööda linna ja vaatan plakatilt äärmiselt ülbe näoglapiga kodanik E.S.-i, kellel minu mäletamistmööda oli mingil hetkel vist isegi kriminaalasi kaelas... Et kuritarvitas ametikohta või nii... Huvitav, kuhu see asi on välja jõudnud? Ilus igatahes.

    Lähen mööda linna ja vaatan pildilt pika karjääriga naispoliitikut S.O. Palju õnne, sest just tema pärast pidin viimati hambaarsti juures käies maksma 50% enam... Ja ometi, OMETI maksan ma ravikindlustus- ja sotsiaalmaksu pehmelt öeldes "nagu loom." Lisaks olla kodanik S.O. tekitanud ju mingi jama mingite ravimitega - ehk siis tädi tegi oma sõbrannale soodsat seadust... Ilus gatahes.

    Sõidan lihtsalt ringi, Pirita... Vaatan plakat - kodanik V.K. Ekspressis kirjutas, kuidas vend tegi iga kinnisvaraspekulandi unistustediili. Ebaseaduslik - ega vist... Ebaeetiline - no kuulge, härrased, eetilisus ei ole siinmail mingi kategooria. Ka ilus igatahes.

    Seega järeldus - Keskerakond - palju toredaid inimesi. Aga kas keegi oskab kommenteerida sellist mõttekäiku... Keskerakond kulutab reklaamikampaaniale hinnanguliselt 10-15 mln eek... Nende plakatite ja reklaamide üleujutus näitaks nagu seda, et nad on suhteliselt "desperate" võimu juurde saamisel... Siit jõuan selleni, et kuskilt on see 10-15 mln ka välja võlutud... 10-15 mln ei anta kellelegi niisama... 10-15 mln on kellegi INVESTEERING... seega küsimus - KES JA MILLIST TOOTLUST oma investeeringule ootab?
  • to: justT

    Eks minu jutu mõte olnudki pigem see, et meenutada sulle Edgari poolt kasutusel olevat slõugan´it, ära viska oma häält prügikasti...

    Mitte et mõõdukad prügikast oleksid, kordan veelkord, et seal on palju toredaid inimesi, kellega suhtlen lähedaselt ja igapäevaselt, kuid see, kes nende poolt oma hääle annab, peab paratamatult arvestama asjaoluga, et suure tõenäosusega läheb see hääl üle kõige Edgar Suure juhitava koalitsiooni toetuseks.
    Kui suur on see risk, peab iga valija ise otsustama (tegelikult jube suur analoogia börsiga, aga instrumendid on lihtsalt väga kõrge võimendusega :)

    to: karumõmm

    Ma siis kommenteerin mõttekäiku...Keskerakond kulutab reklaamikampaaniale hinnanguliselt 10-15 mln eek

    Esimene kommentaar on, et see number on naeruväärselt väike. Meenutage neid vaakumpumpasid, mis imesid viimase aasta jooksul Tallinna linnast raha välja keski kassasse ja siis räägime hoopis teistest numbritest. Väidetavalt koguni 10x suurematest.

    Teiseks peab see pump imema jätkusuutlikult. Imema täiega. Selle eelduseks on asjaolu, et vanapaks jätkab linnapeana ja 5000 eluaseme programm jätkab ka. Pluss igasugused kahtlase väärtusega abifondid.

    Kolmandaks ei maksa unustada, et poole aasta pärast on parlamendivalimised. Selleks on ka raha vaja ja mitte oluliselt vähem kui kohalikeks. Eesti talupojatarkus õpetab ikka, et pojake, ära kogu taha kohe ära kuluta, pane osa tallele (Hundisilma, Lääne-Virumaa :).
  • ära mõnule midagi, löö kaasa parem .-)
  • Praegu tuli hea kild: vali keda tahad või ära mine üldse valima, ikka saad savisaare :-)
  • Velikij, keda sina valid?
    ´Kes on need, kes Kesker.-le ära teevad?

  • Isiklik kindel eelistus on olemas viimased 7 aastat, valin seda erakonda, mille liige olen. Nimi pole oluline, muidu kisub valimispropagandaks. Pigem oleks siin mõnus arutada asjade üle kõrvaltseisja pilgu läbi. Seda saab niigi vähe teha .-)

    OK, erakonna nime ütlen peale valimisi või soovi korral privas.

    Ja neid, kes Keskile ära teevad, hetkel lihtsalt ei ole. Ütlesin juba enne, et Edgar ruulib täiega ja on tugevam kui eales varem. See on minu isiklik hinnang jõudude vahekorrale Tallinnas ja valijate meelsusele. Rõhutan, see on IMHO, muide, huvitav oleks kuulda ka argumenteeritud vastuväiteid, kasvõi puht-teoreetisi.
  • edgar on fashist. ja võimuhull. kuidas muidu seletada seda, et lüüa linn maakonnast lahku. kuradi kaval sell. teda ei huvita isegi presidendiamet, linnapeana on vabamad käed ja suuremad taskud... presidendil on kogu aeg silm peal, tuleb tegeleda tühja-tähjaga (vastuvõtud) ja jääb vähem aega oma kasumi maksimeerimiseks. millalgi tehti ju kokkuvõte riigikogu kohalkäimistest, see oli mitu-mitu aastat tagasi-- savisaar käis terve aasta jooksul umbes 3 korda kohal. ma võin ka eksida, aga suurusjärk oli selline.

    üldse peab mainima, et nendel valimistel on keskendutud rohkem vastaste määrimisele, kui enda programmi tutvustamisele. samas on täitsa koomiline hommikul vara tööle sõites und peletada naeruga: a la "julgen olla ema, julgen olla venelane". kes see copywriter oli? loodetavasti täna juba surnud one. samas "meiega võidad" on suunatud ainult teatud tüüpi elanikkonnale, kel pole turumajandusest ja kapitalismist aimugi ja kes majanduse vedamise asemel veavad põllul atra (mis pole sugugi halb iseenesest!). majanduse driver on ettevõtlus, mitte põllumajandus.

    valimisreklaamid tuleks üldse keelustada!
  • Tekkis küsimus, et mis agentuur ometi Isamaale reklaami teeb? Täna hommikul tööle liikudes nägin suurt Toivo Jürgensoni plakatit kirjaga "Julgen olla tegija". Positsioneering on ikka "tiba" puusse või on TJ kuskil ringkondades tuntud mingi erilise tegijana?
  • mina valin soren`i,
    sest tema teab, kes on fashist ja võimuhull.
    tegelt ma lihtsalt ei lähe valima, see on mõttetu tegevus momendil, sest tegelikkuses vahet pole kes seal võimul on, aastat 10 tagasi oli veel aga enam pole?!?!
    või on...
  • JÜRI MÕIS - JULGEN OLLA SÕBER!

    Jüri Mõis on muidu täiesti tore ja pragmaatiline mees, kuid KELLE sõber ta olla julgeb? Mõne Aston Martiniga sõitva ja musta kandva kandilise lõuaga ärimehe?
  • isamaaliit on väga julgeks läinud...
  • ja veel paljud on julgeks läinud, soren
    terve linn plakateid täis
  • Edgari suur nägu igal pool on kuidagi orwellikult kõhedustekitav küll...
  • juhtusin eile nõmme ujula kanti, seal on vabaduse pst-l savisaare 3x4m plakat nagu kividega lömmi pillutud või on keegi lausa autoga ramminud. kohalike kapitalistide töö... aga sitke vend, prilliklaasid olid terved ja nägu naerul!
  • http://www.kesknadal.ee/index.php?aid=1972

    Noorus on hukas?
  • MA EI LÄHE VALIMA. Üldiselt ei lähe inimestest valima see osa, kes on eluga rahul. Ehk siis lähevad need kes ei ole rahul. Need on tavaliselt just vaesemad, poliitikas vasakpoolsed, meil valivad valdavalt kesk-i. Sellepärast saabki kesk võimule ja varsti maksame meie (need kes teenivad üle 7000eek kuus, hakkavad uue keski astmelise tulumaksu astmete järgi maksma 35% tulumaksu)rohkem.
  • MA EI LÄHE VALIMA. ME EI LÄHE VALIMA. KEEGI EI LÄHE VALIMA. kõik protesteerime kõigi tänaste poliitikute vastu ükskõik, mis põhjusel. Siis tuleb mingi uus mees ja ütleb: "Andke mulle rohkem võimu, ma lahendan probleemid". Valijad toetavad teda, aga probleemid ei lahene. Tuleb järgmine vend, küsib veel rohkem võimu ja ka talle antakse võimalus. Nii tekkivad diktaatorid jms. Näiteks Haider keset Euroopat. MINGE IKKA VALIMA.
    Ja kui muud varianti pole valige halva ja väga halva vahel.
  • samru, sinu väitega, nagu ei läheks valima need kes eluga rahul on, ei saa küll nõus olla. tean paljusid kes on eluga rahul s.h. mina ja lähevad valima sest neil on midagi kaotada. ilmselt on mittevalijate tunnuseks mingi muu näitaja kui eluga rahulolu: intelligentsi/haridustase, muud huvid, süsteemist mittearusaamine vms.). kommunaalvalimistel ei loe maailmavaade eriti palju. loevad lubadused (mingi osa neist nad peavad täitma, et järgmine kord pildil olla). seetõttu otsin kommunaalvalimistel rohkem konkreetseid lubadusi. minu jaoks jäävad igal juhul pildilt välja isamaaliidu julguselubadused, respublica uue poliitika lubadused, mõõdukate ähmane muruniitjajutt.

    riigikogu puhul on maailmavaade palju olulisem. astmeline tulumaks on selline asi, mida tahaks igal juhul vältida. seetõttu jäävad ära mõõdukad, keskerakond ja rahvaliit, respublica seisukohti selles asjas ei tea (nad on väga ähmased tüübid kelle ainuke lubadus on olla uus tegija, selline lubadus jätab palju otsi lahti ja võimaldab olla väga libe). kui arvestada, et keskerakond tuleb nii kui nii koalitsiooni, tuleb loota sellele, et ka reformierakond saab valitsusse, et hoida ära astmelist tulumaksu. siin pole tegu reformierakonna maailmavaate reetmisega vaid sellega et oma eesmärkide elluviimiseks tuleb olla valitsuses (see kogemus neil on et mingil hetkel välistavad koostöö savisaarega ja pärast virisevad ja mossitavad nurgas)

    mis puudutab keskerakonna tänavareklaami tallinnas, siis on teada et hiljuti sai suhteliselt monopoolse lepingu reklaamipindade omamiseks tallinnas unicom (tal on bussipeatused ja muud pinnad). ilmselt oli diili hinnaks tasuta reklaam kohalikel- ja riigikogu valimistel keskerakonnale. seega võib keskerakonna reklaamieelarve küll ootamatult väike olla, kuid kasutatud on korruptiivseid võimukuritarvitamisi.
  • Tänase päeva seisuga ei saa enam Tallinna elanikuks registreerida.
    olen üks nendest "parasiitidest", kes elab ja töötab Tallinnas, aga laiskusest, teadmatusest, millest iganes on jätnud ennast sünnilinnast (antud juhul Tartu) ümber registreerimata.
    Sooviksin minna valima, aga Tallinnas.
    Rahvastikuregister (või midagi sellist) ütleb, et ei saa - liig hilja, teie valijakaart on juba Tartus ära saadetud.
    21. sajandil on see natuke nadi põhjendus...

    Saan aru, et siin on mitmed mehed poliitikaga käsist jalust seotud, helistage oma koalitsioonis/opositsioonis olevatele seltsimeestele ja küsige mis lahendused on välja pakkuda minusuguste ripakil häältega?!
    Enne valimisi (eriti kui riik ja linn muretsevad madala valimisaktiivsuse üle) peaks olema ümberregistreerimissüsteem erakordselt fleksibiilne.

  • homeboy, mul juhtus sama asi. mul pole ka võimalust tallinnas valida kuigi elan siin. samas ma eriti ametnikke ei süüdista. oli reklaamikampaania, et tuleb registreerida hiljemalt 20. sept. teadsin seda, aga ärkasin okt. alguses ja lootisn et saan ümberregistreerida, ei saanud. muidugi on küsimus selles, kas registreerimise lõpptähtaeg võiks olla näiteks 10 päeva enne valimisi. ei oska seda hinnata, ei tea selle töö mahtu. igal juhul tundub asi korrektne, et lõpptähtaeg anti, sellest ma kinni ei pidanud ja nüüd mossitama ei hakka.
  • Aga kullakesed, mis te nutate? Tehke väärt liigutus ja hääletage eelvalimisel mõne MITTEPAHA tüübi poolt sünnilinnas. Seda enam, et miskit peaks ju emotsionaalselt nende kohtadega siduma.
  • muidugi on ka huumorivendasid - kesklinnas on mõnes kohas "julgen olla noor" puhul viimane n täht h-ks soditud :-)
  • asi läheb omasoodu samamoodu edasi
  • Aga mida arvate valimisreklaamist?

    Isamaa trükireklaam on minu meelest üsna koleda kujundusega, telereklaam lõbus.

    Reformierakonna puhul on mõlemad üsnagi OK, telereklaam ehk liiga kvaliteetne s.t. ei jõua keskmise valijani.

    Res Publica telereklaamid on üsna hirmsad, trükireklaam ka halb - näod on plakatitel nii lähedalt võetud, et inimest selle pealt ära ei tunne.

    Mõõdukad ... mõõdukalt :) Telereklaamid on üsna mõjusad.

    Keskerakond - trükireklaam hästi läbimõeldud, telereklaam ... teate ilmselt isegi, väga madal. Ilmselt Eetika Osakond kui selline Keskerakonnal puudub.

    ***disclaimer - mina olen sõltumatu vaatleja, ei kuulu ühtegi erakonda.
  • põhimõtteliselt kristjaniga nõus v.a. mõõdukate asi. sügava mulje jättis mõõdukate telereklaam kus näidati muruniitjat ja tarand rääkis mingit segast juttu sinna taustaks. nii jälki reklaami pole ammu näinud.
  • Üks minu sõber, kes töötas Keskerakonna peakontori lähedal, nägi väga tihedalt sinna saabumas maailma kõige suuremaid ja mustemaid Mercedeseid, kust väljusid tõelised vene bojaarid ja läksid isa Edgariga kohtuma.

    Tema nimetas neid Keskerakonna Läbipaistvuse osakonna spetsialistideks :-D
  • ***disclaimer-- poliitiliselt vallaline, sarnaselt kristjanile, mis lubab olla eriti kriitiline

    valimisreklaam:

    reform: ei saagi reklaamiks nimetada (ja kuidas seondub orav parempoolsusega?). kas elu ongi kollane ja käbide söömine?

    res publica: pastellroheline ja tumesinine-- koledamat värvikombinatsiooni annab leida, sisu mõttetu (tule valima, tule kohe valima, vali mind, etc., palts&leinatamm-- uus kreisiraadio).
    tundub, et kogu erakonnale meeldib poseerida.

    mõõdukad: millised on suhted jablokoga? tuksuv õunasüda on hale ning indrek tarand ei mõju küll tervistavalt, pealegi irvitab ta telekas nõmedalt a la "olen sahkerdamiseks valmis, vali mind!"

    keskerakond: tugev reklaam (ka televisioonis-- klassikaline male ja hoogne liikumine on super, nõme on ainult pensionäride reklaam, kus laari maha tehakse). "meiega võidad!" slogan on meeldejääv, kuid hakkab juba oksele. roheline ei istu ka kuidagi. eriti palju miinuseid saab aga seltskond lepikson-...-...-kaasik-jt, no see on kandideerib eraldi auhinnale.

    isamaa: punamütsike mõjub siiralt ja loomadele oscar! mart laari pole kusagil näha...? operaatoritöö 5+

    rahvaliit vms.: madalad naljad, mis mõjuvadki huvitaval kombel naljakalt. vähemalt aus värk-- tüübid näitavad, et poliitika on tegelikult huumor ja naljamäng. ilmselt puudub neil igasugune valimisprogramm, millega reklaami täita. erakonna logo meenutab mingit pitsatit.

    huvitav link: http://www.hot.ee/erakondadeajalugu/
  • isamaa puhul kehtib sama asi nagu rahvaliidu puhul: reklaamist ei tule välja programm. sõnum on ainult see et meie oleme paremad kui teised. erilist muljet see nukuteatri operaatoritöö ei jätnud. eetika koha pealt ei jää nad eriti keskerakonnale alla: igale lapsele 1000 krooni kõlab hästi ja lihtsameelsetele mõjub, samas ei sõnagi sellest et kas see on toetus, mida kõik kohalikud omavalitsused maksama hakkaks igakuiselt, korra aastas, või 5 aasta jooksul korra. ilmselt taotlevad nad muljet et riigi poolt makstav igakuine lapsetoetus saab olema 1000 krooni, selliise mulje jätmine on ebaeetiline, sest sellist lubadust ei saa kohalikud omavalitsused kuidagi täita. ma ei igatse ka mart laari täissöönud, ebaleva naeratusega mõmminägu taga, pigem on see pluss et isamaa laari ei afišeeri.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon