LHV Seminar - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV Seminar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV võiks korraldada seminari kus oma töötajad võiksid ausalt ja avalikult rääkida nagu vanahärra W.Buffett oma(mitte ainult teiste raha) investeeringutest nii võitudest kui ka kaotustest, filosoofiast ja meetodistest tuues konkreetseid näiteid. Tihti räägitakse kellegi teise investeeringust või lihtsalt kommenteeritakse turgu. Näiteks Kristjan LHV-s. Loen tema artikleid, aga ei tea tema investeeringutest midagi jne. Miks peaksin oma raha usaldama inimeste kätte, kelledest ei tea ma midagi. On küll olemas LHV Pro, aga idee ei ole tegelik investeerimine.Buffett kommenteerib avalikult kuhu ja miks ta investeerib, (mitte kuhu võiks investeerida) millise meetodiga ta seda teeb jne. Läbipaistvus tekitab usaldust. Ja miks ei võiks LHV-st saada Berkshire sarnane valdusfirma Eestis kelle aktsiad saaks avalikult osta?!
  • mulle on küll jäänud selline mulje, et Buffet räägib oma investeeringutest ainult nii palju, kui hädavajalik või seadus seda nõuab. kõigil muil juhtudel ajab juttu a la:"ostsin coca-colat, sest mulle maitseb cherry coke."
  • Solo: sulle on jäänud ekslik mulje. Kui lugeda tema aastaraamatuid, siis leiad sealt põhjalikku infot tema investeerimistegevuse kohta. Neid saab lugeda ka internetist. Ja ega siis poleks kirjutatud ka raamatut W.Buffetti teest mis ka Eesti keeles ilmunud. Teatavasti pole rmt autor ise Buffettiga kohtunud. Aga see polegi peaasi, küsimus on ikka algses ettepanekus. Ja kui tuntakse ebamugavust n.ö. soovituste või vihjete tegemisel, siis võib rääkida lähimineviku kogemustest.
  • Buffett on oma filosoofiast loomulikult pikalt rääkinud, aga tema investeerimishorisont on ka väga pikk. Näiteks minu puhul on investeerimishorisont väga lühike ja tehinguid võib olla väga lühikese perioodi jooksul väga palju, seega on olulise suurusega tehinguid vähem - kasum kujuneb paljudest väikestest kasumitest.

    Seega on mul küll mõtet rääkida oma investeerimisfilosoofiast (ja seda olen ka korduvalt teinud), kuid ilmselt mitte sellest, mis mul parasjagu portfellis on, sest see muutub iga päev. Kui kellegile see huvi pakub, siis loomulikult võin rääkida sellest, miks üks tehing õnnestus või teine ebaõnnestus.
  • Kristjan: palun selgita mis on sinu portfell? Kas see on sinu isiklik portfell või räägid LHV klientide rahast või LHV enda rahast? Ja kindlasti oleks huvitav kuulda aasta läbilõikes sinu tulemustest. Usun, et aastalõpus vaatad asjad üle ja annad hinnangu oma investeerimistegevusele.
    Minu küsimus pole ajendatud eestlaslikust uudishimust piiluda teiste rahakotti, vaid lähtub põhimõttest, et võitjatel on õigus.
  • Msr, antud juhul vastasin Su küsimusele ja rääkisin oma isiklikust portfellist. Seega jah, paigutan näiteks LHV Pro all antud ideede alla ka oma isiklikku raha, seega pole tegemist lihtsalt vastutuseta ideedega.
  • Kristjan: seda on hea kuulda. Ja kuidas läheb? Ja näiteks milline on sinu portfelli eelmise aasta netotulu? Kui numbrit mingil põhjusel ei taha öelda, siis ütle %. Ja muidugi tänan sind selle eest, et oled oma tööajast siin mulle ja teistele huvilistele vastamas.
  • mind isiklikult huvitaks oluliselt rohkem, kuidas te põhiliste indeksitega võrreldes tootnud olete/või ei ole.
  • kunagi näitas Graafik onma tehinguid. Ma arvan, et see (näitamine ja kirjeldamine) on pikemaajaliselt väga tüütu ja seetõttu ta lõpetas.
  • msm: ettepanekuga pidasin silmas seminari, mitte pidevat näitamist ja kirjeldamist. Kristjan kirjutas eelpool, et seda tehakse regulaarselt LHV Pros. Aga eesmärk oleks midagi analoogilist Berkshire aastakoosolekuga. Selline asi kindlasti arendab Eesti üldist investeerimiskultuuri ja toob uusi kliente ning raha LHV-le.
  • Astusin täna kollasele lehele.

    "Aktsiamäng börsihai2005 30/05/06 19:31
    Suvel vast jahti ei tule, kuid 2006. aasta börsihai tahaks siiski sügise poole ette võtta.
    (Alo V)
    Ei kandideeri haiks, kuid osaleks. Kasvõi nüüd, sügisel.
    (ymeramees)

    Seminarid.
    Kas sügisel ka neid tulemas? Ma mõtlen rohujuure tasandil teemadest. Eelmisel aastal toimus isiklik valgustus juba ajajärgus, kus arutati natuke keerulisemaid teemasid, et kohe reele hüpata. Alustaks algusest ja vaataks, kuhu jõuab.
    Muide, ilgelt meeldivad need read:
    "Majanduskasv Baltimaades on toonud kaasa eraisikute nõudluse kiire kasvu investeerimisteenuste järele," lisas Andres Viisemann. "Investeerimisteenuste pakkumine on Lõhmus Haavel & Viisemanni põhitegevus, meie eksisteerimise eesmärk ja põhjus. Me oleme valmis sellesse valdkonda jõuliselt investeerima, et pakkuda Eesti, Läti ja Leedu eraisikutest investoritele efektiivset ja esmaklassilist teenust."

    LHV - Lõhmus, Hüperinvesteerimine ja Viisemann
    Siis tedasi spekuleerides saaks nagu Haavel ja 7...

    Ärge pahaks pange, pange ikka edasi:)


  • Kas LHV'l pole plaanis hakata ka Tartus seminare pidama ?
  • "tehinguid võib olla väga lühikese perioodi jooksul väga palju"

    kuidas te (=traderid) siis oma otsustel üldse träkite ja jälgite. mis oli õige mis vale otsus. ehk "kui sa ei oska selles oma vanaemale rääkida siis ei saa sa ise ka ikka vist täpselt aru mis teed." ;)
  • Jah, seminarid saavad ka sellel sügisel olema. Nii rohujuure tasandil kui edasijõudnutele. Sügisene seminaride kava läheb üsna pea üles.
  • Järgmine seminar siis teisipäeval 26. septembril. Ning koos Rait Kondoriga vaatame üle aktsiaturgude ja majandusnäitajate vahelised seosed. Plaanis on käsitleda aktsiaturu tsüklilisuse põhjuseid, majanduse indikaatoreid, aktsiaturu ja majandustsükli vahelisi seoseid, intressimäära mõju aktsiaturgudele. Lisaks vaataks üle aktsiate jaotuse (intressitundlikud, kaitsvad, kasvuaktsiad) ning käime läbi majandustükli - kuidas tsükli erinev faas mõjutab aktsiaturu erinevaid sektoreid. Ja loomulikult määratleme, millises majandustsükli faasis asume ning millised sektorite tootlused võiksid turu keskmist edestada. Vaatame ka globaalseid arenguid ning räägime regionaalsetest trendidest.

    Seminar mõeldud keskmise tasemega investeerimishuvilise, kuid kindlasti leiab igaüks endale midagi kasulikku.
  • Teisipäeval 14. novembril kell 18.00toimub SAS Radsissoni konverentskeskuses seminat "Optsioonid teoorias ja praktikas" Registreerida saab siit.
  • Pikaajaline plaan seminarid ka Tartu inimestele lähemale tuua on nüüd teoks saanud.

     

    5. detsembril kell 17.00 toimub Atlantise konverentsikeskuses investeerimisõhtu, kuhu oleme kokku koondanud mitmeid erinevaid seminare alates väikeste summadega investeerimisest kuni globaalse rahapaigutuse ja aktiivse kauplemiseni. Ootame kõiki huvilisi kuulama.

    Registreeri ja loe lisainfot siit

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon