Aktsiamäng 2003: "Tänased" parimad pakkumised - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Aktsiamäng 2003: "Tänased" parimad pakkumised

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teeks ettepaneku kõigil, kes konkurentsi ei karda, panna siia ritta iga päev 10 aktsiat, millega tema arvates võiks järgmisel börsipäeval USA turgudel võita (ja hiljem ka mainida, kuidas tal tegelikult oleks läinud). 10, ja mitte vähem. Lihtsalt proovimaks, kui palju keegi suudab täppi panna. Nö võistlus võistluse sees. Loevad vaid enne börsipäeva algust lisatud pakkumised. Kui pakkumine on lisatud peale börsipäeva algust, loetakse pakkumine vaikimise järgmise börsipäeva pakkumiseks.

    Pakkumise juures võiks ka kasvõi väga umbkaudselt mainida, mille põhjal valik sai tehtud.

    Lihtsalt idee, aga kui keegi asja vastu huvi tunneb, võiks liituda. Minu pakkumised järgnevaks börsipäevaks (14. oktoober 2003) oleksid järgmised:

    Valikud, mis said sellised tänu ühele enda genereeritud valemile. Valem on testimata, seega 100% miinusesse jäämine on täiesti võimalik.
    + ZIX CORP - ZIXI
    + INTERPHARM HLDG - IPA
    + BIOVAIL CORP - BVF
    + CHINA FUND INC - CHN
    + WIRELESS FACIL - WFII

    Valikud, mis on tegelikult lihtsalt signaalid Barcharti lehelt
    + SATYAM COMPUTER -SAY
    + NORANDA INC - NRD
    + MS INDIA INVEST - IIF
    + HUDSON CITY BCP - HCBK
    + ISHARES MSCI EMR - EEM


    Cheers && Päikest
    eifu
  • Niih, minu esimesest kümnest läks ühe-päeva kauplemist silmas pidades täielikult aia taha 4 (ning ka ülejäänud ei tõusnud märkimisväärselt) - esimesest grupist 1 ja teisest 3.

    ZIXI +0.51 %
    IPA +2.45 %
    BVF +1.34 %
    CHN -3.11 %
    WFII +0.44 %
    Tulemus kokku: + 1,63%

    SAY -1.93 %
    NRD +1.89 %
    IIF -0.54 %
    HCBK +0.03 %
    EEM -1.91 %
    Tulemus kokku: -2,46

    Kokku: -0.83%

    Arvestades, et reaalselt läheks kõigilt nendelt ostudelt ja müükidelt maha ka teenustasu, on olukord ikka päris masendav, vähemalt täna. 10 aktsia ostu-müügi kulud on ca. 4000eek. Ainuüksi selleks, et nulli jääda, oleks pidanud nendesse aktsiatesse pandav summa olema 200000 ja selle keskmine tootlus tänasel päeval 2%. Mul jäi aga seekord 2.83% sellest puudu.....

    Ideed, kommentaarid?
  • Eifu,

    üheks päevaks tõusjaid leida on väga raske tegevus - pikenda oma ajahorsionti ehk veidi.
  • Aga samas, kas ei ole tõsi, et palju lihtsam on teha mingeid prognoose järgmiseks päevaks või järgmiseks aastaks kui et peaks eelnevate tulemuste põhjal pakkuma järgmise nädala lõpu tulemust (kui just ei ole tõesti tegu mingi kindla ajaga, mil majandustulemused avaldatakse vms).

    Aasta pikkuse perioodi puhul on ehk teada mingeid edasisi ettevõttega toimuvaid sündmusi. Või ms, õlletootjate aktsiad tõusevad peaaegu igal suvel, peale seda langevad taas pisut, et järgneval suvel jätkata tõusu. Samuti on pigem lihtne prognoosida näiteks homset tulemust, võttes arvesse näiteks kahe viimase nädala tulemused.

    Selline vahemik, nagu üks nädal, tundub mulle millegipärast kõige raskemini ette prognoositav.
  • Igatahes, et lihtsalt vaadata, kas keegi veel siia midagi julgeb lisada, pakkumised tänaseks (15. oktoober 2003) börsipäevaks oleksid järgnevad. Sedakorda sai kõik enda veel testimisel olevat süsteemi järgides välja pakutud:

    Grupp I ehk minu meelest kõige kindlamad tõusjad:
    1. ACTI
    2. CMRG
    3. CREE

    Grupp II ehk ka suhteliselt tõenäolised tõusjad
    4. CEDC
    5. DCGN
    6. ACTU
    7. CDIC
    8. RHI
    9. GADZ
    10. FFIV

    Grupp III - Lisagrupp ehk minu arvates pisut suurema riskigrupiga aktsiad.
    11. ENER
    12. EPRE
    13. CMTL

  • Palun selgita lühidalt oma valemit/algoritmi pisut lähemalt. Kindlasti pakub see paljudele huvi.
  • asi on suhteliselt lambist tehtud ja see, et esimesel korral viiest neli õigesti läks, on suure tõenäosusega kõigest juhus ja valem ise ei ole muud kui suhteliselt mõttetu muutujate jada...praeguse seisuga on kümnest vaid neli plussis. Aga juhul kui peale sulgemist peaks vähemalt 8 kümnest plussi jääma, siis võiksin ju mainida paari asja, mida arvesse võtsin. Samas, nagu öeldud, tõenäosus, et see valem tõesti regulaarselt töötada võiks, on suhteliselt nullilähedane.
  • Eifu, iga treider peaks leidma mingi eelise, kas see on ühe päeva lõikes, ühe nädala või ühe aasta - vahet pole. Peaasi, et eelis.

    Aktsiad liiguvad korrelatsioonis turuga, seega sinu ühepäevased aktsiavalikud sõltuvad peamiselt vaid turu liikumisest.
  • Oma heameeleks pean teatama, et kõik kümme ei jäänudki miinusesse, nagu paistis veel tund aega tagasi. Miinusesse jäi *kõigest* 8 aktsiat kümnest. Üks aktsia jäi plussi $0.01ga ja üks jäi nulli. Seega, *valem* on esialgu siiski veel tõsist *tõhustamist* vajav.

    Samas muidugi, kuna turg tundub minu meelest täna üldse pisut langusjoones minevat (DJIA -9.93;NASD -4.10;SP500 -2.74), siis sinisilmsena loodan, et homme toimub kõigi või vähemalt enamuse mainitud aktsiate puhul tõus. St. kui oleksin ka reaalselt nende aktsiatega mänginud, ma ilmselt neid täna suurema kaotuse kartuses maha ei müüks. Ja juhul kui tõesti toimub homme selline laiahaardelisem tõus, siis ilmselt peaks oma nn. valemisse sisse tooma ka üldise turu liikumise indeksi.

    Cheers
    Eif
  • Eifu, tegelikult mängid sa sellise mudeliga vaid turu liikumise peale. Säästa vaeva ja osta lihtsalt indeksit :)
  • hmm, aga samas indeksiga reeglina lühiajaliselt ei ole võimalik märkimisväärselt teenida, kas pole see mitte nii?
  • btw, kust võiks saada indeksatsiate historyt miski .csv kujul?
  • Näiteks nii: http://finance.yahoo.com/q/hp?s=QQQ, seal all on link "download to spreadsheet".
  • Eifu, sa võtad enda valemit kui tõusu arvestamise valemit ja kümnest valikust nagu sa ütlesid ennist "kõigest" kaheksa langes. Aga mis siis juhtub, kui sa võtad seda valemit kui languse arvestamise valemit?:)
  • jah, selles on sul muidugi õigus. Üritan, aretan, testin, mõõdan, uurin, vaatlen veel asja pisut. Näis kas on tulemustes ka midagi järjepidevat või mitte:)
  • Eifu, vaata, et paned siis viimaks oma valemi ka üles. Loodan, et see ei ole puht matemaatiline, vaid kasutab ka loodusest tulevat müra ja muid jumalikke muutujaid.
  • jumalikud muutujad nagu kõhutunne ja lihtsalt üks ilus, vabalt valitud kolmekohaline number? :P

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon