Müüge Rahvaliit lühikeseks! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Müüge Rahvaliit lühikeseks!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Delfis:
    --- Eestimaa Rahvaliit teatab esmaspäeval vastukirjas koalitsioonipartneritele Res Publicale ja Reformierakonnale, et ei tagane oma esmaspäevastest nõudmistest, mis tähendab koalitsiooni lõhenemist. ---

    Seepeale tekivad kohe küsimused, et mida sinna koalitsiooni üldse roniti kui täiesti suvalisel kohal hakatakse midagi muud taotlema. Limonaadi, armastust, väetist, taasriigistamist või mis iganes mõttetut (võimatut) asja. Mina pole kunagi mõistnud, mida nad taotlevad, mis põhimõtted neil on - ühe sõnaga mingi seebiseriaali stsenaariumi meenutavad nende ülesastumised. Võib olla on see mingi Rüütel Arnoldi sündroom levimas: räägitakse küll, aga midagi kobedat ei sõnata.
    Rahvaliidu kohtade arvu riigikogus lühikeseks ei saa müüa, kuna meil eksisteerib selline tore ühiskonnakiht, kes arvab, et kõik ministrid röövivad ja kõik rikkad on vargad. Lühikeseks saab aga müüa RL-i mõtlemisvõimet ja kasulikkust riigile. See on nagu pöördfunktsioon - mida vähem intellektuaalset juttu aetakse, seda suuremaks muutub toetus Bockisõprade, kahe-lehma-pidajate ning üldse kogu ühiskonna arengut pidurdava segmendi hulgas.
  • Laurime,

    Mitu lehma oli sinu vanematel? vanavanematel?
  • Minu omadel oli mitu lehma ...aga olen hoopis Reformikas....RahvaLiit...on endiste saunike järeldulijate liit
  • minu omadel oli ka paar lehma ja laeva ka !
    aga seda emapalga jama(reformi oma) ma küll ei toeta
  • Nagu ma mõistan pole siin foorumis kedagi, kes oleks saunikute järeltulija. OK. Kui saunikute järeltulijad on rahvaliitlased, siis kas moonakate järeltulijad on reformikad?
  • Andke andeks, aga rahvaliidu ja reformierakonna suurim erinevus minu silmis on nende erinev nägemus majanduslikust õiglusest ja ühe erakonna liidri tihe seotus vabamüürlusega. Populismi skaalal 1-10 saavad mõlemad vähemalt 14.
  • Päris kummalised juhtumid koduvabariigis. Eriti huvitav on see, et Rahvaliidule koitis alles nüüd lõplikult, et vist on vaated kahe teise koalitsioonipartneriga "mõnevõrra" erinevad.

    Kuid Reform ja Res Publica käitusid Rahvaliiduga nagu käitutakse pruudiga, kellest on ammu tahetud lahti saada, kuid nüüd andis pruut ise põhjust.

    Kokkuvõtteks - selge kaotaja on siin Rahvaliit, presidendivalimise toetuse kasvu on nad nüüd ilmselt maha mänginud. Kuid ka Reform ja Res Publica on keerulisemas situatsioonis kui kuu jagu tagasi - kindlasti tuleb keegi koalitsiooni kaasata ja uuel liitlasel kindlasti omad nõudmised.
  • Selles mängus on kokkuvõttes mitmeid kaotajaid, mitmeid võimalikke uduseid võitjaid ning 1 selge võitja. Ja järjekordselt, arvake kes... :)
  • suffiks, kas vihjad ühele tuntud poliitikule, kes pidas eile vajalikuks esimest korda peale infarkti osaleda erakonna juhatuse koosolekul, just kui haistaks praeguses situatsioonis taas võimalust oma suurt kala püüda, :)



  • to Velikij
    Moonakad on Keskerakonna eelased.
  • Suffiks,
    Kui vihjad Keskerakonnale, siis nemad kull "jarjekordselt" voitjad ei ole.
    Kui uldse on voitjaid, siis on need pigem isamaalased.

    Aga Rahvaliit - kamp eilaseid, kel voime natuke ettepoole naha taielikult puudub.
    Strong Sell!
  • Olen külavanema järeltulija :-)
    ...aga emapalga küsimuses olen opositsioonis. Kes hakkab kasvatama narkomaanide ja töötute lapsi, kes sünnivad ainult selleks, et emal muud teha ei olnud (tööd pole, raha pole, pimedad õhtud, ...)
  • Mulle tundub just, et hoopis Reformierakond tuleks lühikeseks müüa, seda eriti long-run perspektiivis.

    Siiani on oravad suutnud aastatega endale koguda kindlameelseima partei maine, kes on oma valimislubadused alati ellu viinud - parim näide sellest on ettevõtete tulumaksuvabastuse kehtestamine - kasvõi koalitsioonipartnerite vahetamise hinnaga. Aga nüüd on võim vist nii magusaks muutunud, et Arno maaletoojaga ollakse nõus igasugusteks kompromissideks.

    Minu meelest võiks Õunapuu saada endale või kaks ministeeriumi kui ta seda väga tahab. See ei huvita kedagi peale riigiametnike. Aga see, et põhiline valimislubadus - üksikisiku tulumaksu alandamine - üldse vaidlusaluseks teemaks on muutunud on minu meelest ikka selgelt lubamatu.

    Ootame ära nädalavahetuse, aga mulle tundub küll, et hoopis Rahvaliidus tuleb pikaks minna ja Reformis lühikeseks. Respule annaks "neutral"või "hold" soovituse.
  • Reforme küll ei tasu veel maha kanda. Kuna neil on stabiilselt 15-20% valijate häältest (ettevõtjad?), siis on nad liiga arvestatavad tegijad, et neile suvaliselt varba peale astuda. Kuna Reform on enam-vähem oma valimislubadused täitnud (Velikij), siis hääletatakse nende poolt ka tulevikus. Reform võib praegusest jamast isegi enim võita, kuna respu valijaskonnast võib Reformile hääli üle voolata. Respu kaotab enim ilmselt praegusest kriisist, vaatamata sellele, et rahvaliit on tegelikult süüdi (kuna Parts on peaminister ja hetkel tundub, et meediale meeldib PMi negatiivsest küljest kajastada).
    Kallas ütles telekas hea lause (mälu järgi): "Euroopas ei juhtu sellist asja naljalt, et valitsus laguneb, kui soovitakse alandada makse!"
  • Siiski on jäänud üks lubadus reformidel täitmata... 9000 eekune keskmine kuupalk! ei mäleta enam, mis aastaks seda lubati ja miks katki jäi...
  • 9000 eegune keskmine kuupalk oli tõesti ämberlubadus. Tegijal juhtub mõndagi ning vigadest õpitakse. Nii et selle eest reformikaid süüdistada oleks pisut väiklane - aga tulumaksu alandamise kavast taganemine on konkreetne argus ja sigadus.
  • Rene, ehk oli see lause sama, mis Postimehes Kallase sõnadena "See on maailmas täiesti ainulaadne- valitsuskriisi kutsus esile see, et valitsus kavatses toetada emasid ja alandada makse."
    Aga, jah, kontekst jääb samaks.
  • ma kuulsin seda lauset AKs, kuid eks ta see sama lause oli... igatahes 12 points Kallasele.
  • 25% tulumaksu oleks okei.
    koik see kräpp et alanades makse elavdame majandust..
    well, kas pole mitte nii et hetkel on rahval juba liiga palju raha käes,
    et atrbida igasugu jura?

    ajal mil enamus raha läheb väliskaubandusbilansi tapmiseks,
    kui tarbitakse yle voimete, elatakse laenudel, kinnisvaraga spekuleeritakse,
    majanduskasv pohineb tarbimisel, tööstuskasv on minimaalne,
    ei viita mitte raha rohkusel?

    ja mida te siis selle 5% teete?
    joote maha?
    minu arvates tuleks maksud samaks jatta, hoopis valitsuskulusid vahendada..

    keda konkreetselt hetke maskud eestis häirivad?
    mind mitte! sotsmaks voiks vaiksem olla - loodaks lihtsamini töökohti, i guess..
    käibnemaks voiks tarbekaupadel20%/toidukaupadel10% olla, tulumaks 25%/2000eek. ideaalne!
  • riq, ära jama! Aktsiatulu pealt küll ei tahaks maksta. Kõik kulub reinvesteerimiseks.

    :-)) Eilne Koosolek TV3-s oli täielik... Külalisteks olid purjus Pajula ja keskerakondlane Lepikson.
    Kes ei näinud otse, võite vaadata kordust.
  • Velikij,
    Kui ka kordussaade nagemata jai, siis saad saadet vaadata, klikkides siin.

    Pajula-Lepiksoni saateloik algab umbes 33:30 juures. Naerda sai igaljuhul kovasti:)

    Veel jai mulle korva, et usna julgelt esines saates Ulfsak, nimetades Georg W. Bushi sojakurjategijaks (!), ka Raud oli selgelt ameerikavaenulik - ja see enam naerma ei ajanud...
    Kelleks peaks siis nimetama Ulfsakit - Jumalaks, kel maailma asjade ule otsustamise oigus? Voi lihtlabaseks siltidekleepijaks?

    Mulle on jaanud mulje, et Eestis on jube "cool" karjuda ameerikavastaseid loosungeid, taguda endale vastu rinda ja pisikese koera kombel klahvida iga Bushi liigutuse peale?
    Kes kovemini klahvib, see on kovem mees?
    Aga voibolla oligi Pajulal vahkkasvajast raakides oigus? Tahaks kull loota, et mitte.

    Keegi tark mees on oelnud, et kes minevikku ei maleta, elab tulevikuta.
    Ulfsaki-sugustele on minu tagasihoidlik soovitus: oppige ajalugu ja arge unustage koike haugi kombel 3 sek parast ara, inimese aju on rohkemaks voimeline.


    Vabandan teemast moodaraakimise parast!
  • Ekspressis oli Ulfsakist artikkel, selle järgi pidi ta küll olema selline mees, et kui kedagi mõnitatakse ja kiusatakse, siis Ulfsak ütleb, et cool dude on. Nii et arvestades kui ebapopulaarne Bush on, siis peaks Ulfsak ta kaitseks välja astuma actually. :)))
    Aga muidu kuulub ta koos veendunud kapitalismikriitiku Maimikuga ju sinna esto-tv punti, nii et meelestatus on täiesti ühene.
  • Pärastlõunased uudised kinnitavad küll RE! lühikeseks müügi vajadust:

    "Kui valitsuskriisi lahendamise eest kedagi eriliselt esile tõsta ja mõistlikkuse eest tunnustada, siis kahtlemata on selleks Reformierakonna esimees Siim Kallas," teatas Savisaar erakonna infojuhi vahendusel pühapäeval BNS-ile. "Tema samm loobuda rumalast tulumaksureformist väärib tähelepanu. Võib isegi öelda, et Reformierakond tõstab sellega enda jaoks esimest korda Eesti üldised huvid kõrgemale kitsalt erakondlikust huvist."

    Savisaar avaldas arvamust, et pärast sellist otsustavat pööret ei ole enam ühtegi inimest, kes usuks, et see valitsus võiks tulumaksureformi kavandatud kujul ellu viia. "Aasta pärast vaevalt enam sama valitsus Eesti elu korraldab," lisas ta. "26-protsendiline tulumaks jääb püsima, kuni see ükskord asendatakse astmelise tulumaksuga."


    Ja mina, loll, uskusin et saan ühe kuupalga aastas lisaks :-(
  • Kas RE ei teenud mitte kompromissi tulumaksu küsimuses tingimusel, et uus 4 aastane tulumaksu alandamise graafik saab seaduse jõu?

    Sellisel juhul on nii RE lühikeseks müük kui Savisaare sõnavõtt väga ennatlikud, :)
  • Pärast eilset kohtumist tundub, et lühikeseksmüük on veel hästi tehtud! HÄBI!
  • Tulevastel valimistel hakkab Keskerakonnalt hääli ära võtma.
  • to r2panemackey!

    Väga hea ja sisutihe kommentaar! Selliseid võiks enamgi olla!
  • Velikij, r2panemackey on foorumites päris hoolega kommenteerinud, sõnum on olnud üsna sarnane - ilmselt ei erista antud härra/proua LHV foorumeid nn. "peldikuseintest".

    Me oleme sõnumi puudumise tõttu neid kommentaare ikka kustutanud ja teeme samamoodi ilmselt ka edaspidi. Kuid Velikij, kui huvi suur, siis võin neid korjata ja Sulle kuu lõpus "Best of R2panemackey" kogutud teosed personaalselt saata :)
  • Ilmselt peab mõtlema võimalusele, kuidas rakendada teatud kasutajatele vajaduse korral 10 küki kohustust enne kommentaari edastamist. Siis lööks vere käima ja mõistuse rohkem liikuma. Võtame sellekohase töö plaani :)
  • Ma arvan, et sellise kogumiku võiks kunagi väikese kasumiga ka maha müüa. Avaliku korra huvides ei hakka vihjama - kellele :-)
  • Päris tugevalt ärritab mind maaliidu reklaam: Keres - maletaja, Tammsaare - kirjanik, Baer -embrüoloogia rajaja, jne... See on paras copy-paste General Electricu reklaamist, kus hea meloodia taustal näidatakse must-valge filmiga kvaliteetkaadreid ja mainitakse Thomas Alva Edisoni nime kui GE alustala. GE reklaam on kvaliteetne, kuid maaliidu oma esiteks plagiaati meenutav, teiseks nende nimedega manipuleeriv ja kolmandaks populistliku suunitlusega.
  • "kroonifanaatikute" tegevus tuleks juba eos surmata, mitte sigima panna :)
  • "Päästke eesti kroon" on odav populism, europarlamendil pole eesti krooni päästmisega midagi tegemist... ainult enamus valijaid ei tea seda ;)
  • Ma tuletaks meelde et just nimelt Reformikate survel lisati selline seadusesäte mis võimaldab suuraktsionäril väikeaktsionäide aktsiad jõuga ära võtta! Mina arvan et see läheb tegelikult vastuollu eraomandi kaitsega. Saaks aru kui riigil oleks vaja mu maa peale teed rajada vms. aga et ka suuraktsionäride poputamine on riigi ja rahva huvides sellest ma küll aru ei saa. Vaadake ise tulemusi: Optiva, EYP, .... ja nyyd varsti ilmselt ka Elion!
    Tegelikult on arusaadav küll mis värk on. Suurfirmad pakuvad tööd paljudele ja seepärast neid aidatakse väikeste ja vaeste aktsionäride arvelt. Nõustuda sellega siiski ei saa.
    Disclaimer: mul ei ole positsiooni Elionis ja nimetatud erakonna maksuplaanid mulle küll meeldivad.
  • eesti sotsdemmidel oli vist lause et "eesti sotsiaalabi on nii ekstreemne et toetab rikkaid"
    rahvaliit pole parem kui reform, lihstalt kasutatakse erinevat positsioneerimist

    ja kudias suhtume sellesse, et alko keelatakse ära alla 100m2 poodides,
    lubatakse myya ainult 8 23ni, ehk niikaua kuni suured kaupluseketid lahti on?
    tehakse idiootseid seadusi, mis keelavad justkui inimene oleks idioot.
    aga lihstat turut6de - alaealistele myyakse kuna see toob raha, aga karistust pole,
    seda ei märgata. nad voivad oma plaanides planeerida ka laekumisi sada triljonit aga surm ka sealt ei v6ta kust v6tta pole ja inimesed ikka ostavad viina. nad ei saa nii lollid olla,
    nad PEAVAD olema korrupteerunud.

    mind isiklikult häirib et töölt tulles kell 23 ei saa enam kuskilt viina osta,
    kui tahaks relaxida korraliku purjutamisega. voi miks **** ma ei voi harju mäel 6llet v6tma vaid pean miskist plastmasstopsist ostma sama asja 3x kallimalt 2meetrit eemal r6vedal puitlaval?

    asi pole rahva tervises, vaid (suur)ärimeeste huvis.
    minu hinnang: KOOKOSPALM

  • Nojah, aga ega suurt ükski firma ei tööta hästi kombinatsioonis üks suur ja tuhat väikest. On mõlema poole huvides see kooslus lõpetada. Väikeaktsionär võib soovi korral suurt samuti korralikult terroriseerida, muide. On's see siis õige?
  • Kaitse Eesti Krooni :-) või siis Jumal Kaitse Keisrit Sa, minu jaoks suhteliselt võrdväärsed laused, st see sobib pigem kuningriiklaste lipukirjale. Vaatamata populismile prognoosiks Rahvaliidule valimistelt 0 kohta.
  • Avalikult purjutamine on muideks USA-s rangelt keelatud. Kui lahete NYC-s poodi ja ostate purgi olut siis antakse teile iga purgiga kaasa spetsiaalne pisike paberkott millesse see purk sisse mahub. Ma pole paris kindel aga sedasi kotist vist tohib. Point on vist selles et sa void vaita et sul on selles kotis piimapudel ja piima joomine ju ei ole keelatud. Koti lahti tegemiseks ja asja uurimiseks aga pole legaalset alust.
  • Koti lahti tegemiseks tuleb alustada kriminaaluurimist ;) mis teadagi võtab natuke aega ...
    seega asi ei vääri küünlaid aga seda kotti ei või ametiisik puutuda :) kohe tulevad laksud kohtust !
  • Segast panete mehed va?See kott teid kyll ei paasta.Saate Nycis tanaval v6i pargis joomise eest kohtukutse nii et koliseb.Seal v6ite muidugi appeleerida sellele ,et olete turist ja ei teadnud kohalike olusid ja seadusi ja et meil Eesti kyll k6ik joovad oo-paeva ringselt ja seal kus pahe kargab.Sellepeale kohtunik muidugi punnitab silmi ja ei suuda teid uskuda ,aga viisakas yhiskonnas sirgununa annab ta meiesugustele pohuistidele esimest korda andeks ja trahvi ei maara.Jargmine kord aga on tegu juba uue kohtunikuga ,kes ei tea teie minevikust suurt midagi ja k6ik algab otsast peale.Iseasi on muidugi see ,et kes kui palju viitsib kohtu vahet joosta.
  • Rahvaliit vajutab küll demograafiliselt hääbuvale sihtgrupile: Eesti krooni kaitsmist poliitiliseks prioriteediks peavad ainult need, kelle jaoks on rahvuslike tegelaste piltidega rahatähed (mille kasutamine e-panganduse arenguga nii või teisiti väheneb) etnilised sümbolid. Aga teatavasti oli selle sihtgrupi jaoks etniliseks sümboliks ka ühe vanameha hall lokkis pea...

    Rahvaliit: Underperform.
  • http://www.epl.ee/artikkel/365727

    WTF?!
  • irw... naera ribadeks, kui madalale see vennike on langenud. Roheliste suhtes tal peaagu õigus, aga isiklikuks ikka ei tohiks minna. Ausalt öeldes jooksevad mul juba judinad üle selja, kui silme ees viirastub "kesk + rahvaliit" suurem valimisvõit kui sel korral. See valimiskampaania võib tulla väga ettearvamatu - eks näeb kas võidab lähiaastate visioon või kauge tulevik. Lihtsalt mõtlen selle üle, et teatud sihtkrupile saaks väga edukalt konkreetsete summade ja lubadustega mängida mida lihtne pärast võitu teoks teha. Lihtsalt ei taha uskuda, et kõigil elu juba nii hea, et saaks neist "GOOG" @10K prognoosidest vaimustuda, seda naljam, et hetkel on käimas juba väike langustend...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon