Damn, see segane süsteem !!! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Damn, see segane süsteem !!!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lihtsalt huvi pärast hakkasin natuke aega tagasi virtuaalportfellis totakalt väikese summa eest USA aktsiaid sudima. (No et näha, kas äkki reaalportfellis ka kasumeid saaks. Enne aga ju vaja natuke virtuaalportfelli abil õppida. Totakalt väikese summa eest sellepärast, et mis mõte on mul teha tehinguid summaga 10000000000000000000, kui mul sellist summat nagunii päris elus võtta poleks. Pealekauba: kui kasum sees väikse summaga, siis kasum sees ka suure summaga - igasugused teenustasud muutauvad siis ju protsentuaalselt väikeseks, et nagu suure summaga on kergem plussi jääda. Õppida aga tuleb just rasketes tingimustes.) Uurisin isegi järgi, mida tähendavad ja iseloomustavad erinevad indikaatorid, näitajad ning parameetrid. Muidugi ei uurinud ma mitte kõiki indikaatoreid, aga mõned küll. Õppeprotsess teemal "Aktsiaturg USAs" on siiski veel käimas. Alguses oli muidugi kahjumeid, ja niisama uisapäisa tegutsemist, mida ma ei eitagi (sest nagu juba ütlesin: õppeprotsess teemal "Aktsiaturg USAs on veel käimas), kuid praegu suudaks võibolla isegi kasumisse jääda. *VÕIBOLLA* suudaks isegi kasumisse jääda, sest no mõnest reast LHV süsteemis ei saa ma küll aru.
    Nimelt ...
    ... leidsin sellise rea, nagu -ülevaade (teenustasuga)- (PORTFELL alt). Klikin. Edasi näen kahte veergu:
    -realiseerimata kasum teenustasudega- ja -realiseerimata kasum teenustasudeta-. Loomulikult on selles teenustasudeta veerus suuremad numbrid (ehk siis rohkem virtuaalset raha), kui teenustasudega veerus (ehk siis vähem virtuaalset raha), sest seal pole ju teenustasusid maha arvestatud. Rumal ja madala intelligentsi tasemega, nagu ma olen, arvasin, et veerg -realiseerimata kasum teenustasudega- näitabki seda summat, mille mina teeniks, kui ma nüüd sellel hetkel sellistel tingimustel oma virtuaalsed fake-aktsiad maha müüks. Aga ei!!! Üllatusega avastasin -realisseritud tulu/kulu- lehelt (nüüd juba RAPORTID alt) hoopis teistsuguse numbri. Hoopis teistsuguse numbri, mis oli üllatuslikult minu kahjuks. Võibolla ma lihtsalt arvutasin peast liiga ümaralt, vääralti või vale kursiga (see $ ju vabalanguses, kes siis jõuab viimast kurssi jälgida) need -realiseerimata kasu teenustasudega (PORTFELL) dollarid eesti kroonidesse, aga võibolla mitte. Uurisin siis natuke seda tehingute käiku, ja kuidagi ääriveeri sain isegi võibolla aru, kuidas see arveldamine nüüd täpselt tegelikult käib, aga siiski (nüüd tulevad minu küsimused) ...
    ... 1. kui on lahter -realiseerimata tulu teenustasudega- (PORTFELL) rahasumma näitamiseks, siis miks avastan ma -realiseeritud tulu- (RAPORTID) lehelt hoopiski teise summa. (Ma tean, et enne konverteeritakse veel raha, aga seda just küsingi, et miks ei lange kokku PORTFELLi realiseerimata tulu $arv*$kurss=EEK ja RAPORTITE realiseeritud tulu EEK/$kurss = $arv. $arv ja $arv ning EEK ja EEK peaks ju mõlemal lehel olema võrdsed, kui teha need arvutused. $arv tähistab $ arvu, $kurss tähistab $ kurssi ja EEK eesti raha.
    2. Kas on võimalik kusagil näha teenitud/kaotatud raha *REAALSET* hulka enne tehingu toimumist nii, nagu ma oleks tehingu juba teinud, ehk siis olgu sotid selged enne tehingut!!!
    Mina võrdsustan need -realiseerimata tulu teenustasudega- (PORTFELL) ja -realiseeritud tulu- (RAPORTID). Peaks nad ju minu arust mõlemad näitama seisu pärast tehingu toimumist, või ei peaks? Mingitest eelvaadetest minule küll kasu ei tõusnud, pigem segadust.
    3. Kui juba küsimiseks läks, siis kas virtuaalportfell simuleerib täielikult päris turgu (või siis vähemalt kas simuleerib suures plaanis).

    Kui keegi sai sellest mõttekäigust aru, ja ei mõtle Damn, see segane mõte !!!, siis võik vastata. Oleksin väga tänulik. Aitäh!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon