Kasiino: mängupõrgu või meelelahutus? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kasiino: mängupõrgu või meelelahutus?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päris mitmes foorumis on kasiinode teema laineid löönud (näiteks siin), teeme selle kohta siis eraldi foorumi.

    Mida siis kasiinod endas kujutavad? On need mõnusad meelelahutusasutused nagu teater ja kino või hoopis asutused mis inimesi lihtsalt rahast lagedaks teevad?

    Sotsiaalsest seisukohast on kasiinod kindlasti pigem mängupõrgud, sest kindlasti on Eestis rohkem peresid kus kasiinod on põhjustanud valu ja kannatust ja ehk 1% peresid kuhu see rõõmu on toonud. Meedia muidugi kajastab vaid suurvõite ja vaid Viioli sugused suurkaotused pääsevad lehte. 

    Mis Teie arvate? 

  • toon ühe näite, kus minu üks kasiinosõltlasest tuttav oma 8 aastase karjääri jooksul võitis korra 70 000.-. Sellest 50 000.- maksis kohe oma kasiinovõla ära ja ülejäänud 20 000 läks järgmisl õhtul kasiinoaparaatidesse jälle tagasi. Kasiino-kindel panus koduturul:)
  • Üks täiesti ajuvaba reegel - kui suudad leida mingi viisi kuidas kasiinot lüüa (näit. kaartide lugemine), siis sind kasiinosse sisse ei lasta.

    See oleks sama kui maksuamet võtaks aasta lõpus kõikdelt kasumis väärtpaberiportfellidelt kauplemisõiguse ära.
  • On ka inimesi ,kes teenivad kasiinodes.Aga eelkoige bj jmsKasutavad kaartide lugemist jms legaalset kaardipettust.Ka matemaatiline toen2osus on nende kasuks.Muidugi ei lasta neid enam kasiinodesse sisse,kuni m2ngur valib uue kasiino..Nt mul on yks tuttav,keda ei lasta Eestis yhtegi kasiinosse sisse.Nyyd proovib Venemaa avarustes onne..
    Aga miks mitte meelelahutusena kasiinos k2ia ,eriti kui veel mingi yritus.Kasiinos on siiski voiduprotsent suurem kui mingid lotod(sisssepandud rahast l2heb vist 30% voitudeks jms.)
  • :-) No mind on jätkuvalt hirnuma ajanud kasiinotegelaste endi jahumine igas PR ja muidu kirjutises "kvaliteetsest meelelahutusest".

    Öine ekskursioon Harlemisse, riietatuna naaritsasse, on selle loogika järgi samuti kvaliteetne meelelahutus. Võid ju peksa saada ja ilma jääda, aga kui õnne on siis mitte.
  • Küsiks teistpidi,

    Börs: rahateenimise või kaotamise võimalus või hoopis meelelahutus?

    Mina paneks börsil nn "õigel hetkel siseneja" samasse patta kasiinosõltlasega, kes ühekäeliste mõrvarite vahel hiilib, et oma koliko sinna masinasse visata, mille ees "töötav" kodanik on läinud endale kolikoid juurde vahetama.

    p.s. kasiinosõltlane ei ole, aktsiaid ei oma (v.a. enda AS'i 100%)
  • DirtH jälle sa võrdled siga ja kägu. Börsil mõistlikult tegutsedes on võimalik tõenäosus enda kasuks pöörata ja raha teenida. Ma ei tea, et see kuidagi kasiinos võimalik oleks (ilma et sind sealt välja ei visata). Samamoodi võid sa kasiinosõltlasega ühte patta panna vanatädi kellelel meeldib iga hommik porgandeid rohida.
  • Meelelahutus on kasiino kindlasti. Kahjuks ainult väga kallis meelelahutus ja sarnane narkootikumide tarvitamisele ehk siis tekitab sõltuvust ja on kallis. Risk on ka suur ja just see ongi põhjus miks hasartmängur aina tagasi läheb oma raha kulutama.

    Kui inimene lihtsalt oma vaba raha tahab kasiinos ära kulutada siis pole midagi hullu, seni kuni tal ei teki illusioone kasiinost kui reaalsest teenimis võimalusest.
  • tõenäosusest kasiinost plussiga väljuda on siin foorumites varem pikalt juttu olnud.
    raha peab ainult jubedalt olema.

    ja mida teeb turul nn suur raha. teeb veel suuremat raha, kuna on võimeline turuga manupuleerima. ka sellest on lhv juhtkirjades juttu olnud.
  • Käin ise aeg-ajalt Olympic Casinos kuna see asub mu maja lähedal Park Hotellis. Arvan, et see on Eestis avalike kasiinode seas kõige meeldivam koht kus meelt lahutada ja minu seisukoht on, et selliselt tulebki kasiinodesse suhtuda nimelt meelelahutuspaikadesse. Loomulikult kaotad sa seal rohkem kui võidad, sest sinu vastu on tõenäosusteooria ja ka eesmärk milleks kasiino on ellu kutsutud, nimelt selleks et teenida omanikule tulu. Aga kuigi see on nn õnnemäng, siiski alluvad ka need aparaadid seal teatud seaduspärasustele ja kui sul on olemas reeglid millest sa kinni pead, on seal võimalik ka võita, teinekord päris suurelt. Aga kasiinodesse tuleb ikkagi suhtuda kui meelelahutusasutustesse ja siis on lihtsalt tore kui aeg-ajalt läheb õnneks ja ilma igasuguste trikkideta vahel ka võidad. Lihtsalt õnneks seekord! Niisama lihtne see ongi. Ja selliselt mõeldes ei jää ka sõltuvusse.
  • Käisin alles hiljuti Astoria backgammoni turniiril. Muuseas, kui siin foorumlastest keegi seda mängu oskab- olete teretulnud. Mainiksin ära, et kohal olid eesti parimad ja mis Te arvate, kes võitis :) ?
  • Tore oli Astoorias ilma rahata mängida. Millegipärast läks täkkesse siis, kui reaalse rahaga tegemist polnud. Kui hiljem 500 mängu panin, siis oli plaks ja läinud. See on nagu portfellidega. Virtuaalselt võidad-reaalselt on loss kergem tulema.
  • Kasiinosse minnes peaks olema stop paigas, nagu kauplemiselgi, et kui mängid näiteks 100 krooni maha, siis ei võta järgmist sajast. Kui seda reeglit rikkuda, siis võib saada sinust mängur.

    Isiklikus plaanis võin öelda, et olen vaid automaate natuke näppinud. Laua taga pole kunagi mänginud. Aga üldiselt veab mul kaardimängus ebanormaalselt tihti. Mängisin kunagi ka BJ endise kasiinotöötajaga ilma reaalse rahata ja ta püüdis mulle selgeks teha, et sa raudselt kaotad, nii ka läks. Aga kuna mul on teatud võimed ja rohkem õnne, kui paljudel teist, siis võrdsetel tingimustel mängides (st kordamööda diiler olles) võidaks ma kindlasti. Kaartide lugemisest ei tea ma midagi, aga diileril on selge eelis, kuna sa lihtsalt tõmbad ennast lõhki.
  • Alvar, mis (varjatud) võimed need sul on? :)

    sB
  • Alvar, mustas jaagu 1 tähtsamaid põhimõtteid ongi see, et mitte sina ei tõmba ennast lõhki vaid diiler tõmbab ennast lõhki ...
  • Bettie, mul on mitmesugused võimed, alustame kõige lihtsamatest. Võta näiteks sõrmus ja pane ta niidi otsa ning aseta käe kohale ja proovi teda panna kas tiirlema või risti-põiki käima, mõtte jõul. Proovi. Ma usun, et pooled inimestest suudavad sõrmust tiirlema panna just niimoodi, kuidas nad ise tahavad. Aga seda ma ei nimetaks siiski võimeteks.

    Nimelt näen asju, mis juhtuvad minu elus tulevikus. Näiteks nägin unes WTC põlemist kuskil aasta enne sündmuse juhtumist, aga kahjuks ei näe ma kunagi täpset aega, kuna see juhtub, muidu oleks ma ilmselt juba miljonär. Aga siiski olid mul enne 911 sündmusi putid ja teenisin päris korralikult. Selliseid võimeid on ka ilmselt paljudel.

    + veel mõned võimed, minu salarelvaks.

  • privador ja dirtH

    Te ajate lolli loba.... minu sõber kuskil kaugel ....on juttu olnud.
    Kas te olete arvutanud mõnda tõenäosust... vaadanud kombinatsioonide võimalusi.
    Rulett - never ära mängi, pole võimalustki.
    Pokker - never ära mängi diileri vastu.
    Black Jack - Vähemalt kuu aega aga ilmselt kolm kuud pead istuma paberi taga, et saada selgeks erinevad variandid ja tõenäosused. Neid variante on ilmatul hulgal. Nii, kui see on selgeks saanud "siledas süsteemis" tulevad käiku sinusoidsed muutumised koos kaartide meeldejätmisega. Et midagi teenida....see on ülikeeruline. Sa pead tegelema tõenäosustega suurusjärgus 0,01% ja veel väiksematega.
    Ma ei tahaks eriti uskuda, et Eestis on neid, kes suudavad järjepidevalt seal midagi teenida. Võib-olla too professor, aga ma ei tea.

    Ma olen ühe päevaga BJ laua taga 2000-st üle 100000-de teinud, aga ma kaotasin peaaegu kõik...järgi jäi alla kolme tuhande. Vahva tunne, onju! Sedasi, et tuhandega oled alustanud ja paarkümmend tuhat on olnud....mitu korda juhtunud...aga kübe hiljem ka kõik maha mänginud.
    Kokkuvõttes miinuses.
    Üks nüanss nimega hasart ja läheb...
    Usun, et selliseid vendi, kes ütlevad, et pole raske ja mul on süsteem - sellised on kasiinos peaaegu kõik. Ajuvaba süsteem.
    Muideks, kasiinol on võimalik teataval määral kaardid nii panna, et vähem võidetaks.
    Never pole see asi meelelahutus... ja 1% on ka vale, keda õnnelikuks teinud - üks, kaks, kolm... inimest heal juhul.
  • Alvar, aga kui sõrmuse niidi otsa paned ja rippuma mitte käe otsa vaid lakke või kuhugi, kas siis ka liikuma paned?

    tintan, ehk toonuks kasiinos edu õigel ajal raha väljavõtmiseplaani harjutus?
  • Hoks, proovisin, aga krt ei hakka liikuma.
    Aga sõrme otsas ja teise käe kohal hoides tiirleb küll.
  • Meedia läbi on ringlenud arusaamasi kehasisese energiavälja niiõelda ringlusest, nii et võiksid proovida ka varianti kus paned ühe käe sõrmuse alla ning teise käe pealmisele poolele selliselt, et see niiti ei puudutaks. Sellisel juhul peaks töötama ka variant kus hoiad käsi külgedel aga ringlema ei pruugi hakata. Niisama spekuleerin võimatut :), kuid loogiliselt võttes on liigutamiseks tarvis siiski liig suuri energiakoguseid. Rippuvat sõrmust ei kipu vist liigutama isegi päikesekiirte põrge...aga tegelikult kannatab katsetada ka seda varianti. Rippuva sõrmuse ette panna päikesevari ning "taktitundeliselt" sellega siis kõikumine tekitada valgust paljastades.
  • irw.. pange sirge rahatäht nö väljasirutatud näppudega käe peale, hakkab rulli minema :)
    no magic.
  • mis puutub pokkerisse ja ruletti siis seal ei anna toesti midagi teha,kuid bj oleneb sisiki m2ngijast palju.ja see protsendi v2ljaarvautamine on toeline keemia.
  • Tulles tagasi teema juurde, siis lühiajaliselt on kasiinos kõik võimalik, aga pikaajaliselt jääb ta plussi. See on umbes sama, kui praegu võtta tugevalt rahast väljas Telekomi calle ja homme tehakse ostupakkumine. Usun, et teenistus oleks mega, aga tõenäosus, et see kohe juhtub on väga väike. Samamoodi on kasiinos, mõnel vahest joppab kõvasti ja võib võita miljoneid. Oluline on siiski kasiinost väljumine miljonärina, mitte kõike kohe mahamängida. Oletame, et oled ligi 100K kasumis (nagu eespool juttu oli), siis tuleks osata õigel ajal ära lõpetada. Näiteks mängida veel 10K-ga ja kui see otsa saab, siis tänaseks lõpetada.

    Aga kuidas on kasiino aktsiatega börsil? Tasub ju omanik olla, et kasumit teenida.
  • Soovitan nii mitmelgi eelpool sõna võtnul oma harukordne õnn ja erakordsed võimed vene ruletti mängides realiseerida, :)
  • kristjan,
    vaevalt ka viin paljudesse peredesse rõõmu on toonud...

    kõik kaardilugemise meistrid, palun tehke mulle selgeks, mis moodi on see võimalik, kui pakki ei mängita kunagi lõpuni? minu mõistus sellest küll aru ei saa...
  • See 100k on nii kergesti ja mõnusalt tulnud, et tema reaalne väärtus on paigast ära...mänguri jaoks on kõige olulisem protsess, st. mäng ise ja raha eest väljaspool kasiinot muudki saab pole sel ajal oluline.
    Muigama võtavad mehed kes kinnitavad, et oma süsteemiga on nad võimelised kasiinos võitma.Kui ongi siis vaid pisut.Lihtne süsteem> blackjackis kaotuse korral panus dubleerida ja mingil korral võidad nagunii, eks... Maksimumpanus tuleb vastu ja kõik.See on väga lihtne näide kuidas võib proovida oma süsteemiga kasiinot võita, igale kavalusele on kasiinol midagi vastu panna ja kui juhtumisi pole, saab mängija õue juhatada.
    Väga ohtlik sõltuvus see kasiinosõltuvus.Ma panen imeks seda mis eesti linnades toimub-kasiino kasiinos kinni, võimalik, et ligi 10% eestlastest on äärmiselt salakaval hiiliv mängusõltuvus.Neid kes kasiinosse lihtsalt meelt lahutama lähevad on üksikud, enamust veab sinna sõltuvusmehhanism mida mingis varases staadiumis inimene endale isegi ei teadvusta.Sellist moraalset hävingut mida kasiinod tegelikult põhjustavas ei jaksa ükski kulka kinni maksta.
    Aga kasiino ja börsi võrdlemine- äärmiselt pinnapealne lähenemine.Mõned liikumapanevad jõud on sarnased aga see on ka kõik.
  • Siis kui teiste mängu pealt vaatad ja kui eriti suuri kaotusi näed, siis on ta küll hea meelelahutuskoht ;)
  • Kõige hullem, et nad reklaamivad ennast veel sellega kui palju head ja ilusat on kasiinode makstud maksust tehtud ning "unustavad" lisamast kui palju kurja on need nende püsikunded ühiskonnale teinud ennem, et oleks millega mängida.
  • Rääkides kasiinondusest investori poole pealt võiks vaadata kasvõi sellist asja nagu IGT (maailma suurim mänguautomaatide tootja). 32% oper marginit ja 15% kasvu 2.25B käibe juures teeb silmad ette isegi farmaatsiafirmadele.

    Aga kasiinopidamine Eestis on suhteliselt lihtne, kuigi üsna kulukas äri, marginaalid kisuvad kuhugi 10% ligi. Vidinad on kallid, hasartmängumaksud suured. 5000 automaadi ja 15000 mängulaua pealt kuus. Ja ma ei saa päris hästi aru kristjan.lepiku negatiivsest suhtumisest. Inimesed on loomult hasartsed ja kui see hasart ei realiseeru kasiinodes, siis mängitakse sõrmkübaramängu või totalisaatorit või kui raha rohkem ja lips kapis, tullakse lhv kliendiks ja ostetakse-müüakse pennystocke.
  • Alvar, sõrmuse paned sa kõikuma või keerlema kätt liigutades. kuna sõrmus on pika niidi otsas, tuleb üsna silmale märkamatuid liigutusi teha et tiirlemisele või kõikumisele hoogu anda. aga põhimõtteliselt toimub see muidugi mõtte jõul: 1)mõtled et hakkaks ta nüüd keerlema, 2)liigutad veidi kätt, 3) liigub. kõik saab alguse mõttest ja ilmselt sa ise pole oma liigutustesse süvenenud, paraku midagi üleloomulikku seal pole. kui ei usu fikseeri oma käsi ja näpud ära et nad liikuda ei saaks (keera kruustangide vahele vms.) ja mõlguta mõtteid.
  • Roimar, seda võib teistpidi ka teha, näiteks liikuvat sõrmust seisma jättes. Normaaljuhul tiirleks ta ju edasi, aga mõtte jõul jääb ta üsna kiiresti seisma. Kuidas seda seletada?
  • Aga praktilises elus saab sõrmust (ka pendlit) kasutada väga edukalt toidu testimiseks. Näiteks valida enda organismile sobivaid ja loodulikke aineid. Keemia puhul annab kohe märku.
  • Jah, kui mannapuder ei meeldi, siis on selle näpu otsas pendeldava junni abil väga hea tõestada, et tegemist keemiaga.
  • Huvitav kas geenmuundatud toitu selle võttega ka ära saab tunda?
  • Geenmuundatud toidu kohta ei oska öelda, kuid kindlasti on sellest palju abi diagnooside panekul.
  • Aga mis vahet seal on, kas liigutamine toimub käega ehk aineliselt või mingi energia mõjul, tulemus on ikka jõud mis kahvlit painutab. Tänapäeva kapitalistide jaoks tundub ülivõime lihtsalt üks harv nähe olevat mille kallal teadus laineid lüüa pole jõudnud.
    Aga mis arvate, kas teadus ikka seletab, või hoopis kirjeldab?
    Ise panen panuse viimasele.
  • kas keegi veesoonte otsimisest sormuse abil on kuulnud .Toimib juba sajandeid
  • borsi ja kasiino vahe on pohimotteline.uhel juhultoimub tegevus reaalse vaartusega /aktsia/teisel ainult hasardiga
  • kirsas:veesoonte otsimiseks olen kasutanud kaheharalist vitsa ja väga edukalt. Pean küll tunnistama, et viimane katsetus oli üpris ammu. See-eest esimene kord jääb elu lõpuni meelde: olin lugenud kusagilt artiklit ja ükskord, naljaviluks, murtsin suvalise oksa ning proovisin. Peab ütlema, et olin šokeeritud.
  • Vot milline üllatus nüüd mõnda venda tabab - kasiinodes (seaduslikud saalid siis) on mänguautomaatide kinnipidamise % 4,25-7,25.
  • Kõigile sõrmusekeerutajatele ja vitsameestele on üks tore sait, www.randi.org. Üks fond on nõus lahkelt maksma $1m esimesele inimesele, kes oma paranormaalseid võimeid viisaka kontrollitud katsega tõestaks.

    ih8u, kas seda on vähe või palju?
  • alvar, seda sõrmuse seisma jätmist saab samuti seletada sellega et sa ei liiguta seda enam käega ja jääbki seisma. iga inimene on võimeline sõrmust keerutama ja seisma jätma. selle pärast tundub niidi otsas oleva sõrmuse liigutamine müstiline, et sõrmuse liigutamiseks on vaja väga väikest käe liigutamist, märkamatut. resonants. ega see muidugi ei tähenda seda, et sa enam edasi uskuda ei võiks oma paravõimetesse ja loomulikult on kahjutu ka see kui sa oma pudru kohal sõrmusega lehvitad. ära kasiinosse igaks juhuks ikkagi mine oma paravõimetega raha tegema.
  • Bruce Lee ütles kunagi nende kohta kes igasuguseid trikke teevad mõõkade, odade jms, et nad kunagi ei lase kellelgi teisel nende peal sedasama asja proovida.
    Aga tulles tagasi kasiinode juurde, siis ikkagi on igati tervislikum suhtuda sellesse kui meelelahutusvormi. Tänapäeval ei peaks küll kasiinosid süüdistama selles, et inimesed seal oma raha maha mängivad ja siis kuritegelikule teele asuvad, et oma mängukirge uuesti rahuldada. See on ikka igaühe enda otsustada ja 21.a. inimese mõistus peaks küll ikka niipalju otsustusvõimeline olema, et vahet teha. Ja meelelahutus ongi see väike kontrollitud hasart mis tekib. Lühiajalises plaanis on küll investeerimine ja kasiinos mängimine sarnased tegevused ehk siis mõlemad on spekuleerimised, sest mõlema puhul ei tea sa mis lõppkokkuvõttes juhtub kuigi teatud põhimõtteid järgides võid sa oma võiduvõimalusi suurendada.
    Aga vastus küsimusele kas kasiino on mängupõrgu või meelelahutus algab siiski igast üksikust inimesest endast ja mitte kasiinost.
  • Vot see paneb küll imestama, et ka LHV foorumis võib metafüüsikuid leida. Rääkimine kehavälisest (nn bioenergiast) on küll 21. saj pehmelt öeldes naiivne. Soovitaks igasugu võluritele natuke populaarteaduslikku kirjandust lugeda.
  • Brad
    Huvitav kas kana usub samuti, et maailma läbimõõt 12 meetrit on kui tema nägemisulatus kuuega piirdub?
  • see on ikka vähe kui üks eelmistest pakkus 30%.
  • Isiklikult küll hasartmängudest ja nende reeglitest midagi ei tea. Aga kas on äkki nii, et ruleti puhul õigele värvile panustades saab kahekordse raha tagasi? Värve on kaks.

    Sel juhul kui näiteks kogu aeg samale värvile panustada (tegelikult pole vist tähtis, et samale) ja panuseid kaotuse korral tõsta näiteks kaks korda, siis ka tõenäosus võiduks suureneb ja kui võit tuleb, katab kulud ja natuke peale. Ning kui võit käes jälle väikeste panustega otsast alata.

    Asja konks on sellest, et see ei saa mingit moodi tõsi olla, kuna kasiino puhaskasumimarginaalid on 25% kandis ja tegevuskulud ka olemas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon