TERRORISM - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

TERRORISM

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimasel ajal on palju räägitud üha suurenevast terrorismiohust. Rumsfeld väitis hiljuti kusagil, et USA-l on varsti oodata järjekordset rünnakut. Mida arvate - kui suur on oht, et on juhtumas järjekordne suurem terrorirünnak ja kui see juhtub, siis kui suurelt see mõjutab aktsiahindu. On ju tulemas olümpiamängud, jalka EM, USA presidendi valimised, 11. sept. jne.
  • Kas kellelegi jäi mulje, et nood septembrilendurid ja nende kambajõmmid olid mingid ärajoonud imbetsillid? Et siis kui Rumsfeld väidab, siis nemad kohe miskit orgunnivad, ja samasugust, ja samas kohas. Oh püha lihtsameelsust.

    Kõige suurem oht rünnakuks on siis kui seda ohtu keegi ei aima....ja ei küsi selle kohta LHV foorumites :-)
  • Sellega seoses peab meie valve tähelepanelik olema. Meie ju seda ei oota.
  • Osama redutab õndsalt oma usutrustiga ikka edasi. CIA, FBI, FSB + trobikond muid lühendeid ei suuda härraseid ikka kinni püüda. Sellised tippterroristid panevad tähele ilmselt igat pisidetaili ja iga lause taga näevad nad üüratut struktuuri. Kõik on nende jaoks ülimalt personaalse tähtsusega. Nad on despoodid, nende mõtteis allub neile kogu maailm. Nad suudavad muuta asjade käiku, kuigi niisuguse erilisusega kaasnevad veelgi suuremad suuruseluulud. Nad on fas?is?tid, nad taotlevad oma ideoloogiaga veelgi suuremat rafineeritust. Nad kaitsevad end kõikvõimalikke liine pidi. Nad on karismaatilised. Neid võimalusi ja liine ei näe tavainimene, kes ei ärka nende luuludega iga hommik. Neid ei näe ka 10 000 reatöölist CIA-st. Mingi koba tulemusena jõib jopata mõnele niidile. Niisamuti nagu maailmas eksisteerib üksikuid ärihiide, kes on ainuisikulistelt võimelised rohkem teenima kui firmad, kus töötab 20 000 inimest.

    Neid saab jälitada ainult omasugune, kuigi neiski isiksustes on suured vahed. Seda maailma tunnevad oligarhid. Sedapidi tunduks mõistlikum motiveerida Hodorkovski või Berezovski täistuuridel Osamat otsima kui palgata 1000 CIA agenti.
  • Aga mõelge milline Holliwoodi seiklusfilmide algmaterjal! Endised superagendid ei meenuta enam Lahesõda või Panama sõda vaid...
  • Londonis siis jälle käimas terroristlik sõda. Praegustel andmetel tosinkond surnut, sajad vigastatud. Euroopa börsid miinuses...
  • Ajastus on igaljuhul huvitav, kui niimoodi tohib öelda - UK värske EL eesistujamaa ja G8 tippkohtumine. Võib arvata, et selline algus ei mõju Blairi autoriteedile El-s just hästi :-/
    Igatahes on AQ Euroopa juba vastutuse endale võtnud ja ühtlasi ähvardanud ülejäänud Iraagi/Afganistani operatsioonides osalisi...
  • Siin on vist tegu selle bussiga:
    http://news.bbc.co.uk/media/images/41277000/jpg/_41277255_bus_300_245_obi.jpg

    Pagan, linki ei oska panna...
  • " Lisaks metrooplahvatustele lõhkes pomm kahekordses inimesi täis linnabussis, hetkel plahvatuse ohvreid alla kümme."
    No kujutage ette, mis juhtub inimesi täis bussiga, kui see rebitakse katki nagu konservikarp - juba ainuüksi bussis peaks ohvrite arv 30 ligi olema.
  • Kohustusliku lektüürina kuulub siia rubriiki Lauris Kaplinski terrorismi anatoomia:

    "Lihtsaim ning yhtlasi ainuke kindel viis vabaneda mingist mõtteviisist on selle kandjate fyysiline hävitamine."
    "Mida juhuslikum on hävitamisele kuuluvate inimeste ja objektide valik, seda raskem on neil välja töötada vastustrateegiat."
    "On selge, et niipea kui terror yhiskonnas on kasvanud massiliseks tuleb yhel hetkel minna varjatud tegevuselt yle avalikule ning likvideerida riigivõim."
    "Juhul, kui selleks ajaks on ryhmitusse koondunud vähemalt 20 000 meest, kellel on piisavalt kaasaegset relvastust, pole raske ka oma jõududega kõrvaldada valitsus ning parlament."
    "Kõik, kes ei osalenud vabadusvõitluses ning ei oma muid teeneid vabaduse saabumises kuuluvad orjusse."
    "Juhul, kui yleliigset osa inimesi ei õnnestu myya mõnesse usaldusväärsesse riiki, tuleb ilmselt siingi rakendada likvideerimist."
    "Seepärast peavad esmajärjekorras langema rünnaku alla haiglad, synnitusmajad, koolid, lasteaiad."
    "Loomulikult võib kerkida küsimus, kas avalik yleskutse relvastatud terrorile pole kaartide väljamängimine valitsuse korrakaitsejõududele."

    ja nii edasi... kõik see sünnib meie silme all, selle tunnistajaks me oleme.
  • Igatahes on AQ Euroopa juba vastutuse endale võtnud ...

    Kõlab kuidagi imelikult ja spuukilt. Umbes nagu GE -> GE Capital, GE Turbines and Whatnot, etc.

    Ehk siis AQ Global (CEO: OB Laden) -> AQ North America, AQ Europe, Jihad R&D, AQ Special Weps and Tactics, AQ Recruitment Services jne.

    Tähtis küsimus - kui ameeriklaste reaktsioon oleks ühinemine Presidendi selja taha ja Katoliiklaste reaktsioon on valitsuse upakile ajamine (Hispaania), siis kuidas vahepealne Anglosaksi mudel ette näeb? Ma ise arvan, et konservatiivid üritavad seda spinnida a la Hispaania, et "saite nüüd mis tahtsite, sõdurid marss koju, Bliar on amatöör ja kõiges süüdi."

    Samas, Bliari tiim on tõenäoliselt pädevam ja kui nad seda õigesti spinnivad, siis võib siit pooleks valitsemisajaks rahu ja vaikust saada.

    Korrakaitse-, luure-, pääste- ja PR töötajatel igal juhul kiired ajad.

    PS Sellised hetked teevad õnnelikuks selle üle, et perifeerias, maailma kõige sõltumatumal maal elad.
  • suffiks,
    Kui sa selle perifeeriaga Eestit silmas pead, siis ära küll sellele ülemäära looda. Ühel hetkel võib al-Quaeda tuua elulise näite, et ühtviisi võivad kannatada saada nii suured, kui väikesed liitlased. Väikestele pealegi piisab väiksemast pommist...
    Kui praegu kuskil perifeerias turvaline on, siis ikkagi pigem Soomes-Rootsis.

    infinite,
    see on nüüd pisut konteksist välja kistud lõik, ja kohe kindlasti ei iseloomusta al-Quaeda tegevust. Nii anud juhul, kui ka varasematel operatsioonidel on olnud väga selge sihtgrupp, sõnum ja poliitiline eesmärk.
  • Hetkeseisuga ei ole TSE's veel ühtegi liigutust?
  • http://bigpicture.typepad.com/.shared/image.html?/photos/uncategorized/terror_aftermath__07102005.gif
  • Kiirülevaade graafikutes
    The State of the War in Afghanistan

    Meile kasulik fakt see.


    Adding 30,000 troops would take
    the current level to 98,000. Many
    of the troops would be sent to five
    provinces in the south and east.
  • #Putin : to forgive the terrorists is up to God but to send them to him is up to me #ISIS #Syria #Moscow

    Tundub,et hakkame hr. Putiniga ühel rindel võitlema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon