Äripäeva khmmm....rumalus? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Äripäeva khmmm....rumalus?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Avasin jälle üle pika aja Äripäeva avalehe veebis ja kaugemale ei jõudnud. Seal on hääletus küsimuses: "Ilma börsi abita on raske miljonäriks tõusta. Äripäev peab börsile investeerimist atraktiivseks, tarvis on leida endale sobiv instrument" ning pakutud variante on kaks:

    1. Äripäevaga nõus
    2. Hetkel ei paku börsid sisenemisvõimalust

    Mina vaatasin seda küsimust ja vastusevariante mitu korda üle ning aru ei saa, kas minu Alzheimer on jälle külas või muidu miskit viltu. Kas tööga rikkaks saamise variant on lõplikult lootusetuks kuulutatud? Miks ei saa ilma börsi abiga miljoniks? Või on see tõesti börsil lihtne? Bill Gates jms onud sisenesid õigel ajal börsile ja ootasid raha kasvamist? Või kasutasid Äripäeva skeemi, et liisisid endale 10 korterit ja siis maksid üürist saadavaid makseid pangale? Hei, kas tõesti enam paremaid autoreid ei leia nn "majanduslehele"?

    Sorry lihtsalt ajab närvi. Varsti rahunen maha ja siis kahetsen et kirjutasin ;)
  • Eks Äripäeva ajakirjanikud arvagi, et näe Annus oskas õigel ajal Merko aktsiaid osta ja saigi rikkaks, sama Gates ja Microsoftiga...
    Kui ikka ise arvutad kogu aeg "Ego" ja "Magnetite" piires, siis on raske muust maailmast aru saadagi.
  • Kas teil tõesti pole midagi paremat teha kui äripäeva osta ja neile hiigelkasumit toota? S*tta saab ju tasuta ka.
  • ma imestasin samal teemal mis tonuonu, aga tuju tegi heaks sirje niitra repliik arvamuslehel: motomuusikal polnud üldse paha. pidin vaatama väljaande esilehte kuna hetkeks tekkis mõte, et ka sloleht on hakanud roosal paberil ilmuma.
    ma arvan, et majandusinimestel on kasulik teada, et sirje käis kontserdil :)
  • Braavo Kuldar1 !!!
    Ka mina imestan mõnikord, kes kurat seda Äripäeva toimetavad või mida nad taotlevad.
  • Tänase Äripäeva kaanel: Charlie tekitas 20 miljardi eest kahju
    Esimesed hinnangud USA Florida osariigis läinud nädalal märatsenud orkaan Charlie tekitatud kahju suurusele liginevad 20 miljardile !! kroonile !!. Kindlustusfirmadel tuleks sellest katta umbes 7 - 14 miljardit !! dollarit !!.

  • Nujah, kui eesti ajalehe esiküljel on lugu, et Charlie tekitas kahju, siis eks igaüks hakka kohe mõtlema oma rikutuse piires ... :-)))
  • mis te siin tögate. saate seda, mille eest maksate. roosa tabloid.
  • Seletan lahti: :-)
    Alles oli ju lehes võrdlus, et Charlie ajal on Pärnu Õlu turuosa viimasel ajal langenud ja tänu suurtele Karu Õlu pudelitele on Viru Õlu turuosa kasvanud.
  • Kui ÄP seda teemat edasi genereerib, siis saame ka sellest teada et Pärnus asuv õlletehas konverditakse kindlustusseltsiks ja et selline tegevus on globaalne trend mis sai alguse Floridast. Kindlustusseltsi aktsionärid saavad kõik miljardärideks, pole vahet kas pluss- või miinusmärgiga.
  • pole ise vist Äripäeva tubli tükk aega vaadanud. sealt evib sellist primitivismi, mille suudab üle üle lüüa vist ainult SL Õhtuleht. ennemast oli lugu sarnane rüütli kõnedega - kuulad või loed artikli läbi, sõnumile põhimõtteliselt pihta ei saa ja heade ideede saamise tihedus on sama suur kui 2.2 meetrise inimese kohtamine tänaval. eriti "andekad" olid muidugi karjääriteemalised artiklid. iseenda lollimaks tegemise peale on eba aega lihtsalt kulutada.
  • Reedeses Äripäevas anti Nokiale vähenda soovitus, samas on Jõgeva korduvalt Nokiat esile tõstnud kui head investeeringut. Jõgeva vist siiski ei kuulu Äripäeva börsitoimetusse?!:)

    P.S ÄP arvab, et Telekomast ja Normat peaks müüma, pigem arvan, et peaks koguma!
  • Pole mõtet lehte kiruda - iga artikli taga on ikka inimene.
  • Samas, Äripäev teenib kena kasumit, nii et lugejaid siiski jätkub, kui kedagi paremat ei tule.
  • Natuke naljakas oli lugeda Tele2-st. Väga hea aktsia, nagu öeldi, aga graafik läks väga järsult alla. Velikij soovitas ka Tele2 osta. Võibla on neil mõlemal õigus? Hea oleks tunda asja seestpoolt (võttes eeskuju W.Buffetist).
  • Mina soovitasin Tele2 kui pikaajalist stabiilset investeeringut ja ei lähtunud TA-st, vaid ainult seestpoolt vaatamisest (ei tööta Tele2-s!). Lisaks tuleb arvestada Saunalahti fenomeniga ehk siis sellega, et turg oskab ka head uudised üsna pikalt aktsiahinda sisse arvestada. Õiget sisenemishetke soovitada ei oska.
  • mhm ... Äripäeva kasum on jah päris huvitav nähtus. Mõni aeg tagasi jäi alla ainult SL Õhtulehe näitajatele, ei tea mis seis moment on. Järeldus >> võta lahti 4. klassi emakeele õpik, palka paarkümmend inimest selle baasil artikleid vorpima ja mida kollasemalt esitad, seda suurem klots kukub. keski mainis, et varsti pidi tulema Päevaleht oma majanduslehe versiooniga välja, kobe oleks. Suni ja Daily Mirrori tiraazid pole ka väikesed. Mass ja kollane on pikalt buuminud. Enda aja panustamine neisse on iseküsimus. National Geographic ja New Scientist tunduvad intrigeerivamad investeeringud. Nädalalehed (a`la Ekspress, friigim variant Sirp) ja kuuajakirjad Ärielu (päris huvitavaid artikleid olnud), Akadeemia, Vikerkaar on üldse paremad. Isiklikult olen päevauudiste jälgimisest suht loobunud.
  • Äripäeval on ju väga hea nish - peaaegu iga endast lugupidav firma tellib, ja kui on filiaalid, siis ka mitu. IMO on koju tellijaid vähe.
  • Võrreldavad nähtused ajakirjade turul on muide Tehnikamaailm ja ABE (AutoBild Eesti). Viimane tundub üsna kiiresti muutumas Kroonika autolisaks. Miskipärast (kogu minu siiras austuses peatoimetaja professionaalsuse vastu ajakirjanikuna) arvan, et ABE peab kiiresti muutuma või jääb virelema. Tõsisel tehnikahuvilisel pole seal varsti enam mitte midagi lugeda ;-(

    Aga ÄP-l on üsna poogen, mida kirjutada. Kui su käes on ikka 80% eesti business-2-business printreklaami turust, võid endale ikka päris palju lubada.
  • Motlesin, et kas AP juba ka trukivigadega kirjutab, aga onneks siiski mitte, Charley nime kirjutamisel olid eksinud moned eelpool kirjutajad mitte AP.

    Aga AP kasumist raakides - kas leht ise ikka saab kasumit? Ei viitsi kibedal OM vaatamise ajal jargi uurida, aga vanast ajast on meeles, et kogu nende grupp sai kull kena kasumit, aga kas mitte lehte ei doteeritud teiste tegevuste arvelt?
    Ehk varskendab keegi mu malu?
  • Kas sa mõtled seda, et reklaami edastamise kanalit doteeritakse reklaami müügi arvelt?
  • Ma motlesin seda, et AP Kirjastus annab usinalt valja raamatuid, lisaks korraldatakse koiksugu seminare ja konverentse ning on veel muud tulutoovat tegevust. Kogu AP grupp on kindlasti kasumis, aga kas see ajaleht Aripaev ongi uldse kasumis?
  • spunk. 2003 aasta ÄP käive 124.8 miljonit, kasum 20.1M, tegevuskasum 17.5M. Mõni aasta tagasi andis ajaleht 60% kogukasumist, nüüd võib see suurem isegi olla.
  • Äripäev on tõepoolest sisuliselt monopoolses seisundis ning seepärast saavad omale lubada seda, mida teevad, kuid mitte kauaks. Mõniaeg tagasi ilmus uudis [http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=271083], kus Eesti Päevaleht hakkab alates 1. sept kolmapäeviti lisama Eesti Päevalehe äripaketi versiooni tellinutele (juriidilised isikud) roosal paberil Päevalehe Ärilehte. Tundub, et see on Eesti Päevalehe poolne uue turu kompimine (müüdava reklaamipinna suurendamine) ja kui see edukaks osutub siis võib peatselt oodata ka 5x nädalas ilmuvat uut Ärilehte.
  • Noh, niipalju kui ma ka tahaks, et konkurents teeks ÄPst sisu poolest kvaliteetsema, on mul raske uskuda, et EPL seda suudaks. Asi selles, et ÄP on ärileht "by default." EPL teeb seda "muu töö kõrvalt ning üritab olemasoleva ressursiga konkureerida... Ma ei usu, et see kuigi hea idee oleks. ÄP on liiga suur ja "well established" selleks, et tõsiselt nossu saada.
  • Abesiki, palun lisa siis ka ÄP kontserni tulu gruppide lõikes (ajaleht, seminarid, raamatute müük jne)
  • ÄP soovitused päris tihti ei lange kokku ajalehes avaldatuga, kui palud täpsustada, ajavad jama. Tervitan EPL-i algatust.
  • Kollane vöi punane ega erilist vahet ei ole põlevad ühtemoodi hästi ahju all.
  • spunk ja velikij, natuke rohkem numbreid :)

    Ajalehe Äripäev tegevuskasum 2003 7,6 miljonit krooni.
    Tellijate arv 2003 aastal 17 700

    Aastal 2001 aastal oli Äripäeva Kirjastuse kasum 20,1 miljonit
    Tellijate arv 17 556
    Kasum toodete lõikes 2001:
    Äripäev 9 mln
    Delovõje Vedomosti 0,6 mln
    Käsiraamatud 3 mln
    Seminarid 4,8 mln

    Tudengitele oleks siinkohal üks väike üleskutse. Kui peate mõne ettekande, referaadi või kursatöö esitama, siis "häkkige" ÄP struktuur lahti. Iga toote kohta mitu töötajat on rakendatud, nende võimalikud palgad, sidemed, vahendajad, püsikliendid, tiraazide võimalikud arvud, trükikulud ja metoodika, sidusreklaamid, jne.. Kindlasti on mingite andmeteni jõudmiseks loovaid ideid vaja rakendada. Kui valmis, pane siia üles.
    Selleks võiks saada hobiprojekt ...for relax.
    Foorumi kaudu pakub (kel tuleb idee ja viicib) raffas kuidas midaski võiks paremini esitada ja millest kirjutada.
    Kui ÄP-le ei meeldi pakutavad mõtted, võib mõni ärihunt äkki neist kinni hakata ja konkurentsi pakkuma hakata. Vbla muutuks asi kvaliteetsemaks.


  • Ei tea kuhu veebist foorumid on kadunud. Kunagi nagu olid mitte eriti aktiivse sõnavõtuga.
    Oli vist lootusetu ettevõtmine.
    Skoor seega 1:0 LHV kasuks
  • Äripäeva fenomen seisneb ilmselt peale monopoolsuse ka selles, et valdav osa ettevõtjatest usub nagu kirjutaks roosa-kollane ajaleht ebakompetentselt üksnes nende valdkonnast, muudel aladel on aga OK. Tegelik pilt on siiski see, et Äripäev pole kompetentne üheski valdkonnas peale iseenda turunduse :)
  • Ja muide, meelest läks ära ennist, eelmisel nädalal kirjutas ÄP pika jutu sellest, kuidas Hansapanga turuosa laenude suhtes on kukkunud 35 protsendile, kusjuures õige number oli üle 50 protsendi. Noh, nüüd ilmus ka kolmerealine vabandus.
  • Äripäev on oma online versiooni uuendamas: http://www.aripaev.ee/uusveeb/
  • Tegelikult on Äripäeva "emaleht" Rootsis Dagens Industri ka peaaegu monopoolseisus, kuigi konkurendid on proovinud pakkuda alternatiivi. Dagens Industri sattub ka pidevalt kriitika alla erinevalt poolt.

    Mis mina leian äärmiselt positiivselt Äripäeva suhtes on see et nad julgevad kirjutada vabalt ja (tundub mulle) iseseisvalt. Eesti on oma väiksuse tõttu täis erinevate ärisidemeid gruppide vahel ja sellepärast on siin vaba ja julge ajakirjandus olulisem kui mujal. Hea küll, on nii häid ja halbu ajakirjanikke (ja mina ei saagi keeleoskusi hinnata) aga palju tähtsam on see, et on olemas foorum kus erinevaid hääle on kuulda ja kus igaüks kes saab kriitikat võib ka sellele vastata. Äripäev on jumal tänatud avastanud palju siin Eestis mis muidu poleks läinud päevavalgusesse.

    Stefan Andersson
  • Tänases ÄP-s on jälle selline rida vabandusi ja vigade parandusi, et varsti peab meie kallis ärileht neile eraldi lehekülje eraldama.
  • Mulle meeldib tänane poll Äripäeva internetisaidil:

    "Hansa aktsiat müü siis, kui terendab astmeline tulumaks"
    Äripäev annab Hansapanga aktsiale ostu-soovituse
    - Plaanin ostu isegi (26.74%)
    - Ei järgi seda soovitust (73.26%)
    kokku: 86

    Ma panin enda HPA1T'ile kohe stop'i külge
    "IF EST_TULUMAKS=ASTMELINE THEN HPA1T=MYY ELSE HPA1T=OSTA"

    B.
  • megairw@ //IF EST_TULUMAKS=ASTMELINE THEN HPA1T=MYY ELSE HPA1T=OSTA//
    12 points:)
  • äripäevas börsi kohta arvamust avaldavad ajakirjanikud peaksid avaldama oma hetke aktsiaportfelli artikli ilmumise hetkel, nii mõnigi võib produtseerida selliseid uudiseid, et pumpa ja tumpa teha.
  • Lõputu ilkumine äripäeva aadressil. Kas ajalehte on igav lugeda? Vist ei, muidu poleks seda topicut.
    Viimane teema - HP aktsiast. Astmelise tulumaksu point on lihtsalt ajakirjaniku omapärane lähenemine HP aktsiale, ei muud...Jah..
  • puhkuse, lihtsalt sedavõrd positiivse ja samas omajagu subjektiivse artiklikogu puhul oleks võinud ära märkida, kas ajakirjanikul olid omad huvid mängus või ei :)
    Samas arvestades seda, et äp ajakirjanikud peavad eetikakoodeksi kohaselt informeerima oma otseseid juhte oma väärtpaberiportfelli sisust, siis on omakasupüüdliku produtseerimise risk mõistlikkuse piirides.
  • Muide Äripäeva Toomas tegutseb reaalse rahaga ja tunnistab oma vigu kui on midagi valesti otsustanud.
  • btw, Buhvet - ega sul tradestationworldi passe pole?
  • Eestis müüb EPL+Postimees umbes 100,000; SLÕhtuleht umbes 65,000 ja Äripäev umbes 20,000.

    Vaatasin võrdluseks et Suurbritaanias müüvad üleriigilistest lehtedest kokku 6 tabloidi umbes 10m, nö. kvaliteetlehed (4) 2m ja Financial Times - 130,000 (Välismaa müügiga on FT muidugi kuskil 400k).

    Broadsheetidel on muidugi endal päris spetsid business-lisad ka, FT-le siiski ligi ei saa.

    Aga siiski, kõige suurem tabloid, Sun, mille kõrval SLÕhtuleht on Akadeemia müüb peaaegu neli korda rohkem kui suurim broadsheet Daily Telegraph, millest omakorda on suuremad 5 tabloidi kuuest.

    Jälle see sama teema muidugi et Eestis on kõik hall, aga keskmine hall on ikkagi heledam kui mõningates Euroopa kultuurriikides. Vana teema.

    Neivelte on Eestis üks ja talle me lehte ei tee aga Rikse on mingi X tuhat. Pidavat olema ÄP loogika. Normaalne ju. Tõenäoliselt EPL jahib sama turgu.

  • Elame-näeme. Isiklikult Äripäeva "konkurendile" erilisi helgeid väljavaateid ei ennusta. Eesti turg on liiga väike ja Päevaleht niikuinii viimasel ajal muud ei tee kui tõmbleb. Las ta panna siis roosa lisalehe oma vahele, aga IMHO see lehe väärtust ei muuda (ei tõsta, ei langeta kah!) ja Äripäeva positsiooni turul kah ei kõiguta.
  • Neivelte üks, Rikse tuhat teemal:

    Väide on õige, kuid ega see ei tähenda, et Äripäeva suhtumine, mille kohaselt Riks on kade, kitsa silmaringi ja piiratud mõistusega tegelane, õige ei ole!

  • hmm, ka Riks on arenenud. mitteametlikel andmetel on ta tänaseks hetkeks õhtukooli juba lõpetanud, mis seab ka uued kvaliteedinõuded ajalehele :-)
  • Nii-nii, väike lõik tänasest ÄP-st illustreerimaks ärilehe ajakirjanike geograafiaalaseid teadmisi:

    "Üheks levinumaks marsruudiks eestlastele on saanud sõit mööda rannikuala alates Pärnust Riiani, sealt edasi Jurmalast Kura sääreni ja siis mööda mereäärt alla kuni Neringa poolsaareni välja. Miks selline trass populaarseks on saanud, seda mõistab igaüks, kes selle korra läbi on teinud. Päevasel ajal Tallinnast startinuna oleme võtnud sihiks jõuda õhtuks Kura sääres asuva Kolka lähedale."

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon