Hinnakiri versus reaalsus - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Hinnakiri versus reaalsus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käivad sahinad, et LHV pidi pakkuma futuuride kauplemist fikseeritud teenustasuga $8 per diil - võta või 10 lepingut - maksad ikka 8 taala. Hinnakirjas on aga ikka $8 per leping... Mine ja võta kinni, kuidas tegelikult on...?
  • kauplesin VIB futuuriga ja ka ei saa aru kuidas see hinna kujunemine käib, teenustasu igatahes ei hammusta - $2.4 vs $8
  • https://www.lhv.ee/start/fees.cfm?id=224

    how hard it can be?
  • Karum6mm,

    Oli tõesti selline võimalus futuurikauplejatele (küll laiemalt reklaamimata), praeguseks siiski 8 USD leping.
  • Tekkisid küsitavused seoses Traderi komisjonitasudega, mis loodetavasti saavad lahenduse. Siit tekkis aga ka küsimus, et kas Traderis on komisjon 2 senti aktsia eest, min 9 USD tehingult. Või on 450 aktsia tehingu komisjon 9USD ja 460 aktsiaga tehingul 18,2 USD?
  • Mida rohkem vaatan maailmas ringi, seda rohkem olen hämmingus LHV teenustasupoliitika suhtes. Traderi kauplemissüsteem on üks nigelamaid ning 500 selle eest kuus küsida on pisut kummaline. Investeerimiskonto ja Pro teenustasude hindadest ei tasu üldse rääkidagi!

    Ja saan postkasti LHV uue hinnakirjamuudatuse, mis sisaldab vaid vähest osa tegelikkust. LHV tegelik hinnakiri sisaldab rohkemaid muudatusi. Tagasihoidlikult öeldes - kummaline. Eesti optsioonid lähevad +0,8% tehingutasuga oluliselt kallimaks. +osadele teenustele veel lisaks 18%.

    Teades seda, millised hinnad on maailmas, seda, et LHV eelis eestikeelse teeninduse osas pole normaalsele ingliskeele oskajale enam mingi eelis, teades, et kui lihtsad on rahvusvahelised rahaülekanded, kui täiuslikud ning paindlikud on välismaa brokerite tradingplatformid kuumakseteta, teades LHV aasta kasuminumbreid võib öelda vaid LHV-le Häbi.
  • Investeerimiskontol päris kallid teenustasud tõesti, eriti arvestades teenuse kvaliteeti (turuhinnaga orderi edastamine USA börsile võtab aega 10 minutit).
  • mnjah, muidu kõik õige aga jyriado "teades LHV aasta kasuminumbreid võib öelda vaid LHV-le Häbi." kõlab nagu skandinaavia sotside hurjutused turumajanduses eduka firma kasumi suuruse suhtes.........

    reklaamikampaania ja puha, eks peab värskelt liitunutelt kulutusi tagasi koorima vaikselt hakkama
  • Eestikeelset tuge on läinud vaja küll. Kas või selleks, et kui pole ühendust käepärast, siis telefoni teel ei ole mingi probleemi infot saada ja/või tehingut teha.
    Ühte tahan küll öelda (mida olen teinud mitme aasta jooksul korduvalt) - TRADER PRO teenustasu läheb puhaskasumist! Ja SEE ON JAMA!
    Ei ole mingi miljonär ja kui suudan näiteks teenida 100k pealt normaalne 28%, siis järgmisel aastal võtab LHV PRO tasuna tervelt neljandiku. Kusjuures Maksuametile maksan 6160. Kokku teenin 28000.- ja teenustasudena ja maksudena läheb 13240.- ning endale jääb 14760.- Aasta läbi higistamise eest on seda ikka suhteliselt vähe.
    On räägitud erainvestorite maksusoodustusest, aga kuidas pääseda teenustasu maksmisest puhaskasumist! Ega muud varianti ei ole kui tuleb OÜ luua, siis saab ka arvutiostu, autosõidud, telefonikulud jms. kulusse kanda. Praegu nööritakse mitu nahka.
  • hulgiostjatele võiks tehingutasudelt mingi soodukas olla küll
    traderi poolel mõtlen
    mind ausalt see tulumaksuraport ei huvita ja keelebarjäär ka puudub
  • Opex, mul pole midagi selle vastu, kui LHV teenib väga tublit kasumit, ei. Pole kadeduseraasu ollagi! Aga kui võrrelda teiste bookidega ja nende tasudega, siis seda kasuminumbrit on natuke naljakas vaadata.

    Kas mitte veel aasta tagasi polnud Pro samuti teenustasuga 500 krooni kuus?:)

    Võtaks näiteks investeerimiskonto (ja pole vaja seda kräppi rääkida, et seda kontot pole mõtet optsioonitehinguteks kasutada, Traderis 500 maksta on sama jabur - mul on 100,000k raha, kauplen aasta, maksan 6% aastas kuumakset, kas pole fun?).
    http://online-stock-trading-review.toptenreviews.com/
    Bookid küsivad keskmisel 0,65 - 1,5 lepingu kohta. LHV 8,5. Trader 4. Eesti optsioonide eest maksab klient uuest aastast samat suurusjärku, isegi veel rohkem. Võibolla peaks 18% rakendama ikka ka USA puhul? Mis see 118 kulli väga enam tapaks.

    Nii ja öelge mulle nüüd, müügimehed, miks mina peaksin valima LHV (eesti keelset tuge palun mitte pakkuda). Või peaksin ma "imetlema meie tugevat turumajandust" ja andma oma panuse?
  • Üks põhjus, miks valida LHV on näiteks see, et saad kasutada balti aktsiaid tagatiseks :-)
  • Võtmata seisukohta LHV üldise hinnataseme kohta tahan küll seda toonitada, et kasutajasõbralikum oleks kehtestada pigem kõrgemad tehingutasud kui kõrge kuutasu (oleneb muidugi kasutajast). Tehingutasud saab kuludesse kanda ja nii ei pea neilt tulumaksu maksma. Kuutasusid aga kuludesse kanda ei saa ning nendelt peab ikka tulumaksu maksma.
  • jyriado

    teades LHV kasuminumbrit, kuid mitte teades, millest see koosneb, on Sinu jutt mõttetu

    LHV koosnes varemalt mitmest allüksusest ja lõviosas kasumist tõid nüüdseks Gild Bankers nime alla koondunud firma osad (corporate finance jms.), tänane LHV on tõepoolest eelkõige maaklerteenuse pakkuja

    julgen kindlalt väita, et era- ja/või väikeinvestoritele investeerimisteenuste pakkumine ei ole Eesti oludes miski ülikasumlik tegevus ja tõenäoliselt tuleb praeguseks LHV nime kandma jäänud firma vaevu ots-otsaga kokku või teenib absoluutselt mitte muljetavaldavas suurusjärgus kasumit

    korralikku kasumit teenivad Eestis institutsioonidele suunatud maaklerteenuse pakkujad (Hansapank, Suprema) ja fondihaldurid, lisaks Sampo, SEB ja Hansa jäävad ka tänu oma klientide massile väikeinvestorite osas plussi ja nende teenustasud ei ole LHV omadest teps mitte odavamad

    kohaliku maaklerteenuse hinnapoliitika siunaja peaks eelkõige aru andma endale sellest, et LHV jaoks on alternatiiv pood kinni panna ja lasta kõigil USA turul baseeruvate investeeristeenuste huvilistel välismaaklerite juurde suunduda, fakt on aga see, et enamus algajaid investeerimishuvilisi eelistavad alustada kodumaise maakleri juures ja vajavad ka rohkem tuge

    tuletan ka meelde, et oma tegevusaastate jooksul on LHV massiliselt inimesi investeerimise juurde toonud, sealhulgas ka paljud nendest tegelastes, kes üksteise võidu nüüd piiri taga kontosid avavad ja LHV foorumis hinnapoliitika üle virisevad, naljakas mõelda: mõni siin täna mõirgav lõvi oli veel paar aastat tagasi algajate foorumis arglikult rumalaid ja naiivseid küsimusi esitamas ...
  • ja minu sõnade kinnituseks: http://www.aripaev.ee/3322/uud_uudidx_332207.html

    Investeerimispanga LHV partnerid eralduvad ettevõttest koos kasumlikuma osaga ning jätavad vähekasumlikud üksused Rain Lõhmusele, keda USA väärtpaberijärelevalve seostab ebaseaduslike aktsiatehingutega.

    LHV Grupist eraldatakse finantsnõustamisega tegelev LHV Financial Advisory Services, mis hakkab kuuluma kaheksale partnerile. Eelmise aasta 38 miljoni kroonine kasum tuli just sellest üksusest. Grupi koosseisu jäetakse investeerimisteenuseid pakkuv Lõhmus, Haavel & Viisemann ning osalus pensionifonde haldavas LHV-Seesam Varahalduses, mis lõpetasid kokku 2 miljoni kroonise tulumaksueelse kasumiga. Nende omanikeks jäävad Rain Lõhmus ja Andres Viisemann.

    2 miljonit EEK kasumit ja seegi pensionifondidega kahasse - kas keegi veel arvab, et LHV oma teenustasude arvelt rikastub niivõrd, et peaks häbi tundma?
  • Mina kaasaarvatud. Olen aastaid truult LHVs käinud.

    LHV toob küll massiliselt inimesi investeerimise juurde, kuid kas peakski nii olema, et LHV teenib vaid roheliste pealt? LHV huvides peaks olema säilitada juba end arendanud treidereid ja investeerijaid, kes kõik teavad, kui tähtis on hoida teenustasud madalad!

    Aga kui LHV missiooniks ongi teenida kasud vaid dumbuserite pealt, hoidmata tegelikult kõige väärtuslikumat ning teadlikumat kasutajaskonda, siis palun väga.

    Adamski, kuhu võiks sind selle kaitsekõne eest panna, kas dumbuserite sekka? Või maksab LHV sulle palka? Mõlemal juhul saan sinust aru.

    p.s: võtan omaks selle, et pole end kurssi viinud sellega, kust tulevad lhv kasumid, kuid seda võin ainult oletada.
  • LHV Groupi 2005 aasta aruandest.

    Neto teenustasutulu 72 milj (2005)(kliente 5000)
    Neto teenustasutulu 42 milj (2004)(kliente 4000)

    2005 teeb see kliendi kohta aastas 14400 krooni puhaskasumit.

    Teades, et 2006 aasta on oluliselt suurendanud klientide hulka, siis oleks päris põnev teada selle aasta saadud teenustasutulude numbrit.

  • jyriado

    kuhu soovitaksid ennast liigitada oma arvamuse baasil? isegi dumbuser võiks aru saada sellest neto teenustasutulu ei ole sama mis puhaskasum

    ehk siis 2005 ei teenitud kliendi kohta mitte 14 400 puhaskasumit nagu Sa väidad jagades neto teenustasutulu 72 miljonit klientide arvuga 5000

    netoteenustasutulu on saadud teenustasude ja edasi makstud teenustasude vahe: LHV saab Sinult 4 USD optsioonitehingu eest Traderis ja maksab IBle 1 USD edasi, netoteenustasutulu 3 USD

    puhaskasumini jõudmiseks lähevad siit maha veel kõik muud firma kulud

    prognoosin, et LHV teenustasutulud aastal 2006 on vaatamata klientide arvu suurenemisele väiksemad kui 2005, sest USA turul ei tee käivet enam Lepik, Peek ja Co ja isegi nende panust arvesse võttes tundub mulle, et see 72M peaks endas sisadama veel mingeid teenustasusid, mis ei ole genereeritud maaklertegevusest, LHV Group aruanne peaks konsolideerima nii maaklertegevuse kui ka muude üksuste teenustasud.

    LHV mulle palka ei maksa ja kaitsekõnet pole ma pidanud, ma olen kohe nõus tunnistama dumbuseri staatust kui jyriado suudab halisemise asemel pakkuda välja vettpidava lahenduse kuidas saavad äärmiselt piiratud turu tingimustes teenustasud 3-4 korda odavneda välismaakleritega samale pulgale jõudmiseks.

    jyrialo, Sa võtad muidu omaks, et Sa pole professionaalne investor ega finantsspetsialist ja Sinu põhieriala on majandusest üpris kaugel seisev? siis ma saan Sinust hästi aru :)
  • Jah, totaalselt kaugemal on mu õige eriala tõesti, aga ka mina saan aru, et teenustasud on kõrged.

    Ja sellest jutt käibki tegelikult, mitte sellest palju LHV teenib/teeniks/ja hakkab teenima. Mind ausaltöeldes ei huvitagi palju lhv teenib. Mind tavakasutajana huvitab vaid see, et saaks võimalikult väiksed hoida teenustasud.

    Adamski, sa ei pea midagi mulle tõestama, eriti siis, kui sa selle eest ka midagi vastu saad (minu vettpidava lahenduse?:)). Soovin sulle jõudu ja edu ja eriti Jaksu oma kapitali tootluse suurendamisel läbi LHV.

    Aga eestlasel on see "tore" komme tõesti mitte viriseda üldsuse ees. Heal juhul teeb ta seda kodus teleka või arvutiekraani ees. Maksab ilusti oma makse ja tasusid ja teda ei huvita ka eriti, mis väljaspool toimub, peaasi, et naabril ikka sitasti läheks. Ja virisejad on tõesti tabu teema.

    Vait olla ning edasi teenida.
  • jüriaado
    kasvata ise endale kartulit, õmble riided ja meisterda käru sõitmiseks,
    siis ei pea kaupu ostma ettevõtetelt kellel liiga hästi läheb

    raha, mille sa rikkalt pangalt 16% intressiga teleka ostmiseks laenasid, vii panka tagasi
    mida sa nuumad neid kapitaliste

  • Oi, aitäh hea nõuande eest:)

    Palju sa selle nõu eest ka raha küsid? Ega siis tasuta saa
  • to: jyriado, et al

    Aga see ongi õige, et viriseda pole mõtet.
    Põhimõtteliselt on olemas ainult 3 tegevust, millest 2 õige ja 1 vale.

    Õiged:
    1) Ole vait ja kannata ära. (My favorite)
    2) Ära kannata ära, aga sel juhul tegutse, et olukorda muuta.

    Vale:
    3) Kannatada ei taha, aga olukorda muuta ka ei taha, seega vingu.

    Inimkonna erksam osa rakendab valdavalt 2), postmaterialistid, pohhuistid, kommunistid ja pessimistid valdavalt 1) ning ülejäänu, valdav osa inimestest peamiselt 3). 1) ja 2) vahel on sümbiootiline suhe, nad kokku annavad süsteemi, mis paremini või halvemini viib sootsiumi edasi. 3) tekitab ainult kõigis stressi ja segab 1) ja 2).
  • suffiks, olen sinuga sada prossa nõus.
    alati on võimalik jalgadega hääletada, ehk siis minna sinna kus parem on.
    mina näiteks tulin seb-ist ja olen siin seni rahul. eks mõne aasta pärast näis, kuhu edasi liigun.
  • jyriado, vaatad valet ettevõtet, LHV Group asemel vaata Lõhmus, Haavel, Viisemann AS aruandeid.

    Ja muuseas, ka 2006 esimese poolaasta (vahe)aruanne on www.lhv.ee veebis väljas, sealt nähtub hoopiski et 2006 esimesel poolaastal suisa miinusesse jäädud.
  • Ja kahjum tuleb usa kohtuasjast...

    1) "Ole vait ja kannata ära" - tüüp eestlane. Aga see on normaalne, sest valdav osa ajaloost on ta kellegi käpa all elanud ning orjatöö talle juba sobib. Suffiks ja Uraani on head näited sellest orjarahvast.
    2)"Ära kannata ära ja tegutse, et olukorda muuta" - kõigepealt avaldab arvamust üldsusele(foorumis), kui kräpp ikka on ning siis suundubki teise maakleri juurde.
    3) "Kannatada ei taha, olukorda muuta ei taha, seega vingu" - ... raske juhus, teil, mehed, siin. Ainult, et te ei vingu eriti. Seega klapib kõige paremini see variant esimese variandiga. Vahe on vaid selles, et vingutakse vingujaga. Ja see tekitab stressi. Miks see tekitab stressi teis? Aga kui üks ori juba vingub, saavad ka teised orjad kupjalt nooti. Taolist paralleeli võib ka eesti sõjaväega tõmmata - isegi kui ülekohut tehakse, on parem vait olla, sest keppi saavad kõik.

    Kõik on väga lihtne.
    Aamen
  • to: jyriado

    Jah mis teha, kõik ei saa Habsburgidest või Bourbonidest pärineda. Aga ma ei näe, mis on halba selles, et eestlasel on oskus totaalselt persläpi olukorras sajandite vältel ikkagi ellu jääda. Jah, kibestunud, kade, viina võttes ülbe ja agressiivne, endassetõmbunud ja palju muudki, kuid ühtlasi ka ahne (majanduslikus mõttes progressi toetav), ambitsioonikas ja raskustes üle keskmise vastupidav. Ja möliseb siiamaani oma naabritega eesti, mitte vene või rootsi keeles. Power overwhelming, mu meelest.

    Retail brokerage tundub olevat Eesti suuruses kohas totaalne masohhism. Selle tegevuse juured on ilmselt ühe mehe visioonis, et võiks võhikutele natuke seda maailma avada. Nüüd ei saa nagu järgi ka jätta. Ja tõenäoliselt on antud organisatsioon rohkem jaeinvestorite harimiseks (osaliselt ka omakasupüüdlikel eesmärkidel, aga who gives a fuck) teinud kui kõik ülejäänud kohalikud hiiud kokku. Kui sa suudad Skvatterite Noortepanga hindadega võistelda, arvestades mastaapide erinevust, siis kui üldse kobiseda, siis pigem, miks seal sellised hinnad on. Aga kokkuvõttes, kui see rahaliselt ära tasub, siis tuleb kolida lihtsalt alternatiivsele platvormile.

    Ja veel - see, et sa vait oled ja ära kannatad, võib tähendada, et sa väldid konfrontatsiooni ja "oled tubli käsutäitja" (ilmselt sinu nägemus), aga võib tähendada ka seda, et inimene pole lihtsalt pirtsakas lits, kellele iga vidin või detail nii oluline on, et sel teemal trummi taguda. Võib küll kõlada uskumatuna, aga on ka inimesi, kes kohvikus ei hakka kohe ettekandjat sõimama, kui too kogemata vale joogi toob või ei tee probleemi sellest, kui poes müüja piisavalt tähelepanu tema isikule ei pööra. Mõnele lihtsalt pole see oluline. Kuna kokkuvõttes pole see eriti oluline, mida sa jood (peaasi, et janu kustutab) või mis riiet sa kannad (peaasi et keha katab ja/või sooja saab). Ja kokkuvõttes pole see niikuinii oluline. Ma olen alati mõelnud, et mis inimesed need sellised on, kes sellistest detailidest mingid probleemid üles puhuvad ja huvitav, kuidas nad küll siis käituvad, kui ka reaalseid probleeme oma elus kohtavad (tõsised tervisehädad perekonnas vms). See on ilmselt heaolu kasvuga kaasnev nähtus, et margirõivasse riietunud laenulehm pseudoprobleemidega pärisprobleeme asendab. Tulenevalt vist sellest, et inimene paljuski ennast konfliktide ja üleelamiste kaudu identifitseerib.
  • to jyriado
    LHV pakub siiski odvamat teenust eesti turul.Ja kasumi teenimine on out of topic.Kui inimesed on nous maksma mugavuse eest,saada head eesti klinediteenindust,siis why not.Ning kui oled tegijam,siis on loomulik k2ik otsida paremaid(odavamaid) brokereid
  • Jutt hakkab vaikselt kummalisi radu siin liikuma. Mul on tunne, et paljud eriti isiklikult hakanud mu virinat teenustasude koha pealt. Kasuminumbrid olid ehk kõige TÜHISEM osa minu esimesest postitusest, ka edaspidistes ja nüüd haaratakse selles nii kinni, et tembeldadakse ei tea kelleks veel. Minu virin puudutas teenustasusi ja sellest olen ma juba rääkinud.

    Suffiks, ma pole kindlasti see tüüp, kes karjub müüja peale ootejärjekorras ja ettekandjale restoranis. Need tähelepanekud on nii teemast mööda, mõistmatud minule, sest ma tõesti ei näe paralleele karjuval kliendil ettekandja peale, kes vale joogi toob ning inimesel, kes väidab teenustasud liialt kõrged olevad. Ei näe, anna andeks!

    Ja eestlane peakski virisema, sest ta teeb seda kuradima vähe lihtsalt! Ta ei käi tänavatel, ei loobi politseinikke kividega, teda isegi ei huvita poliitika... jah ja teda ei huvita väärtpaberitasud, mida maksab oluliselt kõrgemaid kui mujal maailmas. Teda ei huvita panga teenustasud, ravimite, riiete, toidu, teenuste hinnad. Ta istub ilusti kodus ja on vait! Vaat seda loen siit foorumist teie kohta välja. See on ebanormaalne! Hämmastav, kui kerge on teid ikka nöörida. Sest teile meeldib vait olla.

    Ja hämmastav on see, et vist vaid mõni siin noogutab ning sellega nõustub, aga peab siiski moka maas.
    Tõsi, selleks, et virinal ka tolku oleks, on vaja virisejaid palju. Aga mitte virisejaid, vaid ka tegutsejaid. Ja ma üldsegi ei virise, vaid minu jaoks on see pesueht feedback lhv-le, mitte et ainult vinguda ja samas tehinguid rõõmsalt lhv edasi teha. Kui keegi feedbacki ei anna, küsib lhv ükspuha mis hinda.

    Ja te olete suurepärased kliendid!!! Sest te ju maksate ja olete vait. Kui mina firma loon, siis võtan kindlasti teid ka klientideks!
  • Ahjaa ning minu respect LHV-le, kes tõi mind aastate eest siia, tekitas minus huvi investeerimise vastu, koolitas ja haris mind. See respect ei ole kuhugi ka praegu kadunud. Mul on sügav imetlus vähimagi töötaja suhtes LHVs. LHV pakub väga sootsaid tingimusi baltikumis. Ja röögatuid hindu väljaspoole. Ja ma küsin vaid miks? Minu arust on rumal lhv kaudu kaubelda usa börsil. Mul on sügav veendumus, et üks õige investor lihtsalt ei kasuta lhv teenust, vaid viib oma konto mujale. Aga LHV võiks olla selline maakler, kus ka USA börsile investeerija rõõmuga oma raha hoiaks. Mulle jääb arusaamatuks, miks lhv nii teeb. Kas tõesti selle pärast, et "vait olijate" pealt on nii kerge teenida? Ma olen sügavalt veendunud, et see % LHV-laste endiseast on väga-väga pisike, kes LHV teenuseid USA puhul kasutavad. Aga kui juba oma töötaja seda ei tee, siis miks peaks seda tegema ka investor?
  • Mina kipun jyriadoga nõustuma Jah, börsi juurde toomisel on lhv-l tõesti vaieldamatult suur tähtsus olnud, kuid olgem ausad, see ei ole omakasupüüdmatu. Isegi, kui oldaks pikemaajaliselt nõus nullkasumiga töötama, et haritud investoreid kasvatada, siis see ei olnud ettevõtte loomisel kindlasti eesmärk, võib-olla selline kõrvalboonus. Eesmärk on teenida kasumit ja kasum tuleb, luues kliendisõbralik keskkond. Selle taustal on eriti imelik lugeda, kuidas ühes teises foorumis siunatakse Hansapanka tema suurte teenustasude tõttu. Seal ei räägi keegi, kuidas hanza keskkond on Eesti kõige parem, pank ise kõiksugu auhindu saanud jne. Kuna seal on mu tehingutasud nii väikesed, siis ei tekita see probleemi ja mulle meeldib olla selle panga klient. Jah, mulle meeldib olla ka lhv klient ja olen nõus isegi "kodukandi" tunde, asjalike foorumite ja eesti keele eest peale maksma, kuid nelja, -viiekordne boonus... hmm...paneb juba mõtlema.
    Kui tehinguid on vähe, siis probleemi pole ja kulud võivad jäädagi märkamatuks, samas kõige valusamalt lööb see aktiivseid kauplejaid. Eesmärk ei ole ähvardada ega jalgadega vastu maad trampida, aga mingi diskussioon võiks tekkida... Kuigi oma sõnu mingite numbritega kinnitada ei suuda, siis vähemalt TUNDUB, et mingi osa aktiivsetest Traderi kasutajatest juba hääletavadki/on hääletanud jalgadega. Millest võibki tekkida spiraal, kus aktiivne kasutajaskond lahkub, tase langeb (nt. foorumites), see jälle paneb teisi hinna-kvalittedi suhet arvutama. Üsna raske on lõpuks jääda ellu keskkonnas, kus brokerite teenustasud liiguvad alanemise suunas.
  • Mis on kauplemisel tähtsam, kas hea klienditeenindus või oluline kokkuhoid kauplemisel?Raha teenimine ongi kaupleja eesmärk, mitte selle tuulde tallamine.
    Kui inimene on nii laisk, et inglise keeltki pole suutnud ära õppida, mis kuradi investeerimisest ja treidimisest üldse rääkida.

    Kui mingi USA kapitalistinäss suudab sulle pakkuda teenust 10X odavamalt, kuidas siis skype-geeniuste-vabariigi-helged-ärimehed millegi geniaalsema ja soodsamaga hakkama ei saa?
  • Kui ma leiaks maakleri, kes annaks mulle 0.5 dollarit soodsamad teenustasud ja programmid kauplemiseks oleks kõik samad, siis ma vahetaks kohe maaklerit.
    Maksan maaklerile 2.45 per AKTSIA tehing ja 0,5 säästu tähendaks päevas keskmiselt 250$ lisa võitu.Ehk siis aastas 62 500$.
  • per aktsia all mõtlesin mitte optiooni tehingut.
    2.45 on sõltumata aktsiate arvust ühe tehingu puhul.
  • Kui eesti maakler annaks mulle tasuta tehingud või maksaks paar taala pealegi, ka siis ma ei kaupleks eesti maakleri kaudu.
  • Rams, millist maaklerit sa praegu kasutad?
  • to rams
    Hmm, inglise keeles justkui probleemi pole...
    Ei ole tegemist ultimaatumi seadmisega, ütlesin, et asjalik diskusioon võiks tekkida, mitte arutu lahmimine. Kui sa autot lähed ostma, siis ei ütle sulle müüja, et mida sa üldse ronisid siia, kui tingima kukud. Tehingud on ikkagi kahepoolsed, seega arvamust võivad vast mõlemad avaldada!? Kuigi paistab teistmoodi, siis tegelikult olen ma igati lhv poole peal. Sest hindade alandamine võiks ringiga tagasi teenida ennast, kuna aktiivsed kasutajad ei lahkuks ning äkki oleks sellest ka foorumile kasu. Mulle see meeldiks.
    Mina nii kõva mees pole, et ca 750KEEK aastas teenustasude pealt kokku suudaks hoida; mind paneb mõtlema tunduvalt väiksemgi summa. Ja usu, olen nõus vabalt maksma natuke rohkem eelmises postis mainitud põhjuste tõttu, kuigi pikemas perspektiivis mitte nii palju. Oma väite tõestuseks on siin selle üle jahumine. Tähtis ei ole klienditeenindus ega hind eraldi, vaid kogu kompoti kvaliteedi ja hinna suhe.
    PS! rams, mulle tundub, et sullegi on emakeelses portaalis suhtlemine piisava tähtsusega, sest muud põhjendust ma ei suuda leida sellele, kui 500 tehingut päevas sooritav trader viitsib siin sõna foorumis võtta....;)

  • sisesta otsingumootorisse teatud tüüpsõnu, küll leiad mida vaja ja maakleri headust võiks kontrollida elitetraderi foorumis selle maakleri nimel mõnd otsingut sooritades.Elitetrader foorumitest leiab vastuse absoluutselt igale treidimist puudutavale küsimusele, Milline on parim maakler või milline on parim programm kauplemiseks või skanneerimiseks jne.(kõigile neile küsimustele oskan ma kindlasti ise paremini vastata)Scanneri kohta väike näide, et oleks hea kui skanner,millele ilmub vastavalt sinu kriteeriumitele vastav sümbol, mitte ainult ei teeks häält, vaid saaks ka lingitud graafikule, et ise sümbulit klikkides või, mis veel hullem, ise sisse tippides aega ei peaks kulutama.
    See, et ma eestlane olen ja eestlasega suhtlen, ei tähenda, et ma lepiks Eestis valitseva karjuva hinnaterrorismiga igas eluvaldkonnas.Kui ikka iga asi on 5x üle hinnatud muutub hing haigeks küll.
  • eks see nii ole jah... ise kandsin lõpuks LHV'sse summa ainult eesti optsioonide pärast, väikeste summadega eestis tegelemiseks on aga hansa või ühispank soodsamad... see LHV 0 kuumaks teatud summani ei kaalu kuidagi seda üles, et nad nöörivad 50kr + 0,2% tehingult. Muidugi raha laenamine on neil tunduvalt lihtsam kui mujal, seega endas 100% kindel olles on võimalik see tehingutasu - kuhjaga tasa teenida, samas kui pole soov võõrast raha kasutada jääb see tehingutasu suurus ikka häirima.
  • Ma näiteks ei pea kõrgeks seda ratet baltikumis 50+0,2% ja et kuumakse puudub. Minu arust on ääretult mõistlik nii soodsalt baltikumis tegutseda. Välisbörsidega on aga asjad pöördelised.
  • Kui vaadata hanza nn kauplemishindu,siis need ikka väga müstilised.Ma olen alati mõelnud,kes need inimesed ,seal kes sellist hinnapoliitikat kujundavad.Võrrelde hanza ja yhisega on lhv hinnad aga väga soodsad.,aga maailamaturuni on veel pikk maa.
    Mis puutub infosse,siis nagu ram rääkis on olemas suured sõltumatud foorumid,kus saab infot kõigi kohta,kel vähegi aru ja algtasemel inglise keel leiab kõik need asjad ,mis vaja.Selge see,et Lhv ei taha näha reklaami enda lehel ja see on ka täitsa loomulik.Asjas on ka mingi point,minu arust LHV Trader sobib harjutamiseks nn mees metsast,kes tahab kauplejaks saada.Eks selle ajaga saab ka selgeks,kas ta suudab üldse turgu lüüa jms..
  • minu arust balti turgudel tehingute tegemise tasud on OK, ei saa siiamaani aru inimestest kes siin kauplevad

    muudel turgudel kauplemiseks on Trader
    Traderi 0.02 senti aktsialt ka ok, kui just väga odavaid aktsiaid ei kauple või maht suur

    Traderis häirivad optsioonide tehingutasud, 4+4$ lepingult kärbib oluliselt võimalusi neid kasutada

    näeks hinnakirjas heameelega preemiat, kui tehingutasud kuus ületavad summat X000? krooni

    IMHO
  • Kuulge, kas te tõesti ei mõista miks välisturgudel on tehingutasud kallimad? Sest Eestist tulev volume on nii väike, et Eesti maaklerid tõenäoliselt välisbörside liikmed otse ei ole. Ega saa kunagi olema. Ainukesed välisbörsid kus on teoreetiliselt tulevikus võimalik soodsamalt tehinguid teha on OMX grupi turud, ja sedagi siis kui OMX ka Balti turud lõplikult oma Nordic Exchange´i koosseisu liidab ja ühtse (madala) liikmelisuse tasu kõigile turgudele määrab. Iga turu jaoks eraldi liikmemaksu maksta on liig mis liig.

    (NB! PDF fail, avaneb uues aknas) NYSE toolide hinnad. 2005 aastal oli NYSE liikmestaatuse eest makstav kõrgeim hind $ 4 000 000. Ehk ca 47 000 000 EEK. Kõik kes te unistate USA turgudel läbi Eesti maakleri 50 EEK per tehing hakkama saada, unustage see! 940 000 tehingut (break even) ei tee kõik eestlased ka aastas kokku. Veel vähem on mõtet loota, et üksainus ja maailma mastaabis suhteliselt väike retail broker nii suure volumeni Baltikumis kunagi jõuab. Mul pole aimugi palju NYSE liikmelisus pärast Archipelagoga liitumist ja toolide süsteemi kaotamist on. Kuid mul pole seda ka vaja teada, sest ma tean et see on kallis. Rämedalt kallis.

    Seega. Kui sulle ei meeldi, et:
    1 välisturgude teenustasud on liiga kõrged
    2 teenus on halb
    3 tasuta graafikuid/infovoogu/ägedaid vidinaid ei ole piisavalt

    Siis hakka ise maakleriteenust pakkuma ja tõesta, et see on võimalik. Üpris imelik on LHV foorumis LHVd kiruda. Unustage see hala teemal "ÄÄÄÄÄÄÄ, TEENUSTASUD ON NII KALLID. RÕVEDAD KAPITALISTID!!!! APPIII!!!" Tehingutasusid lihtsalt pole võimalik USA discount brokeri tasemeni alandada enne kui siit lähtuv volume on hiiglaslik.
  • Jah, momentum, 4$ vs 0,75 (0,5?)$ lepingu pealt tuleb tooli puudumisest...
    Speedy viimane rida ongi tegelikult see, milleni jõuda tahtsin.
  • kas keegi oskab umbkaudugi öelda, millist kapitali ning oskusteavet oleks vaja, et eestis nö säästumaakler püsti panna.
  • Ägan ka selle 500EEK Traderi teenuse all aga kui mõtlen et tänu LHV-le ma üldse kauplemisega tegelema hakkasingi ja investeerimiskonto all USA väärtpabereid ostes teenustasud 1 tehingu pealt oma 600-700EEK olid siis praeguse kuumaksu saab tasa ühe keskmise tulusa tehinguga Traderi all.
    Võibolla ongi parem kui algajal raskem on ja seeläbi oma raha ja tehinguid paremini õpib suunama. Kogemusi rohkem saab alati IB või misiganes brokeri juurde kõndida.
    LHV on minu jaoks pigem nagu esimene samm investeerimise/kauplemise juurde.
  • Jagage siis targemad kogemusi. (Kui te ikka Eesti residendid olete.) Kui palju läheb aega (ja võib-olla, et rahagi), et oma tuludeklaratsioon täita. Ei ole küsimus, kui tehingute arv aastas jääb 50 kanti, aga kui juba 500? Ja dividendid. Minu teada on vaid LHV-l maksuametiga kokkulepe esitada ühe-kahe reaga oma tehingute tulem. Ja uskumatu küll, aga olen niivõrd konservatiiv, et enne võin mitu kontode külmutamist LHV-s üle elada, kui ühe kusagil X maailma punktis. Siin saan toetuda Eesti seadusandlusele, aga Bahamal? Millised siis ikkagi on parimad teenusepakkujad, nende garantiid, registreerumistingimused jne. Ega siis enamus inimesi ei viitsi ka kindlustuslepingutelt peenkirja lugeda. Kas siin ei terendaks koolituse tegemise võimalus - jagada kogemusi ja võtta näiteks 2000 per nägu. See vaid 4 kuu LHV TRADER tasu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon