Börsihai 2005
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tere kõigile aktsiamängu huvilistele! Registreerimine mängu börsihai2005 on alanud. Küsimused ja arutelud on teretulnud.
-
Kaua kestab ja mis auhindadeks?
-
Mäng kestab neli nädalat so 4. aprill kuni 29. aprill. Auhindadeks Apple iPod muusikamängijad, investeerimisalased raamatud ning Äripäeva tellimused.
-
Mis on portfelli väärtus stardihetkel?
-
Võiks olla ka mõni mäng algajatele, mingi "Börsiräim", mina näiteks ei julge haimängust osa võtta, kuna pole kogemusi. Ja puhtalt lotovõidu peale loota pole ka mõtet.
-
Mängureegleid tahaks?
-
Portfelli väärtus stardihetkel on 100 000 krooni, millele lisandub iga päev 5000 krooni. reeglid täpsemalt on lehel www.lhv.ee/hai sisujuht>reeglid
-
Charlie F, aktsiamäng ongi suurepärane võimalus väga väikse tasu eest kogemusi omandada, seega tasub kindlasti Börsihai 2005 mängus osaleda.
-
Lepiku (Kristjanil) jutt on truth.
2Day mängus osalemine oli väga hea kogemus ning
mis raha on 100 krooni, kui siin ühe portfelliga osaleda.
Kaotada pole midagi. -
AloV "Nimekiri pannakse Börsihai lehele 1. aprillil"
Jutt on vist aktsiate nimekirjast, millega tohib kaubelda - ei leia kuidagi. -
Tekkis küsimus tehingu hindade teemal. Kuidas toimub stop-loss ja limit orderite töötlemine, millise ajanihkega nad "rakenduvad" ja kas neid ikka on võimalik mängus kasutada ?
-
"Tehingud, mis on seotud ebanormaalsete hindadega börsil, tühistatakse."
küsimus: millised on ebanormaalsed hinnad? -
Sooviksin ka vastust.
Tekitab segadusi ning probleeme. -
Stop loss ja limiitordereid antud mängus kasutada ei saa. Aktsiate nimekiri kahjuks veidi hilineb ning peaks üles minema paari tunni jooksul.
Ebanormaalsed hinnad börsil: väljend mis on seotud pigem üksikjuhtudega. Eestis on turu mõnes faasis üsna lihtne üles seada väikese kogusega ostu või müüginoteering ning hiljem see tühistada. USA-s on samuti võimalik turu avanedes teostada tehing eelmise päeva turuhinnast väga erineva hinnaga tehing (mis reaalses elus tihti tühistatakse). Näiteks on tühistatud ostutehing, kus Microsofti aktsia osteti 1 dollariga, samal ajal kui aktsia maksis 25 dollarit. -
Aktsiate nimekiri sai nüüd üles:
- Aktsiamängu lehel sisujuhis "aktsiate nimekiri"
- Aktsiamängu portfellis OST/MÜÜK lehel "otsi sümbolit" -
Paluksin võimaluse korral aktsiamängu aktsiate nimekirja töödeldava nimekirjana (comma-separated või lihtsalt iga symbol omal real).
-
pole enam vaja.
-
tehingute teostamine on senini arusaamatu.
Sisestasin tehingu (mis näidati teostamata tehingute all) tunduvalt enne USA turu avamist (ca tund või isegi rohkem).
Turg avanes, tehinguid väga palju (liikumist ka!), aga 25 minutit peale turu avanemist pole minu tehingut ikka teostatud.
Millal siis teostamata (ootel) USA tehing tehakse? Orderi andsin ju ca 1.5 tundi varem. -
USA tehingud peaksid kajastuma portfellis ~20 minutit peale turu avanemist. Kuna NYSE aktsiatel tekivad tehingud mõnikord 10 min peale turu avanemist, siis arvestama peaks ka kuni 30 minutilise viivitusega portfellis tehingu kajastamisel.
-
keset börsipäeva läks isegi natuke üle 30 min, aga pole hullu...tegi vähemalt tehingu ära ja mitte kõige kõrgema hinnaga õnneks..
-
Esimese poole tunni jooksul peale turu avanemist oli tõesti USA orderite teostamisega probleeme, kuid peale seda said asjad lahendatud ning nüüd peaks orderid ilusti ca 20-23 minuti jooksul ära tehtama. Homme samad probleemid enam ei kordu.
-
minu lubatud äripäev online kyll ei tööta
-
Minu lubatud Äripäeva paberkandjat küll kohale pole jõudnud?
Portfelli eest tasusin 28.märts 2005 (s.o. nädal tagasi). -
Kõikidel, kellel probleeme lehe või võrguväljaande koodidega palume ühendust võtta klienditoega - klienditugi@lhv.ee
-
Tasub arvestada, et alates alustamisest võib Äripäeva postkasti jõudmisega minna kuni 7 päeva.
-
ma leidsin vea yles(see oli mus endas)
sorri -
mul ka pole ajalehte.
-
kas päriselt USA börsil kaubeldes on kah umbes 20 min delay? ma mõtlen, et kui oleks ilma erilise delay'ta, siis oleks täna juba ühe aktsia peal ainuüksi mitu korda kasumeid välja võtnud:)
-
Taavi
Päriselt kaubeldes täidetakse order ca 30 sekundi jooksul LHV investeerimiskontol ja ca 1 sekundi jooksul LHV Traderis -
kui tihti uuendatakse portfelli andmeid ?
-
Portfelli ülevaates kasutatavaid aktsiahindasid uuendatakse USA aktsiate puhul ca 15 min intervalliga, Soome ja Rootsi puhul ca 10 min intervalliga ning Eesti ja Läti puhul on hinnad reaalajas. Lisaks tuleb arvestada, et USA puhul on hinnad 20 min delay-ga ning Soome-Rootsi puhul 15 min delay-ga.
Aktsiamängu edetabeli kalkuleerimisel kasutatakse sulgemishindasid. -
sulgemishinnaks on viimase tehingu hind ?
Mängu lõppedes on see natuke halb ju ,suurte äärte korral ei ole tõene väärtus. -
Sulgemishinnaks jah viimase tehingu hind, aga mis hind suurte äärte korral parema tulemuse annaks? Bid/Ask näitavad enamasti veel rohkem aiateibaid ning High/Low keskmine on päris vale jälle suurte liikumiste korral.
-
Kas kuskil on olemas ja võimalik vaadata ka eelmiste aastate edetabeleid?
Aktsiamängu omi, ma mõtlen. -
hetkel
TKM1T 13.41 13.70
ehk siis sõltuvalt viimasest tehingust on portfelli väärtus (ntx) 300 tk korral
kas 4023 või 4110 ,vahe 87 mis on ca 2%
Minu arust lõppedes oleks õige hind see millega annaks pos'i müüa ehk siis bid.
Samas ma ei ole kindel kas on alati võimalik sulgemise bid üldse saada..
-
lfc, reeglites kirjas, et Euroopa aktsiate puhul kasutusel bid ja ask.
USAs on spread enamasti piisavalt väike, et see probleemi ei tekita. -
"Balti aktsiaturgudel peab tehingu teostumiseks aktsia käive olema börsil vähemalt 100 aktsiat."
see on siis nii, et selle päeva jooksul peab olema tehtud vähemalt 100 aktsialine käive enne kui seda aktsiat osta saab?
igaljuhul läksin sellega alt ja sain aktsia hoopis kõrgema hinnaga ja nüüd laiutab 60 EUR kahjumit:)
et hoiatuseks teistele algajatele siis... -
PS: tehingu panin juba eelmisel päeval, nii et lootsin enam-vähem eelmise päeva sulgemishinnaga saada...
-
vabandust, et uuesti kirjutan, aga siin ei ole seda muuda nuppu, et ülemistele postitele lisada...
ma siin praegu vaatasin LHV lehelt, et oli selleks ajaks ikkagi tehtud tehinguid juba lausa mingi 3000 aktsiaga...
10:24:05 BLT1T EUR 3.20 877 AUTO
10:24:05 BLT1T EUR 3.20 123 AUTO
10:21:53 BLT1T EUR 3.05 865 AUTO
10:15:14 BLT1T EUR 3.18 400 AUTO
09:59:01 BLT1T EUR 3.05 2135 AUTO
minu tehing läks läbi siis kuskil 10:20 ja 10:30 vahel hinnaga 3,20...et lihtsalt uudishimust sooviks aru saada, mis siis ikkagi juhtuks, et ma sama viga enam ei kordaks
tänud juba ette ära -
Taavi134,
sinu BLT1T order teostati kell 10:02:15, mitte kuskil 10:20 ja 10:30 vahel - seda peaks saama kontrollida väärtpaberitehingute väljavõttest. Ning order teostati antud kellaaja ask hinnaga (bid/ask olid vastavalt 3.05/3.20). -
tänud...siis lihtsalt ei vedanud:)
-
kas raha on võmalik ka osta-müüa?
müüsin eile ostetuid Läti aktisiad, sain millegi pärast EEK asemel Läti oma raha kontole. nüüd mul on vaja valesti valitud USA lühikese positsiooni kiiresti tagasi osta, sest aktsia tõuseb.
EEK kontol puudub, Läti oma raha on kolm korda rohkem kui vajalik summa kuid süsteem ütleb et "VIGA: Tehingu sooritamiseks pole kontol piisavalt vajalikku valuutat."
iga minut kaotan raha selle lühikese positsiooniga. mis nüüd teha saab? appi. -
proovisin nüüd tagasiostu asemel nii sama vajaliku aktsiat osta - kirjutab samamoodi et "pole piisavalt vajalikku valuutat".
J-mal, kas tõesti pole võimalik seda vihatud Läti raha maha müüa? -
hmm. nüüd näen et Läti raha mul enam pole ja sain oma tehingu teha. arvatavasti oli mingisugune ajutine viga. aga huvitav miks see ni oli?
kaotasin ikka sellega seoses palju rohkem kui oleks võimalik kui kõik korralikult töötaks ;( -
leff,
ei jõudnud enne kirjutada, kuid ca tund aega tagasi saime LVL positsioonid likvideeritud ehk EEK-desse konverteeritud. -
Kuidas kümne esimese portfelli sisuga tutvumine käib?
-
Sama küsimus? Tahaks ju profffiidelt õppida.
-
teretan lugupeetavaid
jagatagu pln näpunäiteid esmamängijaile - kuidas lühikeseks müümine toimub,
kas selleks pean pappi olema kontol (VÕIMALIK KATE) etc. -
Lühikeseks müümisel peab kontol täpselt samas summas mille ulatuses lühikeseks müüakse olema kontol raha, aktsiad tagatiseks ei sobi. Lühikeseks müümisel tuleks anda käsk - lühikeseks müük.
-
selge, tänan lühikeseks müümise selgituse eest
nüüd küsin aktsiate nimekirja kohta -
see on sellises formaadis ja kujul, et pole võimalik sorteerida miskise muu tunnuse järgi
(näiteks börsi järgi).
kas saab seda miskisel töödeldaval kujul?