Aktsiamäng Börsihai 2005
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
4. aprillist algab uus aktsiamäng börsihai2005, registreerimine on juba alanud. Täpsem info lehel www.lhv.ee/hai
-
Eelmisest korrast meeles et valida välja üks ravimifirma kellel midagi tulemas ja siis üks portfell lühikeseks teine pikaks ja ongi olemas.
Või on see aasta kuidagi reegleid kohandatud (portfellide keskmine ,sama instrument ei või olla mitmes portfellis vms ) ? -
see reklaam oma vilkumisega häirib kohutavalt silmi. väga halb on foorumit lugeda
-
siis peaks sind internetis surfamine üldiselt häirima, sest enamusel suurematel saitidel on rohkem, kui üks liikuv banner. vt. nt delfi.ee.
IMHO on see kala päris hästi välja tulnud. -
Kõige parem viis foorumi juures reklaamist lahti saamiseks on selle peal klikkimine :) Siis jätab nimelt server meelde, et antud sessiooni jaoks ei ole vaja enam bannerit näidata. Muidugi on tülikas see, et kui oled vahepeal browseri sulgenud, siis peab uuesti klikkima hakkama, kuna sessioon peale seda uus.
-
Ei tea, mul küll näitab endiselt - kuigi klikkasin sellele. Aga kui menüüs surfida, siis läheb ilusaks valgeks :)
-
No võtsime selle foorumi banneri nüüd siis ära :)
-
ok, aga vasakul nurgas ikka on ju olemas. see võib hästi kujundatud ja mida iganes olla küll, aga mind häirib see plinkimine 100 korda sekundis. ja täiesti õige, ma olen mujal ka selliseid häirivaid reklaame kohanud. tavaliselt panengi sellisel juhul kogu akna kinni. muideks, müüv reklaam pole tihtilugu kunagi see reklaam, mis kõige rohkem elevust tekitab. igatahes ma ei kujutaks küll ette seda mängu kui kogu see börsihai leht sedasi plingiks...
-
Rightsaid ei plingi koguaeg, plaanis on erinevad bännerid. Kuid antud bänneri vilkuvus oli taotluslik.
-
Tõeliselt häirib see hai
-
Mängu ülesehitusest veidi:
1) Seekord siis mäng atraktiivsem - tehinguid saad teostada ka päevasiseselt, seega tõelised börsihaid saavad oma võimed proovile panna.
2) lfc küsimuse kohta - seekordses mängus on keelatud ühe aktsia nii pikk kui lühike positsioon, põhjus just see, et ei saaks mängus võita mingi suure liikumise pealt, mille pealt reaalselt teenida ei saaks. Päriselus ju aktsia pikk ja lühike positsioon korraga ei paku mingit teenimisvõimalust.
Usun, et tuleb huvitav mäng, ootame kõiki osalema. -
Kuda algsummaga on, kas alustame mingi summaga või lisandub iga päev mingi summa. Õigem oleks vist nagu esimene variant.
-
Kui MakroMedia vidinad häirivad, siis kiire võimalus vastav Play linnuke antud reklaamil maha võtta. Refreshimisel initsialiseeritakse muidugi algseis tagasi. Teine võimalus on brauseril ActiveX kinni keerata, interneti security setting high peale näiteks.
-
Leidsime, et kõige huvitavam oleks nende kahe sümbioos - alguses antakse 100 000 eek ning iga päev lisandub 5000 eek.
Seega on juba esimestest päevadest võimalused suuresti teenida, kuid samas võib liituda ka mängu teises pooles, omades võiduvõimalusi. -
Et siis istuda viimase päevani targa ahvina puu otsas ja vaadat, kuidas tiiger ja lõvi ennast lõhki kisuvad - Hiina kõnekäänd, kus siis ahvina kujutavad nad endid ning tiigri ja lõvina vastavalt USA-d ja Venemaad...:)
-
Tauts, juurde saavad raha kõik mängijad, seega on hiljem alustades väike miinus - teised on juba saanud teenimiseks rohkem võimalusi kasutada. Küll on aga edukal kauplemisel võimalus ka hiljem alustades jõuda tabeli etteotsa.
-
Teised on kõik juba lootusetult maha mänginud :). Kõik, mis tuleb see kohe ka läheb. Nagu Viiolil ...;)
-
Mängu võitmiseks peab kindlasti turult raha juurde teenima.
Algfaasis on mõttekas raha alles hoida juhul ,kui teised samal ajal oluliselt ei teeni.
Mäng langeb kokku kvartali tulemuste avaldamise hooajaga ja seega on liikumised
suuremad.
Head " määrdevalikut "kõigile! (Isegi tippvormis olles ei võida ilma õige määrdevalikuta) -
Ühe pulli võiksite see aasta küll ära keelata, et LHV töötajad teevad sadaseitseteist portfelli. Üldse võiks ühe mängija kohta olla ainult üks portfell, reaalses elus pole kellegil 3-4 portfelli. Kui on mitu portfelli, siis on juba teada, et mis strateegiat kasutada.
Pole kunagi osa võtnud, aga äkki chekib seekord. -
Abesiki, kõigil osalevatel LHV töötajatel on vaid üks portfell.
Ja auhindadele ei pretendeerita. Kuid võrdluse mõttes kindlasti huvitav, et osaleme. -
Tore. Kõvem on nagunii see vend, kes teeb ühe portfelli pealt 20% kui viiest portfellist ühega 50%.
-
Nõus.
-
Ise pooldaks samuti varianti, kus kõigil osalejatel on vaid üks portfell. Näitaks tulemusi adekvaatsemalt. Mitme portfelli olemasolu võib sisuliselt võrrelda mängijale tema klooni lisandumisega. Kujutage nt. ette mälumängu, kus õigeks loetakse vastust mitte ühe konkreetse õige vastuse andmisel, vaid ka siis, kui 100-st antud vastusest vähemalt 1 on õige. Selliste tingimustega võit devalveerub.
-
Mina ka nous Abesiki ja Kristjaniga, aga voitja on ju reeglite jargi see 50%-mees, kel naiteks kaks vastandpositsioonidega portfelli viimasel paeval mingile huper crapi tulemustele panustamas!
Saan aru, et igale-mangijale-uks-portfell noue vahendaks LHV osavotutasusid, aga oigluse seisukohalt oleks see kindlasti parem lahendus. -
Et kas ühele inimesele/kasutajalale mitu portfelli või teeb üks inimene mitu kasutajat kelledel igal oma ainuke portfell? :) Sinna see asi vist taandub.
Kuidas see oligi... ega koer poomata jää kui nööri pole. Nii vist ütles vanarahvas. -
Kui osaleb näiteks 100 haid igaüks 1 portfelliga ja 1 hai 10 portfelliga.
Tõenäoliselt võidab 1 portfelliga hai.
10 portfelliga on hea manipuleerida,kuid tõenäosus massi lüüa jääb tema kahjuks. -
Oige Fantoom, koik soltub tahtmisest - kui on ikka eesmargiks koer puua, siis ta ka puuakse, kui on tahtmine koer ellu jatta, siis ta ka jaab elama. Noor voi selle puudumine pole takistuseks oma tahte elluviimisel.
Antud juhul on siiski jame ots LHV kaes ja on nende teha, kas mitme nime all ja mitme portfelliga tegutsemist aktsepteeritakse voi mitte. Lahendused sellise olukorra valtimiseks on ju imelihtsad! -
Mängu kvaliteeti võiks tõsta ehk ka kitsendus, mis ei luba ühel aktsial portfellist üle 20% võtta, näiteks.
Või ehk oli mingi otsene põhjus, miks otsustati seda mitte rakendada? Et esikolmik ikka tõsiselt suurte protsentidega meeleolu looks? :) -
Või ehk oli mingi otsene põhjus, miks otsustati seda mitte rakendada? Et esikolmik ikka tõsiselt suurte protsentidega meeleolu looks? :)
ei tehvlon, vaid maavälised olendid, kes on LHV kontori hõivanud, ei lubanud seda piirata!!! -
Selline süsteem nagu Kristjan välja pakkus on igati hea. Nüüd jääb vaid küsimus, kui palju minimaalselt aktsia maksma peaks, et teda osta võiks. Mõistlik oleks ilmselt 5 USD-i, alla selle pole küll piiri mõtet tõmmata.
-
See tõenäosuse jutt on küll jama. Nendest 100-st mängijast igaüks mängib massi vastu, kusjuures ka see 10 portfelliga hai on massi sees. Kui võtta eelduseks, et kõigi võimed on ligikaudu võrdsed, siis 10 portfelliga mängijal on tõenäosus teisi võita 10 korda suurem. Võtame nt. et osalevad 2 mängijat, üks 1 portfelliga, teine 99 portfelliga, kasutada on 100 aktsiat, ühes portfellis võib olla 1 aktsia. 100.st potentsiaalsest õnnestujatest kasutab siis mitme portfelliga mängija ära 99. Samas, kui midagi peaks nihu minema, siis 1 portfelliga mängijal ei ole seda millegagi kompenseerida.
-
arvad Shaghim, et aktsiamäng saigi nii äkitselt tehtud sellepärast, et LHV mehed ei suutnud vajalikku pappi e. lennumasina kütust piisavates kogustes toota? Et saab siis küttematerjali osalemistasude kujul vähemalt.
-
5 USD piir oli ka eelmises mängus. Mõtlesime, et hõlbustame veidi seekord jälgimist ning teeme nimekirja aktsiatest, mis mängus kasututsel.
Näiteks USAs võtame enne mängu algust kõik aktsiad, mille hind on üle 5 USD ja päevakäive vähemalt 100 000 aktsiat ning selle nimekirja aktsiatega toimubki mäng. -
Jubedalt kirgi kütab nüüd see 6000-eeguse peaauhinnaga mäng:)
-
kas see nimekiri tuleb ka kuhugi ülesse? Ja auhindadest võiks veidi täpsemalt rääkida.
-
Muide, oleks võinud Stereo kampa võtta, üks Ameerika ajakirjanik mainis, et see place näeb välja nagu Apple reklaam-lounge.
Aasta aega tasuta joogid näiteks. -
Nimekiri pannakse Börsihai lehele 1. aprillil, auhinnad Apple iPod-d, Äripäeva tellimused, investeerimisalased raamatud, täpsemalt reeglites.
-
Auhinnast - me siin mõtlesime pikalt auhindade suuruse ja jaotumise üle ning jõudsime järeldusele, et olulisem oleks see, et paljud osalejad saaks auhindu, mitte et üks kaupleja saaks suure jackpoti.
Lisaks, ma arvan, et 99% osalejatest võtavad osa põnevuse ja hasardi pärast, mitte auhindade pärast. -
Mhmh, minusugustele peaks olema stiimul, et tahan näidata, kui kõva trader ma olen. Aga ei ole piisav. Ma ei pea kellelegi midagi tõestama:)
võib-olla isegi proovin, aga ainult mingi idee katsetamiseks. Võidu nimel aega kulutada küll ei viitsi. -
Vot just, suurepärane põhjus paljudele algajatele osalemiseks!
-
Kas Optsioone B.hai's võtta saab?
-
Mängus saab tehinguid teha ainult aktsiatega.
-
Kas mäng teenustasudega ka arvestab?
B. -
Otsustage siis ära mitu portfelli olla võib. Siis ma tean, kas maksan osalustasud kõik enda või osaliselt sõprade arvelt.
Mõte selles, et tegelt ei suuda keegi seda piiri jälgida. Mul on hetkel muudel põhjustel X inimese all siin kontod naguinii olemas. -
Kas aktsiate tagatisel saab lühikeseks ka müüa? Et võtan kogu raha eest aktsiat A ja sama summa eest lühikeseks aktsiaga B.
-
Lühikeseks müügil on tagatiseks ainult raha ning omavahendite osakaal peab olema 100% ehk võimendust ei ole võimalik võtta ja aktsiate tagatisel lühikeseks müüa samuti mitte.
-
Portfellide arvust - kuigi loogilisem oleks üks portfell mängija kohta, tähendaks see praktikas paljusid kontosid sugulaste-tuttavate nimel ning kokkuvõttes oleks pilt ikka sama (vt. tonuonu kommentaar). Seega lubame ühel kasutajal mitme portfelli kasutamist.
Kuid portfell aktiveeritakse alles siis kui raha on kantud ning üks kasutaja ei tohi samal ajal aktsia tõusule ja langusele mängida. -
kui mulle x põhjusel meeldib mõnes muus keskkonnas kaubelda, kas nii saame kokku leppida, et ma selle 100 000 (+5000 iga päev) kannan mängu ajaks näiteks hansa kontole. pärast muidugi ausalt tagasi vastavalt tulemustele?
-
Minu ettepanek on lühikeseks minek ära keelata. Teisiti ei saa seda lihtsalt ellu viia.
-
kuda siis selle lühikeseks müügiga täpselt on, algul öeldi et ei tohi, nüüd raha tagatisel nigu vist jälle võib.