Lasnamäe kinnisvaraturg - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Lasnamäe kinnisvaraturg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Milline on Teie arvamus Lasnamäe kinnisvaraturu kohta lähi ja- pikkemaks perspektiivis?
    Ehitatakse praegu pisavalt palju. Kas see võiks tähendada hinnade langust?

    Ette tänades
  • Lasnamäe kinnisvaraturg on juba praegu ja hakkab tulevikus üha enam segmenteeruma. Erinevus Lasnamäe city ja Lasnamäe geto vahel hakkab süvenema ning pregu piisavalt palju ehitamine on tegelikult siiski piisavalt vähe, et kõigutada elamufondi hindu tervikuna.
  • Milline on teie arvamus Lasnamäe turu kohta lähi ja pikemas prspektiivis? Turg asub Pae tänaval. Ehitatud on kolm turuhoonet. Kas hinnad peaksid langema?

  • Huvitav, kas Soomes näiteks on analoogilised rajoonid nagu meil Lasnamäe? Kas keegi teab, milline hinnatase on seal? Kui lahme euro peale, siis tegelikult korterite hinnad peaksid ju olema enam vähem tasakaalus meie naabritega (soome). Ma pole kahjuks spetsialist sel teemal, seega meelega kuulaksid teie arvamust asjast.
    Endal on praegu Lasnamael 3toaline korter. Korteri hind aastaga on tõusnud 100000EEK peale. Nii et juba olen nii õeldes plussis. Mis aga edasi temaga teha on suur küsimus mu jaoks. Kas müüa kohe, müüa hiljem või oopis üürile anda...
    Oleksin igasuguste mõttede ja kommentaaride eest väga tänulik.
  • lubage mul konstateerida ilmselget:
    euro tulek ei tähenda seda, et kõik kinnisvara- ja muud hinnad meil ülejäänud eurotsooniga võrdsustuksid. Või siis, tähendab, ei saagi võrdsustuda, kuna eurotsoonis seeski pole ju hinnad võrdsed. Ma ei saa üldse aru, mis see euro tulek/mittetulek siia eriti peaks mõjuma. Sel võiks mingi tasandav mõju olla ainult juhul, kui valdav enamik turutegijaid oleks võimetud tegema tehteid, mis sisaldavad korrutamist ja jagamist 15,6'ga. Nii madalalt ma turutegijaid siiski ei hinda.

    Aga muidu see teema... no maitia. vipo, sa ülejäänud 2 mahukat kinnisvara teemat oled ikka läbi lugenud enne siia uue teema tegemist?
  • Mida sa siin terve linnaosa turu kohta ikka ennustad, kui juba "tunnustatud analüütikud" Telekomi aktsia kohta annavad nii äraspidiseid prognoose.
    Ma paluks Madagaskari kinnisvaraturu prognoose lähemaks kümneks aastaks. Metsa vist näeb seal vaid pildiraamatust, seega metsaga kruntide hinnaprognoos oleks eriti "IN".
  • Või eksida, kuid kui ostu ja müügi tehingute ajaline vahe on alla 2 aasta, siis oled tulumaksu kohuslane (-24%). Ega väljaüürimine eriti tasuv äri pole (rentaablus ca 5%), kuid tühjana seismisel pole mõtet.
  • arrowhead, tänan Sind kommentaari eest!

    p.s. mis puudutab ülejäänud 2 teemat... Olen küll mõlemad teemad lugenud.Sellest oli ka kindlasti kasu, aga ikkagi tahaks ka nii õeldes segmentidest rääkkida.
  • Anette..hea märkus tulumaksu kohta. Kas keegi teab, kas see vastab tõele Anette kirjutas?
  • Ma ennustaksin et Lasnamäe NL-paneelmajade turg muutub samm-sammult üürituruks kus elavad maalt sissekolinud, pensionärid, tudengid jne.

    Rootsis sarnastel kohtadel elavad kõigepealt immigrantid. Hinnad on madalad.











  • tulumaksu kohta niipalju, et paljudel miskipärast mällu sööbinud 2 aasta reegel on ammu seadusest kadunud, selle asemel on vaja tõlgendada sõnapaari "isiklikus tarbimises"

    § 15. Kasu vara võõrandamisest
    ---
    4) Tulumaksuga ei maksustata:
    ---
    4) tulu isiklikus tarbimises oleva vallasasja võõrandamisest
  • ja kinnisasja puhul on põhimõtteliselt samuti, tulumaksukohustust ei teki, kui tegemist oli "alalise või peamise elukohaga"
  • lisaks:
    2 aasta reegel kehtib siiani suvila või aiamaja kohta
    (tulumaksuseaduse §15 lõige 5 punktid 4 ja 6)

    korteri müügist saadava tulu maksustamist käsitlevad tulumaksuseaduse §15 lõike 5 punktid 1, 2, 3, 5 ja 7. Ehk nagu jam juba ütles, kriteeriumiks on üldjuhul korteri alalise või peamise elukohana kasutamine (punktid 1, 5 ja 7)
  • Libe tee see alaline ja peamine. Aega pole määratletud. Väiksemgi vääratus võib luua olukorra kus kv võõrandamist on võimali käsitleda "teeseldud tehinguna"

    Tähtsuse järjekorras:
    1.Kogu perekond kolib sisse ja elab samas vähemalt 6kuud.
    2.Stabiilsed telefoni arved ja ajalehed.
    3.Naabritele meeldejäävad peod ja kaklused.
    4.Relvakapi tood korterisse ümber ja registreerid ametlikult ümber.

    Teeseldud tehinguks on siis seda juba väga raske pidada.
    Kolimiskulud ja muud ebamugavused tuleb lihtsalt mõttes tehingu kuludesse arvestada.

  • :-)) Henry, sa oled omal alal päris hea spetsialist. Kas sinu poole võib ka mõnes teises (valgust kartvast) küsimuses pöörduda?

    Pakun kolimiskulude vähendamiseks: tuleks ühte kappi ja voodit mitu korda autole ja tagasi vedada.
  • to: MSM

    Henry pole mitte lihtsalt omal alal, vaid IGAL alal spets. Look around man!
  • Maksuameti selgitus:
    www.emta.ee/?id=1996
    Maksumaksja alalise või peamise elukoha määratlemine maksuvabastuse rakendamisel

    ja link TMS § 15-le, Kasu vara võõrandamisest (vt lõige 5) www.rmp.ee/maksud/tulumaks/tulumaksuseadus/74/#g74
  • arrowhead,

    millised kaks?
    https://www.lhv.ee/forums/search.cfm?submit=1&search_channels=41&search_title=kinnisv
  • Stressi ravimisest - Lasnamäe on Tallinnas suhteliselt unikaalne oma asukoha poolest kõrgel peakaldal ja seal on osadest majadest imeilus merevaade. Milleks kolida kesklinna, kus akentki ei saa lahti teha, kui võib õhtul rõdul istudes nautida päikeseloojangut ning rahus ja vaikuses vaadata, kuidas Romantika sadamasse sõidab.
    Lasnamäe algusse endise mõisapargi serva peale hakatakse küll ka veel uusi maju rajama, kuid nende hinnaklass saab ilmselt oluliselt ületama kesklinna omi. Seda muidugi neile õnnetuile, kes sinna korteri ostavad, sest oluline osa sinna rajatavast elamufondist saab olema linna käsutuses, kus äravalituile (IRW- arvake ise ära, kellele ja milliste teenete eest) hakkab linn seal kortereid hoopis üürima.
  • ma küsiks, et kelle huvides oli see 2-aastane omanikukohustus tulumaksuvabal müümisel ära kaotada? ehk praegune TMS ju sisuliselt propageerib spekuleerimist...
  • praegu elan lasnamael, kuu tagasi ostsin uus korter ka lasnamael Pirita jõe ürgorgus. raion mind rahuldab.
  • Mis keegi arvab, kas 3t Lasnamael korteri hinnad on ülehinnatud? (praegu 3t. korteri hinnad ilma remondita on orienteeruvalt 650000EEK)
  • Ega Lasna 3t korter pole rohkem üle hinnatud kui Mustaka või Kesklinna omad. Kui ülehinnatusest ja mullist rääkida, siis puudutab see kogu Eesti kinnisvaraturgu tervikuna.
    Aga Lasnamäe on suur ja lai ning nagu mainisin, on ikka suur vahe sees, kas see 3t asub Katleri, Valge või Priisle tänaval, 9k või 5k maja jne jne
  • No kui ta on Pikri tänaval (endise Meka keskuse vastas) 9k maja, teine korrus
  • No täpset infot konkreetse korteri hinna osas oskab sulle anda ikka ainult kinnisvaraspetsialist, kes selle rajooniga tegeleb. Soovitavalt küsi mitu arvamust ja võta nende keskmine.
    Aga võrdlusmaterjalina vaata mida City24 küsitakse, võta kauplemise ruum maha ja otsusta ise.
  • vipo, tõesti, sul oleks targem oma väga konkreetsete küsimustega pöörduda kuhugi kinnisvaramaaklerite foorumisse.
  • Mille poolest siis Lasnamägi halvem on kui Õismäe või Mustamäe? Tundub, et ainult selle pärast, et Lasnamäel on rohkem venelasi (räägime siis nii nagu asjad tegelikult on).

    Võrreldes Lasnamäe paneelmajade ehituskvaliteeti ja korterite planeeringut on see ikka tunduvalt parem kui teistes mägedes. Samuti on parem ja kiirem ühendus kesklinnaga. Lasnamäe lõpust hommikuse tipptunni ajal kesklinna kuskil 10-15 minutiga. Seda trikki juba Mustamäe või Õismäe elanikud järgi ei tee. (teemaväline repliik: sõitsin üks õhtu kella 11 paiku Rannamõisa teel - liiklus oli samasugune kui linnas tipptunnil 50-70 km tunnis ja 30 km - kahju inimestest kes sinna kanti omale kipskuudi muretsenud)

    Arvan, et ennem lüüakse kopp maasse kuskil Mustamäe kandis kui Lasnamäe kandis.
  • Kopp maasse milleks? Et juurde ehitada olemasolevatele? Mustamäel seda juba on tehtud ja tegelikult Lasnamäel ka: Kunstimuuseum, Valge tänava mjad. Õismäe on vist ainus, mis on viimase 10 aasta jooksul säilitanud oma arhitektuurilise pildi kõige terviklikumalt.

    Magalate lammutamise jutte räägivad peamiselt need, kes oma mersu tagaaknast välja vaadata ei viitsi ja need, kes on ostnud 30-aastase laenuga kesklinna korteri ning mõistagi kaugemale liikuda ei jõua (auto jaoks raha enam ei jätkunud ja parkimiskohta kah).

    Küll aga šokeerib mind nende uusehitiste, olgu nad Rannamõisa tee ääres, Haabneeemes või Kadrioru staadionil, et uued majad ehitatatakse väga suurte hulkadena väga kitsale alale. Ehk siis maad nende ümber praktiliselt polegi. Imestan inimesi, kes seal pärast elada tahavad ja ahistatuse tunnet ei teki.
  • milleks? Esiteks. Laenuga ostetakase uusi kortereid, maju. Mägedesse jäävad peamiselt yyrnikud. Return on madal. Kaks sirget ristuvad ja tasuvuspunkt võib mingil hetkel olla seal kus tasub paneelmaja lammutada ja eramaja asemele ehitada.

    Teiseks. Inimeste arv väheneb pikas perspektiivis, korterikarpide arv jääb samaks. Et hinda hoida tasub osa lammutada.

    kas sa kujutaksid ette mustamäed eramajade rajoonina? Mis oleks seal m2 hind? kui palju võtaks aega linnasõit, linnast välja? kui kaugele jääksid kauplused, poed, perearstikeskused? hmmm
  • Oponeerin.

    Põhjus on selles, et inimeste arv väheneb pikas perspektiivis siiski väga aeglaselt. Liiga aeglaselt selleks, et kopp kohe maasse lüüa.

    Teiseks, laenude lõviosa läheb siiski olemasolevate korterite/majade ostmiseks/renoveerimiseks. Uute % jääb tugevalt alla 10%

    Kolmandaks - mägedel kokku on ligi pool Tallinna elanikkonnast. Kuhu nad panna?
  • ytleme nii et mäed on 1. koledad, 2. ebasõbralik keskkond. oleks hea kui nad *osaliselt* lammutada.

    lammutad mustamäe, ehitad praegustele elanikele suur-jürisse karpmajad. praegusele mustamäele eramajad. mõlemad osapooled on rahul.
  • Suur-Jürisse. ROFLMAO! Jüri koos... "eeslinnadega"?
  • Mulle tegi see mõte hirmsasti nalja, kui kujutasin ette, kuidas johngray läheb ühe mustaka maja juurde ja teatab, et kallid kodanikud, kuna teie maja kole ja keskkond ebasõbralik, siis palun kolige oma kinnistatud omandist kohe välja Suur-Jürisse! Ma arvan, et ta saaks enne koledasti peksa kui politsei nurga tagant välja jõuaks.
  • Johngray, hästi paned! :) Tõstame sind su praegusest elukohast välja ja anname samaväärse uue eluaseme vastu kuskile... näiteks Saarepeedi külasse. Peaksid ikka megahäppi olema, saad ju tutika eluaseme vastu :)
  • .... ja siis tuleb kuri hunt ja puhub Suur-Jüri põrsakeste kartongmajad pikali ...
  • Kui huvi on võite vaadata mis analoogsete linnaosadega Helsingis on toimunud. See poolsoomlane priitp võib ju rääkida.
    Igatahes on see naka teistsugune kui siinsed prohvetid ja visionäärid ennustavad.
  • Aga Lasnamäe on ikka imeliselt rõve kant.
    Kõver , kole , võõras jne. Kirjeldamatult kole ja lagunenud.
  • suur-jyri nagu veidi suurem jyri kui praegu. kui palju jyris, mustamäel, lasnamäel kortereid on?

    >Mulle tegi see mõte hirmsasti nalja, kui kujutasin ette, kuidas johngray läheb ühe mustaka maja juurde ...
    omanik koputab uksele, ei, siis, lihtsaltsaadab kirja postkasti et värk selline. üürnikud. otsige uus elamine.

    pigem siis juba ise väljamõeldisi kirjutada kui äripäeva lugeda. :)
    jooge üks jahe õlu.
  • Johngray, tegelikult saad väga hästi aru, et see on võimalik kinnistamata ja korteriomanditeks jaotamata majade puhul. Valdav enamik kortereid on nende omanike valduses, mitte üüril. Unistada ju võib...
  • .... ja 30 a pärast lükkame Suur-Jüri ümber ja ehitame eramajad asemele :)
  • Ühes 9 kordses paneelikas on nii umbes 100 korterit? Ühe korteri hind ca 0,5 miljonit. 100x0,5= 50 miljonit. Ühe paneelika asemele saab ehitada 4 tihedalt kõrvuti olevat eramaja? 50/4= 12,5 miljonit ühe eramaja kohta. Sellele summale lisame krundi puhastamise paneelikast ja ehituskulud ja saame ühe eramaja hinnaks 15 kuni 20 miljonit krooni. Ma arvan, et on odavamaid ja paremaid kohti.
  • Maa maksab. Hakkab järjest rohkem maksma. Korruselamu ehitamine on alati rentaablim kui madaltihe hoonestus, va üksikud ülierandlikud krundid, mis eranditena vaid kinnitavad reeglit a la Luukase maja.
    Musta- ja Lasnamäe, eriti nende algusosad, on selleks liiga kesklinna lähistel, et nende ümberlükkamine ja eramute pealeehitamine end ära tasuks. Pealegi - 0,5 Mio on hetke turuhind, aga kui tuleb jutt ülesostmisest, siis hinnad boostivad hullemini lakke kui aktsiaturul ülevõtmisteate peale.
  • Velikij, maad on küllalt, maa ei maksa korruselamu puhul, vaid maksab ikkagi elamiskõlblik korterikarp, ehk ehitis.
  • Miks keegi ei räägi, et Lasnamäe algusse võiks hoopis pilvelõhkujad ehitada? Paepinnas ju võimaldaks hästi, ja oleks kohe lahendatud probleem ühendusest kesklinnaga (kiirtramm, jalgsi 30-40 min)

    Aga üldiselt, saage aru, et majas ja korteris elamine on erinev elustiil. Meesterahval, kui puudub teener, ei lõppe majas tööd kunagi otsa. Mõni teist on vist mõttemallide juures, et iga eestlase unistus on oma maja ja oma maa? ...ükskõik kui tilluke ta siis ka ei oleks.
  • Ja oma jahipüss ja oma laskeava oma maja seinas.
  • Uurisin siin, et mis hinnaga ehitatakse praegusel ajal linna äärde neid tüüpilisi 3-4 kordseid neljakandilisi korterelamuid. Ilma keldrita majal pidi ehitusmaksumus olema alla 7000 krooni m² (ehitaja kasum sh), lisandub projekteerimise maksumus (ca 5%, mitme maja puhul väiksem) ja liitumised kommunikatsioonidega. Kui vaadata nüüd mis hinnaga neid kortereid müüakse : 18-20000 kr/m² (Männisalumajad nt), tuleb küll nutt kurku (puhtast kadedusest muidugi). Vanade paneelmajade hindade peale ei taha üldse mõelda.
  • Ära nuta, aikon, ükskord tuleb aeg, kui üllatusena kõigile pakkumine ületab nõudluse ja siis pole enam põhjust kadestada, sama igav business nagu iga teinegi. Teaks, ainult, millal see aeg tuleb :) Igatahes väga kaua oodata ei tasu, sest pankade laenukasv on jub aasta algusest nina allapoole, aga uute projektide arv kasvab plahvatuslikult.
    Muidugi on võimalus, et turule siseneb suuremas koguses välisraha ja pakkumine ei ületa nõudlust kunagi. Nii vähemasti räägitakse, et soomlased on asunud juba uusprojektides kortereid ostma - võta nüüd kinni, tõsi või mitte.
  • 7000?! on need ikka kinnitatud andmed? ma mõtlen, missugusest allikast need pärinevad?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon