Peep Vain - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Peep Vain

Log in or create an account to leave a comment

  • ta väärib oma teemat. vain & partnerid - 22 Mkr tulu, 5 Mkr kasumit, 10 müüjat & konsultanti. tehke järgi. mina tunnistan, et olen kade.

    väike IPO, et välismaale laienemist finantseerida? personaalsed brändid nagu martha stewart müüvad hästi. vainu kodukujundusajakiri, vainu kokanurk tv-s, vainu aeroobikatreening jne.
  • Kade olen ka mina - mystiline, kuidas mees suudab muuta kullaks kogu meid ümbritseva tavainfo, mida me tegelikult niigi teame... olen tema peale kade aga pigem tema oskuste tõttu (ehkki kasum pole ka teisejärguline asi siin elus:)!
  • üks fakt mida ma ennem ei teadnud. Ta on ka serifitseeritud sütelkõndimise instruktor. :P
  • Sellist isikukultusel põhinevat knowhow äri ei ole võimalik floatida. Pealegi - kas leiduks piisavalt palju inimesi, kes läheks pikaks sisuliselt ühe inimese karismas/imagos?
  • Kõik mandub ja muutub lõppkokkuvõttes show businessiks. Mõned näited:
    1. Sport, sh tema allutamine telekompaniide huvidele. Vaadake mis suusatamisest on saanud.
    2. Muusika. Mäletate, kui laulja astus valgusvihku, sisis paigal (enam-vähem) ja lummas saali oma häälega. Nüüd hüppab, kargab, teeb saltosid, seljataga käib tulevärk - ainult kas meloodiad ka meelde jäävad? (20 aasta tagused elavad siiani, kes mäletab viimastelt eurovisioonidelt mõnd lugu?)
    3. Koolitus. Minge tehke Vainu koolitus läbi. Ei eita muidugi, et igav ei ole ja uni peale ei tule, olen teda kuulanud.

  • Kes väidab, et isikuriskil baseeruv äri on jama, mingu kohe Tallinkis hästi lühikeseks!
  • Uskudes Hansmidti enda sõnu, maksti talle aktsiate näol sisuliselt avansi töö eest mida ta nüüd Talllinki heaks tegema hakkab. Seda võib võtta nii et Tallink on investeerinud umbes 700 miljonit ühte inimesse. Kui keegi arvab et see oli halb investeering, tuleks otse loomulikult Tallinki lühikeseks müüa.
    Peale selle, oletame et Hansmidt töötab Tallinki heaks 20 aastat. Isegi kui Tallink talle mingit palka selle eest ei enam maksa, siis on tema (ette makstud) töötasu 35 miljonit aastas. Ja seda veel osalise tööaja eest (no selle SPA värgi jaoks ju vaja ka töötada). Üks paremini tasustatavaid juhtivtöötajaid Eestis vist?
  • Ma ei vihjanud mitte Ainile vaid Ennule.
  • intervjuu, vist myygimeister.ee lehelt -

    Hea meel on olnud sinu firma arengut jälgida ja sellele kaasa elada. Edu sulle ka edaspidiseks. Mis on olnud firma kasvamisel ja laienemisel sinu jaoks kõige suurem probleem või komistuskivi. kas ja kuidas oled selle ületanud?
    Tänud heade soovide eest. Kõige suurem probleem on olnud ehk osalt enda poolt ja osalt teiste poolt kujunenud kultuslik, ebatavaline, veidi üleloomulik jne. jne. maine. Väga palju võimendas seda ka Saku Suurhalli koolitus 3 aastat tagasi. See maine on ühelt poolt küll läbi tuntuse meie edule kaasa aidanud. Teiselt poolt on see pannud paljusid inimesi, kellele väga tõenäoliselt meie koolitusel vägagi “peale läheksid”, meist hoopis eemale hoidma.
    Minu kolleeg Urmas on seda mitmete oma tuttavate kohta öelnud. Et teades lähemalt mind ja ka neid, on ta kindel, et meie maailmavaated ja väärtused ühtivad. Kuid eri põhjustel usuvad need inimesed, et asi pole kas nende jaoks piisavalt tõsine või sisuline või et tegu on mingi ameerika tsirkuse või hullutamisega. Ma ei ole seda küll lõpuni ületanud, kuid ka töötan selle kallal edasi. Kuidas? Väga lihtsalt: tehes edasi häid ja väga häid koolitusi ja aidates inimestel saavutada elus ja tööl seda, mida nad saavutada tahavad. Üks tuttav ütles hiljuti huvitava asja. Nimelt – kui algab jutt tuttavatega, kes viimase aasta-paari jooksul Pärnus mu koolitusel käinud on, siis on levinud järgmine konstruktsioon: “Ma enne arvasin, et ta on (selline ja selline), aga tead, tegelikult tuli välja, et ta on hoopis (selline ja selline).” Ehk tegelikult üsna normaalne, jalad maas, soe inimene. Või midagi sellist.
  • ma ei taha küll reklaami teha, aga mida arvate? (disclamer: ei ole PV ega ta firmadega seotud)
    saate vähemalt ühe minuti naerda seda multikat vaadates

    http://www.vain.ee/default.asp?ID=590&LangId=1

    http://www.vain.ee/default.asp?ID=241&LangId=1
  • Nagu TV shop (koos mõõduka eneseirooniaga). Ohtralt näiliselt neutraalset, tegelikult kalkuleeritud promojuttu. Kui tema zhestikuleerimine ja silma vaatamine ei ole kaasa sündinud vaid sisse harjutatud tegevused, siis ülihästi mängib selle välja.

    Lihtsatest asjadest lihtsas keeles rääkimine, selle eest tohutult suure raha küsimine ja samas klientide rahule jäämine näitab, et suhteliselt ainulaadne mees.

    Paralleel ususektide ja nende juhtidega sunnib skeptiliselt suhtuma tonyrobbinsitesse, peepvainudesse jt elustiiligurudesse. Tundub nagu kapitaliseeritaks üliedukalt pseudoprobleemide pseudolahendusi.

    Dang, veel üks märkus - see paberikuhjade tagune torisev hallis ülikonnas vend on küll naljakas ja tänasel päeval suhteliselt out of place, aga sellised inimesed ehitasid meie riigi ja selle majanduse.
  • Alahindamata Peep Vaini isiksuse võlu, tuleb siiski märkida, et eestis on viimase 3 aasta jooksul enamuse konusltatsioonifirmade käibed/kasumid tõusnud 60% aastas. Võrdlesin eelkõige eurofinantseerimisi konsulteerivaid firmasid. Vähesed neist küll on suutnud sama käivet /kasumit näidata kui Vain.

    Ilmselt on hea seeme leidnud viljaka pinna :)
  • vaatasin läbi. minu mulje. 90% sellest on BS, aga 10% võib igayhele kasuks tulla. osa nendest raamatutest loen läbi, mida ta soovitab. vainu ja teiste idee on müüa spa + tants ja taga ajamine (naised\ mehed) + saalikoolitus. videos on eriti rõhutatud et seal on basseinid ja õhtul saab lõõgastuda. ta ei ole ainus kes nii müüb. minul vaini koolitust vaja ei ole aga saan aru, et ühele sihtgrupile on vaja.

    ma hindan üha rohkem ettevõtteid ja juhte selle järgi, millised raamatuid nad loevad (goldratt) ja kus konverentsidel käivad (pärnu). et seal ei tahaks töötada või sellega äri teha. erinevad arusaamad elust.

    eesti majandusele on selliste koolituste edukus aga ohumärk. et õhku liiga palju shokolaadi vahel.
  • Learning to Succeed in Lithuania

    http://www.peepvain.com/
  • veel vainu koolitusest, see pani lausa muigama. kas on mõnda samasugust ettevõtet vastu panna?


    Senine osalenute rahulolu statistika on selline:
    Koolitusega on väga rahul 65% osalenutest.
    Lihtsalt rahul on 34% inimestest.
    Ei rahul ega rahulolematuid ja mitte rahul olevaid on tagasiside ankeetide põhjal 1%.
  • to:johngray

    Meenub lõik poliitharidussaatest "Jah, härra peaminister" kus.... nalja ümberjutustamine läheks nyyd pikaks, kuid mõte oli selles et küsitluse tulemus sõltus küsitluses olnud küsimustest.

    Olles ise Vainu saalikoolitusel osalend oleks ka ise kohe peale koolitust valmis allkirjastama ankeedi VÄGA RAHUL hindega. Aga 2 nädalat hiljem oleks pannud vaid 34% hindest, nüüd 2-3 aastat hiljem ei läheks ega maksaks seda raha meelelahutusürituse eest. Pigem paigutaks selle summa kasvõi TartuÜlikooli täiendõppe kursustesse. Nalja ei saa siis üldse. Pigem vastupidi enne ja peale eksamit kipub pigem nutt peale.
  • to santa

    Prandan, mitte Tallink ei ole investeerinud vaid tema omanikud on investeerinud. Ok?
  • on ikka krõbe hind poisil 7900+km- 10K kanti peaks tulema umbkaudu. Muidugi, kui see muudab inimese elu, ja temast saab tõesti see, kelleks ta tahab saada, siis on see väga väike raha. Aga pakun et 80% osalejatest elavad endistviisi edasi ja usuvad ise, et see muutis nende elu.
  • Milleks maksta, kui tasuta saab? Mind Tools

    Saidil on palju huvitavat infot, mitte ainult motivatsiooni jne.
    lisatud on ka probleemilahendus, mälu jne.
    kes eestia pakub probleemilahenduse koolitusi? ;)

    Kuipaljud teist muideks on ise end proovinud koolitada?
    palju olulisem kui management vms on ilmselt study skillid jne - isiklik võimekus.
    näiteks kiirlugemine ja kiirkirjutamine? probleemilahendused? organiseeritus?
    see on ikka NII essential et koolis peaks juba sellega tegelema!!!!!
    pealegi, ysna paljut ei saa õpetada, küll aga õppida..
  • Psühholoogiline innerts, keskkond sunnib sind elama keskkonna reeglite järgei, vainu koolitusel on positiivne õhkkond sealt ära tulles oled üdini positiibne aga väliskeskkonna innerts sunnib sind jälle tagasi negativiseeruma. Samal põhjusel muutud sa ka seal koolitusel positiivseks.

  • no, kes ei taha enda suhtumist muuta, seda ei muuda ka Vain, kuid kes tahab, saab selle systi kyll kätte. Olen käinud mitmel ja oman ka piisavalt kainet mõistust, kuid eelarvamuse ja skepsise unustasin peale koolitust küll, just just räägib ta asjadest mida kõik teavad, kuid millele sa oma suures " tööstressis" ei mõtle - ta lihtsalt soovitab mõelda ja kui seda teed, siis võib päris palju kasu olla. Minu parim oli tema Pärnu yritus, viimane päev jäi küll ära, kus pere ja muud teemad, kuid muus osas - tegi ta väga hea appatsusest välja raputamise ;) Igayhele kahtlemata sobib eri stiil, aga peaasi et mingi sobiks ;)
  • ivari kirjutas, et Hansapank, SEB ja Kalev ongi need firmad, kes on oma lihttöölised Vainu koolitustele saatnud.
    Küsimus sulle - miks nad seda küll teevad?
  • Ongi puhtalt motivatsiooniküsimus ja kindlasti pole halb mõte käia näiteks kord kuus mingil koolitusel, kus lihtsad ja juba ammu teada asjad korratakse üle ja saab pisut oma tegevuse pidepunkte üle korrata.

    Aga samas peaks Vainu koolitus olema viimases järjekorras su koolituste nimekirjas. Kõigepealt tuleb ikka täiega investeerida haridusse ja know-how koolitustesse, kus reaalselt saad erinevaid oskusi ja oskusteavet juurde. Ning pärast seda kui sa sellest õppimisest niivõrd tühjaks oled vaimselt tõmmatud, siis kulub üks vainutaoline motivatsioonikoolitus ära. Täpiks i-le.
  • Vastupidi, motivatsioon peaks olema number 1. Kui pole motivatsiooni, ei tee inimene suurt midagi või teeb vastumeelselt-kehvasti. Ei õppimine ega korralik töö tule motivatsioonita. Aga on tõsi, et ega üks koolitus ei motiveeri tegelema asjadega, mis absoluutselt huvi ei paku. Tööandjal ei tasu unistada, et saadab oma tusaste nägudega mesilased Vainu juurde ja tagasi lendavad motiveeritud energiapommid. Nõnda see asi ei käi. Pigem on karta, et mõni saab julgustust näruse töökohaga hüvasti jätmiseks.

    Vainust pole kasu, kui töö üldse ei meki.
    Vainust pole kasu, kui oled niigi 100% hingega asja juures.
    Vainust võib olla kasu, kui vajad vaid väikest tõuget (hoopi tagumikku), et hakata tõsisemalt tegelema millegagi, milleks oled põhimõtteliselt valmis ja motiveeritud, kuid millega alustamine on alati "homse" peale veninud.

    Ise olen käinud tööandja kulu ja kirjadega tema "Saavutama õppimise" koolitusel. Midagi uut ta ei räägi, suhteliselt basic stuff, mille saab paarist eneseabi-motivatsiooni käsiraamatust kergelt kätte. Alusta juba täna, tee plaan, pane kirja, jälgi progressi jne. Kahtlemata on ta üsnagi osav ja kaasakiskuv kõnepidaja ning tema energia on nakkav.

    Pärast mainitud koolitust võtsin ennast kätte ja hakkasin regulaarselt trennis käima ning dieeti pidama. Võtsin alla umbes 20 kilo, mis nüüd, viis aastat pärast koolitust, on vaikselt tagasi hiilinud. Ühtlasi hakkasin tõsisemalt tegelema säästmise ning investeerimisega (palgast 30% kuu kohe kõrvale!) ning üldse korralikumalt rahaasjadel silma peal hoidma. Need olid asjad, mis olid juba ammu plaanis, kuid Vain andis abistava tõuke, et kohe alustada. Ise ei taha seepärast halba sõna tema kohta ütelda.

    Ma olen näinud neid "massipsühhoosi" videosid ja kõrvaltvaates näeb see üsna tobe välja. Aga sama tobe näeb imho välja keskealine õllekõhuga sörkjooksu harrastav ärimees, mis ei tähenda, et see poleks igati kiiduväärt algatus.

    Sütel kõndimine oli päris lahe.
  • Peep vain on kodukootud Anthony Robbins, suhteliselt üks-ühele copy
  • koolitus on nagu narkolaks - on hea olla, aga varsti läheb yle. pigem masendab pikas perspektiivis (know all, do nothing)
    parem on teha sporti, ehk siis v6tta firmasse keegi t6eliselt sheff ja tark, kelle ainus ylesanne oleks töö käigus "motiveerida" ja samas ka opetada. ja olla nats pain in the ass kes jälgib et sa plaanist kinni pead. sounds like leader, not manager? ;)
  • Kuidas saada müügikoolitusguruks?* A 12 step program.

    1. Osta telekas.
    2. Liitu mõne kaabel- või sat-tv paketiga, mis näitab mõnda kaasaegset religioosset kanalit (Life TV, GOD TV, TBN...)
    3. Jälgi saateid, kus üks mees on suure rahvamassi ees.
    4. Tee märkmeid.
    5. Asenda sõna "Jumal" sõnaga "raha."
    6. Asenda sõna "kuulutamine" sõnaga "müük."
    7. Harjuta peegli ees.
    8. Harjuta peegli ees.
    9. Harjuta tuttavate ees.
    10. Palka samad tuttavad koolitust müüma.
    11. Esine.
    12. Laugh all your way to the bank.


    * Antud kommentaari eesmärk ei ole mõnitada kumbagi osapoolt, vaid juhtida tähelepanu meetodite ning väliste ilmingute erakordsele sarnasusele.
  • Hakkan harjutama, hea Karumõmm :), tänan meeldiva enesetunde loomise eest tänasex päevax

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon