Limiidid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Limiidid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Allpool Hansa teade. Ega LHV-s mingeid limiite kehtestama ei hakata?

    26.10.2005 Teavitame Teid muudatustest seoses elektroonilises kanalis (telehansa.net, hanza.net) tehtavate väärtpaberitehingutega.

    Hansapangas kehtivad kõigile internetipanga kaudu arvelduskontodel tehtavatele tehingutele päeva- ja kuulimiidid. Klientide väärtpaberitesse paigutatud varade paremaks kaitsmiseks rakendame samadel põhimõtetel limiidid ka väärtpaberikontodele. Limiite on vaja selleks, et kaitsta Teid võimalike pettuste eest, sest varalise kahju tekkimise mõttes ei oma tähtsust, kas tegemist on raha või väärtpaberitega - seega tuleb samadest põhimõtetest lähtuvalt neid vahendeid ka kaitsta.

    Palume Teil määrata oma väärtpaberikonto limiidid hiljemalt 31. oktoobriks 2005.a. Kui Te selleks hetkeks ei ole limiiti määranud, hakkavad Teie väärtpaberikontodel alates 1. novembrist 2005.a. automaatselt kehtima standardlimiidid, milleks on 10 000 kroonine päeva- ja 50 000 kroonine kuulimiit.

  • hämmastav. 50000eek kuulimiit?! ehk siis 10000 nädalas ja 2K päevas... selliste summadega traderiks ei hakka:)
  • Kui lugeda Hansapanga kirja lähemalt, siis saab selgeks, et limiidid on kehtestatud BÖRSIVÄLISTELE tehingutele.
    Muuhulgas on tavalise limiidi asemel võimalik kasutada ylehelistamislimiiti, mis annab võimaluse teha kuitahes suuri tehinguid ka läbi interneti.

    Isiklikult arvan, et LHV võiks samasugust limiidindust pakkuda, sest kui keegi ikka parooli ära varastama juhtub, siis on jama praktiliselt kogu oma varast ilma jääda.

    Oht on just makse vastu tehingute puhul, kuna nende kaudu võib pabereid kanda kuhu tahes. Börsitehingute puhul seda ohtu pole.

    Diskleimer. Omab pabereid mõlemas institutsioonis, kuid ei ole kummagagi neist muudes kui kliendisuhetes.
  • lhv-s tehingute tegemine on küll hästi mugav, paned kauplemisparooli (tegelikult jätab brauser selle ise meelde) ja tehing ongi tehtud. ent kas see nati ebaturvaline pole? pankades on nagu koodikaardid ja pin-kalkulaatorid jne. aga siin üks kuuekohaline nr ainult.
  • Loomulikult on ebaturvaline, kui lasta browseril kõik paroolid meelde jätta. Ei soovitaks seda võimalust mitte kunagi ja mitte kuskil kasutada.

    Rääkides aga koodikaartide ja PIN-kalkulaatorite teemast, ei ole LHV-l vähemalt praegusel hetkel plaanis eraldi lisaturvalisust pakkuvaid kaasaskantavaid vidinaid kasutusele võtta. Küll aga on plaanis hakata pakkuma võimalust siduda praeguse paroolilahenduse asemel oma sisselogimine ID-kaardi või internetipanga vahendusel autentimisega.
  • Uraani Golkonda
    parooli pikkus ei ole piiratud 6 kohaga ega 10 numbri hulka kuuluvate tähemärkidega, juu. Minul on pikem parool ja ei sisalda ühtegi numbrit. Mitte, et niisuguse info kirjutamine foorumisse tark ja turvaline tegu oleks, aga ega minu kontol palju võtta ka veel pole :)
    6kohalise numbri muukimisega saab iga arvutijuust poole tunniga hakkama - palju sul väärtust portfellides on ka?
    Aga, LHV, PALUN ärge tehke panga kaudu autentimist, vähemalt mitte kohustuslikku. Kui mõni kontrollifriik soovib, siis shk optional. Ma panen oma Hansa konto kinni, muude põhjuste seas just sellepärast, et kauplemispäeva jooksul ma pean (peaks) seal oma 45 korda PINkalkulaatori parooli sisestama...
  • terminaator2,

    kohustuslikuks neid lisaturvalisust pakkuvaid autentimisviise teha ei plaanigi. Pigem ikka vabatahtlik valik neile, kes autentimisega seoses suuremat turvariski näevad.
  • Õige suhtumine.
    Võimalik on, aga närvidele ei käi. Kord koidab päev, kui mu oma konto seis paneb turvalisuse üle mõtteid mõlgutama :)
  • ID-kaardi lahendus oleks küll ülikõva.
    Aga ainult nii, et sisse logimine toimuks vana viisi ja ID-kaarti läheks vaja tehingu kinnitamiseks.
  • aa, seda meili teel saadetud kuuekohalist kauplemisparooli saab ise vahetada?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon