LHV foorumid paremaks - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV foorumid paremaks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV foorumite kvaliteedi langus ja läbu vohamine ning postituste asemel potituste (12 punkti Kristjanile) avaldamine on viimasel ajal järjest enam jutuks olnud.

    LHV meeskonnale valmistab foorumite läbustumine tõsist muret ja vahendeid selle tõkestamiseks otsitakse. Siitpoolt vaadates on hetkel probleemiks LHV poolsete moderaatorite vähesus ja kogu meeskonna suur hõivatus, mis on 01.11.2005 käivitunud sündmuste tagajärg.
    Mina isiklikult näiteks peale 01.11.2005 olen väga harv kommenteerija ja modereerija kuna füüsiliselt ei ole selleks lihtsalt aega - sama puudutab rohkemal või vähemal määral ka teisi LHV töötajaid.

    Varasemalt tegeles foorumite modereerimisega LHV poolt hulga suurem arv inimesi ja ka läbuga käidi karmimalt ringi: vajutati delete nuppu ja asi klaar. Vahepealsete sündmuste valguses rakendasime tolerantsi poliitikat, kuid iga päev tundub mulle järjest enam, et pean foorumi "politseiniku" rolli juurde tagasi pöörduma.

    Soovin kuulda arvamusi mis puhul oleks postituste kustutamine või koguni läbustava kasutaja blokeerimine õigustatud. Kas näiteks teatud teemades võiks üherealised vahelehüüded keelata ja armutult kustutada?

    Kuna LHV äritegevus on peaaegu normaliseerunud, meeskond taas täienemas ja ümberkujundused foorumite osas päevakorras, siis ootan ka üldse kõiki asjalike ettepanekuid foorumite kvaliteedi parandamiseks!

  • Alustada tuleks sellest, et LHV töötajad peaksid leidma aega asjalike kommentaaride jagamiseks. Eelkõige on tegemist ju teenindusettevõttega. Võtke seda kui turunduse üht osa. Olen kindel, et argumenteeritud kommentaaride rohkus toob kaasa üleüldise kvaliteedi tõusu, kuna möla ei küündi samale tasemele ja kes see ikka targa jutu vahele lollusi tuleb rääkima. :)

    Igasugused ettepanekud hindamise jms teemal on minu arust mõttetud ja tekitavad olukorra, kus kõik püüavad ülivaimukad olla. Tõenäoliselt ei viitsiks enamus kellegile hindeid panema hakata; tundub nagu koolis. Parem ühe inimese otsus ja "karm käsi".
  • Mina pooldan, et LHV foorumites ei peaks valitsema liigne demokraatia.
    okey, igaühel võib küll olla õigus on oma arvamusele (sic!), aga olenevalt oma intelligentsustasemest ja argumenteerimisvõimelisusest ei pruugi tal olla õigus kuulutada oma arvamust avalikkusele siin foorumis.

    Kitsaskohad
    a) modereerimine nõuab tööd
    b) äramodereeritud klient võib solvuda ning oma äri ära viia (ei tundu suur probleem olevat?)

    Plussid
    a) Lootus taastada kunagine väga hea tase ...
    b) muud eelnevaga seotust tulenevad plussid

    Lisaks tavalisele modereerimistööle võiksite investeerida ka foorumisüsteemi muutmisse.

    Mõned ettepanekud:
    a) Eristada need, kelle sõna maksab.
    See võib olla täiesti subjektiivne valik

    b) Võimalus mõnel tegelasel kommenteerimine keelata.
    Näete ju ise kah, et 80% jamast tuleb paarilt tegelaselt, kes ei erista rate.ee'd ja LHV'd.
    Samas ei saa neid väga hukka mõista, sest ega keegi pole neile selle foorumi kunagist taset tutvustanud ja ega nad 5 aastat tagasi ei lugenud (ilmselt ei osanudki)

    c) Kirja panna foorumi reeglid.
    Tõesti 90% teemadesse ei sobi üherealised hüüdlaused

    Ega väga palju vidinaid, nagu kasutajate ja teemade hindamine jne, pole mõtet ehitada.

    A.
  • igale poole sobivad üherealised hüüdlased! :-D
  • Algatuseks võiks LHV panna paika mängureeglid. Kui seda ei suudeta, siis litsuge igale teile mitte meeldivale postiutsele delete ja demokraatia on paigas. Kellele ei meeldi viriseb, vajadusel kohandub. Ainult küsimus jääb millega.

    Risk jääb, et peale seda hakkab LHV foorum olema kuuajakiri, kuid teie teenus ja valik.

    Kasutajate blokeerimine on nõutav - siiber ees, blokeerin ära.
    Jaotage postitused allteemade alla - investeerimine, päevakauplemine, eesti- ja välisturud.


  • Kui ühe lausega on kõik öeldud on see siis paha....!

    Vähem loba, rohkem konkreetsust!

    hm...kaks lauset sai...
  • ja kes lobiseda tahavad siis selleks on chat.

    aga kas selleks ei võiks kasutada Skype...teha rühmakõnet....
  • miks mitte kommentaaride asemel hinnata kommenteerijaid?
    siis saab igayks valida, KELLE kommentaare ta näeb, mitte milliseid konkreetseid..
    tavaliselt ju kommenteerija ajab jama mitte et 1ainus kommentaar oleks jama..

    st koik messaged jäävad alles, aga igayks voib ise märkida et stefan saab 5 ja t00berj00ber saab 1.. ja siis ise seadistab kas foorumit vaadates naeb koiki messagesid, voi iis enda poolt kehtestatud piiri yletavaid (kas keskmise hinde alusel voi isiklike hinnete alusel)
  • ja siis voiks olla foorumis iga tyybi nickname taga 1-5 tähte, ehk kui asjalikuks tyybi kommentaare peetakse. voi siis oleks 1 tärni meeste kommentaaride tekst taustavärviga sama ;) ja 5 tähe meestel must ja teistel sealvahel.. siis ei saagi möla näha, näed ainult tyhja ruumi, ja silm puhkab. ja mina ka!
  • Tärnisüsteemi puhul jääks päris palju tühja ruumi lihtsalt foorumitesse, kui ühe tärni meeste tekstid taustaga ühtiksid:)
  • Kust läheb piir asjaliku ja mitteasjaliku kommentaari vahel? Ma arvan, et siinsel foorumil seisavad ees rasked ajad (mõtlen just seda, et tulihingeliselt üritatakse "asjalikke" kommentaare läbi lasta). Igasugused tärnikeste jagamised ja vahet-tegemised kasutajatel, kes on asjalik ja tore ja kes mitte nii väga, on väga libe tee.

    Riqi ettepanek keelata kellegi kasutaja postituste nägemine ära on muidugi tore idee, aga vaevalt, et see väga palju kasutatama hakatakse, pigem ülivähe. Ja tärnikesi ei viitsi ka mitte keegi panna.

    Kõige lihtsam on siiski leida kindlad inimesed kes otsustavad mida ja kuhu lasevad kirjutada. See väldiks seda, et siinsed "asjalikud" kirjutajad oma viha vähem asjalike kommentaaride peale välja valades veelgi rohkem mõttetumaid kommentaare tekitaksid - see viimane on siin ehk levinumgi kui mitte asjalike kommentaaride hulk!

    Jõudu
  • Minu positsioon selle foorumi suhtes on selline - loen, ise kirjutan väga harva, LHV klient ei ole samuti aga siisn käin juba väga ammusest ajast.

    Mida ma foorumist eriti ei oota: geniaalseid ärideid, megatulusaid kauplemisvõtteid, mis on Klementi toetustase kell 9.30 või kuidas Tallinna börs võnkus kella 11.30 ja 12.00 vahel.

    Mis mind huvitab siin on see kui arutatakase majanduse või mingite ettevõtete üle, kuidas nad töötavad, mis võimalused neil on. Vahel läheb jutt mingi ettevõtte pelat kohe sujuvalt üle mingitele laiematele üldistusetel kuidas majandus toimib. Tulevad ka mingid sotsiaal-poliitilised teemad sisse. Kui seda intelligentsed inimesed teevad on väga huvitav lugeda.

    Foorumi korrastamise kohta. Isiklik kogemus paljudest erinevatest foorumitest on selline, et igasugused tärnid, eriastmelised kasutajad on suht mõtetud. Ainult väga masssiivse liikmeskonnaga foorumites võivad need vajalikud olla. Alati aga funkab lihtne asi - head moderaatorid, kes enamsti suunavad, vahel harva ka keelavad.
  • Aatom, täiesti ok ideed sul.

    a) Eristada need, kelle sõna maksab.
    See võib olla täiesti subjektiivne valik

    Ideel on jumet, kui forumipostitustest kiirelt üle scrollida, on praegu lihtne märgata postitusi mille autoriks Henno on, need enamusel juhtudel ka igati asjalikud, kuigi viimasel ajal (põhjendatult) veidi sapisemad kui varem.
    Kui ka teised postitajaid, kes pädevamad arvamust avaldama kui viimasel ajal forumiga liitunud "mõttehiiglased", eristuks näiteks samuti, siis teeks see terade sõkaldest eristamise oluliselt lihtsamaks ja ajasäästlikumaks.
    Kes peaks tegema valiku, aga minugipoolest, subjektiivne valik tundub täiesti mõistlik ja LHV kui moderaator selle valiku tegijana samuti ok.
    Rämpspostituste valikut piiraks oluliselt anonüümsuse piiramine. Kui sul on oma kindel arvamus, siis miks mitte avaldada seda oma enda nime alt? Selle alternatiiviks on loomulikult LHV poolne postituste "kvaliteedikontroll".
    Igasugust tärnide jagamise süsteemi forumlaste endi poolt ei usalda, inimesed üldjuhul laisad on ja ei viitsi sellega tegeleda, samas kui need kes viitsivad on peamiselt kontingent kelle browseri start page on rate.ee

    Jaksu LHV, seni kuni asi ei normaliseeru, võime ju alati vanu postitusi vaadata ja ohata :)
  • Moderaatoritöö lihtsustamiseks võiks kaaluda varianti, kus kommenteerija, kelle 5 kommentaari on kustutamisele läinud jääb kommenteerimisõigusest ilma paariks kuuks. Ehk rahuneb, mõtleb järgi, loeb ja laseb teistel lugeda.
    Samas võiks olla olulisematel aktsiatel oma foorumis kaalukamaid sõnavõtte spetsialistidelt (LHVst), korra kuus kasvõi. Ei tea küll kahjuks, mida LHV Pro-s jagatakse, kuid kas pole mõeldav sealse info recycling 1-2 kuuse hilinemisega foorumite osasse. Haridust pööblile!
  • Kordan,
    1)tärnid pannakse inimestele mitte postitustele. ja need paneb iga kasutaja enda jaoks ise. igayks saab ise valida kas talle naidatakse postitusi ta enda poolt antud tärnide alusel voi koikide poolt antud keskmise alusel vms. näiteks ma paneksin stefanile 5. kui koik teised paneksid talle 1, siis ma saan valida, kas naitan enda poolt pandud hinnete alusel min 4 tärniga poste (ehk ma näen stefani poste) voi keskmise alusel (ehk ma ei nae stefani poste).
    2)iga kasutaja ise teab, kas vaatab koiki poste voi teatud läve ületava kasutaja omi ( ja uustulnukaid) ta voib samamoodi edasi lasta vaikimisi, st naeb koiki.
    3)see värvivärk ja taustaga samavärvi olemine oli selline noh, krutski, huumor :)
    4)moderaatori olemasolu on yhe inimese arvamuse pealesundimine, ise valides on koigil vabadus lugeda mida tahab. ega lhv rahvaliit pole, kes arvab et rahvas on idioot ja tema eest peab otsustama.
    5)kas lhv oma töötajate poste ei tunne ära mitte pildi olemasolust postituse alguses?
    6)Igasuguse anonyymsuse kaotamine viib khm, lang on idioot!! (okei, lang, ytle kui mu isikuandmeid tahad!) anaonyymsuse kaotamine viib m6ttelendude piiramiseni, mida keegi ju ei taha :D ja konkreetselt eestis viib anonyymsuse puudumine nii m6negi korruptsiooniskeemi mahavaikimiseni..
    7)see on geniaalne idee linkida lhv rate.ee'ga! smsiga saaks kasutajatele 7 punkti anda! lhv saaks lisakäivet! rateidea.ee! ma muide yleeile oleks äärepalt yhe rate progeja trepist kogemata alla löönud avaneva uksega, aga see oli ehitajate viga et uks niipidi avanes!
  • riq,

    see osade kommenteerijate välistamine ei tööta hästi.
    Ikkagi on jube halb lugeda, kui sa ei näe mõnede postituste sisu. Samas teised võivad neid postitusi näha, seejärel minnakse arutlusega kaasa, ühesõnaga lõpuks sa ei saa ise kah enam aru, millest räägitakse.
    Olen kasutanud teistes foorumites seda varianti, aga hiljem loobunud. Ei tasu ära.
  • Henno, te ju teate küll mida vaja teha on. Taastage endine LHV-poolne aja/inimeste panus foorumitele ja asi loksub ise paika.
  • üks hea võimalus on sildistada kasutaja.ntx kui portfell on kasumis siis on nimi roheline ja kui portfell on kahjumis siis punane.need kellel on virtuaalne neil ntx kollane.

    delfi kommentaatorite vastu kasutati psühholoogiat.hakati rääkima et need kes rumalasti kommenteerivad on alamat klassi inimesed.selline sildistamine annab tulemusi.
  • Minu arvamus läheb igatahes riqi omale pea 100% vastassuunas. Igasugune tärni- ja lävesüsteem on liialt keeruline ja ebamugav kasutada. Pooldan pigem modereerimist ja anonüümsuse vähendamist (kui julged midagi öelda, siis julge ka vastutada). St raviks pigem põhjuseid, mitte tagajärgi. Vastasel juhul jäämegi ravima, kuna neid potentsiaalseid ühetärnimehi tekib pidevalt juurde või tulevad vanad lihtsalt uue kasutajaga tagasi.
  • No nii, minu arvanus selline, et võiks olla algajate foorum ja edasijõudnute foorum nagu see praegu on, aga siis algajate foorum väiksemate piirangutega, kus iga mees saab oma arvamust avaldada ning asisemasse foorumisse pääseksid need, kes ennast juba algelisemas tõestanud on. Loomulikult ei arva ma et kõik peaks mingi testi läbima aga siis vähemalt uustulnukatele or smth. Aga midagi peab kindlasti ette võtma, sest MÖLA lihtsalt kulutab asjatult aega (ja aeg = raha). Kahe käega poolt!
  • Alustuseks võiks LHV-s tegevad inimesed esineda kõik majamärgi ja õige nime all.
  • Mina ei poolda ei tärne ei muud sellist. Esiteks see eeldab mingit sunduslikku suhtumist (aga mina ei viitsi suhtuda) ja teiseks nullib uute pealekasvu. Riq, kui sa oled kõik ära hinnanud, siis sa näiteks kellegi scrooge sõnavõtte (kui ta peaks veel sõna võtma) mitte kunagi ei näe, sest talle pole sa näiteks viitsinud tärne panna?

    Vana hea modereerimine on minu arust hea küll, täiesti piisav. Lisaks võiks ju uue teema alustamine käia alati läbi moderaatori st palve moderaatorile ja see siis teeb uue teema. Pildiga ellhaaveeshnikute tihe osalemine iseeneses peaks igatsugu töllmokkade sõnavõtte manitsema.
  • arwen, see protfell rohelises / punases töötab juba praegugi. mõned inimesed esimese +- 0,0x% kõikumise peale vormistavad selle foorumis. ainult pilt on veel must-valge.
    samas on foorum ja portfell omavahel mitte seotud asjad.
  • Tere,

    Mul on siin üks reklaamifirma, kust mõni aeg tagasi enamus spetsialistidest ära läks. Kliendid on nüüd hakanud teenuse kvaliteedi üle virisema ja kurat, käive hakanud ka vähenema.

    Mida soovitaksite teha? Olen siin mõelnud, et võiks kodulehel midagi ümber tõsta või siis osta kallim kliendihalduse tarkvara?
  • Mõtteid
    1.See kasumis, kahjumis ja õige nime all tundub isiku andmete pihta käivana.(Punane henri)
    2.Foorumid olid ja jäävad paraku mõnedele võimaluseks unelmate isikuks kehastumisel.
    Siin kontekstis paraku tuleb tõde kiiresti lagedale.
    3.Tõsiseid asjatundjaid, kes oma aega pühendavad teemasse süübimiseks (Loganiks kujunenud Stefan) pole palju. Samas ei teki neid ka juurde kui mingid väga karmid piirangud üles seada.
    4.Foorumi paremaks muutmisel määrame esiteks kellele see on suunatud ja kes ei ole teretulnud. Kui see ei ole mõeldud keskmise lolli algaja jaoks nagu mina siis pole kahetsusväärselt midagi teha. Kui aga see on siiski keskmise investori paremaks muutmiseks mõeldud siis tuleb vahest mõned laus lollused ja kirja vead kah alla neelata.
    5.Lootus, et inimeste vahelised viisakad suhted korrigeerib mingi progejupp või lahendus on ilmselt nõrk. Kaks vahetust "DELETE"moderaatoreid tuleb arvatavasti tõhusam ja odavam.
  • Foorum võiks olla kaheks lahterdatud küll, aga ma kahtlen, kas just "Algajate" ja "Edasijõudnute" nime alla liigitada oleks kõige parem. Kes see ikka kogu aeg "Algaja" tahab olla! Pigem võiks lahterdada: "Vestlusring" ja "Nopped" (see pealkiri vajaks parandamist). Vestlusringi alla saaks postitada ning kogu suhtlus toimuks vestlusringis. Kes iganes foorumit modereerib aga annab vestlusringi kommentaaridele punkte - ehk omal valikul tõstab kommentaari "Nopetesse". Valikut tehes tekib kasutajatele reiting ning mõne aja pärast võiks modereerimine automatiseeruda. Kuigi, keeruline saab olema automaatne töötlus, kui kvaliteetne kasutaja vastab kellegi küsimusele. Sellisel juhul võiks postituse saatmisel olla võimalus määrata kas tegemist on vestlus-postitusega või teema üldise käsitlusega. See annaks võimaluse automaatselt kasutaja reitingu alusel postitusi kopeerida "Nopete" gruppi. Nopete grupp iseenesest kopeeriks täpselt samu teemade pealkirju kui sellest teemast on midagi moderaatori poolt välja valitud, lihtsalt läbu oleks vahelt puudu ning otse sellesse gruppi postitada ei saaks.

  • Mulle tundub, et küllalt tõhus, vähe ressursse nõudev, mittesubjektiivne ja väheahistav võiks olla kasutaja õiguste upgrade esialgselt read-only tasemelt full rights'ini pärast näiteks aasta möödumist alates kasutajaks registreerimisest. Alustajate sektsioonis ka kirjutamisõigus algselt.
  • Kui anonüümsuse teemale jutt läks, siis piloot1 on hea näide - keegi registreerus spetsiaalselt täna uue kasutaja (ilmselt vale isikukoodi, nime ja muude andmetega), et siin kildu visata. Kas sellised asjad peaks olema lubatud või mitte? Kui peaks olema lubatud, siis millest me siin üldse räägime?

    ps. Isikuandmete kontrolliks kasutasin ldap.sk.ee teenuseid ning kontrolliks ajendas fakt, et tegemist oli vahetult enne kommentaari kirjutamist tehtud uue kasutajaga.
  • herr heero,
    sellised kommendid nagu piloot1 pani, on kõige paremad. Tallink ja Latvijas kugniijeeba ja muu selline on suht kaka.
    Muud poleks vaja kui killuvendi, asjalikke spetsialiste, tuntuid tegelasi sõna võtma kutsuda.
  • abesiki, hea nalja vastu ei ole midagi (isegi kui seda tehakse LHV kulul), kuid milleks peab selle nalja tegemiseks uue valeandmetega kasutaja registreerima? Eriti arvestades, et kui tegemist on kellegi olemasoleva LHV foorumeid külastava-kirjutava kasutajaga, siis saame IP-aadressi ja muu järgi niikuinii juhtmed kokku viia.
  • minu meelest ei ole anunüümses killuviskamises midagi halba - chatis ju seda tehakse. Ma ei ole küll kordagi chati kasutanud, aga chatide puudus minu kogemuse järgi on tavaliselt see, et sellest ei jää mugavalt loetavat logi ja chat on liiga päeva/hetke keskne. Ma pöörduks tagasi "vestlusringi" ja "nopete" teema juurde. Vestlusring oleks offline chat. Kellel on palju aega loeb ja vestleb vestlusringis, kes tahab sisukaid postitusi lugeda loeb noppeid.
  • Lp Jüri Heero, katsu ikka piloot1 killu sisusse süübida, selles on oluliselt rohkem öeldud kui enamikus siinsetes sügavtõsise stiiliga tehtud postitustes. Minu jaoks pole erilist vahet, kas keegi juhib tähelepanu LHV foorumite langenud kvaliteedi tegelikele põhjustele läbi huumoriprisma ja anonüümselt või oma nime all ja surmtõsiselt.

    Või kas tõesti praegused LHV töötajad arvavad, et foorumite kvaliteet on langenud peamiselt seetõttu, et moderaatorid ei jõua enam nii sageli "delete" nupule vajutada? Et tegelik põhjus pole kindlasti mitte selles, et ennemuistsel ajal jagas näiteks Kristjan foorumites igapäevaselt mõtteid turgude käitumise kohta ning tema postituste kadumisega kadus postitajate hulgast üksjagu asjalikke kliente (ja ka mitteklientidest kauplejaid), keda ärgitas oma panust lisama siinne sisukus.

    Te ju peaksite ometi tunnistama fakti, et täpselt samal põhjusel (inimeste lahkumine, antud juhul siis peamiselt Oliver ja Arko) on alla käinud ka Pro teenus. Pros ju ei läbusta keegi "võõras"!

    Kokkuvõtvalt siis (et lõpetada positiivsemas toonis): lisage ise päevateemade alla piisavalt palju sisukaid arutelusid ja mõtteid turgude ja kauplemise kohta (NB! Ennast tõestanud reaalselt kauplevate ja sellega elatist teenivate inimeste käe läbi!), see annab oluliselt vähem ruumi läbustajatele. Kvaliteetse ja sisuka postituse järele on ka sündinud grafomaanil raske oma lollusi kirjutada.
  • tegelikult ma arvan, et riq mõtted on väga head. Võibolla on kõigile hindamise võimaldamine liiga keeruline realiseerida, aga kui on keegi kes annab postitustele hinnanguid, siis võiks olla filtreerida postitusi või vaadata kõiki. Selline asi oleks vist kõige lihtsamini teostatav. Aga anonüümsus ja vaba vestlus võiks ikka jääda, et mitte piirata ideede genereerimist.
  • Lp fun, süübisin sisusse ja sain sellest 100% aru ning tunnistame ka fakte millele viidati. Eks siin ole probleemiks nii heade kirjutiste vähesus kui ka "halbade" paljusus - ilmselt keegi polegi mõelnud, et tegemist ühe äärmusega oleks. St piloot1 poolt oli hästi öeldud, aga kas selleks pidi spetsiaalselt oma olemasoleva kasutajana välja logima ja uue valeandmetega kasutaja registreerima? Milleks?
  • Üks variant võiks olla et Oliver,Arko ja Kristjan jälle tööle palgata.Kahjuks ,ma arvan et nende hind on tänaseks tõusnud ja LHV ei jõua neid enam palgata.

    Teine võimalus on tolerantsemaks muutuda.Kõik kes siin kirjutavad on ju potentsiaalsed kliendid.Pigem tuleb neid juurde leida kui ära ajada.Selle foorumi nupuke tuleks ka yhoo lehele panna et näe siin räägitakse idaeuroopa väikeriigi aktsiatest.
  • Kuulge teie, selleks et teise kasutajanimega foorumis kommenteerida ei ole vaja midagi muud kui minna "personaliseerimise" alla ja vahetada seal kasutaja nimi ära... te räägite siin mingist vale isikukoodiga registreerimisest:D

    halloo...
  • nii lihtne see oligi... mina - vingekasutaja
  • jyriado
    See,et kasutatakse erinevaid kasutajanimesid,ei tekita eriti usaldust - võib tekkida küsimus,miks peaks kellegi teisena esinema,asi on kahtlane.Ole ikka Sina ise alati :)
    Parimate soovidega,
    Tom
  • Absoluutselt õige. Ma arvan, et lhv foorum ise siirdab n.n "halbu" kommentaare. Teatavasti eestlasele meeldib väga anonüümselt puristada teiste pihta, aga oma nime all ei tee seda keegi.

    Ma juhtisin tähelepanu sellele, et lhv küll tahab piirata halbu kommentaare, aga ise laseb juhtuda kasvõi sellele, kuid üsnagi olulisel asjal, kasutajanime muutmisele mille peaks ära keelama.

    Ja pange tähele - foorumis võiks saada ainult kommenteerida hoopiski oma päris õige nime all ja pilt muutub kindlasti! Nii lihtne see ongi.

    Ja kes sellele vastu on, sellel on siis mida varjata!
  • Mina olen sellele vastu ja minul on paljutki varjata. Mina ei taha, et kunagi kauges tulevikus keegi kukuks miskis hoopis teises kontekstis siia minu pärisnime külge linkima. Sellised vestlusringid on paljuski võrreldavad hubase kõrtsinurgaga ja sellistes nurkades ajavad omad inimesed omi jutte, mis ei ole mõeldud laiale ringile. Avalikus veebifoorumis aitab seda sama saavutada mõningane anonüümsus - nimelt kujunevad sellistes foorumites paratamatult teatavad omavahelised suhted ja võõras neid alati ei mõista, peenematest inside joke'dest rääkimata. Seega võibki juhtuda, et kahe kõige parema foorumisõbra omavaheline lõtv lõõpimine võib hiljem väga kalliks maksma minna. Kas on ikka õige valida maksuameti peadirektoriks inimest, kes on vestluspartnerit LHV foorumis munajoodikuks tembeldanud, korduvalt muide, küsib Ajaleht? Avalik inf, igaüks võib klikkida ja veenduda kui ropu suuga kandidaadiga tegemist on. Mis sest, et mõlemad käivad koos harrastuspoksi trennis :-), seda ju keegi siit välja ei loe...
  • 100% nõus priitp-ga. Pealegi, siinne anonüümsus nagu anonüümsus internetis on üldse illusoorne. LHV-le on minu nimi teada, seega kui ma neegrite tapmise või riigi kukutamise üleskutseid esitama hakkan, võtab tõenäoliselt kuskil 45 minutit aega, kui mehed tõnismäelt mu ukse taga on. Lisaks ISP-de logid jms.

    Samas, paljud inimesed (kaasa arvatud mina) ei kirjutaks siin üldse või nii avameelselt, kui nad seda oma nime alt tegema peaksid. Laest nimesid, kelle suhtes see tõenäoliselt kehtib: Velikij, Vosko the Freight Forwarder, TNT the Magnificent ja kindlasti mitmeid teisi. Mingit läbi-ussi-emmi hindamist vms pole samuti vaja, süsteem läheb keeruliseks ja henryhenry regab lihtsalt uue kasutajanime.

    Oma nime alt kirjutamise sügavam probleem on selles, et vahet pole kas nimi on näha või mitte, jutt stiilis "keegi saunas rääkis" või "mulle teada olevalt" võib vabalt täielik mäda olla. Jutu uskumine või mitte uskumine on igaühe isiklik asi. Küll aga võib tekkida probleem, kui jutt mida sa räägid, ei ole vale. Oma nime alt mõne konkreetse ettevõtte või poliitika teemadel rääkimine võimaldab vähegi piiratud ligipääsuga informatsiooni edastamise puhul Eesti suuruses riigis allika 99% tõenäosusega pinpointida. Ja siis, mida väiksem inimene on allikas ja vahendaja, seda suuremad repressioonid.

    Süsteem töötab.
  • Arvan et jalgratast pole mõtet leiutama hakata - Yahoo foorumites kasutatav filtreerimise variant on täiesti ok, kui mõne(de) postitaja(te) jutt ei meeldi paned filtri peale ja asi tahe. Nii saab iga mees omale sobiva tasemega foorumi. Kui vanematele olijatele ei meeldi uute tulijate rumala võitu küsimused või kommentaarid siis lisad aga nimesid filtrisse ja saadki viie aasta taguse tasemega foorumi.
  • - ehk eraldada visuaalselt 'külalised' ja 'LHV kasutajad'?
    - anda sootsiumile võimalus isepuhastumiseks - kui kedagi on paljude poolt läbustajaks märgitud, läheb kustutamisele.
    - anda võimalus enda jaoks konkreetseid kasutajaid bännida.

    minu 2 eurosenti
  • Mina tahaks saada RSS toidet iga teema kohta eraldi. Võimaldaks huvipakkuvatel teemadel paremini silma peal hoida.

    Läbustajate filtreerimise võimaluse poolt olen ka.
    Põhimõtteliselt võiks ju olla ka eraldi klientide foorum, mida lugeda saavad kõik, aga postitada ainult LHV kliendid.

    Teemasiseselt võiks vestlused olla trepitud (kunagi mingil LHV alamsaidil vist oli ka, aga sellest lahendusest mingi hetk loobuti).
  • Eks kõik ole kunagi alustajad. Mina olen alustaja ja kuna ma ei saa päevade viisi sellega tegeleda, siis ilmselt jään alustajaks veel pikka aega. Mulle on siin ka vist keegi kunagi mingi märkuse teinud mõttetu postituse kohta.(äkki aatom) Olen võtnud arvesse. Samas, vahel ikka tahaks üht-teist küsida, või ka mõnda asja kommenteerida.(kuigi olen algaja, siis ikkagi olen üht-teist õppinud ka) Olgu selleks kasvõi alustajate foorum. Samas, kui on mingi aktsia temaatiline foorum, siis tahaks sinna ka ligipääsu. Kas pole võimalik teha siis näiteks nii, et temaatilises foorumis saan möliseda, kui mul on vastav aktsia portfellis olemas?

    Siin pakuti välja, et kui on madal reiting, siis teised su postitust ei näegi:) See tähendab ju et reitingut tõsta ei saa, sest keegi ei näe näiteks sinu "paranenud" postitusi. Ja kes see ikka hinnata viitsib. Teeb tegelane siin copy-paste kusagilt lehelt inglise keeles, ei tea kuidas seda siis hinnata? Muidugi, minu inglise keel pole ka nii hea et vahepeal möödaminnes mingi 10 lehekülge börsiülevaateid või kommentaare lugeda

    Esimesena tuleks ikkagi eristada n.ö terad sõkaldest.
    Olen ka enne pakkunud varianti, kus kommenteerida saavadki ainult kliendid. Praeguseks on POWERTRADER vähemalt sellele tasemele viidud.
    Saad kliendiks, siis pääsed alustajate foorumisse kirjutama. Kui on tehtud mingi määratud arv tehinguid, pääseb level kõrgemale. Kui sul on LHV PRO, pääsed veel kõrgemale jne. See peaks ka puhastama veidi kogu foorumit.

    CharlieF ei pea ennast kindlasti mitte kuhugi kõrgemasse levelisse kuulujaks:)
  • http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=99027

    Mida näiteks sellise foorumiga peale hakata, mis põhiliselt 1 mehe blogiks kujunenud?

    Teise poole pealt ka: 1 positiivsemaid näiteid investeerimisteemalisest foorumist on stefani ja Vosko dialoog Tallinki foorumis.

  • Liigutada julmalt peateemade alt ära.
  • Henno, ilmselt Sa mõtled selle teema alla põhiliseks kirjutajaks mind ennast, nii vähemalt tundub. Aga võiks Sulle vastu niipalju öelda, et kui Sa tead, mis selle teema all sisaldub, siis ei ole ju vaja Sul seda lugedagi üldse, vaata kõrvale, pigista silm kinni..isiklikult ma ei näe küll midagi halba sellest kui keegi oma rida ajab. Nalja peab ka saama, ei anna ju suhtuda mingisse foorumisse nii tõsiselt üldse...niipalju kui on inimesi on ka arvamusi ja kasvõi teemasid
    ...henno, you have got to get some pussy man..:) ...some real issues to deal with! kamooon

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon