Peek & Co LHV-s tagasi?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Harjumaa töövaidluskomisjon otsustas täna 6. juunil 2006.a. tunnistada ebaseaduslikuks LHV poolt Oliver Peek’i, Arko Kadajase, Kalle Kose ja Ardo Hanschmidtiga töölepingu lõpetamise distsiplinaarkaristusena. Oliver Peek ja tema kolleegid on LHV-sse tööle ennistatud alates homsest, 7. juunist ning LHV katsed end Oliver Peegi ja tema kolleegide tegevusest õiguslikult distantseerida on ainetud.
Oliver Peek ja tema kolleegid jätkavad LHV-ga sõlmitud töölepingute täitmist. Oliver Peek ootab ühtlasi õigusvaidluse lahenemist USA kohtus, kus antakse sisuline hinnang küsimuses, kas ja kes USA seadusi on rikkunud. Oliver Peek ei ole seadust rikkunud.
Tarmo Sild
Vandeadvokaat
allikas: http://lhvpro.blogspot.com/ -
kes homsest siis turukommentaare kirjutab ja Pro soovituste kohta nõu annab?
-
Ma kardan, et see töösuhe saab olema sarnane nagu Ruth Martinil teede ja sideministeeriumi kantslerina, mil ta vabastati ja siis jälle ennistati tööle umbes viiel korral ning lõpuks lahkus omal soovil poolte kokkuleppel.
-
omal soovil poolte kokkuleppel mis see on?
sellised vennad peaksid kas ära leppima lhvga või ise lahkuma
muidu tekitab tõsiseid rasksi edaspidid töökoha leidmisel
kahjuks inimesel on raske tänepäeval võidelda ettevõtjaga
ma loodan et lhv tööd ei hakata segama
ja klientidele sitta keerama -
Seltsimehed kliendid võiks natuke suuremas plaanis ka olukorda näha ja mitte ainult oma nina ette. ükskõik millist töösuhet tuleb alustada, hoida ja ka lõpetada Eesti Vabariigis kehtivate tööseaduste järgi, isegi siis kui töölepingu lõpetamisasjaolud ei ole firma juhtkonnale meeltmööda. Ja kui firma rakendab oma töötajatega lepingulisi suhteid korraldades tugevama õigust ja seaduslikku katet mitte omavaid meetodeid, siis miks kliendid peaks mingid erandid olema....
-
Ja kommentaarid LHV poolt?
-
Ei tea, kas Kristjaniga samad lood?
-
Kristjan lõpetas töölepingu omal soovil aprillis (juriidiline termin: poolte kokkuleppel).
Edu kõigile turgudel,
kristjan@lepik.ee -
tubli
-
ma soovin kõigile avatud meelt
ehk on ka uus algus kuidagi võimalik...
carlos -
Väga hästi tabasid ära asja pointi, neve!
-
Kas ennistamine tähendab ka seda, et vahepeal saamata jäänud palk makstakse tagant järele?
-
Ma ei viitsi hetkel seadustes tuhnima hakata aga minuarust oli see asi kuidagi nii et ei piisa ainult sellest et LHV Peekile ja teistele palka maksab, LHV peab võimaldama neil ka reaalselt sellist tööd teha nagu töölepingus kirjas. Kuidas LHV seda teeb ilma neid kuhugi ligi laskmata oleks täitsa huvitav teada ;-)
-
... ja siis veel see "konkurentsi" pakkumine vahepeal.
-
santa, pole see asi nii hull ühti. Tööandja võib töötaja töökohustusi iga kell ühepoolselt vähendada. Aga töökoha peab siiski võimaldama ja see töökoht peab ikka vastama normidele (ühesõnaga koridori või keldrisse ikka tõsta ei tohi)
Tegelikult näitab see juhtum ikka ja jälle, kui tobe on see meie seadustes ja praktikas kasutusel olev "tööle ennistamine". Normaalne oleks, et määratakse kompensatsioon (mida võiks siis vajadusel kohtus ümber vaielda) ja asi tahe. -
See on minu jaoks vähemalt hea uudis, see LHV on kuidagi vaikseks jäänud jah peale seda kui, "Milken ja Boesky" lahkusid. Tore et antakse uus võimalus.
-
Kui LHV neid muidu arvutite juurde ei lase, siis nii palju nad võiksid seda siiski võimaldada, et vanematele PRO idedele väike refresh teha!
-
Mida iganes aga ärme ainult DELFI'stume-oleks kahju kui parental advisory't või adult check'i tuleks sellel tõsisel lehel kasutama hakata. Heameelega "langiksin" selle teema foorumist välja aga selles ongi demokraatia võlu et ühe tahtest midagi ei liigu vaid vaja on "demos kratos't :-)
-
Ok, edu teile oma uues/vanas töökohas.
-
PS! Puhtalt juriidilise poole pealt.
Ma ei ole Kuldariga päris ühel meelel. Õigemini reaalselt Eestis minu teada kohtuasju ei ole, mis oleksid kohustanud tööandjat ennistamise puhul ka reaalselt tööle laskma kuid ma tean, et nt Saksamaal on selline case olnud, kus inimene ennistati tööle ja siis lasti tal seal lihtsalt istuda. Läks vaidluseks ja siis kohus ütles, et ei saa "sundida" lihtsalt istuma st ei saa "keelata" reaalselt tööd teha, sest see on töötaja õigus töötada oma ametialaselt, et mitta manduda, ajast maha jääda jne...
Keeruline värk - ma arvan, et mingisugune kokkulepe on igaljuhul ainuke mõistlik lahendus. -
... eks asi taandub ka sellele, mis töölepingus täpsemalt kirjas on...
-
Eesti Post surus tööle ennistatud tegevjuhi urkasse
Veebruaris vallandatud ja kohtu otsusega tööle ennistatud Tartu peapostkontori tegevjuht Jaan Ojaste peab konutama äärelinnas piimasaadusi müüva hulgilao toakeses, sest Eesti Post keelas tal siseneda peapostkontorisse oma endisele töökohale.
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=159650 -
Jurgen, ma vist kirjutasin natuke segaselt. Reaalelus Eestis võib ka töötajale öelda, et tööd pole anda, istu kodus ja saad lihtsalt palka. Küll aga on olnud juhuseid, kus tööandja on nõudnud tööle tulekut, kuid tegevust ei anna. Sellisel juhul tuleb töötaja kindlustada normide kohase töökohaga ja kedagi näiteks keldrisse lihtsalt istuma panna pole võimalik.
-
.. jep
ja nagu ma ka mainisin ja nagu näha martinholdi kommentaarist on Eesti reaalsus paraku selline nagu ta on...
keegi ilmselt ei viitsi eriti ka kaevata (ega me USAS ei ela), aga samas kui huvi on, siis miks mitte
:)) -
Kui see periood pole pikk (ei puuduta LHV case't hetkel, sellest ei tea midagi muud kui siin kirjas!), siis on muidugi mõistlikum töötajal lasta kodus istuda. Ei kuluta elektrit, ei raiska ruumi, arvutit pole vaja ega muud säärast. Ainult palgakulu - pole veel kõige hullem variant.
-
Tööle ennistamise mõte on taastada töösuhte lõpetamise eelne seis ehk sisuliselt tühistada vallandamine.
Reeglina järgneb sellele töösuhte lõpetamine poolte kokkuleppel ja see jääb reeglina konfidentsiaalseks kokkuleppeks. -
Mäletate, alles mõni aeg tagasi käis vist Soomes üks mees nädal aega nii tööl, et istus laua taga, ja oli juba ammu surnud.
Teiseks. Milles point on, et viiest valemängijast kolme nimed avalikustati ja kaks mitte. Mis nende kahe grupi erinevus on? Miks vallandati LHV-st rohkem kui kaks meest?
Kust või kunas saab vastused? -
MSM
the truth is out there @x-files -
Hüpoteetiline olukord:
Saksamaal oleks 1943 suudetud Hitlerit veenda lääneliitlastega separaatrahu sõlmima. Huvitav, kas Hitler Himmler & Göring oleks olnud nõus Rosenbergi, Franki, Dönitzit, Kaltenbrunnerit, von Schirachi jt liitlastele välja andma, et oma nahka päästa? Ma usun et oleks. -
Hitler vallandati ebaseaduslikult kuid siiski tema omal algatusel :))
-
"Börsihai Oliver Peek ja sõbrad jagasid vara
Paar nädalat tagasi jagasid kurikuulsa LHV skandaali peategelased Oliver Peek (pildil), Ardo Hanschmidt ning Rene Ilves USA aktsiaturgudelt teenitud viljad."
http://www.ekspress.ee/viewdoc/5C2EB4831F13DE2BC22573A7002FD215/rss -
Vähemalt on head nimed firmadel.
-
Irw mis tuleb järgmise firma nimi
KaigeperseSEC OÜ ?Või
SoosittaSEC OÜ -
Äriregister ei lasknud kasutada lühendit SEC :)
-
Kas keegi kutsus vaimud välja?
-
Margus, You are still in the system! :-)