LHV sisu paremaks - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV sisu paremaks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ajendatult Alvari ettepanekutest tehnilise analüüsi kajastamise kohta ning foorumiteemast "LHV foorumid paremaks", alustan uut teemat LHV sisu parandamiseks.

    Ilmselt lähevad arvamused sisu, analüüside ja kajastavate teemade kasuteguri osas kaugelt lahku. Sest kui paljudel on näiteks huvi tehnilise analüüsi, makrosündmuste, konkreetsete ostu- või müügisoovituste (PRO) vastu või kas peale USA on huvi ka teiste regioonide kajastamise vastu?

    Suvi on hea aeg ideede ja soovituste kogumiseks ning usun, et saame kindlasti head ettepanekud ellu viia.



  • Ma sooviks näha aktiivselt juhitud portfelli, mis veidi kopeerib Äripäeva Toomast, kuid on tunduvalt agressiivsem. Paremal juhul võiks tegemist olla reaalse rahaga, kuid ka virtuaalportfell ajab asja ära. Mäletan häguselt, et midagi sellist siin tehti ka kunagi, aga see vajus ära. Portfellis võiks olla ka lühikesi positsioone ja miks mitte kaubelda ka optsioone (näiteks straddle).

    Investorite harimise eesmärgil võiks näiteks kord kvartalis olla raamatute tutvustus. Enamik kirjandust on küll võõrkeeles, aga võiks ära tuua paremate börsiõpikute lühikokkuvõtted Eesti keeles.

    Aga nüüd võiks keegi teine ka arvamust avaldada.
  • Jätkuvalt oleks suur huvi tehnilise analüüsi kohta. Kunagi sai põnevusega loetud Kristjan Lepiku artikleid antud teema kohta, väga hea oleks, kui keegi seda tänuväärset tööd jätkaks.

    Alvari mõte raamatute kohta on samuti väga hea. Amazon.com-i sirvides võib silme eest kirjuks minna, nii palju on saadaval finantskirjandust. Väike teejuht tuleks kasuks.
  • Väga head rubriigid on "Kauplemispäev" ja igasugused ülevaated, mis mõeldud investori/kaupleja harimiseks, viimati ilmunutest nt. kirjutised makroindikaatoritest ja globaalsetest pingetest. Igapäevaselt tegusatele tuttav lugu, aga eesti keeles ilmununa omab justkui suuremat väärtust. :) Tore, et nende tihedus on tõusnud.

    Iskiklikult sooviksin näha rohkem sõnavõtte USA ettevõtete kohta. Saan aru, et kõike ei jõua, aga piisaks kasvõi foorumis paari/kümne lausega, aluseks võiks võtta nt. Dow ja mõned siin läbi kumanud populaarsemad tehnoloogiaaktsiad (või enim kaubeldud aktsiad). See üleskutse pigem mõeldud LHV töötajatele, sest foorumlasena võib aru saada, et ei taheta heast peast targutama hakata, aga teile rohkem töö eest :)

    Aga ka kivi kapsaaeda: Pro on üsna mõttetu ja tasuta avaleht kolm korda sisukam kui tasuline Pro. Traderi lisana OK, aga ilma küll ei maksaks...

    Osad lhveelased on jälle foorumites aktiivsemalt kirjutanud, positiivne värk!


  • Olen nõus lissaboniga, et sellisel kujul on Pro mõttetu ja tasuta avaleht oluliselt sisukam kui tasuline Pro. Traderi lisana OK, aga eraldi tasudes oleks rahast kahju. Kõige rohkem häirib see, et Pro alla lisatud soovitusi ei jälgita enam hiljem ja "vanast ajast" avatud ideid on küllaga, kuigi arvan, et enamus nendest on juba ammu suletatud ja unustatud ideed.
  • Arvan, et LHV on probleemist teadlik, aga pole ressursse, et midagi ette võtta. PRO on jah, viimasel aastal olnud selline kehvake.
  • Alvari soovitus aktiivse portfelli osas on teretulnud. Teine portfell võiks olla PRO soovitustest. Ja ikka reaalse rahaga, et motivatsioon suurem oleks. PRO nõrkuseks on soovituste "unustamine". Kui mitte iga uudise, siis kindlasti vähemalt iga kvartali tulemuste järel tuleb soovitused "üle käia".
  • Jah, PRO probleemist oleme teadlikud ning tegeleme asjaga. Velikij pidas ressursi osas silmas ilmselt inimesi. Ka siin oleme juba tühimikku täitmas.
    PRO's on enamik soovitusi mõõdetavad, kuid huvitav oleks teada arvamust tasuta kontenti kasuteguri osas. Oleme viimaste kuude jooksul pakkunud eelnevate perioodidega võrreldes tunduvalt rohkem artikleid ja väga laia valikuga analüüse. Tasakaal sõltub muidugi paljuski lugeja eelistustest. USA on loomulikult jätkuvalt enim kaetud regioon.
  • Aimar, üldine arvamus on, et tehniline analüüs on totaalne saast, millega ei ole võimalik järjepidevalt teenida. Kui sa arvad vastupidi, siis oleks hea, kui näitad üksipulgi ära kuidas sellega teenitakse. Ehk - ära kirjuta lihtsalt kommentaari (a`la fibonacci poolitab 32 päeva libiseva keskmise jne..) vaid tee (virtuaal)portfell - ostan hinnaga x siin, stop on z punktis või mis iganes ja anna teada kui positsiooni sulged.
  • Samas pidavat isegi fonde olema mis tehnilise analüüsiga ainult tegelevadki (võib-olla ei ole tegelikult). Mul on isiklikult vähemalt selline arusaam hetkel, et TA süsteemid töötavad nagu rulett - lihtsalt võib mõnikord nii olla, et 10 korda tuleb järjest must (10 korda võidad ehk hind jääb tredijoone peale) ja siis tuleb 15 korda järjest punane (kaotad ehk hind läbib trendijoone).

    Märkimisväärselt huvitavamad ja võimalusterohkemad tunduksid süva-artiklid mõne üksiku firma kohta, kus on midagi uut esile toodud. Lihtsalt firma tegevuse ja numbrite ülevaatega pole midagi teha.
    Näiteks 16.juulil oli artikkel, et SOHU sai ACNielsen`i andmetel network advertisingust 6,25M USD World Cup`i ajal. 2005. aastal teenis SOHU 40% oma revenue`st network advertisinguga. Analüütikud ootavad juuni kvartali revenue`ks 33,3M hetkel.
    0,4*33,3=13,32M USD ehk network ads ootused juuni kvartaliks.
    Kuna kvartalis on kolm kuud siis 13,32:3= 5,32M USD oodatakse keskmiselt ühes kuus SOHU net ads-de revenue`d.
    Jalka MM kestis 1 kuu täpselt.
    Aga:
    Kas World Cup`i ajal saadakse rohkem raha reklaamist kui tavalisel kuul?
    Kas 2005. aasta proportsioone saab juuni kvartalisse üle kanda või on ootused teised?
    jne...
    Kas see statistika on kohe liigutav või on mõistlik positsioon enne tulemusi võtta?
    Ühesõnaga kui need ja veel mitmed küsimused ära vastata võib saada kokku täitsa calli kohe, aga võib-olla ka mitte.

    Teiseks: Mõned päevad tagasi olid täiesti kättesaadaval moel lugeda analüüsid, et kuidas Hiina uued piirangud cutivad SINA, SOHU ja teiste netifirmade uute klientide ja muu pahna arvu ning kõvasti, nii 30-40% - räige kamm kaelas ühesõnaga. SINA oli langenud seepeale ja kukkus edasi, aga SOHU ei hakanud kohe hinnas ära andma, tegi oma languse alles järgmisel päeval. Põhimõttteliselt kui piirangute uudis tuli välja, reageerisid sellele vähesed, kui tuli esimene analüüs, siis rohkem ja täies ulatuse saadi asja tõsidusest aru teisel päeval, teise analüüsi peale. Aega oli tohutult, et SOHU-t shortida.
    Tagantjärgi hea targutada muidugi, kuid niisugused võimalused on märksa huvitvavamad kui mistahes tehniline analüüs ja risk/reward on kordades rohkem sinu kasuks võrreldes mingi 50 päeva liikuva keskmisega.
  • Seda teiste artiklite või lõikude copimist on liiast minu arvates selle kõrval palju kommenteeritakse, kaevatske netist või luuakse ise seoseid üksikaktsiate vahel. On küll olulised tööjõunumbrid, initial claims, jne ...kuid sellega pole mitte halligi teha. Originaalsed seosed, avastamata lüngad ja konkreetsed treiding callid oleks head, mitte jahumine turu üldise olukorra üle. Ja kui tehakse mingi artikkel, oleks tore kui saaks aru, et mis on tsitaadid ja mis originaaltekst (teate küll kuidas nende Businessweeki artiklitega ju oli).
    P.S. mul on vigisemise tuju vist:D
  • Jälgin ikka aeg ajalt oma tehingute ajalugu. Ja mis selgub: 2-3 aastat tagasi plussi toonud aktsiad on tasemetes paljuski järgi andnud. Lahkusin positsioonidest eelkõige tehnilist analüüsi ehk teatud toetustasemeid jälgides. Samas ei ole ettevõtete olemuses palju muutunud. Üldiselt selle USA turuga ongi sellised lood, et kui 10-12 aastat tagasi pidasin Eesti aktsiate liikumisi (3-4% päevas) ikka megasuurteks, siis ameerika börsidel 8-10% liikumine on normaalne ja olen sellega ära harjunud. Mis on loo moraal? Börsid pole enam ammu effektiivsed (ses mõttes, et paljudel juhtudel ei kajasta ettevõtete väärtusi fundamentaalselt) vaid tuginevad psühholoogial ehk teatud mööndustel öeldes - tehnilisel analüüsil.
    Ise otsin (ja ootaksin ka PRO-lt) selliseid aktsialeide, mis on suure potentsiaaliga ja veel enamike poolt avastamata. Peab ütlema, et varem on PRO-l selliseid leide olnud, aga viimasel aastal mitte.
  • LHV sisu paremaks?

    pensionifondide analüüs siin ja mujal piiri taga
  • täna hommikul on keegi kasutaja 'tiny' kõik foorumid täis tatistanud.
  • Vast ei ole mõtet postitusi kustutama hakata, kuigi pigem ootaks jah veidi pikemaid ja sisukamaid postitusi.Tiny kirjutamisenergia on samas siiski hämmastav.
  • OK, seekord oli naljakas, aga palun teinekord teha:

    delete from foorumid where date = trunc(sysdate) and kasutaja = 'tiny';
  • Energiast rääkides.

    Kiiresti teemasid sirvides tundus, et Tiny on suutnud pisut enam kui 1 tunni ja 15 minutiga lisada oma mõtted enam kui 60 foorumiteemasse - st 1 postituse jaoks aega umbes 1 minut + teemade otsimised ja vahetamised.
  • eks tiny ongi väike ja kiire nigu nanovärk ikka:) Sorry, kui liiale läksin. Luban, et midagi taolist ei kordu.
  • aivo33 - nagu soovisid, kustutasime sinu postituse.
  • Tere, mul oleks kaks soovitust:
    1) kui peale loginni minna uesti LHV esilehele siis kuvatakse vaid viidad LHV-PRO ja kontaktid voi firmast lehele. Voiks olla ka viit kasutaja portfellile!
    2) Küllalt paljud inimesed kasutavad tänapäeval juba pihuarvuteid või pisut keerukamaid mobiile. LHV keskkonna kasutamine pihuarvutist on tegeikult küll võimalik aga siiski pisut keerukas. HTML lehed ei ole optimiseeritud pihuarvutite jaoks. Muidugi võib ju teha sellise lihtsustatud versiooni millel on väiksemad html lehed optimieseeritud umbes 300 x 300 lahutusvõime jaoks aga eri ekraani suurusi on palju. Võibolla oleks lihtsam teha näiteks SOAP veebiteenus mis pakuks vähemalt kasutaja portfelli infot ja aktsiakursside infot, uudiseid jms. Võibolla hiljem ka tehingute tegemist. Turvaprobleemi ei tohiks olla sest selline teenus võiks kah üle HTTPS toimida. Erinevalt põhisaidist saadaks ta HTML assemel XML infot. Infohulh oleks väiksem ja selle otsa saaks arendada näiteks J2ME midlette jms. rakendusi selle kuvamiseks
  • Veix67
    1) Probleemist ei saa täpselt aru. Peale sisse logimist on ülal horisontaalses menüüs jätkuvalt link, mille kaudu on ligipääs portfellile.
    2) Jah, huvitav ettepanek. Lähenen turuinfole ka ise üsna tihti mobiili kaudu.
  • Kirjeldan esimest probleemi natuke. Login sisse. Üleval menüüs on kõik vajalikud lingid. Nüüd lähen vaatan aktsiainfot näiteks yahoo lehelt. Ok, klikkan uuesti bookmakide real www.lhv.ee lingile. Satun nüüd lehele, kus üleval menüüs on (firmast, kontakt, tööle), paremal ülemises nurgas on näha et olen sisse logitud ja
    vasakul all on lngid - tooted & teenused, lhv-pro, kasvukonto, seminarid. Portfelli linki ei ole. Kui nüüd aga klikkan näiteks lhv-pro lingile, siis taastub ülemine menüü nii et seal on ka portfelli link. Miski imelik vaheleht, milles seda menüüd ei ole ?
  • Ilmselt kasutad "Kasulike linkide" lehte, kus on ülaosas www.lhv.ee. Sellisele viitele klõpsates satudki LHV grupi esilehele, mis ongi tegelikult www.lhv.ee esileht. LHV Investori lehele saad tagasi, kui vajutad hallile pildile, kuhu on kirjutatud Investor.
  • ma olen sellise lingi pannud oma bookmarkidesse, saab otsem: http://www.lhv.ee/index.cfm?id=80001
  • Jah, veel parem, kui see vaikimis enda browseri avaleheks teha ;)
  • Portfellist niipalju, et õige oleks ikka reaalne portfell, koos maksude ja tehingutasudega. See oleks usaldusväärsem.

    Aga tiny jama tuleks ikkagi ära kustutada.
  • Kas oleks võimalik päevaülevaate (nt Börsipäev 11.august) alapealkirjade (USA 23:00) juurde lisada kuupäev, millise päeva kohta jupike käib?
  • LHV pakub küll Balti aktsiaindeksitele (OMXT, OMXV, OMXR) optsioone, aga kas on plaanis nende indeksitega ka kauplema hakata?
  • Kas keegi kirjutaks siia valemi, millega saab arvutada aktsia hinnamuutust protsentides?
  • toun: indekseid ei saagi kaubelda - need ei ole omaette instrumendid vaid peegeldavad grupi teiste instrumentide summaarset hinnaliikumist.
  • toun:

    x1 - vana hind
    x2 - uus hind

    dx - muutus protsentides

    dx = (x2 - x1)/x1 *100 (%)
  • Palju õnne Hennole. Tema uue tööandja kliendiks hakkamiseni läheb veel aega.

    LHV- kas panid liikumisele punkti või tegid uuesti otsa lahti?
  • toun, ära põe! Küll sa viiendas klassis õpid seda.
  • LHV-s on suve jooksul üle vaadatud ja läbi vaieldud strateegia kui ka edasised suunad, lisaks on päris mitme töötaja ametinimetus ja tegevussuund muutunud ning samuti otsime pidevalt uusi ja teotahtelisi inimesi. 

    Enda kohta märgiks, et alates septembrist saab mu ametinimetuseks veebitoodete juht ning see peaks tähendama klientidele tulevikus uusi tooteid (personaalse nõustamise teenus), uusi turge kus kaubelda , vanade toodete täiendusi (uuenenud kasvukonto) ja ennast tõestanud projektide kordamist (aktsiamäng).

  • LHVs on nii palju juhte. Kuuldavasti on LHV Pro'l koguni kaks juhti, arendus-ja sisujuht. Tekib küsimus, et kas keegi tööd kah teeb? :)
  • Kui juba konkreetsed uuendused plaanis on, siis äkki oleks võimalik teha nn "kliendi ettepanekute voor LHVle" enne uuenduse tegemist. Kergem on vist kõigepealt soovitusi kaaluda ja siis süsteem luua kui kõigepealt süsteem luua ja siis soovitusi sinna sisse sobitada.

    Nt kasvukontos valitavate instrumentide valiku laiendamine. Klientidel oleks kindasti välja pakkuda huvitavaid instrumente kasvukonto valikusse. LHV ei pea neid küll valima (liiga riskantne pikaajaliseks investeerimiseks), aga vähemalt on ettepanek tehtud.
    Enda poolt pakun võimendusega ProShares´i ETFe (eesliitega Ultra-). (lingid avanevad uues aknas) link

    (amex:SSO) Ultra S&P500® ProShares: liigub 2x niipalju kui S&P 500 indeks SSO vs S&P500, (võiks asenada IVV)

    (amex:DDM) Ultra Dow30SM ProShares: liigub 2x niipalju kui Dow Jones Industrial Average DDM vs ^DJI, (Võiks asendada DIA)

    (amex:GLQ) Ultra QQQ® ProShares: liigub 2x niipalju kui NASDAQ-100 indeks GLQ vs ^NDX, (võiks asendada QQQQ)

    (amex:MVV) Ultra MidCap400 ProShares: liigub 2x niipalju kui S&P MidCap 400 indeks MVV vs ^MID

    Loogika lihtne. Kui kliendil juba ngunii on pikaajaline nägemus USA turgude tõusuks, siis miks mitte kasutada võimendust. Kui praegu soovib klient 50% ulatuses QQQQ-d osta, siis tegelikult võiks ju osta 25% ulatuses GLQ-d. Vabaks jäänud 25% aga annab lisavõimaluse portfelli hajutada. ETFide maailm on kirjumaks läinud. Ehk oleks võimalik veel midagi huvitavat valikusse lisada.


    Uute turgude koha pealt. Oleks huvitatud võimendusega valuutade kauplemisest. Äkki white label partnerlus mõne asjaliku FX brokeriga tuleb kunagi tulevikus kõne alla?
  • Klientide ettepanekute voor LHV-le on hea mõte, kuigi tegelikult oleme juba praegu foorumis kirjutatuga (LHV foorumid paremaks, LHV sisu paremaks) ning klientidega otse suheldes saadud infoga uuenduste tegemisel arvestamas. Eelpoolmainitud uuendustest vast suurim on seotud veebikeskkonna uuendamisega, mis hetkel suurim töö.

    Tegemist ei ole ainult nn näo muutusega, vaid vaatame üle kogu sisulise poole, et info leidmine oleks kiirem, liikumise loogika lihtsam jne. Suurimad muutused on tulemas toodete lehtede osas (Kasvukonto, LHV Trader, Personaalne varahaldus) kui ka finantsportaali osas (suur rõhk just LHV PRO nii välisel kui ka sisulisel poolel). Lisaks tahame luua ülevaatliku turgude lehekülje, mis koondaks maailma aktsia, valuuta ja intressimäärade infot.

    Kõik muudatusettepanekud ja erisoovid on teretulnud.
  • graafikute olemasolu aitab natuke asjale kaasa, hetkel vaatan hanza-st või reutersist....
    Või pole ma lihtsalt seda LHV-st leidnud
  • LHV avaleht ehk https://www.lhv.ee/index.cfm?id=80001 ei uuenda enam Äripäev Online uudiseid.

    Mitte et see ülioluline on, aga siiski, igaks juhuks annan teada.
  • Pergele, ei õnnestunud Tarkvarainvestorisse sisse logida.

    Ongi jama käes - nüüd peab kahes kohas aega raiskama.
  • Äripäeva uudiste uuendamise kohta uurime. Hetkel tõesti vanad uudised.
  • MSM,

    milles probleem logimisega? Alati kiire vastus - kristjan@tarkinvestor.ee
  • hea et veel protsessijuhte ei ole tööle võtnud. peaksite selle järgmise aasta tööplaani sisse kirjutama. :)
  • Selline mõte, kuulub rohkem valdkonda "Coolid vidinad": võiks olla võimalus võrrelda enda portfelli esinemist võrreldes indeksitega. Näiteks kui mul on portfell, mis koosneb balti aktsiatest, siis saaks võrrelda BALTIX-iga perioodist X perioodini Y.
  • Selline mõte, et kui ma panen orderi sisse ja see täidetakse 40% ulatuses, siis võiks realiseerimata 60% hinda muuta nii, et tehingu korral sellelt 50 krooni maha ei arvestataks, ainult 0,2% teenustasust..
    Tegelen väiksemate pakkidega ja sellised juhtumid söövad mu kasumi ära.
  • Kui teha tehing investeerimiskontolt ja kui vaadata LHV traderist, et antud tehing on tehtud, siis
    mingil põhjusel läheb kaua aega enne, kui tuleb kinnitus selle kohta, et tehing on tehtud.
    Selleks, et kiirendada seda protsessi olen viimasel ajal orderi tühistanud. Kas mingit mõistlikumat varianti ei ole?
  • foorumis võiks olla võimalus filtreerida teemasid, ehk siis teha endale list milliseid foorumi teemasid soovid lugeda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon