Tööpuuduse määr langes 6, 2 % - ni. On see hea või halb? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tööpuuduse määr langes 6, 2 % - ni. On see hea või halb?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tööhõive kasvas peamiselt mitteaktiivsuse (inimesed, kes ei ole hõivatud või ei otsi tööd ehk ei osale aktiivselt tööjõus) vähenemise arvelt, ennekõike pensionäride ja heitunute tööle siirdumise tõttu. Samas väheneb jätkuvalt ka töötute arv, mille tulemusena on tööpuuduse määr langenud 6,2 protsendini.
    Ülikiiret tööga hõivatute arvu kasvu veab endiselt hoogne majandustegevus ennekõike ehituse ja kaubanduse tegevusalal. Siinkohal mõtlen, et kas Merko ja EE aktsaihinnad võiksid tõusma hakata kuna suurema hulga töötajatega suudetakse hakata elluviima projekte, mida ei ole vähese töötajate arvuga suudetud käivitada. Liikudes ringi Tartu maakonnas on ehitusbuum täies hoos. Seda eriti Ülenurme vallas. Rahvas kolib linnast maale elama. Linnalähisalad on maju puupüsti täis ehitatud. Tartu linnapea Laine Jänes tahab lausa linna piire suurendama hakata kuna rahavs käib linnas tööl aga elavad maakonnas ja seega tulu läheb valdadele mitte Tartu linnale.
  • Üldiselt kasulik... saadakse vaikselt lahti NL mallist kus töö seisnes kohati lihtsalt tööl joomas käimises. Kuigi elukalliduse tõus on viinud selle malli kadumiseni - kes ikka elab nende toetuste peal ära... varem ju tunnistasid osad, et elavad ära küll.
    Nii et üldist suhtumist parandab ;)

    Irw... naaiivne lootus... kui efektiivsus ei suurene, siis ei tule ka aktsiahinna kasvu.
    Ma olen ehitusplatsidel käinud ja tean kuidas tööd tehakse. Väga palju istutakse "vene" mallides kinni ja räägitakse heast Soome Rootsi palgast. Krt sellistega tööd tehes siirduks ise kahh varsti mujale... einohh juttu tore rääkida ja nalja nabani, aga firmajuhina kakuks juukseid :) Jänes ei tea ju mida ta räägib...BS :P
  • OT: lisaks selle ülenurme kohta, et see on paras koht tööstusele... mina endale maja sinna küll ei ostaks. Meil koolis öeldi kohe ära, et jumala pärast ärge sinna maad/maja ostke, kui siis vaid raha teenimiseks :P Ärge minult pärige miks, aga see oli õppejõu arvamus. Tema soovitas pigem Ihastet(tõsiselt chill koht ka minu meelest)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon