tulumaks ja lapsed - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

tulumaks ja lapsed

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänu Baltika hüppelisele tõusule ja suht heale kasumile avastasin, et päris palju tulumaksukroone tuleb järgmine aasta riigile loovutada. Kas keegi on kokku puutunud laste arvel olevatelt aktsialtelt saadavate tulude deklaleerimisega? Tekkis mõte kogu oma portfell laste nimele ümber teha nii, et laste pealt lisanduks tulumaksuvabastust 24+24 kEEK. On see võimalik?

    Aktsiaraamatute põhjal on meil hulgaliselt imik-aktsiamiljonäre ja mina muudkui mõtlen, milleks see kasulik võiks olla.....
  • Väärtpaberite võõrandamisest saadud kasumi peal ei saa tulumaksuvabastust kasutada, nii et vastus on, et ei ole võimalik.
  • to jim

    Tulumaksuvabastust saab küll. Maksuametist kunagi küsisin ühtteist ja vastuse seas oli ka lause: "Füüsiline isik maksab väärtpaberite müügist saadud kasult tulumaksu tulumaksuvaba määra ületavalt osalt."
    Iseasi, kuidas juba olemasolevate aktsiate laste nimele vormistamine välja näeb, kuid tulevikus tasuks tõesti laste nimel osta.
  • Saab ikka kasutada. Kuid pole mõistlik tagantjärgi seda muudatust teha... sellisest tehingust (alla turuhinna oma lapsele müügist) ja seejärel turul aktsiate müügist paistab liiga otseselt välja teeseldud tehing eesmärgiga maksudest kõrvale hoida. Seega see ei ole legaalne tegevus ja maksuamet võib seda tõlgendada tehingu sisu järgi ning ikkagi need maksud sisse kasseerida. Mõelda tuleb enne ostu... ja paika panna strateegia maksukoormuse vähendamiseks. Parim on kasutada juriidilist isikut oma tehingute tegemiseks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon