Saviliiva eluasemed - kas ikka on hea investeering? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Saviliiva eluasemed - kas ikka on hea investeering?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Saviliiva [www.saviliiva.ee] elurajooni müüdavad korterid on turuhinnast väidetavalt 25-30% soodsamad, kuid kas see ikka on elu investeering, nagu ta paistab?

    Esitasin linna esindavale Natalie Neill'ile küsimuse hoonestusõiguse hüvitise kohta:

    Ostulepingus on muuhulgas mainitud, et
    "Hoonestusõiguse tähtaja saabumisel võivad kinnistu omanik (praegu Tallinna linn) ja hoonestusõiguse omanik (hoonestusõiguse ostnud noor sundüürnik või noor pere) kokku leppida hoonestusõiguse tähtaja pikendamises. Hoonestusõiguse tähtaja saabumisel maksab kinnistu omanik hoonestusõiguse omanikule hüvitist ehitiste hariliku väärtuse ulatuses. Kinnistu omanik vabaneb hüvitise maksmisest, kui ta pikendab hoonestusõiguse tähtaega ehitiste eeldatava püsimise aja lõpuni."

    Küsimus linnale:
    kui püsimisaega pärast hoonestusõiguse pikendamist suurendatakse (hoone renoveeritakse), kas siis omanikul taastub ka hüvitise maksmise kohustus?

    Vastus linnalt:
    Hüvitise maksmise kohustus ei või taastuda.Kui kinnistu omanik pikendab hoonestusõiguse tähtaega ehitise eeldatava aja lõpuni, siis kehtibki hoonestusõigus selle eeldatava aja lõpuni.

    Minu järeldus:
    50 aasta pärast, kui hoonestusõigust pikendatakse, seatakse ka lõplik daatum, mille mõõdudes su pärijad sellest eluasemest ilma jäävad...

    Küsimus laiale ringile:
    Kas 30% madalam eluasemehind ikka õigustab seda, et maa asemel antakse sulle kaasa ainult hoonestusõigus?
  • majade üldmulje jätab küll soovida
  • Eks see üks keskerakonna bisness on et valimistel hääli võita.
  • kui sina ja su pärijad on kõik ilusti Keskerakonda astunud, ei sul siis probleeme teki! Pealegi on sul võimalus vahetada 2 ha mingit väärtusetut maad selle krundi vastu ja JOKK!
  • selle aja möödudes tekib sundüürnikega sarnane probleem ja keskerakond hakkab seda probleemi sarnaste vahenditega lahendama. Miks vältida tulekahjusid, kui neid on võimalik kustutada.
  • Hoonestusõigust saab pikendada. Nagu pikendatakse praeguste mägede majade kasutusaega. Tegu sama asjaga. Kui nt. kortermaja muutub elamiskõlbmatuks, siis ei ole vahet, kas oled korteri omanik või hoonestusõiguse omanik, selle väärtus on niigi 0. Buldooser sõidab üle nii või teisiti.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon