Lepik rokib! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Lepik rokib!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Trademiskunn Kristjan Lepik vedas tundmatu Tarkinvestori kasutajaga 100 000 eeku peale kihla, et OEG aktsia ei tõuse 6 kuu jooksul üle 10€.
    Polegi nii suurest kihlveost kuulnud :)

    http://www.tarkinvestor.ee/foorum/viewtopic.php?t=66&postdays=0&postorder=asc&start=360
  • Igasugu kuulsad tegelased on küll käinud TLN raekoja platsil kükke tegemas.
  • lisan siis veel ühe asja...

    Ma usun, et Lepik kaotab selle kihlveo :)
  • Sellised kihlveod tähendavad ainult üht- hasartmängu sõltlane.
  • Näpuotsaga calle peaks Lepiku riskid kenasti maandama.
  • ilmselt positsioon, et kui üle €10 tõuseb, on teenitud piisavalt, et 100k eek makstud pluss palju promo ja natuke peale ka veel. no risk hassle.
  • Oeh, oleks teadnud, et selline reaktsioon tekib, poleks eales pakutud kihlvedu vastu võtnud. Tähelepanupuuduse all ei kannata, tänan.

    Marti837, on sulle ema ehk rääkinud, et vastutad sõnade eest mida räägid? Majanduslik otsus oli minu jaoks, "hasartmängu sõltuvusele" vihjamine on seosetu loll jutt.
  • Kristjan,
    Siinkohal vabandan siis, oli kohatu nali.
  • Marti, ok, no problem.

    Ma olen inimestelt otse lugusid kuulnud kuidas hasartmängusõltuvus elusid hävitab, ehk seetõttu veidi tundlik sellise lause peale.
  • ok, 10 eur hetkel x-files, kuid vaadates tulevikku ( ukraina, valgevene jne ) maybe ....aga küsimus, starman - next "kes tahab saada milonäriks"...
  • 20 tuhhi nagu maast leitud. Kui poole aastaga saab +100% realiseerida võrreldes IPO hinnaga, siis nii mõnigi suur onu vajutab sell nuppu ma usun.
  • winston1984

    Olen ka ise starmani peale pikemat aega mõelnud, kuid muret teeb tähemehe suund tavatelefoni võrku. Tundub perspektiivitu ala, kuhu pürgida, ent starman näeb selles tulevikku. Võta sa nüüd näpust...
  • See link ei tööta, kustutati ära?

    Kristjan, ära võta isiklikult, kuid olen ennegi täheldanud, et võtad Olympicut väga isiklikult, ehk siis avaldad sügavat skeptsismi selle aktsia suhtes ja selle tõusule. Aga nüüd ma saan aru muidugi miks, sest 100k on mängus:)

    6 kuuga võib ta 10 euri puudutada küll.
    Nüüd oleks vaid tore suruda kätt sellel, kellega kihla vedasid... kui sa ikka oma sõna pead.
  • Tartz, õigus. Eks selles mõttes oleks võinud ka sõlmimata jätta, et nüüd igakord kui skepsist avaldan, siis saab keegi selle kihlveoga pareerida, kuigi minu mõtteid ei muuda see kuidagi.
  • Minu arust on väga tore kuulda, et selliseid kihlvedasid sõlmitakse ja sugugi mitte "kasti õlle peale". Annab elule vürtsi juurde.
    Kas on kusagil tõestatud ka et selline kilvedude sõlmimine ja hasartmängusõltuvus korrelatsioonis on?
  • caur

    Tavatelefon on savi ja enamus investoreid ei näe "puude taga metsa" mõned vihjed; Flat TV booming, Levira, 200000 uut klienti ( soon-soon ) kel "mune" saavad rikkaks !
  • Mis vahet sel on, mis ennem oli ja mis pärast on. Olen aktiivne foorumi lugeja ning eal varem pole näinud kristjanit nii hoogsalt kommenteerimas üht kindlat teemat, või kui üldse olen - ei meenu. Või siis ei paistnud silma.

    Skeptsismi võib ju alati loomulikult avaldada, kuid kas kihla peaks just iga kord vedama... eriti veel "niisama"?

    Tundub, et käesurumine jääb vist ikkagi ära:)
  • ttrust,

    kihla võib vedada väga erinevalt - kui keegi pakub sulle, et homme võiks keskmine temperatuur olla Tallinnas 12 kraadi ja novembri keskmine temperatuur on näiteks 2.4 kraadi, siis temaga kihlveo sõlmimine on tõenäosusteooria järgi mõistlik mõte. Aga kui keegi pakub, et 29. aprillil 2007. puhub Tallinnas kirdetuul, siis see kihlvedu on ilmselt juba rohkem huupi pakkumine. Väga erinevad juhtumid.

    Jyriado,

    Kuna OEG IPO just toimunud ja see ka väga paljusid huvitab, siis on ehk ka arusaadav, miks sel teemal palju sõna olen võtnud. Kui vaatad tarkinvestori lehte, siis seal on mu põhirõhk siiski selgelt muudel teemadel. Kuid OEG puhul tahaksin väikeinvestoreid veidi kainestada, et keegi oma praeguse hurraa-optimismiga valusat õppetundi ei saaks. Sest 7 EUR tase pole fundamentaalselt enam odav. 5 EUR tase oli.

    Ja usu mind, "niisama" ei tee ma ei aktsiatehinguid ega vea ka kihla. Mul tehinguks argumenteeritud põhjendused. Ja mis see kihlvedu tegelikult muud ongi kui üks optsioonileping.
  • Tahaks ka sellist kihlvedu. Kes pakub, et hind tõuseb 6 kuuga üle 10 EUR-i? Ma olen nõus pakkuma, et ei tõuse. Summaks võiks olla tõesti 100tuhat eeki.
    Ma muidugi teeks ka sellest ilusa surebeti. Nii nagu selliste kihlvedudega tegema peab. Uskumatu, et finantsmaailmas asju ikka pakutakse. Ma mõtlesin, et siin on matemaatika kõigest üle.
    Ilma peale kihla vedamine mind ka ei huvita.
    Õnnitlused Kristjanile eduka tehingu puhul!
  • To US
    Ja kuidas see surebet siis v'äja peaks nägema?Hakkab hunnniku optsioone ostma,mille tootlus peaks olema suurem ,kui 500%.Ainult siis kehtiks surebet.
  • Ma olen ka valmis sellist kihlvedu tegema... aga siis, kui keegi mulle enne sobivas koguses ja hinnaga mai calle müüks 10-se strikega hedge'imise mõttes :)
  • Kristjan, Sa kirjutasid äsja Börsihai foorumis, et teed oma ettevõtmise. Kas see www.tarkinvestor.ee ongi see? Krt, ma olen ikka palju maha magada jõudnud.
  • Ma ei hakkaks optsioonide maailma üldse minema. Ütleme nii, et kihlveo sõlmimise ajal on aktsia hind 6.7 EUR (ehk siis 6 kuu jooksul peaks hind tõusma 50%, et 10 EUR-ini jõuda).
    Järelikult on mul vaja soetada 200,000 EEK-i eest aktsiaid, et teenida 100,000 EEK ja maksta see 100,000 EEK-i kihlveo kaotuse korral. Kui tõus on suurem, siis võidan aktsiatega rohkem, aga maksan ikka 100,000 EEK. S.t. olen kasumis. Kui tõus on väiksem kui 50%, siis saan kasumit pluss mulle makstakse veel 100,000 EEK lisaks. Optsioonid on minu arvates nii kallis instrument positsiooni hoidmiseks 6 kuu jooksul, et vana hea cashi eest kogu positsiooni soetamine on siin kindlasti odavam.
    Ainus nõrk koht on siin, kui aktsiate hinnad peaksid langema üle 50% ehk siis ma saaksin üle 100,000 EEK-i kahjumit ja kihlveo võit summas 100,000 EEK ei kata seda kahjumit. Selle riski katmiseks tuleb tõesti optsioonituru poole pöörduda ja putte soetada.
    Riskid on selle kihlveo puhul minu arust seotud pigem üle 50%-lise langusega.
  • See viimane lause ajab ehk veidi segadusse. Loomulikult ei ole siin mingit riski. Ma lihtsalt ei tea, mis puttide täpsed hinnad on. See kulu on kindlasti marginaalne. Ma lihtsalt pidasin silmas, et selle riski maandamiseks ainult labasest aktsiate soetamisest ei piisa.
  • US, tingimused olid 1:5 vastu. Ehk Kristjan saab võidu korral 20K ja kaotuse puhul käib välja 100K.

    Ma siin püüdsin arvutada, kui palju maksab praegu 6-kuuline optsioonileping 10-eurose strikega. Sain ca 5 eek.
  • Omal ajal sai selliseid kihlvedusid ikka tehtud. Kusjuures kõige suurem nauding on seda teha siis, kui turgude poole pöörduma ei pea. S.t. optimistiga õnnestub kihla vedada, et siis võidan, kui tuleb mingi tulemus alla 10 (tema arvab, et tuleb üle 10), pessimistiga vead kihla, et ei tule alla 9 (tema arvab, et tuleb alla 9). Kui tegelik tulemus tuleb 11 või 8, siis ühe kihlveo võidad, teise kaotad. Kui tuleb 9-10, siis korjad raha kokku ja hakkad uut kerget raha otsima. Tähtis on omada infot arvamuste erinevuse kohta.
    Muide, Olympic ise ju kasutab ka seda kihlveo nippi. Üks klient paneb ruletil 500 krooni mustale, teine 500 krooni punasele. Keskmiselt iga 37. ring saab 1000 krooni endale jätta (s.t tuli 0). Ja ei mingit riski. Sisuliselt vedasid 2 inimest kihla, kumb värv tuleb, aga 1 number 37-st on hoopis roheline.
    Ruleti osas täiesti teemaväline küsimus... kas keegi teab, mis on numbrite summa 1-st 36-ni? Päris huvitav. Väidetavalt on selle numbri tähendus piiblist, aga sellel numbril on ka siis matemaatilises mõttes tähendus olemas.
    Kihlvedude turu ebaefektiivsusest. Paar hooaega tagasi oli Champions League'is hooaja keskel pandud panus Liverpoolile. Enne finaali oli Milan selge favoriit (koef oli vist ca 1,5). Aga üks venelane pakkus, et Liverpool võidab. Tegime kohe väikese kihlveo. Sisuliselt olin niikuinii Milanile panust tegemas, aga nüüd sain sisuliselt koefitsendiks 2,0 (viik ei olnud variant, sest bet oli sellele, kes lõpuks võidab). Turu ebaefektiivsust on igal pool. Tuleb ainult võimalustest kinni haarata.


  • US on õigel teel ...

    troim: Kristjan, Sa kirjutasid äsja Börsihai foorumis, et teed oma ettevõtmise. Kas see www.tarkinvestor.ee ongi see? Krt, ma olen ikka palju maha magada jõudnud.

    Troim, nii see on. Aga huvitavaid mõtteid on teisigi, 2007 jooksul vast neist kuulda ka.




  • Alvar, seda ma ei teadnudki, et 1:5. See muidugi muudab veidi pilti. Aga põhimõtteliselt on ikkagi vaja soetada 200,000 EEK suurune portfell, et maandada risk, et hind tõuseb üle 10 EUR-i.
    Ainult, et nüüd on vaja ennast kindlustada enam kui 10%-lise languse vastu. Ja selles osas on juba vaja puttide hindu vaadata.

    Aga huvitav on ikkagi see, et kuigi Kristjan vedas kihla, et hind ei tõuse üle 10 EUR-i, siis keerulisem on hoopis enda kaitsmine hinnalanguse vastu.

  • US, vaadata tuleb ikkagi ROI-d. Kui Sinu pakutud varianis tuleb alla panna 200k, siis optsioonide puhul 5k, kui Alvari arvutus õige on. Kumma variandi ROI on parem? :) Pealegi puudub optsioonide puhul downside erinevalt aktsiatest, nii et tegemist oleks sure betiga.
  • Arvutasin siin natuke. Kristjan peaks hedgemiseks ostma 1908 Olympicu aktsiat [200000/(6,70*15,6466)=1908]. Ta võib endale lubada 20K kaotust, seega võib aktsiate väärtus kukkuda 180000 peale. Aktsia hind oleks siis (180000/1908=94,34EEK). Languse vastu ostab Kristjan müügioptsioone 1908 aktsiale. Kõige paremini (minu arvutuste kohaselt) sobib OEG4P120, mis maksab 23,83 krooni. Tegu on siis aprillikuu 120-strikega müügioptsiooniga ehk kui hind on alla 120 krooni on optsioonil sisemine väärtus. Lihtsuse mõttes võtan arvesse 1 aktsia. Näiteks kui Olympicu aktsia maksab 80 krooni, siis kujuneb kasumiks 80-94,34+40-23,83=+1,83 krooni aktsia kohta. Teoreetiliselt on teenistus siis ligi 3500 krooni. Ükskõik millise hinna juures moodustab tehingu kasum endiselt 1,83 krooni aktsia kohta. Siinjuures ei arvesta ma tehingutasusid ja teiseks ei lange aprilli optsioonide kuupäev ja kihlveo lõpp samale ajale. Loomulikult võivad hinnad esmaspäeval muutuda, eriti veel peale majandustulemuste avaldamist.
  • Kristjan juba ka päevalehes legendaarse kihlveoga:)
  • Kui sinust ei räägita, siis sind pole olemas.
    Kristjan, soovin õnne.
  • Öeldakse jah, et any publicity is good publicity, aga siinkohal pole nõus ... Eile just üritasin ühte inimest veenda, et ma oleks väga rõõmus kui see tehing nii avalikuks poleks läinud.

    Jätab mulje, nagu tegemist oleks mingi lambist tehtud kihvleoga (mida ma inimestel turgudel soovitan vältida), kuigi tegelikult oli tegu kaalutletud finantsotsusega (mida ma soovitan teha). Aga mis seal ikka.
  • kristjan, sinu viimase postituse põhjal ilmub kindlasti homme äripäevas kirjutis et kristjan lepik soovitab kõigil vedada 100 000 krooni peale kihla, et oeg ei saavuta maikuuks 10 eur taset :)
  • Poole aasta pärast kribab keegi artikli, et OEG selle pärast ei tõusnudki 10€, et Kristjan Lepik ei lasknud :p
  • Eiei, Kristjan omab siseinfot;) Kui ta kihlveo võidab, siis tuleb tegemist FI-ga:)
  • kurjad naljad teil, mehed, kurjad naljad...
  • OEG koostöös finantsinspektsiooniga kaevab Kristjani kohtusse turu mõjutamise ja OEG maine kahjustamise pärast. Financial Times kirjutab loo kuidas endine SEC poolt uuritud afääri tegelane üritas põhja lasta Ida-Euroopo kasiinokontserni.
    ;-)
  • seda oleks muidugi huvitav teada, kuidas kristjan selle tehingu riskid ära maandab selliselt et võimalikku võitu ka järgi jääb. kui optsioone osta, peaks küll kogu võimalik võidusumma 20 000 ära kuluma. postisioon katmata jätta on muidugi teine võimalus.
  • Santa, parim kommentaar!

    Samas aga pole tõesti avalikult nii suurt kihlvedu näinud! ;)
  • Parim reklaam on antireklaam!

    Varsti läheb Kristjani sait LHV-st mööda nagu s****vast kassist.
  • Ootame põnevusega. Ehk siis ka Tõnno hakkab vastavaid kihlvedusid sõlmima, esialgu siiski vahendaksime aktsiaid ja optsioone.
  • Ei mul pole plaanis LHV-st mööda minna, ma ei konkureeri LHV-ga. Kui vaatate tarkinvestori ja LHV sisu (nii lugude kui foorumite mõttes), siis näete juba täna, et need on üsna erinevad. Ja lähevad veel erinevamaks.

    Alo:
    a) Tõnno ei tööta mu arust enam LHV-s?
    b) need Balti optsioonid mida LHV pakub ongi oma loomuselt kihlveod, kuna te ei vahenda neid optsioone, vaid olete seal vastaspooleks.
  • üks loll mõte - kui IPO-ga on nii palju kokku otsetud, et enne 10 ületamist turuhinnaga loopima hakata, hoiab ehk tõusu ära :) irw. jääb ilma küll suuremast tõusust, aga IPO hinnast 10-ni on tõus niigi hea juba olnud... pluss võidu raha...

    aga siis peab vist ikka väga metsik kogus käes olema.
  • OEG koostöös finantsinspektsiooniga kaevab Kristjani kohtusse turu mõjutamise ja OEG maine kahjustamise pärast. Financial Times kirjutab loo kuidas endine SEC poolt uuritud afääri tegelane üritas põhja lasta Ida-Euroopo kasiinokontserni.
    ;-)
    Hea komm
    Või aktsiaturgude "paha poiss" on järgmisesse afääri segatud jms
    Pressil on tööd küllaga:)
  • LHV on ikka täiega süüdi. Nii kaua kui mina mäletan, on kihlveokontorit üritatud teha ja ikka veel tegemata. Kui palju häid võimalusi on luhtunud keskkonna puudumise tõttu!
  • Velikij, USAs on päris OK sait www.tradesports.com, kus saab panustada nii ilma, Fidel Castro võimul püsimise, mingite telesaatede võitjate, spordi kui ka turgude peale.

  • Siinsamas LHVs oli mõni aeg tagasi mingi foorum, kus alati mõne aktsia rallimise peale tuli kommentaar stiilis "olge ettevaatlikud, Marc Cuban on shortimas'. Taandades selle kohalikule turule tuleks siis OEG kohta lisada: "olge ettevaatlikud, Kristjan Lepik on shortimas" :)))

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon