tere tekkis huvi e. järjekordne ohver - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

tere tekkis huvi e. järjekordne ohver

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Avastasin ka lõpuks enda jaoks invisterimise. Kuid päris lambist ja tundmatusse vette ka ei taha.Kas siin olevad börsihaid ja ka väikesed kalakesed jagaksid infi asjassepuutuvast kirjandusest ja võib olla ka koolide ja kursuste kohta.Ise lõpetasin merekooli ja sõidan praegu merd.Vaba aega palju ja seisvat raha ka jagub.Mis te soovitate, kas tasub asjaga tõsisemalt tegelda?Siiani suurem investeering oli korteri ostmine(nagu enamusel eestimaalastel).Kõik vastused teretulnud.Aitah
  • parandan ennast...tekis huvi e.järjekordne ohver
  • kõigepealt osta "Rikas isa, vaene isa", peaks poodides veel saadaval olema. Mitte et ma fänn oleks, aga seal seletab vähemalt ilusasti ära, miks eluase ei ole investeering:)

    Siinsamas ringi vaadates leiad foorumi "soovitage raamatuid" ja veel palju-palju teemakohast. Varu natuke aega ja otsi.

    Lisaks, kas tasub tõsisemalt tegeleda? Oled ju oma otsuse teinud? Vaevalt siin keegi ütleb, et ei tasu jamada, las ta olla:)

    Soovin sulle edu ja jõudu uues maailmas kuhu äsja sattunud oled!
  • Aitah sooja vastuvõtu eest.Aga tahaks ikka teada kus te kõik seda asja õpinud olete või piisab ainult fortuunast ja IT haridusest?
  • Räägin sulle natukene endast.
    2004 a. sattusin täiesti juhuslikult LHV saidile. Mitte midagi ei teadnud asjast. Lugesin foorumeid. Tegin virtuaalportfelli.
    Huvi süvenes. Tegin investeerimiskonto. Sain USA turul peksa (see käib asja juurde ja õpetab). Keegi ei õpeta, ise punnitan siin.
    Nüüdseks on saanud sellest kuri hobi, kuhu läheb enamus vaba aega.
    Nii lihtne see ongi.

  • Ma ei saa aru, miks te kõik mingit "Rikas isa, vaene isa" raamatut soovitate. Kas te ise ka olete seda lugenud või soovitate, kuna seda on popp soovitada? :) Ma ei ole seda raamatut lugenud ja pole siiani veel ühtki mõistlikku soovitust kuulnud, miks see raamat huvitav lugeda peaks olema.
    Teisalt, võibolla mõnele, kes eluaset investeeringuna võtab on tõesti mõnes raamatus selliseid lihtsaid tõdesid vaja lahti seletada...
  • Eestikeelsetest raamatutest võiks soovitada:
    Seppo Saario "100 igihaljast börsivihjet"
    "Warren Buffeti tee"
    "Aktsiamänguri pihtimused"
    Kõik need raamatud välja müüdud ja seetõttu peaksid huvilised raamatukogu külastama.
  • Toetan 100% AloV soovitusi. Algaja peaks just nendest raamatutest alustama. Samuti olen minagi kuulnud ohtralt soovitusi "Rikas isa, vaene isa" raamatu kohta - kuid kas see raamat on siin asjakohane, on omaette küsimus.
    Teiseks lugema hoolega läbi alustajate foorumi - sealt võib nii mõndagi kasulikku leida.
    Kolmandaks teha omale virtuaalportfell kähku ja alustada aktiivset (virtuaal!!!)kauplemist.
    Neljandaks...eks siis juba näis :-)
  • rikast isa ei soovitagi kui õpikut, kui lugesite mu kommentaari siis pidite sellest ometi aru saama. Aga mõtlemist soodustava raamatuga on tegemist igal juhul. Minul see raamat igatahes suurendas soovi asjaga tegeleda:)
  • Mõtlemist soodustava raamatuga jah kindlasti tegemist, kuigi raamatu peamine eesmärk on ilmselt süstida inimestesse huvi investeerimise jms vastu, mis antud juhul on nagu näha juba olemas :)

    Aga Seppo Saario raamatust võiks alustada tõepoolest, head konkreetsed näpunäited, millest tasub investeerimise valdkonnas lähtuda. Kui ma ei eksi, siis raamat juba ligi paarkümmend aastat vana, kuid sissejuhatuseks investeerimise maailma endiselt igati asjakohane.
  • Kui soome keel käes ja mõnikord Helsinkisse sattumist on, siis teadmiseks, et Saario on ka uuemaid ja kaasajastatumaid raamatuid kirjutanud. Konkreetsete pealkirjade nimetamisega jään hetkel kyll hätta.
  • Seppo Saario "Miten Sijoitan Pörssiosakeisiin" I ja II osa. Väga asjalik raamat!
  • Keel suus, võiks kindlasti alustuseks külastada ka Investopedia University lehekülge.
  • Aitah soovituste eest.Kuid keegi pole siiani seletanud, miks siis korter ei ole investeering.Esimese korteri ostsin laenuga ja vormistasime vanemate korteri peale hüpoteegi.Kaks aastat hiljem müüsin korteri poole kallimalt ja ostsin uue ja suurema korteri, kasutades vahemüügist saadud tulu sisemaksuks.Vanemate korter ei olnud enam tagatiseks vajalik.Praeguse korteri sain joodiku käest üliodavalt.(esimese ja teise korteri hinnad olid peaaegu ühesugused).Ütleme kui algselt oli mu laen 600 000, siis nüüdseks kolme aastaga on jäänud 200 000.Kas on vahe?Kui ei olnud investeering, siis kuidas seda nimetada?
  • Kiyosaki tõlgenduses ei olnud korter/maja investeering siis kui sellesse ise elama asud ning sellega kaasnevad suuremad kulutused viivad lõpuks hoopis raha suuremas koguses välja.

    Kui on ostetud kinnisvara väljaüürimiseks või edasimüügiks (hinnatõusu lootuses), on jah tegemist investeeringuga.
  • Fire:
    Ma ei ole seda raamatut lugenud ja pole siiani veel ühtki mõistlikku soovitust kuulnud, miks see raamat huvitav lugeda peaks olema.

    Hästi kirjutatud, kirjutatud müügiinimeste poolt väga ladusalt ha hästiloetavas keeles, seetõttu meeldiv lugeda. Filosoofiline stiil kus ei jagata näpunäiteid vaid pannakse aju tööle. Kunagi ühe sõbraga hakkasime teemat edasi aretama ehk siis kokku lugema ärisid ja tegevusi mis tekitaks püsivat raha juurdevoolu, ning avastasime oi imet kui kuradi palju on võimalusi mis teeks ühekrodse investeeringuga raha tagasi aga mitte pidevalt ning peale pooleaastast nuputamist olen vist yhe juba vaimusilmas lahti muukinud.

    Tingimusteks olid:

    1. Peab sisaldama 1kordse sissemakse.
    2. Peab olema minimaalsete halduskuludega.
    3. Peab sisse tooma pidevalt samas väärtuses ilma isikliku inputita.
    4. Peab olema elastne ning pidama vastu väiksematele keskkonnamuutustele.
  • Leian, et kui inimesel on niigi tulus bisnis, siis on kahjumlik end uue maailmaga raamatute abil kurssi viia. Mina soovitaksin konsultatsioone.
  • Ei pea börsil tegutsemiseks olema mingit majanduslikku haridust ega muud sarnast. Mõtlemist on vaja ja asjaga on vaja järjepidevalt tegeleda ning end kurssi viia nii terminite kui ka põhimõtetega kuidas kogu see asi funktsioneerib.
    Kes mida soovitab ja õigeks peab aga abiks algajale siiski virtuaalne portfell. Enda jaoks tuleks teha reeglid ja nendest ka kinni pidada ja ei tasu lasta end teiste mõtetest ja arvamustest väga kõigutada, vaid otsuse tegemisel neid kaaluda.
    "Rikas isa, vaene isa" ei ole jah mingi otsene börsiga seotud raamat, vaid paneb sind rahast natuke teistmoodi mõtlema, kui sa seda alguses võisid teha - kuidas keegi asjast aru saab ja mis mätta otsast vaatab.
    Igatahes edu ja julget katsetamist. Teistmoodi kogemused ei tule, kui ise ei proovi!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon