2007 aasta Baltikumis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

2007 aasta Baltikumis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Head uut aastat kõigile!
    Mis te arvate, millised Balti aktsiad saavad sellel aastal suurima tähelepanu ning mis võiks üldse selle aasta trend olla?
    Olen ise suure küsimärgi ees, et mida võtta ja mida jätta... Või oleks mõistlikum võtta selline ära ootav seisukoht?!
    Milline sektor üldse võiks Baltikumis enim areneda?

    Terv, Silver
  • retail sales (apranga, baltika), pangad (ukio, snoras, sab)
  • Mind teebki ärevaks selline paanika külvamine: a la tuleb krahh, majanduslangus või kõik koos. Et milline sektor sellele paanika külvamisele kõige vastuvõtlikum võiks olla? Või peakski kõik positsioonid kiiresti likviseerima?
  • Eestis ei ole börsi, on selver, kus kõik on viimastel aastatel vaid sisseoste tegemas käinud ja kaupa pole keegi tagasi viinud. See aeg hakkab aga vaikselt läbi saama, sellest peaks iga investor küll aru saama. Likviidust pole sellel turul ollagi, seega langevad languse ajal sellel turul kõik paberid ja kaitsta Sa end ei saa, kui Sa just putte ei osta.
  • telekomid on sellised rahulikumad ja maksavad dividende
    kui langus peaks tulema, siis ETL ja TEO saavad tõenäoliselt vähem pihta kui teised
  • Miks te arvate, et just 2007 peaks tulema suur langus? Lugesin mõni aeg tagasi siin kinnisvara teemat, ei pannud algul tähelegi, et postitused olid aastast 2004, jutt oli aga selline, et kes praegu ostab on loll, kohe tuleb suur langus jne. Mis tegelikult toimus teame nüüd kõik isegi. Rumal oli see kes jättis soodsa hinnaga kinnisvara selle hirmujutu peale ostmata.

    Ise ei usu 2007.a. Ida-Euroopa turul mingisse tohutusse langusesse. Kui eksin, siis võite 01. jaanuaril 2008 heita minu pihta esimese kivi.
  • Aasta kokkuvõttes peaksin langust vähetõenäoliseks. Siiski oleks pisut sinisilmne loota, et isamaa paremate poegade 30 ligi küündivad P/E numbrid jätkavad pikalt sellel tasemel. Eesti aktsiad ei ole aastaid nii kallid olnud.
  • kas kesksuvine lohk saab traditsiooniks?
  • Justament Orwell. Imestan, et suht vähe on meie kallitest aktsiatest foorumites juttu olnud. Olen püüdnud mõista, et kust kohast seda raha siia turgudele voolab ja miks. Käibed on ka natuke suuremad olnud. Praegused tasemed ei ole sisenemisteks soodsad. Kui enne ei tekki võimalust siis loodetavasti peale dividende tuleb langus. Kui P/E on juba 20 siis kas inimesed seda tõesti ei pane tähele, et asi on juba liiga hull. Kogu see majanduskasv on ju sisemise võlgu tarbimise tulemus.
  • to: tiny

    Püha jumal. Kas maja seisukoht loksub samadel rööbastel? Majordoomus siis lõpuks ometi nõustub, et kuningas on alasti?
  • Eesti on sattunud väga kahtlasse nimekirja?
    1. Aserbaidžaan
    2. Sudaan
    3. Angola
    4. Mauritaania
    5. Libeeria
    6. Kasahstan
    7. Hiina
    8. Armeenia
    9. Eesti
    10. Araabia Ühendemiraadid
    See nimekiri avaldati The Economist’i 6. jaanuari numbris lk. 81: prognoosi kohaselt on see maailma kõige kiirema majanduskasvuga riikide pingerida 2007. aastal. Aserbaidžaani majanduskasv tulevat 18%, Sudaanil 12%, Angoolal ja Mauritaanial 10%, Eestil ca 9%.
  • eesti eesmärk on siis jõuda libeeriast ette ja angolale järgi. kõlab hästi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon