10.a aktsiatega kaubeldes miljonäriks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

10.a aktsiatega kaubeldes miljonäriks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teema siis selline et kui alustada 10 000 eek investeeringuid börsil kas on võimalik et 10.a (rämedalt) pärast on portfelli suuruseks miljon krooni (vaadates praegust majanduse arengut ja börsil toimuvat).
    Eesmärk oleks igas aasta teenitud summa kahekordistada ( iga aasta ise ka raha järjest juurde panna).
    Esimene etapp on mul juba täidetud :)

    Ootan arvamusi ja ettepanekuid.
  • on 10 a. pärast see miljon väärt ka midagi?
  • nu muidugi 10.a pärast on teised summad ja isegi euro vb jne ... samas võib siis miljoni asemel olla ka 10 milj ju ???
  • Kui võtta eelduseks, et igal aastal summa kahekordistub, siis teoreetiliselt peaks miljon käes olema juba vähem kui 7 aastaga (10 aastaga õnnestuks teenida juba 10mln). Samas .... 7 aastat järjest igal aastal raha kahekordistada. Väga vähesed on sellega hakkama saanud.

    Seega teoorias on see loomulikult võimalik, aga praktikas ma ei usu, et toodud eeldus oleks väga realistlik. Tuleb arvestada, et praegune börsil toimuv ei saa pikas perspektiivis olla jätkuv. Pigem tuleks vast arvestada umbes 10-15% keskmise börsi tõusuga järgmisel 10 aastal ning juba keskmine 20% tootlus oleks selles valguses täitsa kena.
  • ega ma ise ka seda ei usu mis ma sinna kirjutasin..... aga proovida võib....?
    ütleme et iga aasta kuskil tootlus 20% + omafinantseering eem 10k aastas. enamvähem 15.aastaga saax selle summa:P
  • proovida võib alati ju. endel märksa kergem idee - miljon sisse ja iga aasta 10-15%. aga tundub siiski märksa raskem kui alguses paistab ja ei julge selle peale päris lootma jääda.
  • Arvestada võid ka seda, et praegu on sul 10 000 krooniga palju väiksemad hajutamisvõimalused kui oled summat kümne või sajakordistanud. Ka seda, et kui oled suutnud seda teha, siis on ilmselt ka sinu kogemuste pagas mahukam.
  • to: upriidu kui mul oleks kohe mill sisse panna siis ma muidugi panex ( kas sul on laenata miljonit 3.aastaks intressiga ???? )

  • kas keegi teab kes laenaks raha sellisel eesmärgil nagu mul ? (mõni pank, eraisik, ärimees)
  • Aimar ütles kõik tarviliku kenasti ära, eriti viimases lauses. Teisisõnu säti esimeseks verstapostiks 100k, kui selleni oled jõudnud, 250k, 500k, 1M jne. Iga asi omal ajal või natuke hiljem. Lähemate eesmärkide poole on ka kaugemate asemel tunduvalt kergem püüelda, juba strateegiad on erinevad. Kuidas Sa ka ei talita, soovin igal juhul edu!
  • Arvestades foorumi pealkirja, siis ilmselt kauplemise eesmärgil laenu saada poleks võimalik. Aga tagatise olemasolul võibolla ei küsitagi, milleks sul see kulub.
  • esimene eesmärk oli esimene finantseering kahekordistada sellega olen hakkama saanud - järgmiseks eesmärgiks oleks see summa kahekordistada ( aktsiahindade kasvu pealt (tootlus) ja uute aktsiate ost- s.t täiendava raha investeerimist).
    Minu arvates : kõige raskem on 10k pealt 100k peale jõuda - kui 100k olemas siis edasine on tunduvalt lihtsam.
  • Laenu võttes võiksid Sa seda raha tunduvalt kindlamini investeerida kui väärtpaberitesse. Nt. kinnisvarasse, või huvitava äriidee korral ka näiteks oma ettevõttesse. Ma arvan, et need olekski mõningad eeldused üldse laenu saamiseks, aktsiaturgudele viimiseks vaevalt keegi laenu riskib anda. Sügavalt isiklik arvamus, võid vastu vaielda :)
  • ma kuskilt olen lugenud et LHV annab ka aktsiate tagatisel laenu.
    Idee selline et mul on mingi raha eest olemas portfell - nüüd ma võtan LHV-st kogu portfelli suuruse summa laenu pannes portfelli tagatiseks ja saadud summa eest ostan täiendavaid aktsiaid.
    Kas selline mõttekäik on reaalne?
  • Kui 10k pealt 100k peale oled edukalt jõudnud, siis selle võrra on edasi mõistagi lihtsam, et esimesed kogemused on juba olemas, vahepeal kindlasti ka esimesed triibulised kätte saadud jne, samuti suurem summa, millega kaubelda.
  • Laenata saab võimenduse kujul aga enamus maaklereil on tingimused mida pead täitma. Paljude juhtudel olen näinud seda 25000$ kapitali olemasolu nõuet mis on vajalik ka daytreidimiseks. Võimendus ei ületa tavaliselt 50% oma kapitalist.

    Kui sa alles alustad ja arvad et saad iga aasta 10000 säästa iga aasta siis suurema summa laenamine on halb mõte
  • raimzzz, kas tahad Balti turge kaubelda?
  • To: 0808 - sul on õigus, aga mul ei ole praegu nii suurt tagatist et ma saaks oma firma teha , ega kinnisvara soetamiseks laenu võtta.

    Ettevõtte rajamise mõte on mul ka olemas - isegi ideed on mitmeid - selles osas oleks mul vaja mõttekaaslast /i , kes oleks tõsiselt huvitatud.
  • to: emgi - esmalt kohalikul turul- kui summad ja kogemused suuremad siis kindlasti välismaa--- praegu näen juba läti leedu rumeenia kinnnisvaraturgu:P
  • 10 aastaga börsil miljonäriks saada on täiesti reaalne. 10 aastat tagasi alustanud ja pidevalt börsiga tegelenud tegelased on selle enamus vist ka saavutanud juba. rohkemgi veel. võib olla on head ajad olnud, kuid kes ütleb, et järgmised 10 veel paremad poleks.
  • Statistika räägib vastupidist 90% kauplejatest kaotab või maksab peale.
  • To: TRX kas need 90 % kaotavad kõik v mingi osa ??? on tõuse ja mõõni.. 3 kuu dvõi dolla miinuses aga järgmise kuuu jooksul võid plussi tagasi jõuda.....
  • sellist tootlust ei ole võimalik 10 aasta jooksul teenida, see on selge. Aga proovi ja räägi 10 aasta pärast mis su investeeringust saanud on:)
  • Huvitav on see, et paljud on täiega pessimistid aga ikkagi jändavad aksiatega...
  • Mind paneb ka see imestama. Võib-olla võtan ise asja lihtsalt liiga optimistlikult.
  • või siis on neil liiga palju mängus?
  • Vot jah, võib ka see olla, ise tegelen asjaga puhtalt nagu hobina. Aga seni parim hobi millega tegeleda.
  • reaalsem on 15.a ma nati kalkuleerisin.. iga aasta 20% + 10k omafinantseering.
  • Laenu võttes võiksid Sa seda raha tunduvalt kindlamini investeerida kui väärtpaberitesse. Nt. kinnisvarasse, või huvitava äriidee korral ka näiteks oma ettevõttesse

    Põhimõtteliselt on kaks valikut:

    1) Oma ettevõtte alustamine - lisaks paljudele riskidele, tuleb ka olla olemasolevatest ettevõtetest parem. Lisaks ettevõtte analüüsimisele tuleb ka ise kogu töö ära teha. Ja ka siin näitab statistika, et suurem osa alustajatest hävivad. Aga igatahes oled ise juht, otsustad ise, kasvatad enda kui omaniku vara, ehitada üles eduloo - kui õnnestub.
    2) Investeerid juba olemasolevasse - tuleb kõvasti eeltööd teha ja mille puhul jääb põhimõtteliselt juhtkonna risk, kellel lased kogu töö ise ära teha.

    Kas mõlemil juhul finantsvõimendust kasutada või mitte? Tavaliselt eelistatakse seda esimese võimaluse puhul ja teise puhul mitte.
  • Küsimus selline et kes teist alustas 10-5 aastat tagasi aktsiatega kauplemist? kui kaugel eolete praeguseks jõudnud- kui suure portfeliga alustasite ja kui suur on see praegu?
  • kui vaadata balti börsil olevate ettevõtete arenemisplaane võib tootlus aastas olla kõvasti üle 20%
  • raimzzz
    pole ainult nii, et võimalikud on ainult langused ja tõusud, võid ka kogu kapitali kaotada. See statistika 90% kaotajate osakaalust kauplejate osas tähendab ikkagi seda, et 90% hävivad kogu oma sissepandud raha (tavaliselt toteerivad nad börsimänge muudest sissetulekutest, sarnaselt kasiinomänguritele). Kui võtad laenu, siis pead kindlasti arvestama võimalusega, et võid kogu võlguvõetud summa kaotada ... ning tagasi maksma pead siis juba mingitest teistest sissetulekutest. Arvestma pead ka seda, et kui mängid laenatud rahaga, muutub ahnus hoopis kiiremini hirmuks kui oma taskurahaga mängides, ning emotsioonide valgel hakkad tegema väga ebaratsionaalseid otsuseid (nagu ka praegu, kus ahnus hakkab pimestma su loogilist mõtlemist ning üritad iga hinna eest kusagilt laenu võtta, et veelgi rohkem teenida).
    See, et sa korra oled 2 aastast tootlust saavutanud, ei tähenda absoluutselt mitte midagi - usun et suurem osa pikemalt aktsiaturgudel tegutsenud kauplejatest või investoritest on vähemalt ühe aasta suutnud saavutada ligilähedaselt 2 kordse tootluse. See aga ei tähenda et nad seda iga aastal suudaksid teenida (või üleüldse midagi suudaksid teenida).
  • Päevakauplemisega 10K summa kahekordistamine on suhteliselt lihtne. Ka 100K puhul on selleks vahel Balti börsil võimalus.
    Hetkel on OEG IPO's osalejate portfell kasvanud 2,5 kuuga kahekordseks.
    Edukaima börsihai portfelli tootlus oli 50%, aga seal oli mitu aga, sest Balti turul selliseid tehingumahte teha ei olnud reaalselt võimalik. Ainult USA turul kasumit teeninud prl. Vesilind (kokkuvõttes 5) kasvatas portfelli väärtust kuu ajaga 34% (jätsin arvestamata viimase päeva Baltika hävingu). https://www.lhv.ee/hai/top_portfolio_orders.cfm?portfolio_id=100030995
    Selliste tehingute pidev teostamine on reaalselt osutunud jõukohaseks ainult geeniustele. (nt. Buffet)
    Kümne aastaga investeeringu 100kordistamine on MADAL eesmärk. Eriti veel, kui lisada sinna algkapitali juurde.
    Think big ja kui Sa tervet rehkendust ei jõua, siis tee pool, aga tee hästi.
    Ise olen Tallinna börsil reaalselt 11 päevaga kasvatanud 15000 alginvesteeringu 165000 peale. Mis, millal ja kuidas? See jääb minu teada.
    Praegu olen USA börsil virtuaalportfelli kasvatanud täpselt kuu ajaga 11 kordseks.
    Kaotustest räägime teine kord. :-)
  • Spekulandile

    Sa oled ikka tõsiselt pessimist. Loodetavasti said börsihai kingituseks "101 igihaljast börsivihjet". Loe seda.
    Sinu poolt hoiatatud juhtumite puhul on lihtsam lahendus endale silmus kaela panna. ;-)
  • TRX, sa ütlesid:
    "90% kauplejatest kaotab või maksab peale"

    Ei möödu vist päeva, kui ma ei näeks kusagil keegi seda sama ütlemast.

    Tekkis aga küsimus, et kuidas sa(ja kõik teised kes seda väljendit kasutavad) tead et 90% kauplejatest kaotab oma raha?
    Kas kuskil on mingi uuring tehtud, millest mina ei ole teadlik? Kust selline arv tulnud on?
    Äkki kaotab oma raha hoopis 95% või ainult 73,48% traderitest?

  • Ei ole uurinud kus kohast andmed jne. aga kauplemis seminarilt on kõrvu jäänud. See on hea % mis distsiplineerib aktsiatega tegelemisel.
  • To: Illend - mind huvitavad väga sinu tehingud 15 000k pealt 156k peale . äkki läks sul 1 null liiga palju?
  • Ma küll ei kahtle, ta saavutas ju Börsihail isegi auväärse 3. koha, seega igati reaalne.
  • ma olen vizzt liig ablond et seda mõista....
    mida ma pean tegema et nii targaks saadA??
  • isiklik kogemus pole küll veel 10-15a pikk, kuid mõned asjad saavad isegi kiiremini selgeks.

    Näiteks "10K x 2" on oluliselt lihtsam teha kui "100K x 2", rääkimata kõrgematest tasemetest.
    1M portfelli juures tulevad hoopis teised mured kui 10K juures olid :-)
    Excelis võid ju teha ilusaid tabeleid, mis joonistavad aastakümne lõikes lõpptootlust, kuid päriselu on midagi muud.
    Lisaks turgude ettearvamatustele tuleb mängu ka isiklik psühholoogia ja riskitaluvus. Tänasel päeval algaja poolt võimenduse (laen aktsiate tagatisel) kasutamine näib ettekavatsetud enesetapuna.
    Niiet lühemad horisondid ja rohkelt õppimist madalamatel panustel, suuremate summade (no näiteks 100-500K) liigutamist enne 2 aastat harjutamist ei soovitaks.
  • to Illend- räägi mulle virtuaalportfelli tegemisest ja tehingute tegemisest...
  • Sa minu käest ei küsinud, aga virtuaalportfelli saad teha oma portfelli lehel, menüüst "Poftfell" -> "Portfelli lisamine". Seal saad anda portfellile nime ja vaikimisi on ka "virtuaal" juba valitud. Virtuaalportfellis arvestatakse teenustasusid vastavalt LHV hinnakirjale. Lisainfot annab ka siinsamas lehe ülaservas olev "Otsing" üle foorumiteemade.
  • rommy: see väide ongi tegelikult vale. tegelik statistika on selline, et ca 95% päevakauplejatest jäävad alla turutootlusele. Aga kui see juhtub olema positiivne, siis võivad nad loomulikult ka raha teenida.
  • pole vaja mingit tuumateadust.
    harju elekter. tuli börsile maksis minu teada a la 100 krooni. tänaseks on harju elekter teinud nii palju splitte, et algsest 1 000-ndest aktsiast on saanud 12 000. 12 000 x 60 (tänane hind) on saanud 720 000 krooni. lisaks oli börsil veel kari pankasid. isegi kalev maksis vahepeal 6 krooni. kalev tegi hiljuti spliti ehk siis lausa alla kahe krooni praeguses seisus maksis aktsia. täna aga maksab 24 krooni. farma - maksis vist samuti kaks krooni või isegi sentides. ülevõtt tehti hinnaga 80 eeku. ja kõige parem näide hilisemast perioodist on kaubamaja. mõned aastat tagasi sisse pandud 70 000 krooni on kasvanud lausa miljoniks (loed õieti). loomulikult kõike ei suuda inimene tabada, kuid midagi üleloomulikku pole. 10 aastat on pikk periood.
  • to: rightsaid - mul oleks siis sinu abi vaja . äkki saan sinu kontaktandmed kuidagi jagaks sull eoma meili mõnikord äkki oleks targ ainimese nõu vaja..!!!
  • küsimus selline kas LHV Pro-st on ka kellelegi abi olnud?
  • kuid üldiselt, kuigi balti aktsiad on magusad ning leedus ja lätis (kindlasti ka eestis) on veel nii mõnedki perspektiivikad ettevõtted soovitan ma siiski ise investeerida USA aktsiatesse. või siis ka lääne-euroopa. aasta-kahega ei pruugi need sellist tootlust tuua, aga pikema aja jooksul toovad rohkem kui kohalikud. subjektiivne arvamus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon